01 märts, 2014

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Hindrek Riikoja

Oli pidulik nädal - Eesti Vabariigi 96. aastapäeva tähistamine, kontsert ja presidendi kõne; peaminister Ansip teatas oma tagasiastumisest avalikkusele - mis saab temast edasi?; valitsuse vahetuse võimalikud variandid; mida toob kaasa Eesti rahvaarvu vähenemine.
Riigi pensionisüsteemi jätkusuutlikkuse pani aga Riigikontrolli audit kahtluse alla...

18 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Küsimus: kas saate alguse lugu "My Way" on pühendatud Andrus Ansipile või Kuku Raadiole sünnipäeva puhul?

Anonüümne ütles ...

Islandil elab täna 330 000 inimest, 40 aasta pärast on neid 435 000 - ja mitte immigratsioonist, vaid islandlased teevad islandlasi.

Elavad 19. sajandis või? Miks Islandi fenomeni ignoreeritakse?

Anonüümne ütles ...

2008, 2010, 2012 polnud ühtki valimist. milliseid reforme me nendest aastatest mäletame?
kui ei taha midagi teha, siis ettekäände leiab alati.

Anonüümne ütles ...

Samasooliste abieluseadustamisest ei hakka sündima rohkem lapsi, sest lapsed sünnivad ikka mehe ja naise kooselust.

Anonüümne ütles ...

Härrased, president rääkis tänasest seisust Eestis, kus on ülisuur osakaal üksikvanematega lastel. Selle põhjustele tuleb silma vaadata. President viitas lahusvanemate represseerimisele ja seadusandlusega lahutuste mahitamisele.

Anonüümne ütles ...

hoiused on küll suured (3 kuu palgaraha), aga hoiused on valdavalt tähtajatud s.t. kohe väljavõtmiseks. vanainimeste kirsturaha.

Anonüümne ütles ...

Üks vana aga teemakohane ettepanek:
https://www.osale.ee/ideed/idea/view/1566

Anonüümne ütles ...

Tuletame meelde:

Riik EI PANE inimesele II sambasse raha JUURDE. Riik võtab selle inimese I sambast ära.

Ehk siis, kui inimesel on II sammas, siis selle võrra saab inimese RIIKLIK PENSION väiksem olema, kui inimesel on II SAMMAS.

Anonüümne ütles ...

Pankades olevate eraisikute hoiuste jaotus on äääärmiselt ebaühtlane. Kellel on märkimisväärselt hoiuseid, nende tarbimisvajadused on niigi rahuldatud. Enamiku inimeste hoiused on aga nii väikesed, et selle arvelt rahuldamata elementaarseid tarbimisvajadusi ei kata.

Anonüümne ütles ...

"Üks vana aga teemakohane ettepanek:
https://www.osale.ee/ideed/idea/view/1566 "


Ei toeta. Paljudel vanematel on lapsed surnud. Või lastel vanemad surnud. See lööb selle süsteemi täiesti segi. Minu vanaema elas kõik oma lapsed üle, elas 15 aastat kauem, kui tema lapsed. Põhjus - vähk.

Anonüümne ütles ...

Kuulge, ärge korrake seda pankade demagoogiat. Pensionäride hoiused on summa summaarum kõige suurem hoiuste grupp, kuid piisab vaid 10-st pensionieas rikkurist, et see number lakke tõuseks meie väikse rahvaarvu juures. Reapensionär kogub „kirsturaha” kümne euro haaval igas kuus ja peab veel üleval oma töötuid lapsi. Mis tarbimisest me räägime??? Ja praegu 55 aastane inimene on töötanud juba ca 35 aastat (siia-sinna). Kas tal pole tõepoolest õigust pensionile? Ja mis pensioni vähendamisest me räägime olukorras, kus palgasõsteem on täiesti sassis? Ei saa riigiettevõtte juht saada tõeliselt demokraatlikus riigis palka 30 korda (ja enam) rohkem kui on miinimumpalk või riigikogulane 12 korda, NO EI SAA!

jim ütles ...

kui mees ja naine teevad kahepeale valmis 3 last, on nende iive juba plussis (ja pikas perspektiivis aitaks seegi), praeguses Eestis oleks vaja juba 4 last, sest vanurite osakaal on juba niivõrd suur

Anonüümne ütles ...

" Anonüümne Anonüümne ütles ...

Pankades olevate eraisikute hoiuste jaotus on äääärmiselt ebaühtlane. Kellel on märkimisväärselt hoiuseid, nende tarbimisvajadused on niigi rahuldatud. Enamiku inimeste hoiused on aga nii väikesed, et selle arvelt rahuldamata elementaarseid tarbimisvajadusi ei kata." 01 märts, 2014 12:38


Ei ole nii. Hoiuste jaotumine inimeste vahel on palju ühtlasem, kui seda rääkida üritatakse.

Nimlet eesti "rikkurid" on pigem laenuvõlglased või mõned neist ostavad oma rikkuse eest kinnisvara või võlakirju. Ja need varad ei lähe hoiuste alla.

Tavaline hoiustaja on selline, kes ei oska, ei taha ja ei oska oma säästudega midagi peale hakata ja sularaha istub arvel.

Ivar ütles ...

reformid on tegemata meie poliitikute saamatuse ja ebakompetentsuse tõttu, oskuste puuduse tõttu. siia lisandub võime korralikult mitte lahtiseletada reformide olemust ja nende vajalikkust tulevikuperspektiivi silmas pidades.

Anonüümne ütles ...

Kuidas sellist asja kommenteerite, kus inimene on kogu tööaja maksnud makse ja nüüd kui aeg minna teenitud pensionile, öeldakse-RAHA POLE!!! Kellele on inimene maksnud oma maksud kui ta sealt midagi tagasi ei saa. Sama on kütuseaktsiisiga, mis pidi minema teede remondiks, kuid tegelikkust ei pea teile tutvustama hakkama.Kui pensionile pääsen postuumselt, siis milleks ma makse maksan?

Anonüümne ütles ...

Olgu öeldud, et Ansip kohtus viimati Savisaarega Sotsis. Raske öelda, millest räägiti, igatahes rüüpas Ansip õlut ja Savisaar viskit. Seega, ei saa öelda, et nad ei räägi omavahel.

Anonüümne ütles ...

kas ära teid ei tüüta a la,,mida kõneles president?
esimest korda kuulen, et 55 ja 60 st vene ajal inimesed läksid pensionile aga vanaisa ja vanaema läksid,,,uudis missugune

Anonüümne ütles ...

Mida te seal keerutate. Rääkige asjast:
Miks tekkis maidan?
Kes olid niiditõmbajad?
Miks läks tulistamiseks?
Kas valitsus on ikka legitiimne?
Mida teevad praegu bandeeralased?
Miks on Krimmi sündmused?
jne
Kui Te ei tea, siis rääkige Ansipist ja Kallasest.