11 jaanuar, 2014

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Eerik-Niiles Kross

Rongid, rongid, kuhu te... Elroni rongisaaga ei lõpe. Vichamnn ähvardab Partsi kohtuga, bussiliinide omanikud plaanivad liikluse hõrendamist. Riigikohus võtis menetlusse Edelaraudtee kaebuse majandusministeeriumi otsuse vastu, mis lõpetas ennetähtaegselt raudtee reisijateveo lepingu. Jätkame teemaga meiegi.
Urmas Reinsalu kõlav idee ja selle kriitika: tuua Eestisse USA väeüksused, et suurendada Eesti turvalisust.
Dopingudraama kogub tuure - suusamees Olle mälu jupsib. Kes on järgmine, kes avalikkuse tähelepanu alla satub? Ja kuidas me ise mäletame, kellele ja kui palju laenu andsime?
Vene propaganda Raudristi Rüütliristi kavaleri Harald Nugiseksi lahkumisest.
Maardu rahvamaja direktorit Andrei Zarenkovi kahtlustatakse korruptsioonis. Vastulöögiks kõlasid süüdistused "Eesti esiantifašisti" kiusamisest.
Kas e-raamatute käibemaksu alandamine paneks inimesed rohkem lugema?




26 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mitte Partsu porgandid, vaid Piilupartsu porgandid.
Ja jama ON, midagi pole teha. MItu korda Ruussaar tänavu rongiga sõitnud on? Ja mis saab, kui külmaks läheb ja vaguni uksed lahti lastakse - kui ta mõnel pool peatama juhtub, s.t.

Anonüümne ütles ...

Ja kas Eerik-Niiles Kross üldse viimastel aastatel rongiga sõitnud on? Ei maksa rääkida asjast, millest ise midagi ei tea!

Anonüümne ütles ...

Ja kas Eerik-Niiles Kross üldse viimastel aastatel rongiga sõitnud on? Ei maksa rääkida asjast, millest ise midagi ei tea!

Anonüümne ütles ...

RONGIDE PUHUL TULEKS IKKAGI VÕRRELDA KVALITEEDI JA HINNA SUHET.
TALLINNA TASUTA(VAREM 70% DOTATSIOONIGA TASUTA, MITTE TASULINE NAGU KROSS VÄIDAB) TRANSPORT ON KÜLL OMA HINDA VÄÄRT.

Anonüümne ütles ...

Kuidas see juhtus, et alates Olle nime tulekist saab dopingulugusid kommenteerida...

Anonüümne ütles ...

Elroni ebapädevus on igatahes rohkem uudis kui Krossi uusaastapidu. Seega võiks Elronist kasvõi 5 artiklit päevas avaldada selmet lugeda Krossi nääripeo külaliste kostüümivalikutest.

Anonüümne ütles ...

Ruussaar käib tööl ilmselt siiski elektrirongiga, mitte diiselrongiga Raplast või Tartust. Praegune probleem on diiselrongidega.

Anonüümne ütles ...

tänan, hr. Ruussaar - vabandan alatu kahtlustuse osas :). Siiski on need siis lähirongid? Kusjuures praegu tuleb ka püsti seista, olgu öeldud. Muide minu viimane vene-aegne rongi-kogemus oli selline, et pileti sain (pika puselemise peale) 7. vagunisse, ja kui Moskva rong ette tuli, siis oli vaguneid 4. :D Nalja sai kõvasti.
Kuis sellega ikkagi on, et Edelaraudtee ütleb, et nad ei saanud veeremit arendada, sest min. ei sõlminud pikka lepingut?

Anonüümne ütles ...

head asjatundjad, kas pole mitte suur vahe selles, kas sõidad püstijalu linnalähiliinil või püstijalu tartusse või viljandisse?

Anonüümne ütles ...

12:18 kommentaatorile - see on huvitav jah. Ja kuis saab olla, et tema sõnu nüüd siia-sinna-kanti hekseldadakse, kui ometi on selge, et inimest ootamatult tabati. Oleks ta doppi ostnud, oleks vähe kobedam lugu valmis olnud, arvan ma. Või kuidas on loogiline, et sportlane kuuleb, tema kunagine dopingutohter tahab raha ja astub ajakirjanduses ette - ja ta ei mõtle läbi, mida öelda, kui temalt midagi küsitakse?

Anonüümne ütles ...

lõpetage metroo ja tallinn-tartu liini võrdlemine. see poe asjakohane.

Anonüümne ütles ...

Härrased,

Taanis maksad pileti eest rohkem ja saad kindla istumiskoha 2 klassi vagunis. Odavam pilet kohta ei garanteeri

Anonüümne ütles ...

Ma ei võrdleks eesti ronginduse olukorda mitte arenenud riikide omaga. Vaid võrdleks enne "suure progressi" saabumise aega ja hetke olukorda. Ja julgen väita, et hetkel on kehvem...

Anonüümne ütles ...

Küsimus on ju ikkagi selles, et teenus läks halvemaks ja rongid väiksemaks - juurdlema peaks selle üle, miks see juhtus, mitte õigustama seda ämbrit Moskva metroo paratamatusega - kui sinna rohkem ronge ei mahu, siis meie linnadevahelise transpordi korraldamiseks saaks kasutada hulga suurema "kandevõimega" ronge (pikemaid, kahekorruselisi jne.)

Anonüümne ütles ...

Lõik filmist:
Abtiss:
Kloostrit kaitseb püha reliikvia, igasuguse õnnetuse eest!
Vend Johannes:
Seda kahtlemata, aga igaks juhuks leppisin ma Tallinna raega kokku, et ta saadaks kaitsesalga kloostrisse

Kas pole sarnane. Artikkel 5 kaitseb aga igaks juhuks NATO baas Eestisse?

Anonüümne ütles ...

Bernatski juhtumis on täna ikkagi sõna sõna vastu. Kas me nii ammu toimunud sündmustest saame üldse tõde teada? Me ei ole lõpliku tõde ka värskematest sündmustest teada saanud. Kas Veerpalu tegelikult tarvitas dopingut? Kas Ojuland valetas? Kas Savisaar on Venemaa mõjuagent?

Anonüümne ütles ...

USA liitlane oleme me niikuinii. Oma mõttemaailm peab olema tugev ja ei tohi kahelda- see on nõrkus.

Anonüümne ütles ...

Et Olle oli Bernatskile laenu andnud, meenus esimesena hoopis Mati Alaverile. Siis taastus ka Olle mälu. Kas Alaver tegeles Olle raamatupidamisega, ei tea, aga see on naljakas.

Anonüümne ütles ...

Bernatski juhtumis vaid vahutatakse. Miskipärast ei märgata, et mees on otse välja öelnud, et teda huvitab ainult raha ja palju raha. Olle ei peagi mäletama üle 10 aasta taguseid asju, enamus meist ei mäleta, et 2002.aastal oli keskmine kuupalk aasta lõpuks ligi 7000 krooni. Miskipärast keegi ei taha selgitada, MIKS puudub 1985.aastal TRÜ spordiarsti dilpomiga 52 aastasel mehel arstilitsents ja otsingu järgi tegeleb praegu hoopis raamatupidamisteenusega (ja pokkeriga)? Ometigi on arstid maailmas kõikjal hästi tasustatud ja hinnatud spetsialistid. Tema "paljastused" on seni vaid vihjetena ja aegadesse, mida ei saa tõestada - dopinguproove hoitakse kuuldavasti 8 aastat. Toob ühe varasema aja nime välja ja kõik kaagutavad kaasa, mees ise aga ei saagi tõestada, et ta kaamel ei ole! Muide - 2000.aasta Vaasaloppeti võidupreemia olevat olnud Ollele 75 000 Rootsi krooni, lisaks millalgi hakkas ta ju ka tegelema sporditarvete müügiga. Umbes selle laenu ajal hakkas aga Bernatski perekond rahvale hirmkalleid tolmuimejaid pähe määrima....

Anonüümne ütles ...

Bernatski puhul ei saa üle ega ümber küsimusest: Mis vägi teda tabas, et ta hakkas dopinguosalisi lagedale tooma? Kas tõesti teeb ta seda ausameelsuse-hoost? Kas tõesti talle ei maksta selle eest, et Eestit ja Eesti sportlasi täis teha? Miks tuli tohtrile see üllameelne hävituskihk peale alles nüüd? Kas ta on ostetav või müüdav?

Anonüümne ütles ...

Harald Nugiseks ei maetud ega maeta mulda.

Anonüümne ütles ...

12:52-le
just. Mulle ka paistab imelik, et fakte välditakse (millal Olle parimad tulemused, näiteks. Vasa võitis ta 2000, kui ma ei eksi). Kuidas sobib eetikaga ajakirjanduse abi Bernatskile raha saamise osas? Kui hakkas nimesid ütlema, kas talle maksti siis juba midagi? Olümpiavõitjaid klientuuris ei olevat, keda kobedamat siis võtta on, et avalik huvi vahtu lüüa? Kangesti sedamoodi värk, et kaudselt tõestada, et ikka oli õige tegu Veerpalu risti lüüa.

Epp Haabsaar ütles ...

Keskpäevatunni seisukohad on kummastavad. Reisijad ei ole tahtnud midagi ülemäärast. Piisav arv istekohti, mõistlik võimalus lapsevankrit ja jalgratast paigutada. Ebaõnnestumise põhjusi on kolm. Parts vähendas reisijateveo dotatsiooni liiga palju, sõiduplaani vead rongid sisseostmisel puudus reisija seisukoht. Lätis on automaatslt avanevad uksed näiteks tagasi. Meil on selle asemel mööda perooni kabuhirmus jooksvad vanainimesed. Mõnitada ajakirjandust ning reisijaid tegeliku elu peegeldamise eest on alatu.

Anonüümne ütles ...

Piinlik kuulata teid, mehed. Selgelt käpardist ministrit toote õigustama sellesama kamba äpardunud linnavoliniku ja koogutate kaasa.
See pole ajakirjandus, vaid hale propp.
Ajakirjandus ülesanne ei ole valitseva kamba järjekordsetele lollustele õigustuste otsimine ja absurdsete kõrvutustega (metroo versus kaugrong) kaasa koogutamine. Ruussaar on nii kõva rongisõitja, et ta ei saa arugi, et jutt käib diisel-, mitte linnalähistest elektrirongidest. Kross plätrab midagi kvaliteedi hüppelisest tõusust, teadmata ilmselt üldse, millest räägib. Kui eelmises rongis oli värske õhk ja istekohti jagus, siis kui nüüd pead käsipuu küljes rippuma ning pooles rongis on õhupuudus (kõrgetel istmetel) siis seda mingiks kvaliteedi tõusuks nimetada võib vaid paadunud sadist.
Isegi Savisaare meedia on objektiivsem kui teie jura.
Aga eks ta ole loogiline, et poliitvärdjad on endale sobivad ajakirjandusvärdjad kasvatanud...

Indrek


uku ütles ...

Hea saade oli.

Anonüümne ütles ...

Eelmine kommentaatori puhul on järgmised võimalused:
1) ei ole saadet kuulanud
2) kuulub kartellkonda
3) on kõva puudega.