28 detsember, 2013

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Hannes Astok

Täna räägime mööduva aasta olulisematest sündmustest. Põnevaid sündmusi on olnud palju, kuid mõned neist tõusevad teistest rohkem esile: Reformierakonna tõus ja langus, sh Silver Meikari juhtum,  häältemanipuleerimine juhatuse valimistel ning Sirbi skandaal; Keskerakonna jätkuv triumf pealinnas. Ikka poliitika, kuigi põnevaid sündmusi oli kuhjaga veelgi: riigireeturi süüdimõistmine, Eesti Meedia omanikevahetus, Tasuta transport Tallinnas, Rahvakogu arutelupäev aprillis ja sellelel järgnenud protsessid jm.

20 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

võiks selgitada välja, mis raadisagedus ja mis jaamalt ja mida edastati, kui edgar koos öise vahtkonnaga rahvale raadioid jagas. kas eestis tegutseb uus internatside nadezhda? ja seegi on huvitav, et putini pressikonverentsil, kus juhuslikke küsimusi ei esitata-- saab sõna raadio paldiski. ja kohe putin ütleb, et ei hakka baltikumi sõjaliselt sekkuma. nagu just selgitati, et venemaa ei sekku ka ukraina siseasjadesse... hoopis lääs teeb seda...

Anonüümne ütles ...

Kuidas on Reform valinud õige tee, kui igal võimalikul juhul toonitatakse Riigikogu otsuste iga hinna eest läbisurumise juures, et "meid on rahvas valinud, s.t. usaldanud". Ja peale läbisurumise on maksumaksja rahulolematu, ettevõtja rahulolematu, President rahulolematu.

Anonüümne ütles ...

Meie Presidendi probleem on ilmselt selles, et ta mõtleb inglise keeles.

Anonüümne ütles ...

Aasta sündmused, millest KUKU Keskpäevatund ei räägi:

Tallinna nimetamine CNN poolt 9 parima turismiobjekti nimistusse
Riigikohtu otsus - Mustpeade maja linnale jäämine
Tallinna otsus kehtestada tasuta ühistrandport
aga ka:
Eesti Panga poolne VEB fondi dokumentide väljatoomine
Times'i aasta inimene
Snowden

Jaago Kuriks ütles ...

Tiit Vähi ütleb Ärilehes: "Ministeeriumid sarnanevad üha enam ENSV-aegsete parteikomiteedega. Ametkonnad bojaaristuvad - meie teame, mis on õige, meie otsustame".
Mis teie arvate selles osas?
Lugupidamisega
Jaago Kuriks

Anonüümne ütles ...

Fakt on see, et pikalt võimul olles, kaob reaalsuse nägemine ja asemele kerkib ülbe üleolek kõigi suhtes, kes julgevad kas või midagi valitseva kliki suhtes ütelda. Viimane karm laks kodanik Langile, pani siiski reformikaid endasse kriitilisemalt suhtuma. Et see nii on, seda annab tunda ka ühe tänase saate tegija, kodanik Astok´i märksa tagasihoidlikum käitumine oma väljaütlemistes. Ehk tõesti, ainus, kes veel ülbamist jätkab oravate pundis, on Ligi, aga teised on siiski märksa tagasihoidlikumaks muutunud.

Anonüümne ütles ...

Tere
Panustama peaks ka kodanikupalga poolt hääletama, milleks on aega 14.01.14 ja võitlema võrse kohtlemise eest EL-is ja seda peaks igaüks ise tegama. Kõik hinnad on meil võrdsed ja toetame rikkamaid:-)

Anonüümne ütles ...

Aasta lõpupoole valisid eesti naised aasta isa.
Aasta isa pidas kõne, milline oli kantud valust Eesti ja eestluse tulevikust.
Tänasega on hakatud maha vaikima kõne sisu; eesotsas...

Anonüümne ütles ...

Aastat iseloomustas ka ajakirjanduse jätkuv pealiskaudsus ja vigaderohkus, kusjuures sageli on ajakirjanikud enesekindlalt teistele hinnanguid andnud ise teemat tundmata. Hoolimatus lugeja-kuulaja suhtes puudutab ka BNSi ja ERRi, kes on teinud lausa hämmastavalt rumalaid vigu faktides või uudiste sõnastamisel.

Anonüümne ütles ...

Tere !

Kas Te ei hinda seda Estcubi veidi üle. Vaadake Estcubi lehekülge. Viimane uudis on 07. mai 2013. Midagi ei räägita päikesepurje lahtikerimisest jne. Mulle jääb mulje, et põhimissioon ei toimi samal ajal kui üle Eesti toimub ülistamine ja auhindade jagamine.

Anonüümne ütles ...

Oot, oot Ruu. Mis toimub? Jälle kukud vahele kraaksuma ja seosetud jura ajama. Seletad siin Langi kõnest, aga mida sa praegu ise tegid? Mis kuradi partei loosungeid sa praegu välja hüüdsid? Siuke EKP kongressi mulje tekkis. Proovi ikka inimese moodi rääkida.

Anonüümne ütles ...

www.estcube.eu

Anonüümne ütles ...

Küll te neid lühikesi pükse järgmistel Riigikogu valimistel näete.

Anonüümne ütles ...

Käibemaksu kergitamine 1 kuu jooskul, auto käibemaksu iga hinna eest läbisurumine, keskkonnatasude tõstmine. Rääkige sellest ka.
Palun hakake ükskord objektiivselt asju peegeldama, muidu Riigikogu valimistel juhtub sama, mis juhtus Tallinnas. Ja ükski kloun ei väära seda.

Anonüümne ütles ...

Kas te praegu õhutate otseeetris rahvarahutusi?

Anonüümne ütles ...

Võiks reaalselt välja tuua kui palju tegelikult parkimistasu tõuseb? Minge hommikul ja proovige tööasju ajada vanalinnas. Porsche istub jeebi seljas. Kõnniteed on kinni pargitud. Kas 3% hinnatõus teeb neile liiga? Või 10 eurone kuumaks südalinnas elavatele?

Anonüümne ütles ...

Palun kasutage (monumentaal)kunsti üle arutledes teisi argumente kui "kole". See "kole" on Vabaduse väljaku monumentide kirjeldamisel kahjuks valdav lasteaiatase.

Anonüümne ütles ...

Veel Estcubist - ajakirjanduslik pealiskaudsus ruulib täiega - Hetkel on kosmoses piiksuv fotoaparaat. Piiksus juba venelaste esimene Sputnik. Huvi pärast võiks uurida millal tehti esimene pilt kosmosest. Auhindade ja ülistamise asemel võiks mõni ajakirjanik uurida, mis seis on ja miks asi äpardub. Ülistamise asemel kuluks ära pisut tõde ja kriitikat.

Anonüümne ütles ...

kindlasti oli parim tasuta ühistransport,,,aga jah,,,kukut see ei huvita, nemad sõidavad autoga,,kahju

assanuga ütles ...

Lugupeetud Priit Hõbemägi ja KUKU raadio
Teie laupäevases saates (28. 12.) Keskpäevatund kõlas väide, et Nõmme ei tule linnana toime kuna siin puudub tööstus.
Esitaksin siinkohal mõningad vastuväited.
1. Kohaliku omavalitsuse tulubaasi aluseks on selle elanike poolt makstav tulumaks. Omavalitsuse territooriumil asuvad ettevõtted ei maksa oma kasumi pealt viimase kassasse mitte punast krossigi.
2. Nõmme elanikest enamus käis tsaariajal, käis siis kui Nõmme oli omaette linn, käis nõuka ajal, käib praegu ja tulevikuski tööl Tallinnas. Elu ja töökoht pole oma vahel eriti seotud ja mida aeg edasi seda vähem ta on. Seda vähemalt Tallinna lähiümbruses. Tähtis pole, missuguse omavalitsuse territooriumil paikneb ettevõte vaid see, kelle territooriumil elavad selle ettevõtte töötajad. Nõmme elanikkond nooreneb järjest, järelikult on siin ka üha rohkem töötegijaid st maksumaksjaid.
3. Esitan vastuküsimuse – kus on Tallinna tööstus? See lagunes koos nõukogude võimuga, järel on vaid riismed ja tühjad või pooltühjad hooned, mis on saanud või ootavad oma uut funktsiooni. Ja needki, mis on jäänud, kolivad Tallinnast ära. Kalev näiteks läks Rae valda. Ning selles vaates polegi Nõmme positsioon halb. Siin on palju väikeettevõtteid ning nö per persoon vaates ei jää Nõmme enam palju Tallinnale alla.
4. Probleem on hoopis mujal, see tööstuse jutt on vaid mittepädev ettekääne mida aga muudkui korratakse ja korratakse. Kui Nõmme Tallinnast eraldada, muutuks see jäädavalt keskerakonna pärusmaa. Isegi igasugune lootus pöördeks puuduks. Nii on riigis valitsevad parteid (sest Nõmme iseseisvumine oleneb ju valitsusest ja riigikogust, mitte Tallinna tahtes) muutnud nõmmelased oma pantvangideks. Te ei taha aga peate Tallinnas (loe: Savisaare valitsemise all) elama! Muidu ei saaks me siin kunagi võimule!
5. Ning lõpuks juriidiline taust. Nõmme linn liideti Tallinnaga okupatsioonivõimu poolt, Varese nukuvalitsuse otsusega 27 juulist 1940. See on ebaseadusliku võimu ebaseaduslik akt, mis on rahvusvahelise õiguse seisukohalt õigustühine selle langetamise momendist. Niisiis, de jure on Nõmme endiselt iseseisev linn. Muidugi vaid sel juhul kui peame end Eesti Vabariigi õigusjärglaseks. Paistab aga, et vähemalt Nõmme osas oleme ENSV õigusjärglane.
Et mitte lõpetada selle kurva tõdemusega tuletan meelde lahendust, mida on aga pikalt edasi lükatud. Pealinna seadus, mis annaks linnaosadele vähemalt osavalla staatuse ning suurema õiguse otsustustada oma probleemide üle. Praegu näeme ju paraku üha suurema võimu koondumist Vabaduse väljaku äärde. Aga koloniaalvõimu haarde tugevdamine tugevdab separatismi kohapeal. Kuni surve tugevneb niivõrd, et lööb katlal kaane pealt. Seda on ajalugu korduvalt näidanud.
Edu ja head vana aasta lõppu!
Leho Lõhmus
Nõmmelane ja KUKU raadio andunud kuulaja