16 november, 2013

Keskpäevatunni stuudis Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Hannes Astok

Kas Sirp on nagu bumerang - kui ära visata, kas lendab siis kaarega tagasi? Arutame kultuurirahva särtsakat reaktsiooni kultuurilehe meeskonnavahetusele.
Tööautod jäävad käibemaksust priiks... seni kuni seadust muudetakse. Kust nüüd 24 miljonit leida?
Reformierakonna kunagisest hiilgusest on järgi jäänud vaid vaikne kuma. Populaarsuselt saba lõpus... mis edasi?
KOVi järelkumas - Valdo Randpere püüab keelustada kohalike omavalitsuse vahendite kasutamist mainereklaami tegemisel.
Sotsid püüdsid riigieelarve arutamisel oma tempot peale suruda, kuid väsisid. Siiski välgatas kuuehõlma alt kinžall - nagu muuhulgas tehti ettepanek tõsta tulumaksu!
Tume taevas rongiliikluse kohal - Tallinna halduskohus otsustas, et majandusministeeriumil polnud õigust Edelaraudteed kõrvale puksida, andes reisijateveo teenuse Elektriraudtee. Kust häda kõige suurem - juba arutab majanduskomisjon uut transpordiseaduse eelnõu, mis lubab riigil vedajaga otselepinguid sõlmida...


35 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas Sirp on bumerang - kindlasti. Aga inimesi on jälle mehiselt vihastatud. Marginaalsed grupid ilmselt ei tule otsustajate puhul arvesse, nagu siis, kui Maripuu kõige väetimatele toetust maksta unustas. Nüüd näitab siis Kender ja Co kultuuripuudelistele (selles mõttes, et üldiselt laiutav pildindus ja pläägutamine ei huvita), kuidas üks liiga tekstitihe leht seltskondlikuks muutub ja õieti tehtud on.
Oma otsekorralduse Sirbi tellimiseks lõpetasin. Mis ma pean siis tõesti uskuma või, et Kareva enam kirjutama ei kõlba?? Kui haavatav loomeinimene on, näitab just tema eestlükkamine - kui kellelegi kohta vaja, siis astu minema, juba teist korda nüüd siis. Hea, et vähemalt Õnnepalul aru peas on.
Kusjuures, ega mind näiteks ka KÕIK Sirbi lood ei huvitanud. Aga ei saa tahta lausa huvialade kaupa, ja igatahes oli hea vahel ka nende mulle kaugemate alade lugudest mõni põnevam püüda.
Ja Tarandi juhtkirjades oli üldiselt iva igati olemas.

Anonüümne ütles ...

Kultuuriministeeriumi juhivad Reformierakonda kuuluvad minister ja kantsler. Ministeeriumi haldusalas oleva sihtasutuse Kultuurileht nõukogu 5 liikmest ainult 1 on nö. sõltumatu. Sirbi peatoimetaja kohale toimus konkurss - see kuulutati läbikukkunuks, kuigi soovijaid oli. Ja võeti sel ettekäändel kõrvalt inimene, kes on täiesti ausalt ja avalikult olnud Reformierakonna apologeet ja kelle visioon räägib "poliitikute humaniseerimisest" ja "riigist normaalse mulje jätmisest".

See lihtsalt näeb väga halb välja. Ehk siis teisiti - nii ei tehta.

Muu, sealhulgas inimeste personaalküsimused, nii Kenderi kui Kareva, on sügavalt teisejärgulised.

Unknown ütles ...

Harta aastapäeva tähistame seisus kus Rahvakogu on maha maetud, vabakonnad kägistatud ja Rosimannus, Savisaar, Kõlvart Sirbi veergudele kutsutud. Kender ei ole trikster vaid hunt lambanahas, seda nägime Arvamusfestivali vaesusdebatil, kus reaalselt teostatav ettepanek vaesuse leevendamiseks mõnitades põhja lasti.

Anonüümne ütles ...

Astok, Sirbi lugejad on kultuuriinimesed ja kultuursed inimesed, kes pole harjunud valjult mölisema kogu aeg, nagu reformierakondlased. Sellepärast on neid vähem kuulda. Millal viimati Keelt ja kirjandust tsiteeriti, va politruk?

Anonüümne ütles ...

Arvutimängude vallas töötava inimesena kikitasin kõrvu, kui ZAUMi manifestist lugesin, et nad tahavad Sirpi tuua mängude arvustusi. Pole paha.

Siis aga võtsin kätte ja lugesin ZAUMi eestvedaja üht arvustust - ja vangutasin pead. Lapse tasemel kirjutis; isegi blogides kirjutatakse mängudest paremini. Sellise kaadriga on manifest ainult ilus tekst, mille taga teovõimekaid inimesi kahjuks ei ole.

Anonüümne ütles ...

Kui sa paned entsüklopeediat toimetama 4-klassi haridusega kõrtsikakleja, siis pole vaja kõiki köiteid ära oodata, et teada kas Entsüklopeedia tuleb hea

Anonüümne ütles ...

Kuulge, küsimus pole selles, mida Kender Sirbis tegema hakkab. Küsimus on selles, kas me laseme rosimannustel sellistel viisil Eestis asju otsustada. Õige, Ainar!

Anonüümne ütles ...

Tra kuidas see Astok mulle alati närvidele käib. Meil oli koolis vanasti üks komsorg samasugune, isegi hääl oli sama

Anonüümne ütles ...

Astok, eksib - kui riik on rahvas, siis miks see toompeal ja stenbocki tegevustes ei kangastu? Riigieelarve arutelud peegeldavad seda hästi kedagi ei kuulata, ent kui vaja, siis tuuakse õigustuseks eurokomisjoni kiitev arvamus valitsuse eelarvepoliitika kohta. Kelle arvamus siis määravam on?

Eimar Veldre ütles ...

Valimistulemuste ja kohalike valitsuste moodustamise järelmõju peegeldus reitingutes - vaadates 2007, 2009, 2011 ja 2013 valimiste järgse kuu eelistuseta isikute hulga protsenti, siis on see eelneva ja järgneva perioodi (2-3 kuud) keskmisest madalam; seda ka nüüd. Samas need andmed lubavad spekuleerida, et paremparteide juht vahetumas, KE saavutanud lae ning SDE KOV valimistulemust vaadatakse lahus Riigikogu 2015 ootustest.

Anonüümne ütles ...

See Reformi reiting on oluliselt kukkunud suuresti just taolise ÜLBE SUHTUMISE pärast, mida täna saates väljendab Astok.

Anonüümne ütles ...

Astok ajab möga. Lään-Euroopas astuvad peaministrid pidevalt ebapopulaarsuse pärast tagasi. Eriti kui pole võimalik uusi valimisi korraldada

Unknown ütles ...

Tunnen isiklikult inimest, kes lasi selle sitta kah karikatuuri Klavlit-ist läbi lasi ja milline jama ta sellest tuli

Anonüümne ütles ...

Kuulge, pidage nüüd natuke hoogu. Misasi see Eesti riigi siht ja rippumatuse mõte pidi olema? Kui nüüd selgub, et kultuurilehe-asi on sügavalt omaniku suva?? Seega umbes nagu iga teine kollane leheke, kes end kõmust ära majandab?
Ja mu meelest on ka isikute probleem oluline, sest see näitab suhtumist inimesse.

Ja andke andeks, Astok mõjub tõesti ebaadekvaatselt, s.t ajupestult (=loe kinnimakstult maetikoha ja hüvede mõttes. Ikka see joru, kuidas keegi aru ei saa, et nemad kõik õigesti teevad. Kui asi on vanades nägudes, miks te siis uusi ei otsi?).
Maali
(sry, unustasin 11:27 kommentaarile alla kirjutada)

Anonüümne ütles ...

P.S "ametikoha", vabandust.

Anonüümne ütles ...

Peaministri erakonna liige jagab avalikult eestimaalased gruppideks venekeelsed vs. eestikeelsed. Tule jumal appi! Ja siis püüab valitsus integratsiooni teha, mis reeglina ei toimi. Ei tea miks?

Anonüümne ütles ...

Hõbemäe väide on väär - sotsid on astmelist tulumaksust rääkinud kogu aeg, samuti oli see ka nende 2011 valimisplatvormis sees. Lisaks igal aastal esitanud eelnõu. See tulumaksumäära alandamise ärajätu ettepanek oli yllatus. Ent seda tuleks vaadata 2015 valimiste vaates.

Anonüümne ütles ...

Miks see 26% nüüd maailma ime on? Juhime lgp. saatejuhi tähelepanu sellele, et tulumaks 26% on Eesti Vabariigis veel üsna hiljuti olnud ja see muutus ainult, rõhutame aiNULT, rehvormide teerulli tõttu. Ja siin pole demokraatiaga midagi tegemist - siis Teil ei olnud selle kohta midagi öelda? Variser järelikult.

Anonüümne ütles ...

Matemaatika on teil vilets. Tulumaksumäär 14 000 eurot ÜLETAVALT osalt . Minu meelest on sellel ettepanekul jumet. 1000 eurot kuus saaval inimesel maksumäär ei muutu. Ja see on ju hea palk.

Anonüümne ütles ...

kas lame arutelu
või tundub mulle nii
poliitiline edu
on langend nullini
küssale mul vastus
miks
taandund oravad
vastuseks vaid tuul
kõhutuul mind kotib
EUROTOETUSI
varsti neil vaid napib...

Anonüümne ütles ...

Selle "üllatuse" juurde käib muidugi selgitusena väga ilusti see, kuidas hr.Hõbemägi nimetas eraautosid lugupidavalt tööautoks.
Lubage naerada.
Advokaadid, firmajuhid, notarid, parlamendi liikmed, tippspetsialistid, lihtsalt ametnikudjne, jne sõidavad kõik tööautodega? Järelikult teete seda ka Teie?
Järelikult teete Kreekat ehk emakeeles rehepappi - riigivargad sisuliselt, kuigi seaduslikud.
Ja neid inimesi on kümnetes tuhandetes - see on Kreeka, mitte põhjamaa!

Anonüümne ütles ...

Kõige odavam raha on tavainimese jaoks tegelikult just tulumaks.
Kui 15 töötuskindlustust maksab inimesele 400 € br. palga puhul 4€, siis 1% tulumaksu on sama palga juures 2,67€, sest tulumaksule mõjub ju tm.vaba miinimum.
Hämmastav, kui rumalad on teie maksualased teadmised.
Sotsidel on ju õigus nende suhtes, keda nemad esindavad- palgatöölised.
Ja saage ometi ükskord aru, et ükski tööandja ei maksa ühtegi maksu oma taskust vaid ikka majandustegevuse tulemuslikkusest, seega samast allikast kui palkasid.

Mulle teeb lausa füüsiliselt haiget kui rumalad on meie mehed. Kas te ei suuda millessegi sügavuti minna?

Anonüümne ütles ...

Teises reas viga;
1% töötuskindlustust, mitte 15.
Näpukas ja viha lolli jutu pärast ei lase klahve kõiki korrektselt vajutada.

Hannes Astok ütles ...

Tänan kõiki anonüümseid, kes mind siin kommentaariumis meeles peavad. Mina räägin saates oma nime all. Teen ettepaneku ka teil, auväärt anonüümsed, oma nime all oma arvamusi avaldada.
Hannes Astok

Anonüümne ütles ...

Eraettevõte soovib loomulikult kasumit, kuid kui ta suudab seda teha efektiivsemalt kui riigiettevõte, siis probleemi ju pole. Oluline on teenuse hind/ kulu.

Anonüümne ütles ...

.
TASUTA TRANSPORT:
.
Tallinn tõstis MITTE-TALLINNLASTELE pileti hinna 80 sendi pealt 160 või rohelise kaardi puhul 110 sendi peale.
.
Seega maksavad MITTE-TALLINNLASED linnaelanike sõidud osaliselt kinni.
.

Anonüümne ütles ...

Tegelikult VÕIKS ikkagi arutleda ka selle üle, kas ajakirjanduse hulgas võiks olla mingi osa, mille ülim eesmärk EI ole madalamatele kirgedele rõhumine (klatš ja paljas ihu). Et kas müüginumber saab olla ainuke kriteerium. Või peaks ikka mingi informatiivne iva ka olema.
Maali
P.S hr. Astok, ilmselt ei ütleks need nimed teile niikuinii mitte midagi.

Anonüümne ütles ...

Nonii. Saatejuht Hr. Astok ei saa nõuda, et teised oleksid mitte-anonüümsed.
Seetõttu, et tema on SAATEJUHT ja tema kolab ringi "Keskpäevatunni" kommentaariumis. Kui keegi anonüümne kommenteerib Hr. Astokit, siis on see anonüümse ELEMENTAARNE ÕIGUS. Kui Hr. Astokit solvatakse, siis on võimalik minna kohtusse, onjunii?
Samas, mitte keegi ei keela Hr. Astokil siin anonüümselt sõna võtmast.

Rein Lätt ütles ...

Mehed, enne sõnavõttu võiks elementaarsegi eeltöö ära teha. Eelnõu ühe koostajana võin öelda, et ühistranspordiseaduse eelnõu esitati valitsusele selle aasta veebruaris ja riigikogule märtsis. Seega ei saa soodustuste mittediskrimineeriva kehtestamise nõue, mis oli eelnõu algversioonis juba sees, olla seotud sellega, mida teie väitsite.
Teiseks, raudteel avaliku teenindamise lepingu alusel pakutavat teenust reguleerib EL otsekohalduv määrus nr 1370/2007, mille kohaselt võib teha raudteeliikluses otselepinguid, kui see pole siseriikliku õigusega keelatud. Vaidlus käibki ühe sätte tõlgenduse üle, st kas on keelatud või mitte. Kuna siiani on raudteel tehtud kõik lepingud otselepingutena, ka edelaraudteega, siis siiani oli riik seisukohal, et keeldu pole. Kuna selline vaidlus on tõusnud, siis nüüd lihtsalt viiakse praktika ja õigusaktid selguse huvides kooskõlla. Peab veel rõhutama, et tegu pole jõustunud kohtuotsusega. Ja otselepingu sõlmimine on õigus, aga alati võib ka konkursi teha.

Anonüümne ütles ...

P Hõbemägi, kes tavaliselt on täie mõistusega inimene, rääkis sotside 26% maksuettepaneku kohta nii eksitavalt, et oli kuulda, et tema üldse ei teadnud, millest on asja. Ma paneksin tema positsioonil olevale ajakirjanikule kõrgemad nõudmised valetamisest kui tavainimesele. Ja minu teada tulumaksu remont on olnud sotside eesmärk juba kaua, see pole mingi saladus kellelegi.

Anonüümne ütles ...

Astok, soovitan pildiraamaatuid!

Anonüümne ütles ...

Astok, IRL-i peale kade jah?

Ja vabandust, miks peaks mingi suvaline keemilise puhastuse töötaja Teie nööpi õmblema?

Anonüümne ütles ...

ühest teisest kommentaariumist:
Auvõlast
Juhtumisi oli Väino Pentuse, kui eraisiku, pankrotimenetluses (https://www.riigiteataja.ee/kohtuteave/maa_ringkonna_kohtulahendid/menetlus.html?kohtuasjaNumber=2-11-22987/9) tema usaldusisikuks Maret Epler, kes oli Geni andmetel (http://www.geni.com/people/Maret-Epler/6000000008105227260) Kaur Kenderi ema. Usaldusisiku rolli kohta eraisiku pankrotimenetluses saab tutvuda pankrotiseaduses. Kuidas selles loos võlausaldajad tühjade kätega jäeti (analoogselt Autorollo kaasusele), on lihtne teada saada.

Anonüümne ütles ...

Ma olen inimene, kes teenib üle 1200€ kuus. Aga ausalt, olen nõus maksma tulumaksu enam, kui langetataks kaudseid makse.
Sest tänu sellele saaks minu vanaema ja teised lähedased kergemale elule. Et mina oma teenitud rahaga ei peaks nii suurel määral neid toetama!

Aga astmelisel tulumaksul võiks olla kasvõi selline klausel (kahe keskmise palgaga inimene peaks maksma 5% kõrgemat tulumaksu). Ja selle rahaga tõstetakse lastetoetust (ka jõukamal inimesel) ja maksuvaba miinimumi..:) Elavdame sellega just nende inimeste ostujõudu, kes tõesti kulutavad oma raha 99% Eestis! Ja siit tuleb ahel…

Anonüümne ütles ...

Mind intrigeeris Astoki seisukoht, et mitte kusagil maailmas ei astu võimul olev partei (valitsus) tagasi seetõttu, et nende reiting küsitlustes langeb.

Samas on teada juhtumeid, kulla kod Astok, et nii mõnigi valitsus on olnud sunnitud tagasi astuma, sh omaenda riigi sees olevate jõudude survel, kui asjad on liiga kiiresti liiga jamaks läinud.