30 november, 2013

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Hannes Astok

Jürgen Ligi ultimaatum - külmutada ministeeriumute eelarvetest 1,2 protseni kuni ettevõtluse autokulude amputeerimiseni.
Mis mõju avaldab Jürgen Ligi tegevus Reformierakonna mainele? Kas keegi suudab avaliku kuvandi aspektist Reformierakonda seestpoolt tüürida.
Ministri lahkumine teatri NO99 esituses - kultuuripomm kultuuripommi otsa - Kenderi lahkumine, teatrietendus, kokkuvõttes Sirbi saaga lõpulainetus. Ja kes siis üldse vastutab tekkinud jama eest? Ja kes on kultuuriministri kandidaadid?
Segadus Nabala kaitseala uuringute ümber - kas uuringut varjati või mitte?
Õppetund ajakirjanikele - kuidas vältida valeinformatsiooni ja hüsteeriat - näide Valdo Rumesseni ja Neeme Järvi kontserdite väidetava ärajäämise teemal.
ERSOst saab sihtasutus.
Perearstide nimekirja lühendamine.
ERR otsib jalgpalli MMi näitamiseks raha.
Venemale suunatud EASi kampaania - kas kuld või muld?
Tallinna linna asutab munitsipaalkaupluse. Keskerakonna vastuhakk kapitalistlikule majandusmudelile?

22 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eelmise saate kommentaariks: oravd küll koguvad talvevarusid, kuid unustavad kiiresti kuhu. Unustatud varud kasutavad ära teised. Näteks pasknäärid (IRL?)

Anonüümne ütles ...

Meeldetuletuseks, et Erki Raasuke pakkus kohta, kust riik saaks 100 milj.EUR-i , aga see põlati ära.

Anonüümne ütles ...

Kuna "unenägude" tekkimise põhjuste kohta ilmselt mingeid lähemaid üldarusaadavaid selgitusi ei tule, siis kas "unenägude" eest siis keegi lõpuks vastutab või ajakirjanikelt mingitki vastutust nõuda on vastutustundetu?

Rodin ütles ...

Suurepärane saade, aga üks küsimus püsib nädalast nädalasse, viimastel nädalatel eriti: miks peaks objektiivsele olukorra analüüsile pretendeerivas saates üles astuma parteilane Astok ja miks peaks laskma tal säärases saates esitada oma parteilist seisukohta oma parteikaaslaste kaitseks?

Anonüümne ütles ...

kukuraadio pink on ka üsna taburet, kui see astok ikka ja jälle keskpäevatundi satub oma nüridaid nalju tegema ja ise naerma nende üle

Anonüümne ütles ...

Kas Ruussaar võtaks lõpuks ise vastutuse, ei nõuaks ohvreid ja vahiks oma unenägusi Jõgeval edasi

Anonüümne ütles ...

Härra Hõbemägi võiks teada, et Korobeinik oli mitu aastat Vene Teatri nõukogu esimees

Anonüümne ütles ...

Kollaste lehtede modus operandi: eelistatavalt ei tohiks allikaid olla vähem kui üks.

Anonüümne ütles ...

Saatejuhid võiksid parem arutada, mida riikliku ERSO muutmine SA-ks kaasa toob.
Nagu Jaak Allik Sirbis seda kirjeldab.
Rumessen ja isegi Järvi on antud kontekstid täiesti ebaolulised.
Eeldaks saatejuhtidelt suuremat taustauuringut.

Anonüümne ütles ...

Vahemärkusena võiksid saateosalised ära märkida, kas nemad kasutavad nende isiklik vara on kuidagi seoses nende soodustustega, ehk kas nad võidavad sellest

Anonüümne ütles ...

Kas ehitusfirma juht veab oma sõiduauto Bmw X5-ga paneele ehitusele? Kas advokaat veab oma Audi A7-ga pragrahve kohtusse? Kas ajakirjanik veab sõiduautoga uudiseid eetrisse? Jne? Jne?

Anonüümne ütles ...

Kulla ajakirjanikud! See on teie tekitatud "ÜHISKONNA PROTEST".
Kainel mõtlevad inimesed saavad väga hästi aru, et firmade poolt ostetud sõiduautod on riigi mõistes hästi hakkama saavatele inimestele, suurte erisoodustuste lubamine.
Miks te seda salgate ja sellest ilmselgest faktist üle lasete?

Anonüümne ütles ...

Rodini märkuse kohta: Astok ju ei kaitse, vaid kritiseerib oma parteikaaslast Ligi. Pealegi küsimuses, mis on üks asjalikumaid selle partei poolt esitatud.

Anonüümne ütles ...

Kogu kompoti peale ütleks: Eesti riiki pürgivad valitsema "perekonnad" ja see on kõige ohtlikum kogu mängu juures.

Anonüümne ütles ...

Kogu kompoti peale ütleks: Eesti riiki pürgivad valitsema "perekonnad" ja see on kõige ohtlikum kogu mängu juures.

Anonüümne ütles ...

Mul hakkas Astokist väga kahju.Soovitaks vähem rääkida.

Anonüümne ütles ...

Sõiduauto on tööauto taksofirmadele, autorendifirmadele ... kõik!
Teistel firmadel pole sõiduautoga midagi muud teha, kui osta neid oma töötajatele soodustusena vmt.

Anonüümne ütles ...

Kas Hõbemägi kommenteeriks ka, mitut allikat ta kontrollis enne oma Musta Reede võidukat postitust FB-s?

Sven ütles ...

Rääkisite sotsiaalsüsteemi reformist - see juba toimub. Sotsiaalministeerium ja valitsus planeerivad alates 2015. aastast kaotada Eesti vabariigis töövõimetuspensionid ja statistiliselt kaob tuhandeid pensionäre. Töövõimetuspension asendub töövõimetushüvitisega. Süsteem läheb üle Töötukassa hallata, kes on valitsusele andnud selge seisukoha, et ei soovi seda ülesannet, kuna ei saaks sellega hakkama. Lubage asja võtta huumoriprismast - kui asendada ka vanaduspension vanadushüvitisega ja toitjakaotuspension toitjakaotushüvitiseks nimetada eripensionid erihüvitiseks, siis saaks vast Eestist esimene riik, kes kus elukestva töötamise suunana pensionäre polegi ja kaoks ka Riigikontrolli võimalus öelda, et pensionikassa on miinustes, sest pensionikassa saab ära kaotada. Tegelikult oleks vaja, et avalikkus hakkaks "töövõimereformi" selgemalt analüüsima, sest see laev sõidab kindlal kursil ja hetkel pole vast kellegi selget arusaama, kuidas see kõik peaks hakkama toimima. Uut tüüpi planeeritud bürokraatia saab sünnitada kasu asemel uut tüüpi kulu inimeste heaolu arvel, kui asju läbi ei mõelda. Aga hetkel puudub kindlus, et valitsus saab ka tegelikult aru, mis ülesande ta Töötukassale paneb ja mida see kaasa toob... Kindlasti oleks mõistlik Keskpäevatunnis ka sotsiaalreformi arutada ja külalisena tuua saatesse kaasa rääkima ajakirjanik Tiina Kangro.

Anonüümne ütles ...

Mina nägin unenägu, milles ruu kasutab ametiautot nii poes käimiseks kui pere sõidutamiseks. Kusjuures auto sõidupäevikus see ei kajastu, vältimaks erisoodustus maksu.

Muide, kellele kuuluva autoga tuli ruu seda saadet tegema?

Anonüümne ütles ...

Langooria järel - no vat, mehed - tutkit teile veerandtund kuulsust kukkus! Ma küll lootsin, et Lang on vaimukam ja ise ka vähemasti mõne unenäo näeb. Aga ei, ikka sama jura - tema on õige mees ja pole midagi paha teinud. Aga vat, ajakirjandus... kuigi nimedest nagu midagi olulist pakkuda polnud, jumal paraku.
Samas, sellest anonüümse kommentaariumi kirumisest ei saa ma aru. Kas Postimehe Virve Rüüt (oli vist) ja Päevalehe sabalised-sarvilised piltnäod on kuidagi parem? Võetagu midagi ette palgaliste broileritega, kes vähegi olulisema uudise puhul räige sõnavaraga soppa pritsima tormavad - see peaks ju tehniliselt võimalik olema?

Anonüümne ütles ...

Parandage mind,kui eksin, aga praeguse ja tulevase käibemaksuseaduse eesmärk on ju tagada see et käibemaksu ei saa tagasi need inimesed,kes kasutavad autot isiklikul eesmärgil.Mis selles siis halba on? Käibemaksu tagasisaamise kriteerium ei saa olla see et oled firmajuht ja omad autot.Vaevalt tóestamine tykki kyljest ära vótab,"vói keegi sellest lolliks läheb".