23 november, 2013

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Eerik-Niiles Kross

Täna saates - lootuses, et jõuame kõigust teemadest rääkida:
kultuuriminister Rein Langi lubadus tagasi astuda, ilmus uus Sirp ja mis saab edasi (vt ka tänast Priit Hõbemäe kolumni Delfis)
Reformierakonna tulevik - millised muudatused ootavad valitsuserakonda;
Edelaraudtee veab Partsiga vägikaigast ja on võiduseisus;
Rait Maruste arvab, et firmade annetused võiks uuesti lubada;
uue erakonna peaks saama asutada peagi 500 liikmega;
Krossi ja Interpoli vastasseis ei lahene, siseminister pole Interpolilt vastust saanud;
Juhan Parts peatas Tallinna sadama sponsorluse Eesti Olümpiakomiteele.


28 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas Toomas Väljataga peaks astuma tagasi, et teha koht mõnele reformierkonna kuulekale pisisortsile?
Urmas Klaas peaks küll tagasi astuma.

Anonüümne ütles ...

Kuulutatakse välja Reformierakonna siselehe peatoimetaja konkurss. Ükski konkursil osalenutest ei osutu valituks. Selmet otsida peatoimetaja kt-d omade hulgast, teatab vastutav väjaandja, et kt-ks on määratud näiteks Heimar Lenk, kes ise tuli ja end sellele ametikohale pakkus. Reformierakonna liikmete seas tõuseb suur pahameeletorm, mille peale vastutav väljaandja kostab, et ega's reformarid pole ainsad liberaalse maailmavaate esindajad Eesti Vabariigis...

Anonüümne ütles ...

mis mõttes edelaraudtee võiduseisus on? mitmetetest kohtuvaidlustest on jõustunud kohtulahendiga lõppenud üks, mille võitis riik. teised on pooleli, seega on seis hetkel 1-0 riigi kasuks.

Anonüümne ütles ...

See eelmise saate unenägu, olgem ausad, oli tülgastav. Asjaliku analüüsi asemel pildus Ainar "am, mehed" Ruussaar eetrisse täieliku jama. Palun, nn mehed, tõestage nüüd, et te ei valetanud ja olite "objektiivsed". Ilmselgelt, väga ebaprofessionaalne. Tahate unenägusid näha, minge unejutu saatesse,

Anonüümne ütles ...

Margit Mutso: Põlvili, kultuurirahvas!Nõukogude võim Sirpi ei suukorvistanud, küll aga praegune - ?????

Tiiu Kuurme TLÜ dotsent. Tunnen hirmu...... - kui mina, anonüümne kommentaator, kirjutaks sellist labast sõimu , saaksin pika blokeeringu ja ilmselt kohtuhagi

EE-s teipis grupp protestijaid suud kinni. Kelle, mille vastu? Langi vastu? Miks? Mulle meenub hoopis aastatagune Pressiklubi KUKU raadios kus ütles Kaarel Tarand (rõhutan, mitte Lang vaid Tarand)sõna sõnalt "Kui oleks minu teha, ma keelaks üldse igasuguse kommenteerimise ära"

(KULTUURI)RAHVAS, MIS TEIL VIGA ON?

Anonüümne ütles ...

Lihtsurelikuna on raske aru saada miks peab ametikohalt taandumisel lahkumiskõnet pidama Riigikogu kõnepuldist? Kas uksepaugutus kostab kaugemale või mis? "Kaabakate" nimekirja võiks ju ka Postimehe arvamusküljel avaldada.

Anonüümne ütles ...

tülgastatule - mis mõttes tülgastav? Sest oli suurelt jaolt õige? Kuigi minister püüdis igati rõhuda sellele, et tema oli õige mees, sest ei teinud midagi. Kas tõesti ministrid mittemidagitegemise eest palka saavad?? Ja kujutlevad, et paha Ruussaar ässitas avalikkuse üles, mis sest, et tema muidu igati armastatud ja austatud inimene on koos oma parteiga?
Meenutagem ka, et unenägude jutustamise žanr just Langi enda algatatud on.

Anonüümne ütles ...

Võtsite kommentaari maha, panenuuesti. Minule te teipi suu peale ei pane.

Lugesin täna hommikul Hõbemägi artiklit ja leidsin ka sellise väga hea ja hoiatava kommentaari:

23.11.2013 09:54

Huvitav kas Hõbemägi ise ka teab, et ta on tänase päeva Karl Säre? On ta jultunud ja alatu putinlane-karjerist või nn humanitaarist ullikene kellel meeldib ajakirjanduses oma lollusega uhkeldada. "Oleme praegu sama kaitsetud kui 1939. aastal," ütles Hando Runnel tänases "Õhtulehes". Oma intervjuus tõestas, et on midagi palju rohkem kui pelgalt nn loomeinimene. Tema tasemega võrreldes on Hõbemägi lausa häbikoht.

Anonüümne ütles ...

ja teate, mis - mida rohkem Lang korrutab, et kellelgi partei tagatubadest asjaga midagi tegemist pole, seda vähem usutav see tundub. Lihtsalt veider.

Küsimus ka Sirbi mittelugejatele (mul endal oli tellitud) - mis tal siis häda oli? Nagu Rein Raud blogis kirjutas - mul on huvitav teada, mida asjatundjad oma valdkonnast arvavad.

Anonüümne ütles ...

Ruussaar ja Samost peavad ennast kompetentseteks poliitikaanalüütikuteks?
Kaur Kender, tuntud nihilist, skandalist ja provokaator, ütleb Sirpi sisenedes, et mind saatsid miihal ja roosimannus (seda eelmise aasta saaga valguses) ja "analüütikud" võtavad seda tõe pähe? Kas Kender oleks pidanud lisama, et koondamisrahad on kilekotis ämma öökapil.
Kas nüüd oleks kuulajate liidul aeg nõuda Ruussaare tagasiastumist, ta on kaotanud kuulajate usalduse.

Anonüümne ütles ...

Mis ajalehte loetakse läbi kaanest-kaaneni? Seega ei saa selle järgi hinnata Sirpi.

Anonüümne ütles ...

Viimasest Sirbist (mis mulle endise otsekorraldusega tuli) - õigemini mu lemmiklõik Sirbi asjus Sauteri sulest: "Eesti kultuurajakirjandusele Kaur siiski suust-suhu hingamist tegema ei hakka, aga lõikab lahti tolle laiba rinnakorvi ja opereerib südant. Kaur on kirurg! Ma hakkan aimama, miks arstide liit kultuuriministrit umbusaldas."
MIKS on esilehe graafilisel peal aju kohal auk? :)

Anonüümne ütles ...

Järelikult, A.Ruussaar, kui vaja järgmine kord mingi asi korda ajada, siis te näete JÄLLE otseeetris "UNENÄGU"??? Nüüd siis leidis tegelikult tõestust, et ajakirjanuds manipuleerib kuulajate/lugejatega. Kross lisab veel õli tulle. Jääb mekk suhu, et täideti IRL tellimustööd.

Anonüümne ütles ...

Kuulge, kas teil imelik ei ole rääkida ilma irvituseta spinnimisest EN Krossiga?

Anonüümne ütles ...

Kas Karistusseadustiku §156 ei räägi mitte sõnumisaladuse rikkumisega kaasnevast?

Anonüümne ütles ...

Ja jälle, imelik on kuulata Krossi juttu mingist Kenderi eemalehoidmisest (mis ilmselgelt on kerge loba) ja joosta peaga vastu seina, et unustada see tekst mida Kross ise on alles äsja valimistel ajanud). Kas Kross on ikka süüdiv?

Anonüümne ütles ...

Rein Raua tuntud fraas tõlgiti vene keelde ja kasutatakse suht efektiivselt. Ei tõlgi ega ei korda- muidu tekib Dr.J.Goebbelsi efekt. Aga sealsele rahvale meeldib.

Anonüümne ütles ...

Tulin sedasama ütlema, mida eespool juba öeldud on: E.N. Kross räägib meile, kuidas ilmaelu on ja kuidas see peaks olema?!
Lihtsalt suu jääb lahti.
Vabandust, ma ei taha kuulda Krossi vaateid asjadele, lihtsalt ei taha. Mitte Kuku eetrist, regulaarselt, autoriteetselt. Mis toimub?
Algul mõtlesin, et see härra tuli üks kord saatesse. Aga nüüd jääbki nii ja me kuuleme Krossi mõtteid spinnimise ja ajupesu ja poliitika kohta veel ... kui kaua?
Mina pole arvamusliider ja minu arvamus ei muuda maailma. Aga olgu see siiski öeldud.
Mis kaalutlustel on saatesse valitud see isik, ei oska arvata ka.

Anonüümne ütles ...

Aga Ruussaar, nähke und, et Kesk ja Ref. lähevad kokku. Ja ongi asi vormistatud! Eks ju!

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi, miks pead kasutama on jutus pidevalt retoorikat:
- Imperaator Ansip
- Tsaar Lang
On see professionaalsele ajakirjanikule kohane?

Anonüümne ütles ...

IRL tahab haldusreformi teha nii, et me liidame kokku ja teie ei kobise.

Anonüümne ütles ...

12.53, Hõbemägi ei saa ju öelda loll Tartu partorg. Hõbemägi on viisakas inimene

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi näeb märgi unenägusid RE põlvkondade konfliktist (tuttav muster - kui Sirbi puhul sama kahtlustati, siis seda nimetati teemast kõrvale juhtimiseks) ja valitsuskoalitsiooni lagunemisest... Saade lõppes põneva koha peal - kuidas siis see kaasamine ideaalis peaks välja nägema, nii et ei oleks ühelt poolt otsustamatut stagnatsiooni ega populismi ega ka huvigruppide survele allumist? Kuidas, härra kommunikatsiooni õppejõud? Palun selget vastust!

Anonüümne ütles ...

Veel kord Krossist: kes ta on? Olgu Strandberg, olgu Kilk, olgu Astok, olgu JK Raid, olgu Kümmel või ükskõik kes - nad võivad meeldida või mitte meeldida, olla ausad või ebaaausad, lollid või targad kellegi meelest. Kuid me teame, kes nad on.
Aga kes on Kross ja mis me temast teame? See mees jääb õhku rippuma, samuti tema arvamused asjadest. Need ei sobitu mitte mingisse konteksti ja igaühel jääb vaba voli tõlgendada tema juttu ja saates kohalolekut üldse kõige kahtlasemate vandenõuteooriate valguses, mida keegi suudab iganes aktsepteerida.
Keskpäevatunni mainele see asi hästi ei mõju. Endiselt jääb küsimus, mis põhjusel selline ilma mineviku ja tulevikuta, ilma töö- ja elukohata, vaat et ilma sissetulekuta asjamees meile arvamusliidrit mängib.

Anonüümne ütles ...

Unenäo eest vastutamise asemel oli kuulda vaid "määää, teised teevad kaaaaaaa, Lang ise oli esimene".

Jah, ärge jumala eest otsustage meie üle meie tegude järgi, otsustage selle järgi, mida me räägime.
Ning jumala eest, ärge nõudke meilt selle moraalikoodeksi täitmist, mida me teistelt nõuame.

Pakuks Hõbemäele-Ruussaarele asutada uus partei ja kandideerida riiki valitsema, kui ei oleks mõningaid agasid:
Esiteks - lauskritiseerijaid - laia jutu ajajaid ning neid, kes teevad jutuga suure linna on meil RK-sse niigi palju valitud (millise elukutse % meil riigivalitsejate hulgas suurim on?), aga kui need RK-sse või võimule saavad, siis sellesama elukutse mitte molli juurde saanud esindajad "tõestavad", et need kes said on ebakompetentsed kaabakad ja juhatavad, mida oleks vaja teha, et kõiki õnnele viia.
Teiseks seesama ärge käige minu tegude järgi ja ärge nõudke minult seda, mis me teistelt nõuame mentaliteet, sh. ka lahmimine, vassimine, sildistamine jm. kommunikatsioon, mille spetsialistid nimetatud peaksid olema.

Kuulujuttude levitamine lahkugu kohalt ütles ...

Millal Ainar Ruussaar avaliku arvamusega manipuleerimise eest (unenäos nähtu levitamine tõe pähe massimeedias) oma töökohalt lahkub. Selgrooga inimene seda teeks.

Anonüümne ütles ...

Ainar Ruussaar, palun avaldage need dokumendid, mille põhjal te seda unenägu nägite. Tõsiselt ka, olge mees ja ärge vusserdage ennast sellest välja.

Rahvas tahab neid tõendeid näha.

Anonüümne ütles ...

Tahaks ka teada, kas kross on nüüd siis alaliseks manuseks keskpäevatundi vormistatud? Ei taha! ootan, et keegi näeks und, et Kross taob raha meediasse,et IRL teeks järgmistel riigikogu valimistel kkõva tulemuse. Ja raha ju ei haise, eks ju KuKu?