20 juuli, 2013

Keskpäevatunni stuudios on Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Marek Strandberg

Läti president laskis lendu idée asutada Balti riikide ühendarmee.
Miks on sisseastujate hulgas rohkem naisi kui mehi?
Venemaal tagaotsitav Eerik-Niiles Kross korraldab Vene saatkonna ees Navalnõi toetuseks miitingu.
Kinomonopol - Forum Cinemas (Finnkino OY)  tahab ära osta Solarise (+Artise) kino.
Maksuameti mage riigihange - rätsepatöö vaid ühe firma tarvis.
Rootsi Õhusaaste ja Kliimasekretariaadi raport kutsub üles eestit loobuma põlevkivienergeetikast.
NSA luureskandaali tagamaad.

28 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Auaste ja juhtimistasand on kaks ise asja.

Anonüümne ütles ...

Palun arutelu, mitte Strandbergi monoloogi ja teooriaid pilguheiduga ajalukku.

Anonüümne ütles ...

Laske palun ometi Strandbergil rääkida!

Anonüümne ütles ...

Auastmete süsteem on NATO riikides üsna sarnane. Suured ja väikesed riigid ei eristu hierarhia kõrguse (vertikaalse telje), vaid laiuse (horisontaalse telje) poolest.

Vt http://en.wikipedia.org/wiki/Ranks_and_insignia_of_NATO_armies_officers

Anonüümne ütles ...

Strandberg peksab segast, nagu ikka. Hõbemägi, miks Sa seda vennikest ometi sinna saatesse kutsud kogu aeg? Tal tuleb üks enam-vähem terav märkus/ idee/ sõnavõtt ca viie saate kohta ainult keskmiselt.

Anonüümne ütles ...

Leedukad on blokid igal alal.

Anonüümne ütles ...

mitte ühegi leedukaga ma teenida koos ei sooviks -MITTE KUNAGI!!!

Anonüümne ütles ...

Kordan, laske Strandbergil rääkida. Tema jutt on tark ja selge.

Anonüümne ütles ...

Maksuameti riigihange võiks huvi pakkuda politseile. Kuidagi teisiti sarnasele praktikale piiri panna ei õnnestu. Riigihanke tingimused koostasid "sõltumatud eksperdid", kelle juurest viivad niidid ettevõtjani, kellel on nõutud toode olemas.

Anonüümne ütles ...

olen mustamäe haiglas ja midagi pole kuku leviga muutunud. kui kaks aastat tagasi, kui olin esimest korda siin. andsin sellest juba siis teada ja lubati asja uurida, aga tundub, et uuringud jäänud poolikuks. ei saa neti kaudu ega raadioklappidega. leidsin koridori nurgas ühe koha, kust natuke klappidesse tuleb. lähen nüüd nurka edasi kuulama.

Anonüümne ütles ...

Hakkab juba kõrini saama, inimesed ei suuda ükshaaval rääkida, üks on targem kui teine! Süda läheb pahaks....

Anonüümne ütles ...

Hakkab juba kõrini saama, inimesed ei suuda ükshaaval rääkida, üks on targem kui teine! Süda läheb pahaks....

Anonüümne ütles ...

Kurb oli kuulda Ruussaard - niikaua kui Ameerika jätkab praegust rolli saavad meie mehed käia välismissioonidel.Käime ja külvame hävingut ja õudu ja oleme uhked !

Anonüümne ütles ...

Ja jälle Strandberg saates ja ajab juttu nagu ta ise poleks piruka juures kunagi olnudki...

Raul Viigipuu ütles ...

Miks peatuda nii pikalt kinode ühinemisel, mis küll puudutab paljusid kuid on siiski suhteliselt tühine asi. Pigem oleks võinud arutada viimases Ekspressis avaldatud artikli üle seadusega hooldusorjusesse sunnitute teemal. Arvestades selle probleemi tõsidust, siis saab see äärmiselt vähe meediakajastust.
Pooldaksin ka Eestis sõjaväe koosseisu olulist vähendamist, või siis miks mitte anda kogu riigikaitse funktsioon üldse Politsei- ja Piirivalveametile. See oleks esiteks töökorralduse mõttes efektiivsem ja teiseks võimaldaks riigi ressursse mujal kasutada ilma makse tõstmata. Asjaolu et Eesti kuskil välimissioonidel "rahu valvamas" käib on samuti äärmiselt kahetsusväärne, kuna hetkel vist ei ole kedagi kes arvaks et Ameerika huvi on kuskil maailmas demokraatiat edendada. Või siis alternatiivina korraldada ka välimissioonidel osalemise kohta riigihange ja saata sinna näiteks mõni erafirma(G4S?). Nii oleks vähemasti osalejate motivatsioon üheselt selge.
Strandbergi võiks tihedamini saatesse kutsuda, väga loogilise ja mõistliku jutuga inimene.

Anonüümne ütles ...

Ruussaar maksuametist: "Repressiivorgan on Eestis üks usaldusväärsemaid institutsioone, see on täiesti absurd!"
Täiesti absurd on, et ajakirjanik, kes on kutsutud analüüsima ühiskonnasündmusi, nii erakordselt rumalat ja kriminaalse mentaliteediga juttu ajab! Mulle tundub, et enamus inimesi on ühiskondlikult oluliselt täiskasvanumad ja riigimehelikumad kui Ruussaar, sest sellist lollust, et maksuameti populaarsus tuleneb tulumaksutagastusest, pole mina veel varem kuulnud. Samuti ei ole ma seni veel kohanud ühtegi pätimentaliteediga tolgust, kelle jaoks on maksuamet eelkõige repressiivorgan.
Tõsiselt, ühiskondlikult niivõrd lühinägelikku venda pole sinna saatesse vaja- seda enam, et tihti piirdub Ruussaare panus vaid "silmade pööritamise", ülepunnitatud afekteerimise ja ajuvabade (teemast mööda, eksitavate) võrdluste väljanuputamisega.

Anonüümne ütles ...

Jah, STRANDBERG võiks kuulata ka mida teised räägivad.

Ma ootan päeva, millal strandberg selles saates enam ei osale. Saatke ta sealt saatest välja. Ei oska saates diskussiooni pidada.

Anonüümne ütles ...

Tra kll, Strandberg, lase teistel ka rääkida!

Anonüümne ütles ...

Keskpäevatunnist on saanud Strandbergi kiivas loogikate esitlemise autorisaade. Tänaseks sellest pullikakast aitab. Andke teada kui jälle mõtlevat inimeste arutelu saab kuulda. Kilki ärge tagasi kutsuge.

Anonüümne ütles ...

Strandberg olgu vait selle tööviljakusega. Bussijuht Helsingis teeb vähem tööd kui bussijuht Tallinnas ja saab palka 4 korda rohkem kui Tallinna bussijuht. Kõik maailmabrändid toodavad Hiinas ja savad muinasjutulisi kasumeid, kuid palk Hiinas on NÄRUNE. Lõpetage ükskord see madala palga õigustamine tööviljakusega. tegemist on meie ettevõtjate AHNUSEGA, kes tahavad olla sama rikkad kui sadu kordi suuremate ettevõtete omanikud mujal suurriikides. Tulge palun maa peale.
Mis puutub Hispaania kurki ja päikest, siis kallis Starndberg, Hispaaniast kurgi toomine siia Eestisse on oi kui kallis. ja ikka kurk siin odav!!!
palun vähem jama Starndbergi suust!

Anonüümne ütles ...

Strandberg on ikka l..l! Tallinn vs. Detroit!!! Häbi on Kukust sellist pläma kuulata!

Anonüümne ütles ...

Strandberg on ikka l..l! Tallinn vs. Detroit!!! Häbi on Kukust sellist pläma kuulata!

Anonüümne ütles ...

Ruussaar, rahu! Kõlad juba nagu käesoleva kommentaariumi erudeeritud härrad oma saates. Ainult vähe viisakamalt.

Kokkuvõttes oli saade natuke selline, et mingid kaks sõpra mõnitavad kolmandat. Võtke järgmine kord "härra erapooletu" aka Astok ka kampa, siis tuleb veel mürgisem.

Ebameeldiv kuulata lihtsalt.

Anonüümne ütles ...

Selles mõttes oli viimane saade suht erakordne, et kõige mõistlikumat juttu ajas Strandberg. Selgelt tuli jutust välja, et üks reaalharidusega tegelane suutis oma seisukohti loogiliselt arendada, põhjendada ja selgitada (mis ei tähenda muidugi, et see maailmavaateliselt sobima peaks- kuid see on väärtushinnangute, mitte mõtlemisoskuse küsimus), ning paraku oli üsna tihti olukordi, kus humanitaarharidega saateosalised lihtsalt ei suutnud Strandbergi mõttekäiku jälgida, mistõttu ei saanud tulla ka mingit sisukat dialoogi- eriti tüütavaks muutus Ruussaar oma korduva arutlust lõpetava "kommunist" naljaga (no krt, mitu korda võib ühte nalja sama saate jooksul teha??).
Kahju, et saade pisut vara otsa sai, mind oleks väga huvitanud, miks ikkagi on religioosseid koole vaja?
Siiralt, Ruussaar, proovi vähem nalja teha ja rohkem asjast rääkida- või jätta kõneaega neile, kes tahaksid asjast rääkida.

Anonüümne ütles ...

Viimane (27.07) saade oli viimaste hulgas üks nõrgemaid, vähe analüüsi, pea olematud argumendid, puuduvad järeldused - lihtsalt mokalaat. Strandbergi pseudo-teaduslikke targutusi on valus kuulata. Kui saatel on toimetaja peaks ta midagi ette võtma, et saate kvaliteet tõsta tagasi harjumuspärasele tasemele.

Anonüümne ütles ...

Keskpäevatunni bränd on tugev, aga siiski mitte nii tugev et kannatada välja veel järjestikkusi saateid koos M. Strandbergiga.

Kaarel ütles ...

Tagurpidi Lavka tellimissüsteemi on koondatud Eesti talunike saadused ja väiketootjate toodang.


Tagurpidi Lavka on sotsiaalne ettevõte, mille eesmärgiks on:

Tõsta linnaelanike teadlikkust Eestimaise toidu väärtusest nii tervise, ökonoomsuse kui majandusliku tasuvuse seisukohast.
Toetada puhta talutoidu kasvatamist ja tootmist pakkudes väiketalunikele kauba eest õiglast tasu.
Toetada looduslähedast, säästlikku ja jätkusuutlikku elukorraldust.

http://tellimine.tagurpidilavka.ee/

Ei ole nende tegemistega seotud, lihtsalt leian, et teadlikkus sellisest ettevõtmisest võiks suurem olla.

Anonüümne ütles ...

Asjata muigate H&M üle.
Ise reaalalal tegutsedes ja oma üle 50 eluaasta juures leian, et tänapäeva nüris ja tuimas maailmas on mood üks väheseid inspiratsiooni ja loomingulisust pakkuvaid avalikke valdkondi.