29 juuni, 2013

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Indrek Tarand ja Hannes Astok

Täna teemadeks: IT kolledzhi õppejõud Peeter Lorents andis lahingu tudengitele ja kukutas üle saja tudengi läbi. Eepiline vastuseis - kes võidab? Kellel on õigus?
Ain Seppik ja Toomas Varek astusid Reformierakonda - kelle meelest on see võidusamm, kellel arvates mitte?
Tants ümber eurovoliniku - kes saab Siim Kallase asemele, ja mida hakkab Eestimaal tegema Siim Kallas?
Need ja teised teemad kuumas arutluses!

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Õppimisprotsess on alati kahepoolne, nagu on seda ka abielu.
Teatud allikaid võiks eksamil lasta kasutada, kuid seda, milliseid allikaid, on väga keeruline määratleda.
Samas oli minugi Ülikooliajal õppejõude, kes nt. ei lasknud eksamitel blondiine läbi (fakt), kes ei sallinud meigitud tüdrukuid, kes armastasid lilli ja konjakit, kelle ainuke "väga hea" hinde sai tudeng, kel õnnestus "ette saada" esimesena peale lõunapausi jne., jne.
Sel a vi!

Anonüümne ütles ...

Lorentsi juhtumist - tänapäevasel noorte generatsioonil on oluliselt kõrgem sotsiaalne õiglustunne kui oli varasematel põlvkondadel.

Ning siin on üks suur osa konflikti allikast.

Mihkel ütles ...

baasteadmised (instrumendid) edasiseks teadustööks jäävad siiski mälutehniliseks mõistmistreeninguks. Seega ei saa alati lähtuda "mitte faktid vaid sünteesioskus" põhimõttest. Kui puuduvad baasteadmised (tänu spikerdamisele) hakkab lonkama edasine tase. See viib alla kooli üldise taseme mis tekitab küsimuse kas riik on raha paigutanud efektiivselt. Õppejõu laialdane subjektiivsus hindamisel on kvalifitseeritud tema valimisega ja püsimisega positsioonil. Õppejõu nõudlikkus on üks võimalustest riigi raha paigutamise efektiivsuse tagamiseks. Õppejõu karakteri ning subjektiivsete ootuste sidumise oskus objektiivse teadmistestandardi omandamisega on samuti üks oskus mida tudeng peab omandama et hilisemas elus sotsiaalselt ennast teostada.

Anonüümne ütles ...

Mõned asjad tulebki lihtsalt pähe taguda! Näiteks kahega korrutamine. Õppijad aga ei adu, mis peab peas olema ja mis mitte. Sellepärast neid õpetataksegi ;)

Anonüümne ütles ...

Minu tuttav endine MoskvaRÜ õppejõud märkis et kui ta avastas üliõpilase juures plagiaadi tunnused- ta andis üliõpilasele arvestuse kui ta sai teemast aru ( suutis mõelda oma peaga). Juhtus ka seal taolisi asju, aga 135 - list juhtumit neil polnud.

Jaan ütles ...

Noorte õiglustunde probleem on selles, et on omandatud oskused õiguste teostamiseks aga õiglustunde teostamine kipub jääma selle varju kuna tehniline meelsusavaldamise võimalus seob lahti kiire petitsiooni avaldamise oma toimingute sügavamale mõtestamisele kuluvast ajast. Kas tudengid käivad õppimas või paberit omandamas? Ehk peaks hakkama seda selgitama ka vastuvõtmiskatsetel vestluste käigus?

Anonüümne ütles ...

Ikka ja jälle pean meelde tuletama, et ärge korrake sõnu ehk ärge kokutage.
Lausa jube kuulata. Kuulake ise oma saade üle ja veenduge.
Tervitades
Peeter

Anonüümne ütles ...

Hõbekal tuleb endiselt kõige paremini välja pausi välja kuulutamine

Anonüümne ütles ...

Olen ise ülikoolis õppetööd läbi viinud ja eksameid teinud. Eksamil tuli üliõpilastel muuhulgas lahendada kursuse raames omandatud eriteadmistest lähtuvalt üks reaalne probleemolukord, mis eeldas, et tudeng oskaks esitatud andmeid analüüsida, hinnata nende eeldusi ja teha järeldusi. Olin andmetesse nimelt vigu sisse jätnud, et aru saada, kas tudengid ka sisuliselt materjalist aru saanud on. Tulemus – 25st tudengist ainult 2 oskasid mõelda, sissejäetud vead välja tuua ja seda olukorda kriitiliselt analüüsida. Läbikukkujaid siiski ei olnud, kuna ekamil oli ka muid küsimusi. Aga natuke hirmutav on see perspektiiv, kui arvestada, et ülikool peaks ette valmistama oma eriala eksperte, kuid mis kasu on tulevikus sellistest ekspertidest, kel puudub iseseisva mõtlemise oskus.

Anonüümne ütles ...

Vilja, Ain, Kristiina- erakondajad

Anonüümne ütles ...

Varekuga samuti kahtlane allhoovus - Reformierakond ju kinnitas uue ja noore linnapeakandidaadi Rakveresse, seega Varekule Rakveres kohta pole ette nähtud, vähemalt avalikku positsiooni.

Anonüümne ütles ...

See on valija petmine, kui kandideeritakse ja siis ei minda volikokku. PETMINE!

Anonüümne ütles ...

Tarandi kekaõps oli vast ikka Kalmann mitte Klandorf?