18 mai, 2013

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Toomas Kümmel ja Indrek Tarand

Eesti Inimarengu aruanne on rahvale lugemiseks saadaval Eesti Koostöökogu kodulehel. Kiirelt, mugavalt ja kõigile kättesaadavalt, e-riigi vääriliselt. Arutame aruande ja selle erinevate tõlgenduste üle. Samal ajal jätkub ka rahvaloenduse andmete avaldamine, mis pakuvad uusi vaatenurki. Kas pideva eneseanalüüsi kõrval ka muuks aega jääbki? Ja kas igal pool nii õhinal analoogilisi aruandeid arutatakse?
Jääkeldri otsused jõuavad riigikogusse sügisel.
Kaitsepolitsei peadirektori kandidaadiks esitati Aleksander Sinisalu. Mis me temast teame?
Kümme aastat e-riigi akadeemiat. Eesti õpetab teistele riikidele, kuidas olla e-moodne, kuidas on aga lood meie endi kodus?
Piirileping ja Nordstream - uus gaasijuhe läbib EW aegseid Eesti alasid.
Majanduse klaaslagi hoiab majanduskasvu kinni. Kas kapitalil on rahvust?
Kelle pintsakuvarrukat ehivad lustakalt värvilised nööbid?

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas sunniviisilisest vanemahooldamisest ei räägigi?

Olev ütles ...

Tallinna Ülikoolis, kus seda esitleti, müüdi koha peal soodushinnaga 10 eurot ;)

Anonüümne ütles ...

Kas peate õigeks, et ERR tellib Emorilt avaliku arvamuse uuringuid? Mina eeldaks, et riigi raha ikka sihipärasemalt kasutatakse. Tellija peaks ikka keegi teine olema

Anonüümne ütles ...

Ei usu, et Maris Lauri oleks nii rumal, et usuks kütuste olulist hinnalangust.
Majandusanalüütikute võime näiteks nafta tootmisvõimsuse arengut prognoosida on ligikaudu olematu, sama käib ka tootmisvõimsustest otseselt sõltuvate hinnaprognooside kohta. Need on praktiliselt eranditult valedeks osutunud.

Anonüümne ütles ...

Hr. Hõbemägi, võibolla huvitab teid selline lugu ERRi ingliskeelses portaalis nagu Foreign-Owned Businesses Feel the Squeeze of Stricter Residency Laws, mis on seal juba pikemat aega enimkommenteeritud artikkel. Lugu on siis sellest, kuidas IRLi elamislubade skandaali ajel tehtud seadusemuudatused on pannud paljud igati ausalt Eestis viibivad välismaalased keerulisse olukorda ja isegi seadnud nende siinviibimise üleüldse küsimärgi alla. Et muudkui ajame veel Eesti-sõbralikke inimesi siit minema ja seda veel olukorras, kus ametliku retoorika tasandil justkui igati tahetakse inimesi siia meelitada.

Anonüümne ütles ...

HANNES ASTOK VÕTKU teadmiseks, et eelmise piirilepingu preambula oli HÄDAVAJALIK ning sellist piirilepingu teksti ILMA preambulata ei oleks tohtind üldse vastu võtta ja kehtima panna.

Kogu eelmise piirilepingu kokkulepe oli sisuliselt Eesti Wabariigi reetmine ja eesti rahva reetmine. Preambula päästis asja ja väga hea et venemaa sinna allkirja ei pannud.

Anonüümne ütles ...

Miks, oh miks küll on Hannes Astokit saatesse vaja? Kas honorar on nii väike, et pole kedagi võtta?