09 märts, 2013

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Hannes Astok

Riigiametnike palgamäärad - Atonen versus Ansip. Kui suurt palka väärib suurettevõtte juht? Kas riigiettevõtte on konkurentsivõimeline erasektoriga? Palgateem on hetkel oluline ka globaalselt - maailmas arutatakse pangajuhtide tasude üle.
IRLile omistatav sundparteistamine tõstatab küsimusi - mis toimub IRLis ja mis toimub Peipsi ääres. Miks nimetavad isegi lugupeetud meediakanalid ühte isikut "kalakuningaks" ja mis on kalasõja vihjete taga?
Andmekaitseinspektsioon sätestab videote veebi ülespanemise.
Haldureform põhimõttel - riik annab tõuke - omavalitsused hakkavad selle mõjul tõmbuma. Tulemusena 30-50 omavalitsust 2017. aastaks.
Sotsiaalministeerium tegeleb Euroopa Komisjoni algatatud tubakadirektiivi eelnõuga, mis keelustaks erineva maitse ja lõhnaga sigaretid. Sotsiaalministeerium keelustaks mentoolisigaretid.
Rahvakogu vs Riigikogu arutavad parajasti paralleelselt samu teemasid, mis puudutavad erakondade valimiskampaaniaid. Millal nende teed ükskord ristuvad või jäävadki paralleelselt kulgema?
Paralleelmaailmad: Edgar Savisaar loob oma Jääkeldri, mis on palju suurem kui president Ilvese oma!




17 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rahvakogu kohta on head analüüsid Infopartisanil.

Anonüümne ütles ...

Müüriladumise ja "müüri paremaks muutumise" juures unustate ära ühe lihtsa asja: kui tippjuhti mitte "üle osta", laguneb müür koost või läheb kõveramaks. Müüri "sirgena hoidmine" ja sellesse investeerimine läbi konkurentsivõimelise palga maksmise (ja nende tippjuhtide mõttes on konkurentsivõimeline palk midagi muud, kui lihttöölisel)

Anonüümne ütles ...

Tahaks tulla Lasnamäe Moskva kirikuhoone koguduse juurde tagasi.

Keegi võiks seletada kes on selle lasnamäe kirikuhoonega seotud koguduse liikmed?

Kui palju neid liikmeid on?

Kes on selle koguduse pastorid?

Kus see kogudus praegu korraliselt koos käib ja kus ja kui tihti ja palvetunde peavad?

Kuidas koguduse liikmed korjavad liikmete seas annetusi uue kirikuhoone ehitamiseks lasnamäele?

Eelmisel nädalal mainutud "koguduse olemasolu" on liiga umbmäärane.

Anonüümne ütles ...

Räägime IT'st. Juhtide palka piirates võib minna veerema lumepall: osakonna juhataja ei tohi saada kõrgemat palka, kui tippjuht. Spetsialist ei tohi saada kõrgemat palka kui osakonnajuhataja ja jada lõpuks IT-spetsialist ei tohi saada kõrgemat palka kui tema üksuse juht. Kui erasektoris saab IT spetsialist 3x kõrgemat palka kui riigisektoris, ei liigu pädevad spetsialistid riigitööle ning üldine kvaliteet riigisektoris langeb. Vaevalt, et see energiaturg kooliharidusega ära tehti, ikka kõrgelt makstud (ja ostetud) spetsialistide toel, kellel erasektorist IT-kogemus olemas on.

Anonüümne ütles ...

Nõukogu, juhatuse ja omaniku vastutus on kirjas seaduses. Lugege, ja hinnake sellest vaatenurgast.

Anonüümne ütles ...

Mnetooliga sigarettide keelamine oleks silmakirjalik. Samamoodi võiks alkoholimüügi puhul keelata kõik magusa maitsega joogid - siidrid, longerid, nalivkad jms. Pigem toimiks nii ühe kui teise puhul ikkagi müügikohtade piiramine. Need ei pea olema kättesaadavad igast poest.

Anonüümne ütles ...

Istume meestega saunas ja tulin spetsiaalselt korraks arvuti taha, et küsida, mehed, kas te olete seal stuudios tina panemas või? Kõik see kuus meest kuulavad ja kõik see kuus meest jõudsid arusaamale, et kained need mehed küll olla seal stuudios ei saa.

Anonüümne ütles ...

Nikotiini sünteesimisest:

Müüakse nikotiini sisaldavaid vedelikke, mida saab tõmmata läbi elektroonilise sigareti. Kas sigart ise sisaldab seda nikotiini või valad sigaretile seda sisse.

Vedelikus sisaldav nikotiin on pärit tubakast. Lisaks lisatakse maitse- ja lõhnaaineid ja ka vedeliku nikotiinikangus on erinev.

Anonüümne ütles ...

Peipsi kalurid on hea teema - kas keegi on kuulnud, et neid rahvuse pärast diskrimineeritaks? Kõlvart ja Toomgi vist pole kurtnud? Kuis nemad omadeks ja tunnustatud tegijateks (sibul kurk, kalad; piirkonna huviväärtus) on saanud? Miks meil 'venelase' sünonüüm ainult 'Lasnamäe venelane' on?

Anonüümne ütles ...

istusin just saunas ja kuulasin seni-kuni raadio ära sulas-viskasin veel pool tundi leili-siis kuulasin toas läpakast edasi ja dezavuu-kas netist tuleb nii aeglaselt?

Anonüümne ütles ...

AKI ütles ka seda, et kui tegu on avaliku üritusega (aktus, pidu vms) kus osaleja võib eeldada lindistamist/pildistamist ning sul on võimalik paluda mitte ennast filmida või kaadrist välja astuda, siis see privaatsus ei kehti. Koolid-lasteaiad ei olnud avalik koht.

Anonüümne ütles ...

6-kesi tulime me lääne saksamaalt-sannas ära käysime-me-suitsusaun vast see..purjus ilma õltsita-kas saab musa veel?
siit moraal-saunas ärge kuulake möla poliitikast vaid mõnusat musa!

Anonüümne ütles ...

stuudios kanep kasutusel-konnad ja sead segamini savuköha vahepeal...

Anonüümne ütles ...

Lugupeetud mehed stuudios, kuulan teie arvamusi, mis kahju küll, aga mõnikord kõlavad üsna ignorantselt. Kui teil pole midagi asjalikku öelda, siis pole ka mõtet teemat avada. Ei viitsi kuulata lihtsalt heietusi ja isiklikku arvamust, tahaks kuulata asjalikku arutelu. Jääb mulje et mõne teema puhul olete silmanud pealkirju ja arvamusi hakkab varrukast voolama. Eriti mis puudutab tervie ja rahvatervise teemasid, kus kõik nagu oleksid suured eksperdid, kuid märkused ja kommentaarid pigem üsna ignorantsed. Ühe näiten võiks tuua kasvõi teie arutelu tubakakeelu üle. Juhin tähelepanu, et suitsetamise avalikus ruumis keelamine ei lähtu mitte niivõrd individuaalsest tervise kaitse aspektist, vaid tegenmist on avaliku hüvega (public good), et kaitsta kõikide nede tervist kes ei soovi seda rikkuda. Tegelikult oleks üsna huvitav kuulata kuidas teie avaksite ja arendaksite teemat rahvatervise meetmed kui avalik hüve.

Anonüümne ütles ...

Munitsipaaljääkelder on ju linnahalli päris lihtsalt tehtav

Anonüümne ütles ...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=227978864009308&set=a.210157845791410.51510.100003915888581&type=1

Bruno Suvi ütles ...

EV Põhiseadus ütleb Riigikogu kohta: "Valimised on üldised, ühetaolised ja otsesed. Hääletamine on salajane." Öelge- kuidas saab meil siin Eestis sundida kedagi kellegi poolt hääletama? Kas valimiskabiini läheb mitu inimest? Kas valimissedelit kontrollitakse kellegi poolt enne valimiskasti laskmist? See, et kedagi sunniti kellegi poolt hääletama, on tõsine süüdistus. Kuidas on võimalik kontrollida kellegi poolt hääletamist või mittehääletamist?