23 märts, 2013

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Juku-Kalle Raid

Eesti Energiast lekkinud dokumentide põhjal kirjutas Eesti Päevaleht artikli energiatootja rahahädadest. Pärast seda algas nõiajaht - kes lekitas? Hoopis tähtsam on aga küsimus, miks on Eesti Energia oma laenuvõime ammendanud ja suudab edasi eksisteerida vaid valitsuset raha nuiates. (Mälumäng: kes küsis Twitteris: "Millal rahandusminister Vooglaiu Eesti Energia nõukogust ettevõtte kahjustamise ja ärisaladuse lekkimise eest tagasi kutsub?"
Asjad pole paremad ka Estonian Airis, kus jätkub kärpimine ja koondamine. Ka Air vajab tingimata valitsuselt tuge 37 miljonit eurot.
Segane lugu Riigikogu asespiikri valimistega - palju vihjeid, vähe selgust. Kes kardab ja mida? Kes müüs oma hääle? Kes kellega kokku mängis, et Eiki Nestor mängust välja lükata?
Jaan Männik lubas teha uue erakonna. Arutame, mis sellest võib saada. Kes kardab ja mida?
Naljakas lugu Nukuteatriga. Ajal mil... jne, käib meedias kaklus kultuuriministeeriumi ja nukuteatri vahel ja ajalahtedes saab lugeda pikki lugusid kohvikule nurgakese rentimise üle. Kuidas siis on  - kas pahasti või hästi või kuidagi kolmandat moodi?

25 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"kes küsis Twitteris: "Millal rahandusminister Vooglaiu Eesti Energia nõukogust ettevõtte kahjustamise ja ärisaladuse lekkimise eest tagasi kutsub?""

Anvar Samost.

Priit Hõbemägi ütles ...

Õige vastus! 5 punkti

Anonüümne ütles ...

Mis loom on ikkagi see Eesti Energia, et maksumaksjad ei tohi midagi teada ei EE investeeringutest, laenusoovidest, raha matmisest kuhugile USA ja Jordaania põlevkiviõli jamasse jne.?

Anonüümne ütles ...

Tahetakse lükata Eesti Energiat erastamise poole.

Vandenõuteoreetik

Anonüümne ütles ...

EE asi on ju väga lihtne ja tegelikult saavad kõik aru, et müüt nö korras rahandusega riigist võtab jube palju lisaraha. Makse enam tõsta pole kuhugile, EE on sisuliselt paralleelmaksuamet. Turu avamisega avati vaid hinnad, kaableid ju pole ja EEle garanteeriti mitmekordne kasum. Ja imelikul kombel tuli kohe absurdne uudis, et riigi eelarve on ülejäägis-- seega otsekanal riigieelarvesse toimib koheselt. Aga edasisi kaableid ei pruugi ju tullagi-- need vajavad ju Nordstriimi nõusolekut... Aga eraldi õudus seisneb selles, et rääkides energiajulgeolekust, ehitatakse uued energiablokid ikka Narva vesikonda. Lüüside nupp aga on vene poolel. Uurige, seltsimehed, kas uued blokid saavad jahutusvett kuskilt mujalt?

Anonüümne ütles ...

Kui EE on äriühing, mis peab teenima kasumit, siis miks on ta riigi oma? Ja kui ta on riigi oma julgeoleku pärast, siis peaks riik ka sellele peale maksma, et kasutajatel oleks hea (seda loogikat tahetakse ju rakendada Estonian Air juures). Võiks nagu end juba määratleda ja maksumaksjaga manipuleerimise lõpetada.

Unknown ütles ...

Mind on pikalt painanud, et hoovis seisab ese nimega auto. Sai teise eest hulk raha välja käidud ning nüüdki on aeg-ajalt vaja juurde kühveldada. Millegipärast ei too nimetatud ese sisse mitte midagi. Äkki on nende lennu- ja raudtee firmadega sama lugu, et ongi ainult kulu...?

Anonüümne ütles ...

Estonian Air teeb "puhastustööd" elik ettevalmistust pankrotiks ja mahamüümiseks. Ükski lennufirma ei saa kasumlikult töötada ilma tugiinfrastruktuurita. Nende müümisest saadud rahaga saab jah korraks finantsid korda, kuid siis hakkavad kulud jälle suurenema, sest kõiki neid teenuseid peab hakkama oluliselt suurema raha eest sisse ostma. Kõik EA tegevused täna on ettevalmistus müümiseks.

Anonüümne ütles ...

ära lahmi -juku-kalle..eestlane on väga suure valulävega ning ei möliseks iial kui saaks hakkama..järelikult jääb rahval raha puudu lihtsa hakkamasaamisega,et elektrihinnatõus kepib!mine uuri kasvõi oma kopli sõprade käest-keda huvitaks tegelikult miski ee afäär..jordaanias või kuskil mujal..isegi eesti õhk teda ei huvita-ta ei kasuta seda teenust!vaid paarikümneeurone ELEKTRIHINNATÕUS kotib rahvast,sest tal jääb sellevõrra midagi eluliselt väga olulist vajaka!nii kui riigikokku jõutakse-kohe hakatakse varem või hiljem rahva kannatuste peale kusema-järgmine vaatlusalune on võsapets...ka tema murdub!

Markku ütles ...

Saates kõlas, et Soomel on olnud erisuhe Venemaaga alates Talvesõjast. Eri suhe algab ikka juba Soome autonoomia ajast - 1809.

Anonüümne ütles ...

analoogselt EE nõukogule, IRLi ja RE liikmed võiks kinnitada e-kirjaga kelle poolt hääletati

Anonüümne ütles ...

Vares-Barbaruse vaim: Juku-Kalle, ära jutusta seal. Sina hääletasid nagunii Nestori poolt! Nägin ise teid puhvetis tumeda õlle taga kokku leppimas.

Anonüümne ütles ...

Issnd, kas nüüd on siis saanud "Keskpäevatunnist" saade "Lollide Paraad" või?
No peate ikka seal "Kukus" meeleheitel olema, et J-K Raid sobib mingiks "arvamusliidriks".
Nõme!

Anonüümne ütles ...

Kui keegi räägib kõrgest maksukoormusest, siis tuleks täpsustada, millise maksu koormusest ta räägib. Üldine maksukoormus e. % SKT-st on meil pigem madalapoolne.

Anonüümne ütles ...

Kui "Kuku" on raadio mõtlevale inimesele, siis mida teeb seal jukukalle?

Anonüümne ütles ...

Männik võiks alustada rootsi kodakondsusest loobumisest

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi tuju on vist rikutud, kuna sotsid saavad tema saates täna täiega kottida. Kes nüüd Reformi käest riigi juhtimise üle võtavad?

Anonüümne ütles ...

Lugupeetud Kuku raadio programmijuhid. Lubasite J.-K. Raidi saatesse. See inimene räägib teistele kogu aeg vahele, mitte lihtsalt vahele, vaid kasutab slängi ja vulgaarset kõneviisi. Aga kui on vaja eksperthinnangut millelegi, siis ta teatab: "Ma ei tea sellest asjast midagi, küsige nendelt kes paremini teavad". Kas tahate oma saate taseme viia turumuttide/saunanaiste tasemele?

Anonüümne ütles ...

valus on kuulata J.-K. Raidi juttu, varem pidasin temast isegi lugu, nüüd kadus igasugu lugupidamine.....

margus kiis ütles ...

JK Raidi juhtimisel ajasi täna kohe eriti rumalat loba.

Anonüümne ütles ...

Mis te tühja vigisete siin Juku-Kalle otsese kõnepruugi pärast, ta ju rahva poolt valitud rahva esindaja!
Palju hullem , et jälle kaera-jaani tantsides loodetakse mingi idiootliku rahvakogu ettepanekuid/otsuseid ellu viia. Iialgi rahva soovid sealt läbi ei lähe, sest loll lambakari laseb maksumaksja raha üürgama pannes kokku koguneda "rahva" nime all suures osas needsamad tüübid, keda kõige kiiremas korras tahab iga normaalne inimene mitte ainult piruka juurest vaid lausa Eestist hästi kaugele lüüa.
Julgetakse veel teada anda, et peaekspert on Liia Hänni - eesti põlisrahva koduta jätja ehk lausa eesti genotsiidi ema!Mõtte algatajaks aga põlatud võõrkloun!
Et säärased tarakanid ka ise ükskord ei märka kaduda, järelikult...
Jälle rahval kott peas, peaasi, et tänavale ei tuleks, las mängivad oma raha eest!
Eesti rahvas on täiega oma valitsejaid väärt!

Anonüümne ütles ...

Kuku Raadio on raadio mõtlevale inimesele. Eks siis mõtlev inimene mõtleb, miks Juku-Kalle eetrisse lasti.

Anonüümne ütles ...

Aga JKR ütles küll ilusasti revaali linna tsaari kohta, et las ahv möllab alllinnas. Teine tore mõte oli, et keskerakonna ideede uskumine on kriminaalne kuritegu. Ja muidu . kena saade oli.

Anonüümne ütles ...

Kuku on muidugi erakanal ja sel on võimalik valida, keda saatesse kutsuda, aga ma eelistaks kuulata asjalikumat ja ilusamat keelt kasutavat "poliitikut" kui Jukukalle.
Solgi valamine laupäeva hommikul... no mis mõtleva inimese saade see on?

Anonüümne ütles ...

Jajah... Päris kurb saade oli.. Juku-Kalle pärast. Ärge palun seda bolševikku enam sinna kutsuge.