26 jaanuar, 2013

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Toomas Kümmel

Reformierakonna populaarsus erakondlikku eelistust omavate eestlaste seas on kukkunud 20 protsendini. Mida teeb selle peale Partei? Loomulikult ütleb, et sellel pole midagi pistmist "tegeliku eluga". Räägime siis tegelikust elust!
Samuti jätkame juttu VEB fondi teemal, kuhu on sekkunud juba ka Euroopa Komisjoni asepresident ja endine Eesti Panga president Siim Kallas. Kuid küsimusi tuleb aina juurde.
Kes on need 500 inimest, kes moodustavad Rahvakogu? Juhuvalim, aktiivsed veebikodanikud või midagi muud?
Põhiseaduskomisjonil käed tööd täis: kaaluti muudatusi nõukogudesse nimetamise korras. Kuid ministri asemel parlamendikomisjoni poolne määramine ei muuda tegelikku olukorda.
Komisjon arutas ka IRLi liikmete poolt esitatud eelnõud, mille järgi võetaks RK valimistel kasutusele vaid avatud nimekirjad. See otsustati saata riigikogu täiskogusse, esimene lugemine on 29. jaanuaril. Eelnõu järgi järjestuksid erakonna valimisnimekirja kantud kandidaadid vastavalt saadud häälte arvule ning arvestades valimisringkonna suurust.
Euroopa Liit hakkab tegelema meedia reguleerimisega liikmesriikides.
Veel:
Filmirahvas jäi filmi-instituudi nõukogust välja. Miks?
Nukuteatri Puhhiskandaal lõppes töötaja lahkumisega. Kuid miks kohe tõtt ei tunnistatud?

22 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ärge nüüd oma võltstagasihoidlikuses väitke, et te ei tea reffide toetuse languse põhjust. Kui ajakirjandus (sõna otseses mõttes neljas võim) on viimase aasta töötanud põhimõttel - ei päevagi reffide kottimiseta, siis peab sel ju mõju olema.
Hoopis huvitavamad oleksid selle suunatud rünnaku taustajõudude avamine aga ega toitvat kätt ju ei hammustata

Anonüümne ütles ...

Tallinn bussid on puhtad ja liiguvad graafikus väga täpselt. Tundub, et nagu Ainar Ruussaar pole bussiga aastaid sõitnud kuid räägib?!

Anonüümne ütles ...

Teil on vahva saade, kuid kipute tihti sapiseks minema. Eriti kraapis kõrva jälle see aasimine ühistranspordi teemal. Tundub, et te pole ise ühistranspordi kasutaja. Need omadussõnad, mida kasutasite käivad rohkem India ühistranspordi, kuid mitte Tallinna ühistranspordi kohta. Ma pole Keskerakonna toetaja, kuid ühistranspordi arendamisel on nad õigel teel.

Kõike paremat,
Andrus

Anonüümne ütles ...

Aga on ka selline ettepanek, et partei moodustamiseks pole vaja mitte liikmeid vaid toetajaid. Idee pärineb vist Islandilt, kus partei moodustamiseks olevat vaja 300 inimese toetust, mitte aga liikmeid. Mu meelest pole paha mõte. Toivo

Anonüümne ütles ...

Kümmel, õpi nimed selgeks! Seli eesnimi on NEINAR, mitte Neimar.

Anonüümne ütles ...

...audiitorid leidsid mustandi kirjast, kus TSL Internationali tütarfirma nõude suurus oli õige.
Kes võltsis kelle ettepanekul?

Anonüümne ütles ...

Lisaks kommentaatorile 12:33:
palun õppige selgeks sõnade "vahel" ja Vahest" vahe. Väga kriibib kõrva. Tänan

Anonüümne ütles ...

kas oravad ikka aitähh teile ütleb reklaami eest?või plekib nii,et ...

Anonüümne ütles ...

VEB Fondi komisjon Riigikogus on oma tegevuse lõpetanud ja aruande esitanud, mis te sellest nüüd räägite nagu oleks see komisjon alles tegutsemas?

Anonüümne ütles ...

Kullakesed, pidage ikka hoogu! Kas muukeelsed, mujal kui Tallinnas elavad Eesti elanikud ei ole Eesti rahavs või? Ida-Viru inimene tahab ka end Eestis tunda inimesena ja tal on oma vaade meie elule siin nagu kui meil kõigil. Seda nimetatakse DEMOKRAATIAKS.

Anonüümne ütles ...

Rahvakogu tegemine juhuvalimi põhjal toimuks ikkagi Eesti kodanike baasil üldvalimina, mitte kogu elanikkonna pealt (saavad ju ka alaealised välistatud). Seega venekeelsete osakaal ei saa seal olema 30% vaid 10-15%; samuti on sealt väljas kõik 0-17 aastased eestimaalased sh alaealised kodanikud.

Anonüümne ütles ...

Luuakse VEB Fondi tegevuse uurimiskomisjon, kui tähte närida.

Anonüümne ütles ...

2011.a Riigikogu valimistel oli hääleõiguslikke isikuid ehk täiskasvanuid EV kodanikke 913 346. Sellest kogumist siis saaks valida rahvakogu foorumi.

Anonüümne ütles ...

Juhuvalimina "Rahvakogu" ei erine ju millegi poolest "juhuvalimina" Riigikogust, kus ruulivad täiega populistlikud "kingsepp Johannesed" ja teised häältemagnetid.
Miks me nende puhul ei kahtle pädevuses või vaimses tervises?

Anonüümne ütles ...

Kui VEB fondi ümber on tohutlt hall tsoon, siis milline foon ümbritseb teisi selle/tolle aja otsustaja otsuseid?
Kui VEB fond lämmatab (seab kahtluse alla) EP usutavuse siis, kas kõik, mis toimus Eesti üleminekul kroonilt eurole on usutav? Tuletame meelde, et kroon, kogu oma olekus on toimiv raha ja seda on "õhus" veel küll ja küll.

"Ei meeldi mulle see asi"

Anonüümne ütles ...

Näiteid Rahvakogu laadse kehandi toimimise kohta on:
http://cdd.stanford.edu/polls/
Kõike seda korraldada pole muidugi nii sama lihtne.

Tiit Riisalo

Anonüümne ütles ...

VEB fondi kohta käivad otsused tehti paarkümmend aastat tagasi ja neid yuleb käsitada selle aja kontekstis. Kas need otsused olid õiged ja Eesti riigile kasulikud on rohkem ajaloolastele uurida kui seda kasutada tänases poliitilises arveteklaarimises. Ja Kümmel ei ole üks tõeapostel.
Keskpäevatund võiks tegeleda rohkem tänaste probleemidega ning teha ko0nkreetseid ettepanekuid selle asemel, et teha poliitilist agitatsiooni.

Anonüümne ütles ...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your keskpaevatund.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

Anonüümne ütles ...

Minu arvates on selles saates natuke reformi materdamisega liiale mindud. Saatejuht on ennast nii ära laadinud, et sõnavõtu sisu on ette teada.

Mulle ei meeldi ka see, et saates ei räägita reaalsetest poliitilistest valikutest (ehk milline jõud ja mil moel oleks riigile parem).

margusugram ütles ...

Kas oleks võimalik saada viidet saate lõpus mainitud New Yorkeri artiklile OWSist.

Anonüümne ütles ...

Lugupeetud keskpäevalised,
meil kõigil on kerge sattuda manipuleerimise ohvriks. Siinkohal võib aru saada, et kui räägitakse Tasuta Ühistransprdist, siis tegu ei ole tasuta transporditeenusega. Vaid seda võimalust pakutakse teatud elanikkonna grupile-Tallinna elanikud ja neilegi peale registreerimist-valideerimist, alla 19 ja üle 65 aastastele eestimaa elanikele. Linnakodanik peab ostma selleks rohelise kaardi, isikustama selle ja enne iga sõidukorda ennast süsteemile tutvustama, kui seda ei tehta, siis läheb see sõit talle halbade juhuste kokkulangemisel küllalt kalliks maksma. Mupo pidi nüüd hakkama mittevalideerijatesse, kui sotsiaalselt ohtlikku elementi, seaduse kogu karmusega ümber kasvatama. Ei tea muidugi, kuidas suhtutakse siinkohal välisriigi kodanikesse, ilmselt peavad nemad ostma pileti bussijuhi käest? Tekibki kohe vastuolu, tuled siia külla, kõik räägivad sulle vaimustusega tasuta trammist aga tegelik elu on midagi hoopis muud. saa sa siis aru, kuhu oled sattunud?

Nimetagem siis asju õigete nimedega. Mina pakuks välja sellised variandid-Osaliselt Tasuta Ühistransport, Tasuta Ühistransport Registreerunud ja Valideerunud Linnakodanikele, Piirangutega Tasuta Ühistransport,Näiliselt Tasuta Ühistransport,Tasuta Ühistransport(kui veab seekord, sest mupo läks burksi sööma näiteks), Tallinna Oma E-valimisteks Kohandatud Liikuvate Valimisjaoskondade Süsteem(kindlasti ei ole kaugel aeg, kui valimistel Linnapea Partei poolt korduvalt hääli anda on võimalik mugavalt end sõidu ajal valideerides ja internatsionaali lauldes) ja nii edasi. Tegu ei ole kindlasti Tasuta Ühistranspordiga, nagu igast meediakanalist kostub, vaid väljaspoolt Tallinna tulnud elanike poolt kinni makstud uhke valimisprojektiga. Kui ma nüüd ütlen, et mulle see ei imponeeri, siis ma valetaksin. Ilus liigutus igal juhul, aga kui sellega kaasneb seesugune kottimine nn.piletita sõidu teemal ja elanike grupeerimise põhjal, siis meenutab ta rohkem ühte teist aega, kui olime kõik nii vabad ja elasime maailma kõige demokraatlikumal maal. Nagu oleks aga ei ole kah.

Anonüümne ütles ...

Tere,

Eesti rahvaarvu praegust langustrendi Põhjasõjaga võrrelda on küüniline. Kas taasiseseivumise aeg on võrreldav sõja ja/või katkuga?