18 jaanuar, 2013

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Toomas Kümmel

Saate teemad:
Eesti Pank tunnistas dokumendivõltsimist VEB fondi skandaalis, Siim Kallas keerutas otsesest vastusest kõrvale, Ansip ja Vahur Kraft samuti. Mis saab edasi?
Rahvakogus tehakse aktiivselt ettepanekuid. Kas Riigikogu ja Rahvakogu on rivaalid, kas üks neist on targem või tähtsam kui teine?
Estonian Air sai jälle lisaraha ja armuaega, kuid on sisuliselt müügis.
Eesti Energia maailmavallutusplaan on takerdunud. Kes Sandor Liive unelmad kinni maksab?
Maadevahetuse protsess jätkub.
Rahvastik väheneb - lapsi sünnib vähem, väljaränd suureneb.
Elioni suur pauk - internet kadus jäljetult.
Erakonnad saavad üha vähem annetusi.

24 kommentaari:

Unknown ütles ...

Olen välisriiki kolinud eestlane(tulen kindlasti tagasi) ja tööl olles kuulan tihti vanu Keskpäevatunni saateid aastate tagant...pean tunnistama, et tunnen vahel puudust Rein Kilgist.Ta lisas saatele mõnusa huumorikillu oma vaieldamatult proffesionaalsete teadmistega Google otsingumootori kasutamisest.

Tervitustega
Siim

Anonüümne ütles ...

"Võrreldes 2007. aastaga on Eestis jäänud 15-19-aastaseid naisi vähemaks 33%."

Sünnitusealisi naisi kolmandiku võrra vähem. Tõenäoliselt tuleks tunnistada, et väljasuremine on vältimatu. Aga see-eest on meil rahandus korras.

Anonüümne ütles ...

ei ole siin muretseda midagi,et mõni ei mäleta enam hästi: tol ajal oli riigis erapanku rohkem kui riigifirmasid (40ringis?),igal teisel oleks olnud VEBiga midagi asjatada,kui loteriiga selle võimaluse saanud oleks...
enamjagu pankureid on veel täie tervise juures ja oskavad kindlasti huvitavaid lugusid rääkida nii siit- kui sealtpoolt Eesti Panga lävepakku.
selliseid asju otsustasid ikka riigipead,loomulikult!

Unknown ütles ...

Vestlesin hiljuti Ameerika eestlasega, kes on uurinud USA põlevkivi kümme aastat. Tema arvamus oli, et Eesti Energia tehing on täielik ämber. Sealt ei saa tulla mitte midagi peale selle, et See investeering tuleb kirjutada korstnasse.

Anonüümne ütles ...

Mis Kukus toimub!
Reklaami mängitakse kolm korda kõvemini kui stuudiojuttu.
Kutsuge vastutajad korrale.
Ei saa ju kogu aeg radio nuppu käia kõvemaks ja tasemaks keeramas.

Anonüümne ütles ...

Ja kuidas edasi minna?
Riigiettevõtted tegutsevad arutult ja raiskavad maksumaksja raha. Maksukoormus aina tõuseb .
Pank ja eriti Eesti Pank, mille põhieesmärk peaks olema usalduse müümine oma rahvale on meid algusest saadik ninapidi vedanud ja soodustanud "lähedalseisvate" tegelaste petuskeeme ja rikastumist.
Maksumaksja rahaga maksti kinni tookord üüratu summa ja kui VEB-fondi osanikud saavad EU-s õiguse, siis makstakse ka neile maksumaksja rahast kahjud välja.
Ja see ullike kodanik, kes uskus oma riiki, oma EP-d ja kõike, mida valimiste eel räägiti, on äkki selle pa-araehe all.
Ühelt poolt vaesus ja teiselt poolt maksud pigistvad inimeste toimetuleku ahtaks ja siis polegi enam muid teid kui laevapilet osta.

Anonüümne ütles ...

Üle pika aja pole teil ühtegi parteilast stuudios. Kohe teine tera

Anonüümne ütles ...

Tere!
Selle VEB fondi rahade kantimisega tuli meelde nimede sarnasus.
EP-s töötas aastaid Elmar Matt,kes oli mu isa lapsepõlve sõber ja on ilmselt ka teisel pool Peipsit eesti külas sündinud.Ta oli nõuka ajal nomenklatuuri hulka kuuluv esinumbrite parem käsi.
Kas ainult nimede sarnasus või sugulus ?
Edu uurimistes,
Jüri Kannus.

Anonüümne ütles ...

k

Anonüümne ütles ...

Mis puududtab igasugu reformikate omastarust suuri ja tarku investeeringuid täna,mis aastate pärast võimalikeks kuritegudeks osutuvad,mis on ilmselge,tuleb juba täna kontrollida.Aga kes kontrollib kontrollijat,kui kontrollija kontrollib kontrollijat.Hale ja mandunud moraalsete värdjate riik,mis ei erine ei valgevenest või muust uroodriigist,mida maapeal olla ei tohiks.

Anonüümne ütles ...

Herman Simm on poisike VEB fondi stõkkidega võrreldes.Üleskutse-kui vabastatakse vähemalt Simm,on mingigi rahva õiglustunne taastatud.Kes ütles,et Herman Simm on reetur-need kes ise tegid oma pundiga seadused,mis lubas panna vangi Simmi ja kõrvaldada raha.Ei Simme ei ole reetur.Aidake simmi ja taastage u riivatud õiglustunne otsemaid.

Anonüümne ütles ...

Mis vahe on Vello Loidil,Liis Haavelil ja Siim Kallasel ja teistel siimu badelnikutel,,,vahe selles,et Liis Haavel on vähemalt vangis ja Vello Loit saanud mingigi karistuse ühiskonna moraalse õiglustunde taastamise seisukohast.

Anonüümne ütles ...

Mina olen ka vana zekk ja varas,aga mina olen vähemalt aus ja seaduslik varas-mina kandsin oma varguse eest seadustes sätestatud karistust-seaduste,milled on vorpinud valmis need tegelased kes ise ka on täna vargustes kahtlustatavad-ja kindlasti ka süüdi,mis sest,et aegunud kuriteos.Seega küsimus-kas ma ikka olin süüdi kui seadused,millede ees mind süüdimõisteti,loodi tõenäoliselt tulevaste võimalike zekkide pundi poolt.

Anonüümne ütles ...

1}.Miks kaotati surmanuhtlus...2}.Miks ehitatakse eestisse üliturvalisi vanglaid jne...,ja seda kõike nende eestvedmisel kes ise varem või hiljem, kas siis ise vangi või kahtluse alla satuvad...,ikka sellepärast,et kindlustada tulevik hiljem ka seal,kus lõplik maandumispaik leitakse.

Anonüümne ütles ...

Eesti Vabariigi Põhiseadus on rahva silmis muudetud kuritegelikus ringkäenduslikuks dokumendiks hüvede loomisel iseendale hetkel neile, kes sellele seadusele hüvede loomise hetkel kõige lähemal on.

Anonüümne ütles ...

Eesti räpases natsionaalsotsialismis loovad seaduste loojad vastuvõetavate seadustega riigis hetkel, mil keegi võimul,sisuliselt seadusetuse nende endi jaoks seniks,kuni nende toimepandavad kurideod kas aeguvad või kinnimätsitakse.

Anonüümne ütles ...

Eesti Vabariigi räpases ja laiale ilmale ilustatud demokraatias,pole võrreldes venemaaga vähem korruptsiooni,vaid võrreldes venemaaga on eestil ja seda juhtivatel bürokraatidel ka vähem tahet ja soovi eraldada korruptsiooni ohjamiseks vahendeid,kuna liigne agarus kuritegude avastamiseks võib saatuslikuks saada ka avastajale endale.Seega ei tasu mögiseda venemaaga,kui omas peldikus hais üleval.

Anonüümne ütles ...

Lootuses elada Eesti riigis samal ajal nii ausalt,kui ka inimväärselt kõigil inimestel,tähendab oma võrdluses seda,et elada võib küll ausalt aga mitte samalajal inimväärselt maalil maakolkas,küll aga siimul parlamendis seda hetkeni,kuni seadused neid parlamendis kaitsevad.

Anonüümne ütles ...

Nii nagu ühele idaeuroopa riigile kohane,nii peitub ka Eesti üks ühiskondliku depressiooni algpõhjusi Eesti riigivõimule omases võimude eemaletõukavas ülbes ja üleolevas passiiv-agressiivsuses ühiskonna suhtes-manipuleerivas korrumtiivses võltstegelikkuses,mis on moonutanud kogu ülejäänud ühiskonna haiglaseks ja egoistlikult kibestunud potjomkini külaks.

Anonüümne ütles ...

Ivan Orav kunagi küsis-KES MEIST ON ÕIGE EESTLANE...

Anonüümne ütles ...

On haige arusaam asjaolust kus leitakse,et moraalsete värdjate eemale hoidmine KOHTUTEST,RIIGIKOGUST JNE,saab aset leida neile jumala palga tagamisega.Mittemingil juhul ei otsi mitte moraalne värdjas kohta seal kus oma perse kaitstud,vaid vastupidi seal kus ta ise saab anda panuse ühiskonnale teadmisega,et teda ei oota mitte palk,mis tal laseb puhata aastaid ja seda sisuliselt midagi tegemata,vaid ikka seal kus tema tõeline tahe saab avatud avalikult ja ausalt nii,et valija ei peaks arvama,et keegi on kohas põhjusel kus sajad millid.Tuleks mõelda loogiliselt-MILLEKS MULLE METSIK PALK,ET OLLA AUS,KAS MUIDU AUS OLLA EI SAA...SAAB,JA KUIDAS VEEL,SEST KÕIGE AUSAMAD ON JU IKKA NEED KES EI TEGUTSE MINGI AJENDI VÕI KASU EESMÄRGIL,VAID IKKA JA ALATI TEGELIKUS AUSUSEST OLLA AUS KA NII,ET AUSAKS OLEMIST EI MOTIVEERIKS OLEMA MOTIVAATOR,MIS MOTIVEERITAVA NN AUSAKS PEAKS MUUTMA,MITTE LOOMULT OLEMA.

Anonüümne ütles ...

Miks ei uurita põhjust,miks Esti naine seksida väga ei taha,Kas ka Ansip süüdi,et tekitas olukorra kus head mehed sunnitud lahkuma aga sitad mehed jääma, kellega lapsi saada ei taheta,

Anonüümne ütles ...

Miks ahvid pisikeses puuris ei paljune,,,aga selleks,et loodus teeb valikuid,et mitte lasta tekkida olukorda nii,et isa-ja emaahvil sündinud ahvist sitem elukvaliteet peaks tekkima.Miks Eesti naised ei sünnita,,,ikka selleks,et Ansiplaste loodud keskond eluks ei luba paljuneda ja loodus teeb Ansipiga valikuid,et isal ja emal sündinud lapsest sitem elukvaliteet peaks tekkima.

Anonüümne ütles ...

Eesti Vabariigi Soltsenitsõn meenutab,,,alati kui ma Tartu vanglas olles lõunaajal toiduks antavasse kaussi vaatasin,meenus mulle Ansip,Stalin ja Soltsenitsõn,,,ja kurat siis ma sain aru Soltsenitsõnist isegi GULAGI ARHIPELAAGI LUGEMATA.