02 november, 2012

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Hannes Astok

Tero Taskila aeg Estonian Airis sai otsa, nagu me korduvalt ette ennustasime. Mis siis nüüd edasi? Pea kõik endised Estonian Airi juhid jagavad nõuandeid, kuidas ja mida oleks pidanud tegema...
Taas Eesti-Vene piirileppe lainel. Millest see kiire ja miks kõik nii sujuvalt läheb?
President Ilves ennustab, et Eestist võib saada suur IT-keskus. Kas tegelikkus seda unelmat toetab?
Kaja Kallase algatatud Riigikogu eetikakoodeksile panid kollegid jala ette. Miks?
Nii nagu eelmises saates ennustasime, nõuab haiglate liit arstide streigi ühe tulemusena nüüd visiidi- ja voodipäeva tasu tõstmist. Seega - arstide palka tõstetakse patsientide arvelt. Palju õnne kõigile neile, kes streikivaid arste toetasid!
Ootame teie ettepanekuid saate teemade osas!

26 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hr Astokile:
Ma olen maailmavaatelt liberaal, ca 10 aastat Reformierakonda valinud. Alguses sellepärast, et tundus õige, hiljem sellepärast, et paremat polnud.
Täna, endiselt liberaal, valiksin homme SDE. Miks? Sest paremat pole. Mis mõttes? Selles mõttes, milles Rein Raud (5800 FB like) ja Olev Vaher (2300 FB like) sel nädalal kirjeldasid (muide, võrdluseks keskpäevatunni, EV ühe väga kuulatava raadiosaate FB like on 700).
Mulle tundub, et ma pole üksi.

Või... peaksin ma otsima endast sisimast sügavalt kustumatut armastuseleeki Reformierakonna suhtes? Või mida... päriselu ongi väga keeruline???

Hr Hõbemäele:
1. Eesti-Vene piirilepe tuli teemana pähe, aga Raua ja Vaheri artiklid mitte? Ise loete oma ajalehte või? Või tundus ebaoluline? Või hr Astok ütles, et ei viitsi rääkida sellest? Või... mida küll?

2. See ristisõda arstide "hiigelpalkade" vastu on ka great fun.

Alustava arsti tunnipalk:

Eestis "röövlepingu" kohaselt alates 2014. aastast 8 eurot/tund. + hinna sees hr Hõbemäe ja kõigi teiste "asjatundjate" vajadus ennast pärast keerulist päeva välja elada - ühesõnaga peksukoti roll.

vs

Soomes kohe alates 40 eurot/tund + olen kuulnud, et inimesed ei lahmigi, et sa oled üks vastik vereimeja, kes tahab vaestelt nende viimase kopika ära krabada.

Või... muidugi, Eesti-Vene piirilepe on ülioluline asi, ning üldse, arstidel on ju Hippokratese vanne - seal on ju kirjas, et arst on madalam kui muru.

Hr Ruussaarele:
Jõudu!

Anonüümne ütles ...

aga nüüd preili müller-kui soovid-olen võlur-näed seda tünni seal...ei,see ei ole savitsaar!
Müller-olen ise selgeltnägija ja isegi saate algusloo-stirlits,võin sulle ette ennustada;
saksad surevad ,mõisad põlevad...

Kusjuures-müller,kunagi on ju selle saate algusloona juba seesamune lugu kõlanud-ei tea ,kas kordavad?

Anonüümne ütles ...

Minge kinno ja vaadake, kuidas noored banaanivabariigist mõtlevad... http://www.youtube.com/watch?v=sn4U_jdEb8M

Anonüümne ütles ...

müller
arstide streigi puhul kribasin kohe fb lehel,et ei usu teid, arstid enne kui te streigite 3 kuud,3 nädalat ja 3 päeva ning selle tulemusel saabub vaid 21.12.2012....
stirlits
jälle sa oma vandenõuteooriatega....

Anonüümne ütles ...

"arstide palka tõstetakse patsientide arvelt."

Oi braavo.See on sama debiilne kui öelda, et senine visiiditasu on väike arstide arvelt. Probleemi tegelik põhjus on selles, et Eestis on tervishoiukulud ühed madalamad SKP-st ja langevad veelgi.

http://uudised.err.ee/index.php?06264638

Anonüümne ütles ...

Kuidas kommenteerite presidendi tagasihoidlikku käitumist oravate skandaali ajal?

Anonüümne ütles ...

Ja Galojani juhtumist võiks ka rääkida.

Anonüümne ütles ...

stirlits
pakun välja väikese ennustusteema,mis hõlmaks siis 5-7 minti saateajast..lõpus
müller-ja see oleks?
stirlits-mis võiks areneda ühest konkreetsest uudisest nädala,kuu ja aasta lõikes...

Anonüümne ütles ...

müller
kas meie määrasime sinna selle taskila,kas meie tahtsime seda va vabadusesammalt,kas meie tahtsime seda va erm-i...küsige selle käest,kes seda tegi ja ka kõike muud...KUNI KEEGI RIIGIFIRMADES EI VASTUTA-oleme per-ses edasi!

stirlits
see on pigem mäng n.ö. inimeste teadmatusega!Inimesed ju ei tea isegi fakte-kes,milleks ja mis põhjusel sinna selle va taskila laitas...kui teaks fakte-saaks sa aru kohe kustpoolt tuul puhub!aga uuri!ära sa ainult arva,et kedagi sinu arvamus huvitab!

oot-oot-stirlits-pea nüüd ,tõesti arvad,et vandenõuteooria pankrottiajamise kohta on tõsi ja residendi kohaletoimetamine-a,la taskila,kellel ennegi igatsugu trikke varrukast võtta....
müller
jah-vana anekdoot heeringapeast ja vanast juudist peab paika...arutluses selgub tõde-informatsiooniajastul on seesama inf vahest kullahinnaga!

ühesõnaga-igav-ise küsin -ise vastan aga tõesti selle -nüüd juba uue rootslasest juhi töölevõtmine on vist kindlasti kabelimatsuks...rahvuslikule kompaniile...tra-kus ikka eesli riigil seda va pappi on puistata...ja kuupalk kah-22 000-killer vist!

Anonüümne ütles ...

Munadeta mehed kommenteerimas munadega meeste tegemisi. Isegi Pentus-Rosimannusel on rohkem mune, kui teil põhulõugadel.
Kommentaar inspireeritud end intelligendiks pidava saatejuhi viimase aja artiklite pealkirjadest

Andres ütles ...

Estonian Airist: kui te räägite, et Leedus on tühi koht ja saab lennata ainult odavlennufirmadega, siis äkki loetlete üles need sihtkohad kuhu siis Estonian Airiga lennata saab? Tegelikkus on ju see ei ole ju EA-l sihtkohti, mis valdavat osa elanikest huvitaks. See et väike ametnikkond tahab Brüsselisse otse lennata ei pea doteerima enamuse arvelt.

Anonüümne ütles ...

Mismoodi peaks kõik inimesed aru saama Estonian Airi äriplaanist kui paljudel inimestel ei ole aimugi majandusest ega ammugi seal valitsevatest seadustest. Üks, mis kindel, aga enamus arvab ju, et ainus väikeste palkade põhjus on omaniku ahnus.

Anonüümne ütles ...

müller
see,et sardell praegu sujuvalt piirilepet teeb -on merkeli
stirlits-
jah-sul on õigus-venemaa kaasatakse ka euroopa ühendriikidesse...

Anonüümne ütles ...

Millal te ASJAST (Raud ja Vaher) räägite?

Anonüümne ütles ...

....aga issi-ma ju tahtsin aint head-sosistab kaja läbi telefonitoru issile kõrva ning samal ajal näpib närviliselt telefoni spiraalset juhet...issi vastab rahulikul häälel:sa tegid kõik õieti-see ongi osa plaanist...anname natsa järele aga suures plaanis oleme ikkagi kõige õigemad ja ainsad ,kes suudavad midagi ära teha....oota issi-keegi klõbistab kapis,ma kardan!Kapis ei ole luukeresi-tütreke-aint sel ajal olid kui sa veel plika olid...vaata parem ukse taha-see on nähtavasti onu jürgen jne..

Anonüümne ütles ...

Igavene küsimus: milleks on stuudios Astok, see kallutatud, igav, imal, kümme lauset etteennustatav reformar? Ega kuulajate peletamiseks?

Anonüümne ütles ...

Kas meil on Tallinna Estonia Air? Kui lend väljub 6.40, siis selle peale lähevad vaid Tallinnas elavad. Sest pole mõtet mujalt Eestist tulla Tallinna, maksta 100 EUR ööbimise eest ja siis minna hommikul "odavamale" lennule. EL projektidki on nt. Eesti peal laiali ja lennatakse tihti, aga hommikused ajad EI sobi ja nii kasutataksegi hoopis teisi lennufirmasid. EstAir on ise vähemalt pooled potentsiaalsed reisijad enda jaoks "lukku löönud".

Anonüümne ütles ...

Astok: "Mikser kargab püsti nagu V Lenin."

Ma olen see esimese kommentaari tüüp ja ma ütlen nii:
Su enda jutt on oluliselt kommunistlikum kui Mikseri oma.

Sven Mikser on väga tark mees ja ära arva, et tema kohta random mõnitus-"naljade" välja mõtlemisega suudad kuhugi samadesse kõrgustesse tõusta.

Ma ootan mingit sõnavõttu, mis aitaks mul näha Reformierakonda, et huvitab tema pikaaegne valija. Aitab sellest udu ajamisest.

Anonüümne ütles ...

A-mm!

Anonüümne ütles ...

samas on refid juba salaja ja vaikselt kõik karistusmehhanismid ette valmistanud-kes pole poolt-kinni...vihaseadus jne

Anonüümne ütles ...

Kas saatelõpp on varjatult pühendatud Reeformi puhtakspesemisele?

Anonüümne ütles ...

Kas saatelõpp on varjatult pühendatud Reeformi puhtakspesemisele?

Anonüümne ütles ...

Kas saatelõpp on varjatult pühendatud Reeformi puhtakspesemisele?

Anonüümne ütles ...

Esimese kommentaari tüüp:

Hr Astok - kunagi oli nii, et kui midagi ütlesite, siis see tähendas midagi, enam paraku mitte. Võiks ka hullem olla muidugi - kui üldiselt praeguse Reformierakonna liidrid sõna võtavad, siis see on veel see "parem" variant. Halvem variant on just see, kui öeldu tähendab ka midagi. Aga jah, läheb ilmselt pikk aeg (see praegune jura on mu jaoks väga fundamentaalne), enne kui jälle mõnd Reformi kandidaati suudaksin valida mingitel valimistel.

Hr Hõbemägi - saate esimene teema arstide streik (vahet pole, kus see täpselt pooleli jäi), kolmas teema piirilepe ja neljanda kohta küsimus Astokile, et millest tahab rääkida. See oleks naljakas, kui poleks nii kurb.
Olev Vaher ei astunud välja SDE-st, vaid Reformierakonnas.
Keskpäevatund on üha enam Tallinna TV moodi, lihtsalt riigi tasandil.

Ruussaar, nagu arvata oligi, võttis ainsana päris teema ka üles.
Paraku muidugi, üksi ta seda saadet päästa ei suuda.

Lõpetuseks kõigile härrastele:
Olen praegu 25. Kas tahan oma järelejäänud elu Eestis kakelda sedasi nagu siin kommentaariumis?
Noh, ma arvan, et mitte.
Lihtsam on see soome keel ära õppida.
Kui juhtiv põlvkond (st Teie, härrased) tuimalt pealt vaatab, valitsuse PR'i võimendades (Hõbemägi, see on sinu kohta, aga ka Rull jt su sõbrad) või lihtsalt haledaid võtteid üritab (Astoki Lenini-Mikseri "nali" täna), siis mina ei kavatase olla see tola, kes peab hirmsasti sõdima.
Aga oma enda isiklikule elule ma Priit ja Hannes, teie ja teie sõprade (juhtivad ajakirjanikud-suhtekorraldajad + juhtivad poliitikud) tegematajätmisel vett peale tõmmata ei lase.
Ma ainult loodan, et sama lähenemist elule kasutab võimalikult palju teisi kõrgelt haritud noori eestlasi.

Eestlane olla on ikka hea, lihtsalt praegu enam mitte Eestimaal.

Anonüümne ütles ...

1. Arstide streigi käsitlus teie saates on muutunud tõesti naeruväärseks. Tundub, et hr. Hõbemägil on mingi isiklik agenda arstide vastu või ei luba "mõni Astok" kuskilt teistmoodi kommenteerida. Kujund, et "rahaahned arstid on need vereimejad, kes pressivad vaeselt haigelt voodipäeva eest rohkem raha välja" on naljakas, ent kurb.

2. Üks hea asi, mis mulle saate puhul meeldib on see, et enne eetrisse minekut saab blogist lugeda, kes täna stuudios on. Siis tean, millal mitte saadet kuulata - näiteks kui seal kõneleb Hannes Astok. Täna siiski kuulasin ja "ei pidanud pettuma" - märkus Sven Mikseri ja V.I .Lenini kohta oli tabav. Ja kahepalgeline. Alles paar saadet tagasi oli ju "suur teema" poliitikute sõnavõttude üle, mis on väljunud hea maitse piiridest.

3. Poliitikute sõnbavõttude teemal edasi. Kui see paar saadet tagasi teemaks oli, siis tuli mulle meelde, kui Juku-Kalle viimati keskpäevatunnis käis...ja saatejuht teda korrale ei kutsunud. OK, Juku-Kalle on tark mees ja tema jutus peituvast irooniast saab aru. Kuid saatejuht tundub olevat kahepalgeline mees.

4. Ja nüüd põhiasja juurde. Sellel ajal kui Rein Raud päevalehes oma arvamusartikli avaldas ja pauk käis, oli Keskpäevatunni toimetus vist puu otsas...

Aga jõudu saate tegijatele. Küllap saate hakkama ja ühe kuulaja kaotus ei tähenda teile midagi halba.

Anonüümne ütles ...

Soomlasel on Tiskres 300 ruudune maja ning 12 miljonit eesti krooni neto taskus.Ei lähe ta siit kuskile ja naudib elu.