13 oktoober, 2012

Keskpäevtunni stuudios täna Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Hannes Astok

Olulisemad teemad, milles täna tahame juttu teha:
Andrei Hvostov, MTÜ Noor Eesti esindaja lansseeris Riigikogus taas ettepaneku perevalimisteks - st anda igale sündinud lapsele hääl, mida saab tema valimisealiseks saamiseni kasutada üks tema vanematest. Idee taga on soov sundida poliitikuid rohkem tähelepanu pöörama tulevikule ja lastega perede vajadustele. Tavapäraselt püüavad poliitikud pensionäride hääli, sest nemad moodustavad ühe mõjukama osa valijatest.
Õiguskantsler Indrek Teder ei rahuldanud taotlust võtta saadikupuutumatus Priit Toobalilt ja Lauri Laasilt. Vastuolu põhiseadusega, on tema põhjendus. Kuid see ei ole kooskõlas avaliku arvamusega.
Eestile mikroküberrünnaku korraldanud häkkerid on politseile teada. Kuid mis oli nende tõukejõud?
Miks Venemaale piirilepet just nüüd vaja on?
Juhan Parts ja suur sekeldamine energia ümber.
Nobeli rahupreemia sai Euroopa Liit. Palju õnne meile kõigile! Aga... miks ikkagi Euroopa Liit, mitte mõni aktivist või aktivistide rühm, kes riskides tulemusi saavutab?
Riigikontroll andis üle aastaaruande. Selles tõdetakse, et riigieelarvet koostatakse matemaatilise valemi järgi, mitte aga olemasolevatest strateegiatest ja eesmärkidest lähtudes. Selline tee ei ole jätkusuutlik, hoiatas riigikontrolör.

Riigikogu liige Aivar Riisalu väitis, et tal on valmis nimekiri sajast inimestest, kes tuleks kuklalasga kraavi saata. Juku Kalle Raid ütles, et demokraatia saabub siis, kui Yana Toomile kuul pähe kihutada. ("Olen nõus võtma läbi sõjaväelise riigipöörde võimu. Ja ütlen ausalt ja otse, et mul on 100 inimest kohe koos, kes lähevad kuklalasuga kraavi nagu 40ndal (1940 - toim.)."). Tõepoolest, kuhu veel edasi? Kas järgmine kord keeratakse relvatorud valijate poole ja öeldakse - vali mind või saad kuuli?

26 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nagu näha võetakse ette need kõige põletavamad pseudoteemad...

Anonüümne ütles ...

Et saate vahem palka kui arstide 8 euri/h, siis peab neid voimalusel maha tegema voi siis uldse mitte kasitlema?

Polevkivijaam laks meelest? Voi Astok utles et sellest ta ei raagi?

Perevalimine ja Riisalu - selgelt poletavaimad teemad praegu, sest "arstid hakkavad kaotama uhiskonna toetust".

Priit, lase ikka Hannesel midagi arstide kohta oelda. Kindlasti utleb midagi kiitvat ka meedia kohta.

Kurb lugu. On olnud ponevad 10 aastat, aga eks koik head asjad saavad otsa.

Anonüümne ütles ...

Häkkerid käes, aga miks siis peale seda jamad JÄTKUVAD?

Anonüümne ütles ...

Laste valimisõiguse küsimus on pseudoprobleem ja tõstatatud üles seoses Narva el.jaama bloki jamaga.

Anonüümne ütles ...

Laste valimisõiguse küsimus on pseudoprobleem ja tõstatatud üles seoses Narva el.jaama bloki jamaga.

Anonüümne ütles ...

See oleks lihtlabaselt ebademokratlik. Keegi ei saa olla teisejärguline inimene.

Anonüümne ütles ...

Laste eest lisahääle andmine jääb pigem samasse paati astemelise tulumaksuga mida ei kavatsetagi teostada, aga hea on vahest jälle sellega välja tulla.

Anonüümne ütles ...

kui rääkida perest siis mõni mees kaotas ikkagi söaka võru ämma ja pere lagunend!
Eks vanainimese süda ei pidanud vastu kalli väimehe mõnitamist-pidevat teenimatut mõnitamist!

Anonüümne ütles ...

Hõbemäge, miks kutsute saatest poliitikuid Nestorit ja Astoki saatesse demagoogitsema? Kas mõistlikud inimesed ei taha osaleda mõttevahetuses?
H.H.Luik pole ammu osalenud ja hästi informeeritud inimesena oleks tema killukesi põnev kuulata.

Anonüümne ütles ...

Õige, meil tegeldakse Estlinkiga, Narva elekrijaama miljonite matmisega (elekter odavavamks ei lähe), prügimajanduse sundväänamisega meile kaela (puhtamaks ei ole läinud), laste hääleõigusega, homode abieluga jne, jne. Aga inimene jääb vaesemaks, lapsed ei saa kõhtu täis, suur osa teeninduses, kaubanduses töötajaid saavad täistööaja eest pensionikoefitiendiks 0,3 aasta eest, arstiabi üha kallineb ja kaugeneb tavainimesest, riigimaanteed lagunevad, maksud tõusevad, suitsetamise piirangutest ja alkoholi aktsiisi tõstmisest lähevad eriti noored hoopis mugavama laksu peale jne. KELLE huvides meie n.ö. riik tegutseb? Seda võib kindlasti öelda, et mitte suure enamuse Eesti rahava huvides.

Anonüümne ütles ...

Palu poliitik saatest ära!

Anonüümne ütles ...

kuule astok-ärge hakake nüüd partsu tanki panema-peamin ütles konkreetselt,et kogu valitsus võttis selle julgeolekuotsuse vastu..nüüd pole aeg demagoogiaks vaid tahaks saada konkreetseid vastuseid!

Anonüümne ütles ...

See ongi mie poliitika, mida teeb Astok saates! Demagoogitseb kogu saate aja.

Anonüümne ütles ...

Kas keegi vastaks stuudios mu ammusele küsimusele:
miks PEAB igas Kuku saates alati olema üks Igavene Reformar, a la Astok??????

Anonüümne ütles ...

oled,oled fachist-astok kui oled mees ja vene sõjaväes käinud-muidu oled aga lihtsalt mudak!

Anonüümne ütles ...

Kuulge, lõpetage see keskmise keskkooli tasemel inglise keele üle ilkumine ära. Kuulake seda teksti üks kord korralikult. Isegi see ebaregulaarse tegusõna kasutuse võte lõpus on Suurbritannias laialt kasutusel. Ameerika inglise keele rääkijad ei saagi sellest hästi aru!

Anonüümne ütles ...

Meedia räägib enne kui küsib spetsialistide käest arvamust. Alaealised arvavad, et internet on anonüümne ning proovivad odavat populaarsust osta, meedia läheb kaasa. Oleks Anto Veldre käest enne artikli esitamist arvamust küsitud, oleks ilmselt asi teistmoodi lahendatud.

Anonüümne ütles ...

Kehv saade. Miks, sellest on siin juttu kuipalju...

Anonüümne ütles ...

lugege paeti interviuud eilsest lehest-jah-lugege ka paeti nõuandaja kriminaalmenetlusest...krt.iga päevaga tundub aina rohkem,et oravad otsivad endile ise kompromiterivat materjali,et nüüd uppuvalt laevalt lahkuda kuiva jalaga...

Anonüümne ütles ...

ullikesed-see oli mõeldud-100 riigikogulast pluss riisalu-101.....

Anonüümne ütles ...

Nuuh, kui iga väljaytlemist kohe... Nii näiteks ytles siinsamas Kuku raadios oma saates Kuuskemaa, et yks meie praegune ministeerium on KGB 6igusjärglane. Jutt oli teemas, mis käsitles nn.Kolme Venna majakompleksi Tallinna vanalinnas. Ja see saade jäi ka viimaseks, mida ma selle mehe suust olen n6us kuulama. See s6nav6tt jäi täiesti tähelepanuta!

Anonüümne ütles ...

Peab tõesti liituma eelpool korduvalt väljatooduduga - Astoki ja teiste poliitikute kaasamine puhtalt demagoogia ajamiseks ei anna saatele palju juurde, pigem toovad kvaliteeti alla. On see taotuslik või mitte, jääb tõesti viimasel ajal mulje antud saatest kui võimalusest mõnel poliitikul musta valgeks pesta. Aastaid olen kasutanud antud saadet Eestist eemal olles ühe allikana, kuidas siinsete tähtsamate kohalike teemadega kursis olla, kuid see aeg paistab ümber olevat. Õnneks on veel alternatiive.

Anonüümne ütles ...

Priit avaldas arvamust, et tema pole valitsusmeelne ajakirjanik.

Link Priidu "artiklile", mille valguses on raske sellist juttu ajada:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/priit-hobemagi-arstide-streigi-allakaiguspiraal.d?id=65068688

Nii et sorry aga eksid, Priit, sest seda ei saa isegi nõrgaks ajakirjanduseks nimetada.

See on valitsuse PR.

Anonüümne ütles ...

Astok, mis kasu on läbiotsimisest, kui sellele eelneb saadikupuutumatuse äravõtmine? Vast peaks salaviinamüüjatele ja autoraadiotega hangeldajaile ka paar nädalat ette helistama, et teate, me nüüd tuleme kuuma kaupa otsima?

Anonüümne ütles ...

Eestlased armastavad piinata oma lapsi. Õpetajad teevad seda iga päev koolides. Poliitikud vihkavad noori ja lapsi, ning seda teevad ka ülejäänud rahvas.

Anonüümne ütles ...

Mis, teil oma Paul Ryan külas? Ongi tunne, et kari proto-vabariiklasi juhib meie riiki ja hävitab riiki selle käigus.