27 oktoober, 2012

Keskpäevatunni stuudios on Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Eiki Nestor

Pärast saadet:
Kuna kommentaaride osas väitis Arstide Liidu peasekretär Rehemaa, et ma valetasin saates tõusvast visiiditasust rääkides, siis panen siia pärast saadet tehtud Delfi uudise lõigu: "Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles, et arstide palganõudmiste rahuldamiseks on haiglad pöördunud tema poole, et tõsta nii voodipäevatasu kui visiiditasu.

Seaduse kohaselt tuleb voodipäevatasu ja visiiditasu igal aastal vastavalt tarbijahinnaindeksi muutusele korrigeerida, seda pole aga kümme aastat tehtud. Nüüd ongi haiglad pöördunud Pevkuri poole, et voodipäevatasu ja visiiditasu tõstmisega lisaraha teenida."
Patsientidele pole vahet, kes visiiditasu tõstmist soovivad, kas haiglate liit või arstid. See on ikkagi arstide streigi tulemus ja juuksekarva lõhestamine liidu esindaja poolt ei muuda midagi ega ei vabasta vastutusest. 

Saate teemad:

Arstide streik on lõppenud - kes võitis ja kes kaotas? Muide, kas teate, et arstid on üldse väga kõvad streikijad olnud?
*
Erakondade rahastamise asjas on oma sõna öelnud nüüd ka president, nõudes keelatud rahastamise eest kriminaalkaristust. Prokuratuur tõlgendas Keskerakonna rahastamist erafirma laenu abil väga leebelt, Meikari annetused (115 000) tuleb aga kanda riigieelarvesse.
*
Rait Maruste ütles välja kategoorilise arvamuse prokuratuuri aadressil.
*
Silver Meikari väljaviskamine Reformierakonnast - uus teetähis Eesti erakondade arenguteel. (Ansip: rahva kannatus katkes.)
*
EASi juht sai pärast valesti jagatud 10 miljoni eurot endale 4500 eurose preemia, seda Kalev Lillo ettepanekul.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

jah-täiesti uus TEE erakondade...

Pakun välja kõige uuema ja kahtlemata säravaima ning ka kõige modernsema uue aja "eesti nokia".See seisneks kogu maailma ajaloo vältel kõige avatuma,läbipaistvama ja demokraatlikuima riigi loomises!Siin oleks avalik kogu teave,meil puuduks rahvusvahelise konventsiooni alusel sõjavägi ning kokkuleppeliselt kõigi maailma maadega ka kallaletungi võimalus meile teiste riikide,terroriorganisatsioonide jms.rühmituste poolt!
Piiri aga peaks valvama rahuvalvajate rühm!

EESMÄRK oleks siis teha kindlaks,kas on üldse võimalik tervel planeedil luua niisugune heaoluühiskond,kus-viidaks ellu kõige innovatiivseimat majanduspoliitikat,täiesti ausat ja läbipaistvat koalitsiooni-opositsioonipoliitikat ning seda kõike täiesti avalikul ja läbipaistvaimal kujul.Reformimine ja uute seaduste vastuvõtmine aga toimuks protsendi alusel koefitsiendiga proportsioonis rahva arvamusest.Selles riigis oleks täiesti aus konkurents ja parimad sotsiaalsed hüved ning samal ajal ka määratud kohustused kogu elanikkonnale.Pehmed kohustused soodustaksid tervisespordiga tegelda,terve perekeskonna loomist,vähemalt 2 lapse olemasolu...jne.Samas-täielik alkoholi,tubaka ja narkootikumide keeld...jne. Paika aga võiks olla pandud kõik see konstitutsiooniga,mida kogu rahvas pühakirjaks peaks.....kus sotsiaalsed hüved ja tervis oleks esirinnas jne.
Praegu aga paraku tuleb tõesti nutt peale meie loosungitest kubisevas lubaduste kantsis,kus püütakse ilustada olematut ja teostada mõeldamatut!
Loosungid ongi needsamused pahalased,mis kogu riigi peaaegu kloaagi äärele on viinud ning ei soovi kindlasti siia isegi pensionipõlve veetma tulla ükski väljarännanud kodumaalane.Seda-enam,lapsed on niigi juba võõra väljamaise keelega harjutatud ning ei olegi vaja seda väikest ja paljude erinevate väänlevate lõppudega ugrilaste keelt neile pudikeeleks!Loosungid on need,mis näitavad ka tegelikult halenaljakat püüet võita rahva poolehoidu just nende meetoditega ,mis ammu ajaloo prügikastis...nii,et talendid langevad teiste rahvaste orjusesse,õpetajad ja arstid teiste rahvaste teenistusse...
kõik need loosungid raadiojaamadest-kui mõtleva inimese kantsist on ju müüt,kõige vabamast internetist samuti,avatud erakonnapoliitikast ja rahvavõimukandmisest rääkimata...kõik on ju puhas illusioon,-kuni meie riiki valitseb mammonakummardamine,ahnus,ärapanemine,enese ülesupitamine ja reeturlikkus....

Kas aga selle unikaalse eksperimendi käigus oleks võimalik ka ära kaotada või tunduvalt vähendada ülbust, kadedust,rahaahnust,varastamist,valetamist jne....,et muuta ja kujundada inimesest tõelist planeedi patriooti,oma maa austajat ,õiglast ja igati abivalmis ning muidu tarka indiviidi.Kas üldse oleks võimalik pehmete demokraatlike meetoditega muuta kasvõi üht põlvkonda inimesi niipalju tervemaks-nii vaimselt kui ka füüsiliselt,-et nad unustaks kogu eelneva mõttetuse ning hakkaks rõõmsalt sigima ja vaimutarkusi austama,midagi uut looma...
TRUMBIKS oleks meil kahtlemata meie visadus,jonn ning kõige paremini ühest süsteemist teise jõudnud kiire kohanemisvõime-võrreldes siis teiste idabloki maadega!
Mõelda vaid-nimetagem näiteks selle projekti "30 YEAR FREELANDER" projektiks ja kui see projekt annaks ka positiivse arengu märke juba 15 aasta pärast,-ei oleks meil ju vaja jõuda enam rikaste manu...hoopistükis kõik nemad ise roniksid meile kogemuste ja uuenduste järgi!Iga suurem riik aga alustaks omal maal osariigi,kubermangu,liidumaa,oblasti,-kaupa sama asja arendama!Kohe oleks meile aga töökohti vähemalt 10 000 inimesele konsultantidena ning ainult vanades õuduslugudes meenutaks me reisisaatjaid,kartulikuhje,puuhunnikuid keset punaseid vonklevaid loosungeid,mis kunagi kutsusid inimesi mesimagusal häälel....Jääks vaid pisiprobleem-kes küll rahastaks niisugust edasiviivat ja tarka projekti,kuid ka siin oleks lahendus nagu varnast võtta;-
Raha selle projekti tarvis võiks võtta ükstapuha,mis protsendiga ESM-st,sest niisugune ühiskond saaks nähtavasti iga võlaga tasa ju loetud päevadega!!!

Anonüümne ütles ...

tjah-jääb vaid lisada....
http://www.youtube.com/watch?v=xwtdhWltSIg

stirlits-müllerson

Anonüümne ütles ...

Aitäh Hõbemägi, kutsuge ikka Astok ja Nestor sinna poliitilist ila ajama.
Pole põhjust pärast Rahvateenreid Kuku peale panna.
Tänud veelkord.

Anonüümne ütles ...

Kohus EI TUVASTANUD, et Meikar valetas. Samas reform jätkab Meikari peetimist ja avalikult valetajaks tembeldamist. Meikari pooldajad võiksid teha korjanduse Meikari kohtusse minemise toetuseks nende füüsiliste isikute vastu, kes teda praegu valetajamises süüdistavad.

Katrin Rehemaa, Eesti Arstide Liit ütles ...

Tänases Keskpäevatunnis hr Hõbemägi esitatud väide, et arstid nõuavad visiiditasu tõstmist, on vale. Arstide liit on selle kohta teinud ka avalduse 12. oktoobril. Samuti kinnitame, et 25.10.12 sõlmitud eelkokkuleppes haiglate liiduga ei nähta ette patsiendi omaosaluse (visiidi- ja voodipäevatasu) suurendamist. Kokkuleppe tingimuste rahastamine toimub haigekassa ja riigieelarvest.

Õed ja arstid ei pea patsiendi omaosaluse tõstmist õigeks

Sotsiaalminister teatas eile, et haiglate tulude suurendamiseks plaanitakse tõsta visiidi- ja voodipäevatasu. Seega hakkaksid patsiendid arsti juures käimise ja haiglaravi eest rohkem maksma. Arstide liit ja tervishoiutöötajate kutseliit toetavad Maailma Terviseorganisatsiooni korduvalt antud soovitusi Eestis patsientide omaosalust mitte tõsta, kuna see halvendab väiksema sissetulekuga inimeste võimalusi arstiabi saada.

Uuringud on näidanud, et kui omaosalus arstiabi eest tasumisel on üle 25 protsendi siis hakkab ravi kättesaadavus vähenema. Eestis ulatub omaosalus juba praegu selle piirini. Kõige suurem osa patsiendi enda poolt makstavast rahast kulub küll ravimite otsmiseks, kuid see ei ole kindlasti põhjendus visiidi- ja voodipäevatasu tõstmiseks.

Tervishoiutöötajate koormuste piiramiseks ja miinimumtunnitasude tõusuks on haigekassas eelarvetulude suurenemise ja jaotamata kasumi olemasolu tõttu piisav ressurss olemas. Patsiendilt rohkem raha küsimiseks praegu vajadust ei ole.

12.10.12

Eesti Arstide Liit
Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliit