06 oktoober, 2012

Keskpäevatunni stuudios Indrek Tarand, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar

Artide streik vol 3:
Mida on arstide streigi korraldajad nädala ajaga võitnud ja mida kaotanud?
Erameditsiin on valmis olukorda leevendama.
Käibele on tulnud bolshevistlikud loosungid reeturitest ja streigimurdjatest?
Mida teevad arstide liidu liikmed, kes streigivad, kuid samas töötavad ka erameditsiinis?
Kas Kasahhi lennukompaniist saab Estonian Airi partnerfirma?
Gruusia valimised. Kas kaitseminister Reinsalu enne valimisi tehtud teravad avaldused Gruusia opositsiooni kohta avaldavad mõju kahe riigi suhetele?
PRIA juht lasi tööle naasnud emadel palgast 10% maha võtta, põhjendades seda sellega, et nad on vahepeal kaotanud kvalifikatsiooni.
Kas politseiniku ründamine peaks olema erijuhtum, mille puhul kohus alati range karistuse määrab?
Rongiga Berliini - kui kaugel on meist Rail Baltic tegelikult?



15 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

edu arstidele ja et nad ikka pea püsti 2 kuud vastu peaksid selle inimvaenuliku valitsejate tsunfti vastu-toetuseks ka samas vastus ligi(väikse algustähega) artiklile meditsiinilisest probleemist

http://www.snap.ee/user/stirlits/album/skeemide_skeem?oid=2543813#oravake

stirlits

Anonüümne ütles ...

jah-kiidukõnedega oled sa-issajev täiesti asjast valesti aru saanud-paned mööda,teadmata sedagi,et seesamune streik on valitsejate endi poolt algatatud kaval plaan tõsta kõiki makse-alates.....
Siin sulle viimane ja kindel argument;

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/erapolikliinikud-on-valmis-streiki-murdma.d?id=65070754&com=1&no=0&s=1

müller

Anonüümne ütles ...

Kahjuks olete te mõlemad valesti aru saanud kõigest-peaasi,et selle supi söömise ajaks ei vallanduks midagi veel hullemat!
AGA seda ei tahaks peale hullude vist siinmail mitte keegi-

http://www.youtube.com/watch?v=CDcRpCHfRgs

või arvate siiski,et veekahurid on roostes ?

stirlits-müllerson

Anonüümne ütles ...

Vastupidiselt hr Hõbemägile, Janek Mäggile ja teistele leian, et antud streigi ajal on kõige kehvemat tööd teinud meedia ise, kukkudes totaalselt läbi "ühiskonna valvekoera" rollis.
Näiteks kollektiivlepingu projekt oli arstide liidu veebilehel olemas juba ammu (vastukaaluks eelmisel nädala Keskpäevatunni saates öeldud väitele,
et seda pole võimalik olnud kätte saada), kaasaarvatud (rõhutan) terve läbirääkimiste detailne kronoloogia. Meedia asi on olnud ainult noppida see info täiesti avalikust
allikast üles. Ka Keskpäevatunni saatejuhtidelt oleks eeldanud seda oskust.

Arstide liidu nõudmistest rääkis mitu nädalat tagasi ETV uudistes Andres Kork, nendest näiteks kirjutas selle nädala alguses Eesti Päevalehes Lauri Tankler.
Kuid näib nagu oleks ülejäänud meedia neelanud alla
rasvase vihmaussiga konksuna info, mis on tulnud kuskilt valitsuse PR osakonna tehnoloogidelt - nagu märkis tabavalt Barbi Pilvre.
Tabav oli ka eilne lugu Postimehe arvamusküljel Mari-Liis Jakobsoni sulest. Mul on kahju, et pärast eelmise nädala
"Foorumi" saadet on hakatud rääkima, kuidas sotsiaalministri "demagoogiline võit" on teinud Arstide liidust saamatud luuserid. Kahju, sest probleemid on meditsiinisüsteemis olemas,
inimesed lahkuvad. Tuttav soome lahkunud hooldaja nimetas töötingimusi mõnitavateks. Nüüd kaob fookus sellelt tasapisi ära.

Anonüümne ütles ...

karmo kürbson -gross


tean kogu selle arstide saaga tausta aga teile ei ütle,sest olen täiega eeslane ja deviis on mul nihuke;

läbipaistev riik läbipaistva eelarvega ning kõige vabama internetiga!

Anonüümne ütles ...

Süüdi siis ikkagi tulnukad?

Anonüümne ütles ...

riikliku tervishoidu KORRALDAB ja selle eest VASTUTAB eestis ikkagi vaid eesti valitsus, kes selle tarbeks sotsiaalmaksu osana riiklikku maksu kogub. lisaks on see valitsuse ja riigikogu kui vastavate põhiseaduslike institutsioonide põhiseaduslik kohustus.
arstid kui töövõtjad EI VASTUTA tervishoiusüsteemis toimuva eest, kui nad oma töölepingulisi õigusi korralikult täidavad ja oma õigusi, sealhulgas streikimisõigust kasutavad.

seega ka medtöötajate streigi kõikide sotsiaalkahjude - sealhulgas surmajuhtude eest ravi saamata jäämise tõttu - KANNAVAD TÄIT VASTUTUTUST vaid otseselt eesti valitsus ja kaudselt riigikogu (kui seadusandja-korraldaja tervishoiu valdkonnas).

veel- oleks kena ja viimane aeg ka meedial veidike arusaamist hankida eesti riigikorraldusest ning loobuda neofeodalistliku riigikiriku laadis ajupesulise propaganda levitamisest medtöötajate streigi ning sellega kaasneva sotsiaalkahju osas - kui on soovi meediast mingitki usaldusväärsuse muljet säilitada. tänan lugemast.

Anonüümne ütles ...

Tänast Delfi artiklit arvestades, siis mitmele 7500 eurot kuus teenivale arstile hr. Hõbemägi arvates streigiga lisaraha juurde küsitakse (kui soov on tõsta miinimumpalka?). Ja kas kellegi välismaal teenitav tulu peaks olema aluseks Eestis palga määramisel? Kui mingi ajakirjanik teeb kaastööd ka mõnele välislehele, kas siis Eestis peaks ta oma tööd sellevõrra väikema palgaga tegema?

Anonüümne ütles ...

Tänaseks võib võtta arstide streigi nõudmise kokku lühidalt nii: arstid tahavad vähema koormusega saada rohkem palka. Ja kas te arvate, et siis ei käi arstid enam erakliinikutes või ülelahe haltuurat tegemas? Käivad küll! Ja on sama väsinud ikka. Lihtsalt pappi on neil rohkem. Teenus Eesti patsiendile jääb sama viletsaks.
Mis puutub hooldusõdedesse, siis paar aastat tagasi toitsin oma palatikaaslast ja väga “emotsionaalselt” õpetasin “hooldusõele, kuidas lamavat, uriinikotiga patsienti pesta! Käige ajakirjanikud anonüümselt haiglates ja tehke “kontrolloste”, siis näete meie meditsiini taste tegelikkuses.
Mu pereliige opereeriti mõni aasta tagasi Soomes. Juba välisuksest algab täiesti teine maailm võrrelduna meie haiglatega. Seal oled sina “kuningas”, meil on vastupidi. Perearst (kes muide ei streigi) on tegelikult see patsiendi A ja O. Aga perearst EI OLE spets kõigis valdkondades. Perearstid on need, kellele on lisaraha vaja, et kõik vajalikud analüüsid saaks patsientidele tehtud ja arstile leivaraha ka kätte jääks. Perearstid peaks Haigekassa alt välja tooma, lahti siduma nn.”pearahst” ja maksma väärilist palka. Ja perearst EI KÄI ülelahe või erakliinikus haltuurat tegemas.
Olen väga selle poolt, et jääks 5-6 suurt haiglakombinaati, kuhu teatud analüüside, operatsioonide jms. jaoks maakondadest patsiendid (makstes kinni transpordiraha) lähevad. Maakondade haiglad peaks kujundama kõik hooldushaiglateks. Ja arstide SUHTUMIST patsienti peab muutma. Arst EI OLE kuningas. Tema palk tuleb otse maksumaksja taskust. Võime vaielda, et tööandja maksab, kuid ravikindlustusmaks on otseselt seotud konkreetse töötaja palgaga.
Selveri kassapidaja võib ka lüüa kassa kinni ja öelda, et ei teeninda (palk tal naeruväärne). Ta EI SAA seda endale lubada. Samas arst tahab ju iga pave süüa osta, muidu ta ei ela. Arstide streigiga praegu läheme Ameerika mudeli poole, kus ühiskond hakkab koosnema väga rikastest ja väga vaestest. Meie ühiskonna lõhe on niigi suur (lisaks sovjetlikud igandid, kus arstile ilma altkäemaksuta ei saanud – praegugi mitmed tuttavad on keksinud, et neil mõni tuttav või sugulane arst, neil pole probleemi nt. mõne operatsiooniga, samas teada, et järjekorrad kohati aasta ja enam). Jääks nüüd pidama ja alustaks RIIGI REFORMIST.

Anonüümne ütles ...

Liskutov

Anonüümne ütles ...

Saagem aru, et raudteel on täna ja ka tulevikus 90% kaubavedudest seotud lääne-ida suunaga, mitte põhja-lõuna suunaga. Põhja-lõuna suuna võimalused on otseselt seoutd ida-suunaga ja see eeldab nende suundade ühilduvust. Miskipärast ilma igasuguste uuringute ja sisuliste kaalutlusteta on keegi otsustanud, et RB peab olema Euroopa laiusega. Kohutav küündimatus kõige kõrgemal tasemel, kahjuks.

Anonüümne ütles ...

Miks siis Tarand ei taha, et ka Eestis demokraatia "õitseks", elik, et ühest suurest osast elanikkonnast teerulliga üle ei sõideta?

Anonüümne ütles ...

Lgp hr Hõbemägi!

Kas DELFI/EPL avaldab arvamusartikleid Teie nime alt keegi teine või?

Saates oli nagu tekstil jumet, täna kl 6 Delfis avaldatud arvamusartiklis aga oli jutt lihtsalt ebakompentente.

Mis toimub?

Anonüümne ütles ...

Hr Hõbemägi, mis toimub?
Mida te teate kompaktluminofooride ("säästulampide") tööst? Et tuleb koledamat värvi valgust või?

Võib-olla on aeg saatejuhi roll kellelegi üle anda, kes hoolikamalt mõtleb, mida täpselt raadioeetrisse paiskab?

Anonüümne ütles ...

Palun rääkige eesti keeles. Eesti keel on riigikeel, mitte inglise keel.