22 september, 2012

Keskpäevatunni stuudios on Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Martek Strandberg

Täna alustame arstide streigist. Mille vastu nad tegelikult streigivad?
Siis arutame Riigikogu saadikute sellenädalast sõnakasutust ja Tallinna tasuta ühistranspordi tulevikku.
Umbusklik Eesti: Signe Kivit umbusaldasid õppurid (ja dekaanid); Michalit ei suutnud aga sotsid umbusaldada.
Võimalik, et räägime ka teadusrahastusest ja VEB fondist.

16 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Postimehes lahti kirjutatud VEB Fondi saaga on müstika. Eesti tippude poolt tehtud ulmeline tehingute jada võib olla meile tõsine julgeolekurisk? Võltsimine toimus ju Kallase Eesti Panga presidendiks olemise ajal ja edasi on ministrid ja Eesti panga president äri ajanud. Raha kanti laiali Venemaal ja kogu teave on seal...

Anonüümne ütles ...

Kindlasti räägite täna saates Peter Võsa avaldusest homode kohta. Eesti on veel üks väheseid kohti maailmas, kus VEEL saab homode kohta midagi ütelda, ilma et asi kohtusse läheks. Kümne aasta pärast on nagunii kõik juba ära tolereeritud ja sõnavabadus tegelikult puudub. Võsa tegi oma avalduse ehk liialt robustselt, kuid tal on ju sisuliselt õigus.
See lõputu homopropaganda on tõsiselt vihale ajanud. Mitte ainult nn. teise Eesti. Enamus kõrgharidusega ja muidu ärksama vaimuga inimesi on tigedaks aetud sellest Euroopa maksumaksjate rahadega pealesunnitud homopropagandast. Mis on demokraatia, see on enamuse võim vähemuse üle. Enamus on heterod. Ésikohale tuleb seada abielu- ja pereväärtused. Miskipärast liigub maailm vägisi vastupidises suunas.

Anonüümne ütles ...

Kommenteerige ka erakondade reitingite viimast mõõtmist: http://uudised.err.ee/index.php?06261880

Anonüümne ütles ...

Kus te inimesed seda homopropagandat näete kogu aeg? Palun näiteid.

Anonüümne ütles ...

Tuleb arstidele, sarnaselt õpetajatega, kehtestada töötundide ülempiir. Oraegu teeb arst 8 tundi päevatööd ja siis otsa öövalve (kus vahel on, vahel ei ole tööd) ja siis saab 1-2 vaba päeva või teeb oma "koormuse" ära 2 nädalaga ja siis näiteks töötab 7 päeva Soomes ja kokkuvõttes teenib väga priske raha. Aga see ei ole normaalne! Siis võiks me kõik teha endile "öövahetused", vahepeal üles tõusta, teha mõne töökese ära, siis edasi magada ja saada selle eest lisaraha. AGA palgafond on meil ju üks konstantne. Ja oleme ausad, peale öövalvet EI OLE arst võimeline normaalselt tööd tegema.

Anonüümne ütles ...

Hr Strandberg, see on neuroturuNDus, mitte neuroturuSTus.

Anonüümne ütles ...

Strandberd vägistab iga kord mu ajusid oma sõnarõhuga

Anonüümne ütles ...

Loen selle saate kommentaare siin esmakordselt ja tekib küsimus, et kas te üldse arvate ka midagi nendest teemadest, mida on tõstatatud, või tulete ainult vinguma?

Anonüümne ütles ...

Strandbergi seosetu tiraad väsitab. Lihtsalt heietada, ilma, et jõuaks mingi järelduseni ja korrutada ühte asja eri väljenditega on tülgastav.

Anonüümne ütles ...

esimene 12.41, a kakova huija see sinu asi on?

Anonüümne ütles ...

A kuidas see sinu asi on, kuidas keegi saadet teeb?

Anonüümne ütles ...

vat ongi nii-tahtsin kohe saate alguses kribada,et ei viitsi kommida-hakkan parem pead parandama,sest rahvale on nüüd lõplikult selge,et nuumatakse vaid pankureid ja kogu võim kuulub mammonakummardajatele-see ongi põhjus,miks kisub vaid diivani peale ja maailmalõppu ootama-enamusel on juba ammu siiber ja kõik selge-kui aga hakatakse paksumaksusid ja muid moraaliõpetusi ning piiranguid rakendama-kaugeneb terve see rahvas täiega valitsejatest-reptiiliatest ning igal võimalusel hakatakse koorekihti mõnitama-eriti tänavatel...sellega seoses näen juba praegu eliidi kapseldumist,igatsuguste turvameetmete lisamist ning asi lõppeb sellega,et demokraatiale tõmmatakse läbi broneeritud limusiiniakna vesi peale-hambutu rahvas aga jääbki läikivat pooni kraapima igemetega poleeritud masinalt!
Tulevik on tume-paksumaks aga ajastatud!

Anonüümne ütles ...

ma just ütlesin, Strandberg vägistab mu ajusid. see mida mina saate vormist arvan on igal juhul rohkem teemasse kui sinu kommentaar, et teised ei tohiks nagu öelda välja seda mida nad satest arvavad

Anonüümne ütles ...

to: 12.45
Sinu koht tundub rohkem Delfi või Õhtulehe kommentariumis olevat!

Anonüümne ütles ...

USA haiglatesüsteemi tuleb omaks võtta vaid siis, kui soovite, et rahvas sureb võlgadesse.

Anonüümne ütles ...

Tere, Kuku raadio keskpäevatund!
Eile nimetasite ka teaduse rahastamise probleemi, aga kahjuks sinnani ei jõudnud. Kas ehk järgmisel laupäeval. Pakuks teile mõtteainet ka omaenda kirjatükkide näol sellel teemal: näiteks
Äripäevas 25.08. http://www.äripäev.ee/Default.aspx?PublicationId=1fd48737-eb17-4085-bbac-5c2a2673d72d
ja Õhtulehes 20.09. http://www.ohtuleht.ee/492860
Asja idee: miks peaks Eesti eelarvest teadusele raha eraldamine lähtuma samadest kriteeriumidest millest lähtuvad rahvusvahelised teadusfondid, miks peaks Eesti riigieelarve prioriteet olema see, mis huvitab kõige enam rahvusvahelist teadusüldsust (nn. bibliomeetria, publitseeritavus juhtivates ajakirjades ja tsiteeritavus), kui palju kulutatakse raha meie teadlaste uurimisprojektidele välisekspertide retsensioonide ostmiseks? Kas meil ei võiks olla selle kõrval ka omad rahvusvahelise teaduse saavutuste siin Eestis ellu rakendamise prioriteedid oma maa ja rahva hüvanguks mis rahvusvahelist üldsust kindlasti vähem huvitavad?
Teiseks: konkurentsivabaduse printsiip nõuab, et avaliku raha eest saadud uurimistulemused olgu ka avalikult kättesaadavad, s.t. publitseeritud. Riigivõim ei tohi erapoolikult luua eeliseid teatud (näiteks oma maa) ettevõtetele. Ometi on Euroliidus jäetud lahti tagauks, kustkaudu sellest nõudest mööda hiilitakse. Kuidas seda ust kasutatud on , sellest üritan pakkuda näite hr. Hõbemägi blogisse, siin läheks liiga pikale.
Soovin edu: Risto Tanner: risto.tanner@neti.ee
PS: ma ise olen pisut “pikkade juhtmetega”, mitte väga hea diskuteerija raadio jaoks, seetõttu oleksin tänulik, kui keegi teie tublidest kommentaatoritest võtaks vaevaks minu mõtetesse süveneda ja vajadusel juba enne saadet midagi lisa küsiksid.