14 juuli, 2012

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Allar Jõks ja Marek Strandberg

Täna jutuks:
Riigikohus langetas otsuse ESMi asjas. Kuidas nüüd edasi? Kas kümne riigikohtuniku vastuargumendid suudavad arutelu üleval hoida või on nüüd sellega lõpp? Kuidas suhtuda nii nappi võitu? Kas see on puhas võit või fotofinish? Kas see parandab poliitilist debatti?
Dimensioonid aruteluks:

  • Õiguslik tähendus
  • Poliitiline ja välispoliitiline tähendus
  • Majanduslik tähendus


Kütuseveo takistamine piiril - seadus pole muutunud, kuid toll nõuab sihtkoha teatamist ning otsustab ise, kellel on õigus ja kellel mitte ning vastavalt sellele määrab "üleliigse" kütuse aktsiisimaksu. Kas eesmärk tohib pühitseda abinõu?
Tallinnas kadus üleöö sõidurada, mis asendus ühissõidukite rajaga. Linnavalitsus ei muretse, et juhtidele tuli see üllatusena. Kuid kas pole see märk suurematest muudatustest, millest samuti ei ole plaanis linnakodanikele teatada?
Valitsus karmistab uute majade energiakulu piire, määrusega oodatakse liginullenergiamajade ehitamist.

Lisateemasid kuulajate tungival soovil:
Kergliiklusteede võrk laieneb, Nõmme-Haabersti vahel saab juba mõnusalt jalgrattaga sõita või jalutada.
Jalgrattureid pitsitatakse: politsei hakkab kontrollima jagrataste helkureid ja kelli. (Liiklusseadus: vaja on 4 helkurit, esimene valge ja tagumine punane tuli, signaalkell.) Alustatakse menetlust, kuid lubatakse 2 nädala jooksul ratas korda teha.
Estonian Airil on raha lõppemas, kahjuminumbreid välja ei öelda, kõik keerutavad.


19 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Leping lepinguks, miks Eestis ei arutata tagatise teemat Soome eeskujul?

Anonüümne ütles ...

Tere!
Küsimus lugupeetud hr Jõksile!
Õiguse allikateks on Eesti seadused, seadlused ja määrused, ja ka välislepingud. Kuidas on võimalik, et Riigikohus asub looma uut õigust tunnistades seda ka ise. Kohtud s.h. ka Riigikohus teevad seda järjekindalt tõlgendades seadusi täiesti vastuoluliselt ja luues sisuliselt kohtupraktikast õigusallika. Mis siis nüüd toimub?

Anonüümne ütles ...

Proovige korra kujutada, et Riigikohtu otsus oli täpselt vastupidine. Mis juttu te siis räägiksite?
Nüüd mõelge.

Anonüümne ütles ...

Tegelikult ütles Riigikohus, et ESM-iga liitumine sisuliselt rikub Eesti Põhiseadust, KUID, et antud tingimustes on see õigustatud.

Nii võib ju käsitleda ka poest varastamist, kui varas ütleb,eet tal polnud raha toidu ostmiseks jne.

Anonüümne ütles ...

Hr Strandberg, Soome jutt EL-st või euritsoonist lahkumise kohta oli ajakirjaniku kaka.

Anonüümne ütles ...

Riigi tasemel valemängimine on ka see, et sotsiaalfondi raha "ujus" riigikassasse. See ju suur summa, mis "tasandab" defitsiiti.

Anonüümne ütles ...

NIIKUINII ju võetakse see pask vastu ja mitte 1x me veel maksame ise allakirjutatult aga öelge mulle vaid 1-mis Eestis veel peale politsei,päästjate ,lastetoetuste ja meditsiinitöötajate pärast mitmendat maksulaksu KAOB?

Anonüümne ütles ...

Asi pole tegelikult ESM-s ega riives ega mingis müstilises eestlaste omapäras.
Kõige masendavam on see, et riigid, kes laenamisega ostsid omale elukvaliteeti, tahavad, et nüüd kõik aitaksid neil oma elukvaliteeti säilitada ja edasi elada sama moodi.
Meie riik kärpis ja oli kasin ja tõmbas inimestel hinge nii kinni, et paljud põgenesid siit. Meile on jäänud vaid vananevad inimesed ja mujal elatist ja elamist otsivate noorte lapsed. Need inimesed ei suuda meie paisuvat riigikulutusi ega ESM, efsf rahasid kusagilt teenida.
Ma ei saa aru, kust on Ligil sihuke mõtteviis, et me tegelikult jõuame maksta neid garantiisid ja käiku nad lähevad, see on kindel
Lõpuks hakkame me laenama, et garantiid kinni maksta ja siis on praegu hädas riigid päästetud ja meie võlaorjuses ja veel vaesemad kui praegu.
Meid ei hakka keegi päästma, sest seda, kuidas meisse tegelikult suhtutakse on näha põllumajanduse otsetoetuste määramisel.

Anonüümne ütles ...

Mina olen väga rahul, et idapiiril minu (ja ks teie kõigi) raha varastamisele piiri proovitakse panna.
Edu!!

Anonüümne ütles ...

Aga ikkagi on EM U19 jalgpalli finaalis pühapäeval just Kreeka ja Hispaania!?
Palli oskavad IKKAGI väga hästi mängida!

Anonüümne ütles ...

müller stirlitsale

jah-võetakse vastu aga mida sa ise suursaksamaa asemel teeks-pigistaks vaid kõigil mune aga mitte silmamune kinni isegi niisuguse väikeriigi suhtes...peaasi on saada ühendriikide liikmesriigiks ja selle kursiga tuleb juba harjuma hakkama-vene batka ei aita siin enam...me ei ole venkudele vajalikud!

Anonüümne ütles ...

Kuulge nüüd! Kui tollitöötaja teile piiripunktis järele hiilib, siis on tegu ebaseadusliku jälitustegevusega! Mõlega ikka ka!!

Anonüümne ütles ...

mine perse-müller-shuller

sa ei arva mitte seda tõsiselt-onju,sest sa lihtsalt ei adu-mis plaan on illukatel meiega-hakkame laenama selleks,et toetusi maksta jõukas-vandenõuteooriad?
stirlits

Anonüümne ütles ...

Hr Hõbemägi. EL on kindlalt paika pannud kogused, kui palju 1 inimene võib alkoholi üle piiri viia.

Alkoholi:
kuni 90 liitrit veini, mille hulgas võib olla kuni 60 liitrit vahuveini;
kuni 110 liitrit õlut;
kuni 10 liitrit kangeid alkohoolseid jooke (alkoholisisaldus üle 22%);
20 liitrit muid eelnevalt nimetamata alkohoolseid jooke (alkoholisisaldusega alla 22%).

Anonüümne ütles ...

Standardses kütusepaagis Eestisse toimetatava kütuse aktsiisivabastus

Eestisse sissesõidul vabastatakse ATKEAS-e § 68 alusel aktsiisist kütus, mille puhul on üheaegselt täidetud kõik järgmised tingimused:

kütus on mootorsõiduki standardses kütusepaagis,
kütus on tarbitav samas mootorsõidukis,
kütus on vajalik sõiduki sihtkohta jõudmiseks.

Eelevalt lihtsalt ei ole piiril küsitud sihtkohta piiriületusel. Paagis võib aktsiisivabalt olla kütust esimese sihtkohani sõitmiseks. Kontroll on ühtne kõigil kolmel piiril.

Anonüümne ütles ...

Kas riik teavitas mõistliku aja ette, et käibemaks tõuseb???? EI, kuu ajaga tehti ära! Ei tee ainult Tallinn ja see Tallinna TV kallal ilkumine hakkab ära tüütama (kuigi on mõttetu TV).

Anonüümne ütles ...

Muide.

Paar päeva tagasi oli artikkel, et tallinna meedia (ajalehed, edgariTV) pole kordagi kajastanud uute bussiradade tekkimist Narva maanteele.

jsmith ütles ...

jüri ei saand türile...?

Ilmutus 6:4

4 Ja väljus veel üks, tulipunane hobune; ja selle seljas istujal lubati rahu maa pealt ära võtta....., et nad üksteist tapaksid;

jsmith ütles ...

kõigepealt keegi breivik,siis veel jüri ei saa türile ,kaua võib...?


Ilmutus 6:4

4 Ja väljus veel üks, tulipunane hobune; ja selle seljas istujal lubati..... rahu maa pealt ära võtta...., et nad üksteist tapaksid.....