07 juuli, 2012

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Hannes Astok

Tänases saates lootusrikkalt:
Euroopa Parlament lükkas ACTA tagasi, Ansip selle üle ei rõõmusta, Euroopa Parlamendi president Schultz aga rõõmustab... Kuid Eestis olid protestid mitte ainult ACTA, vaid ka valitseva koalitsiooni vastu.
Ansip astus kohtulahingusse ajakirjandusega - esimesena on sihikul Õhtuleht ja Äripäev. Mis on tema eesmärk?
Riigireetur Aleksei Dressel sai 16 aastat vangistust. Mida pärast teda kapost veel varastada on?
Riigikogujad punnitavad eetikakoodeksit. Kaua tehtud...
Vaktsiinid, vaktsiinid... tervishoiusüsteem suhtub üleolevalt neisse, kes lapsi ei vaktsineeri. Miks?
Raadio 2 saatust hakkab arutama Ringhäälingunõukogu. Millised variandid on laual ja miks üldse sel teemal arutada? Kas langeb kuulajate arv, ons tegijad liiga eakad või midagi muud?

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eestis oli lastehalvatuse kõrgaeg 1958, mil haigestus 986 inimest. Samal aastal algas Eestis esimeste riikide seas maailmas elanikkonna massiline vaktsineerimine lastehalvatuse nõrgendatud elusvaktsiiniga. Pärast 1961. aastat ei ole Eestis lastehalvatust esinenud.

Hooajaliste gripivaktsiinide kasu on vaieldav, aga kahjuks visatakse vaktsiinivastasuses laps koos pesuveega välja ning keeldutakse ka end tõestanud vaktsiinidest, tänu millele on maailmast välja juuritud varasemalt levinud rasked haigused.

Anonüümne ütles ...

Pidage nüüd kinni.

Ärge kasutage saates sõnu "Metsik vargus" või "intellektuaalne omand". Tänapäeval on asi läinud palju keerulisemaks ja seal kus nähakse vargust, tegelikult vargust pole või vargus ei täida oma eesmärki.

Anonüümne ütles ...

Ennetavat kahjuhüvitust on küll juba määratud: Kroonika vs Birgit Varjun Vt http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/elu/superstaari-birgit-varjun-alistas-kroonika.d?id=64306923

Anonüümne ütles ...

Minu arust eetiliselt saab ja võib kurjategijat nimetada kurjategijaks ja lurjuseks enne kohtuotsust. Minu arust pole sellega kellegi õigusi rikutud.

Seda enam, et olete teinud seltsimees panovi kohta hukkamõistvaid avaldusi, mis sest, et see väidetav korruptant sai kohtus süütuse tänu uurimise venimisele ja asjade aegumisele. Kuigi panovi kõik tõendid viitasid kuritööle.

Miks nüüd siis enam ei tohi kurjategijaks nimetada, teie arvates?

Anonüümne ütles ...

Ajalootund on nüüdseks läbi, härrad.

Kaarel ütles ...

Huvitav arutelu Raadio2 teemal saate lõpus. Pani mind mõtlema raadio olemusest ja tulevikust. Olen viimased 7+ aastat raadiot kuulanud ainult taskuhäälingu vormis. Isegi autos, sest varem allalaaditud saadete mängimine võimaldab mul kuulata oma lemmiksaateid minule sobival ajal. Olen enda peal tähele pannud, et ei kuula mitte niivõrd raadiojaama vaid saadet. Selles suhtes on väga põnev asi raadio1.ee, mis kaks aastat tagasi alustas ühe saatega ja nüüd on neil portfellis juba viis saadet. Ma ei tea kuidas Raadio 1 tegelikkuses on üles ehitatud aga tundub, et nad teevad saateid taskuhäälingu kujul ja kui mõni traditsionaalne raadiojaam soovib, siis lastakse saateid ka sealt eetrisse. Ehk ongi see tuleviku raadio suund - eksisteerivad ja konkureerivad omavahel saated, mida erinevad eetris olevad jaamad oma kavasse võtta saavad.

Kui saateid saan ma kuulamiseks ise valida, siis muusikat mägitakse raadios ikkagi kellegi teise valikul ja see sageli ei lähe minu maitsega kuidagi kokku. Laiatarbe raadiote muusika kipub üldse reeglina olema võimalikult laiale 'keskmisele' publikule suunatud ehk hetke või ajaloo top40st. Seega ei funktsioneeri raadio minu jaoks muusika vahendajana üldse. Muusika probleemi lahendas minu jaoks Spotify. Legaalne, lihtne, mugav, töötab kõikjal, kiire, laia sortimendiga. Ma ei taha midagi alla laadida, ma ei taha midagi osta, tahan lihtsalt oma lemmikmuusikat kuulata ja uut muusikat avastada. Alates Spotify kasutamahakkamiset olen avastanud rohkem uut ja huvitavat muusikat kui oma varasema elu jooksul kokku.

Minu jaoks on ideaalne raadiojaam selline. Ma saan ise jaama seadetes valida, milliseid saateid jaam minule mängib. Niikui uus saade valmis saab, tekib mul võimalus seda kuulata. Kusjuures ma ei pea seda otse kuulama vaid võin ka järelkuulata. Samuti saan jaama seadetes valida millist muusikat see jaam minule saadete vahele laseb. Näiteks saan valida, et mängitagu ainult neid lugusid, mis on minu Spotify pleilistis. Jaama seadetes saan valida kui palju või tihti ma tahan, et mängitaks muusikat, mis ei ole minu isiklikus pleilistis. Samuti saan valida mis valdkonna uudiseid ja kui tihti minu isiklik jaam mulle mängib. Näiteks ei meeldi mulle kohe üldse alustada päeva sellega, et inimest eile hukkus liikluses, ujudes, tules, kellegi teise käe läbi vms. See on reaalne fakt, aga mulle piisaks täiesti, kui minu jaam teeks mulle kord kvartalis kokkuvõtte ja võrdleks muutust eelmise perioodiga. Ka selline asi võiks olla jaama seadetes muudetav. Seda raadiojaama saan ma kuulata arvutist, mobiilist, autos, kodus lülitades sisse laua peal asetseva raadio, mistahes muu platvormi kaudu.

Selline raadio eeldab sissetuleku mudelite muutust (kuumaks näiteks, töötab kenasti Spotify ja mitmete teiste sarnaste teenuste puhul), laua peal olev raadio peab muutuma targemaks ja oskama selliseid isiklikke jaamu mängida. Ilmselt peab ka infrastruktuur muutuma.

Kui ma saaks ise defineerida ideaalse raadio, praeguse raadio algosakesteks lahti võtta ja uuesti oma äranägemise järgi kokku panna, siis just nii ma teekski. Ma arvan, et see on võimalik. Ma tean, et see on võimalik, sest elan juba aastaid sellise 'raadioga'. Ainuke probleem, et ma pean selleks kasutama erinevaid programme, erinevaid süsteeme, nad ei ole omavahel integreeritud ja nõnda mugavalt pakendatud kui eelpool kirjeldatud mudel.

Raadio mõtlevale inimesele :)

Kaarel

jsmith ütles ...

venemaal ei kiusata taga mitte ainult müravaid kasse...

www.jw-media.org

ent kes 'palkab' ilmalikku võimu oma tööriistaks...

www.jw-media.org

ent mida ilmalik võim vastu saab,palkajalt

jsmith ütles ...

ah,et jälle breivikust...no asi ju ammu selge :


Leitud: ilm 6:4
Ilm 6

4Ja tuli välja teine, tulipunane hobune, ning selle seljas istujale anti
voli võtta ära rahu ilmamaa pealt, et inimesed üksteist tapaksid,
ning talle anti suur mõõk.