16 juuni, 2012

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Hannes Astok

Täna tuleb jutuks: Eesti Energia nõukogu pidurdas tegevjuhi Sandor Liive töötasu tõstmise 20 000 euroni, Eesti Panga uus president Ardo Hansson manitseb aga palkade tõusu osas ettevaatik olema.
Uus jama EASis - pärast seda, kui endine juht Ott Pärna oli tellinud 400 000 euro eest kontori sisustamise, selgus, et üks EASi nõukogu liikmetest on kahtlustatav PRIAlt ja KIKilt raha välja petmise skeemis. Mehed elavad nagu rotid viljasalves!
BNS avalikustas TNS-Emori uuringu erakondade reitingu kohta. Reform ei kõigu, kuid uusi tuuli on näha puhumas. Arutame, mis parteimaastikul toimub.
Riigiametnikke jääb vähemaks, sest vastuvõetud Avaliku Teenistuse Seadus paneb täpsed piirid, kes avalikku võimu teostab  ja kes mitte. Uue seadusega kaovad ka ametnike mitmed senised privileegid.
Eesti Rahvusringhääling jäi lõplikult uuest majast ilma, nüüd hakatakse otsima, mida ümber ehitada või maha müüa.
Reformierakond loob tarkade kogu... sügisel. Teadagi, sest tark... ei tõtta :) Meikari väljavilistamine Viljandi suurkogul on küll juba nädalavanune uudis aga väärib kajastust. Postimees avaldas sel puhul karikatuuri, kus puuoksal istub Brezhnevi näoga orav.
Mis toimub Haigekassas? Kirjutatakse, et valitsuse meeliskandidaadi Tanel Rossi jaoks tehti ümber konkursi tingimused. Kontroll Haigekassa raha üle on magus vili.

16 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

dezavu!
Kõik see oleks nigu justkui kuskil ajal juba toimunud-seda mäletan hästi,et juba sügiseks 2012 taheti teha uut erakonda aga midagi hakkas seda loomist segama...ja siis veel-aa.-segama hakkasid miskid vanad jõud,keda ei suudetud millegipärast eemal hoida uuest ja täiesti sõltumatust rahvaliikumisest...neid vanu tegijaid ei tahetud kaasata,sest üha suurenev rahvaarv,kes uude liikumisse astus-ei soovinud neid vanu ning need omakorda hakkasid kaikaid kodaraisse loopima,sest et juured olid juba nii sügavale sissse kasvanud,et isegi revolutsioon poleks seda hambajuurt lõplikult suutnud välja tõmmata!

Anonüümne ütles ...

mulle ei piisaks kinlasti alla 20 000 eurutsi,sest kui ma ikka iga kuu uut autot ning vähemalt audi A 1 ei saa-pole see miski palk!Vähemalt väikeautot -audi A 1-toonitan...

Anonüümne ütles ...

tuntud muusik Agu Tammeorg siiski ei ole Tammeoksa nimekaim;))

Anonüümne ütles ...

Minuteada on see EAS juhatuse punt just need "uued" IRL inimesed, kes muuhulgas ka busside kaupa inimesi erakonna juhatuse valimistele kohale tõid.

Eks see ole ka üks põhjus, miks IRL-ist ports vanu tegijid lahkus.

Marek ütles ...

Lugupeetavad...küsimus on ju selles, et Eesti ettevõtjal pole seni ju piisavalt abi olnud sest riigitööst, mid väidetavalt tema kasuks tehakse. Saatkonnad ajavad oma asja...milleks on mingi poliiline asi, mitte ettevõtjate asi. Ma arvan, et väga sageli pole isegi ettevõtjaid sisuliselt kuulatud, mida neil vaja ja sestap nad tahavadki riigilt kõige lhtsamat asja: raha. Toetusfondide töötajad pole selle ala asjatundjad, mida nad toetavad ja sestap tõlgendavad nad ebamäraste ekspertide arvamusi nagu kaardimoorid. See ongi ettevõtluse arendamise umbtee.

Anonüümne ütles ...

Ajate segi EASi ja Arengufondi. Kallis remont oli Arengufondis (Ott Pärna, nüüd Tõnis Arro). EASi juhatuse esimees on Ülari Alamets.

Anonüümne ütles ...

Tule taevas appi - Tammeorg ja Tammeoks sassis, Ott Pärna endine EAS-i juht?????, kolmandik ja neljandik sassis, Ansipi esimene lause etteloetud jadas meelega välja jäetud - ta mõistis ka hukka anonüümsed annetused. Miks te nii halvasti ette olete valmistunud ja vassite?

Anonüümne ütles ...

Meie viletsast tööviljakusest räägitakse alati kui soovitakse selgitada, miks meie palgad nii madalad on, kuid pole kuulnud ühtegi selgitust, miks see nii madal on. Olles töötanud paarkümmend aastat Soome tütarfirmas, siin Eestis, ei näe ma küll, et nemad rohkem töötaksid, ometi on nende töötulemused paremad. Ja põhjus on selles, et meie tootmismahud on palju väiksemad kui seal. Oleks huvitav lugeda kui mõni ajakirjanik võtaks ette ja prooviks selgusele jõuda, millest see statistiline number tuleb.Mis on meil teisiti kui Soomes, Rootsis või Saksamaal? Pakun, et põhiline põhjus on selles, et meil on suurtööstust, palju vähem kui Euroopa edukates riikides, kelle poole püüdleme.

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi on ju teadupoolest vana nats...või oli see ikkagi Roosimägi, ei see oli Rosenberg. Vahet pole, üks mägi puha eks.

Anonüümne ütles ...

Oi, kui palju segadust teia aruteludes, ärge lahmige umbes kõikidest ja kõigest...

Anonüümne ütles ...

Näh, kohe näha, et õpetajatel suur puhkus alanud. Kohe peab kõiki ja kõikjal "õpetama" ja suunama hakkama :)
On ikka viitsimist peale eetris vigade paranduse ja vabanduse kuulmist ikka urgitseda ja tähti närida.
Minge ja võtke parem kindel seisukoht vabariigis toimuva kohta , käärige käised ülesse ja asuge vigu parandama seal, kus selle järgi tõepoolest karjuv vajadus.

Anonüümne ütles ...

Ilma Kilgita on saade palju ebahuvitavam

Anonüümne ütles ...

Tõesti hale lugu, et Arengufond ja EAS segi lähevad! Millist muud juttu siis uskuma peaks. Ning vihjata, et EAS oleks koht, mille kaudu saaks hõlpsalt omadele jopedele raha kätte mängida! Olete kasvõi kilomeetri pealt näinud EAS-i reegleid? Loomulikult, kelmid on mõnikord ülileidlikud, kuid EAS-i protseduurid teevad sulidele elu ikka päris keeruliseks.
Ilmselt käib siia juurde ka Hõbemägi ilmne vaen Partsi suhtes (mis siis ikkagi kunagi juhtus - kas ei võtnud lihtsalt jutule või ka vihjas puudujääkidele ajakirjaniku vaimsetes võimetes? Vastust me vaevalt teada saame, sest ega Hõbemägi ise seda ütle).

Lõpetuseks aitaks teid veel Reformierakonna rahakassa asjus. Kunagi tegi Villu Reiljan pool valimiskampaaniat ära Keskkonnainvesteeringute Keskuse rahaga. Vaevalt see ka tänapäeval teisiti on. Raha on (üli)palju ja reeglid palju lõdvemad kui EAS-is.

Anonüümne ütles ...

Miks keegi ei küsi. kuidas saab EV justiitsministriks olla inimene, kes Nordi üliõpilasena annetas 60 000 erakonnale.
Juriidiliselt võib see olla aegunud, aga sisuliselt?

jsmith ütles ...

to Marek j t

kas polegi nii,et poliitikud,religionistid ja monetaristid-fiskslistid on nukukesed selle maailmaajastu e selle maailmasüsteemi jumala sõrmede otsas...ja pole siis raske arvata,kellelt stsenaarium...viimased 6000 aastat... .
-------------------------------------- ---------------------------------------
teine korintose 4--4

3Kui meie evangeelium on siiski kinni kaetud, siis on see
kinni kaetud neile, kes hukkuvad,
4neile uskmatuile, kellel ...praeguse aja jumal... on mõtted
sõgestanud, nii et neile ei koida evangeeliumi valgus Kristuse
kirkuses, kes on Jumala kuju.

jsmith ütles ...

to Marek jt.

aga kui keegi peaks mures olema planeedi hävitamise pärast...:

Ilm 21


5Ja troonil istuja ütles: "Vaata, ma teen kõik
uueks!" Tema ütles: "Kirjuta, sest need sõnad on ustavad ja
tõelised!"


enne seda siiski...:


Ilm 11


18Paganad on vihastanud,
aga nüüd on sinu viha tulnud
ning on tulnud aeg ......hävitada need, kes hävitavad ilmamaad."
......................................
aga mitte ainult et renoveeritakse Maa ja atmosfäär j m ,vaid ka kliima ja ilmastik muudetakse,kõrbed hakkavad õitsema ja neis jõed vulisema...seegi kõik kirjas...!

Ilm 21


5Ja troonil istuja ütles: "Vaata, ma teen kõik
uueks!" Tema ütles: "Kirjuta, sest need sõnad on ustavad ja
tõelised!"