30 juuni, 2012

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Marek Strandberg

Saksamaa rahandusminister tahab, et väikeriigid Euroopa Liidus suu peaksid.
Mis on üldse Euroopa Liidu roll praegu? Ja Saksamaa roll seal?
Eesti valmistub Euroopa Liidu eesistumiseks 2018. aastal. Kas see üle jõu ei käi?
Jürgen Ligist ei saanud eurogrupi juhti.

ERMi ehitamine on lõpuks otsustatud.

Suvine reformierakondlik riigireform - hea õlle kõrvale hammustada - kas kaotada maavanemad?
20 aastat põhiseadust. Kuidas on see meid teeninud?








11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lihtsalt remargi korras: AHHAA keskuse, mis Hõbemäe arvates asub metsas, suurema osa külastajatest moodustavad praegu Läti kooliõpilased. Kusjuures AHHAA on purustanud kõik külastatavuse prognoosid.

Anonüümne ütles ...

Kuule remark (:(), pöördu kõrvaarsti poole, kindlasti! Enne kui laimama hakkad. Soo peal asub ERM ja jutt oli, et kui ERM saaks sama atraktiivseks ja populaarseks kui AHHAA, siis tasuks see võibolla kunagi ära...

Anonüümne ütles ...

Aino Siebert, Baltische Rundschau Saksamaa toimetuse juhataja
30.06.2012 10:38
Sooviksin lisada, et artiklis esiletoodud andmed ei ole täpsed. Selleks, et saada aru Schäuble ütlustest, peab olema jälginud kogu debatti, mis on kestnud juba pikemat aega. Kuigi vôtmeroll on Schäublel, siis, nii see on kord demokraatias, ei ole ta vôimeline otsustama üksinda. Saksamaal valitseb teatavasti koalitsioon CDU/CSU ja FDP. Praegusel koalitsioonil ei ole Bundesratis (Ülemkoda) aga enamust. Ehk Schäuble ettepanekute läbiviimiseks kosis Merkel opositsiooni hääli.
Pealegi, juba eilsetest uudistest käis läbi, et Angela Merkel pidi andma Brüsselis järele. Tekkinud on uus nn lôunariikide troika: Prantsusmaa, Itaalia, Portugal.
Oma järeleandmisest Brüsselis pidi Merkel veel eile ôhtul Bundestagis, enne hääletamist aru andma. Kuigi Saksamaal Bundestagis ja ka Bundesratis läksid abipakkide ja vôlapiduri seadused läbi, siis on Karlsruhe Pôhiseaduskohtusse saadetud juba rohkem kui 12.000 (kaksteist tuhat) kaebust. See tähendab konkreetselt, et ka Saksamaa pôhiseaduskohtunikud uurivad äsja parlamendi poolt vastuvôetud otsuste vastavust pôhiseadusele. Kui Karlsruhest on otsus tulnud, peab president Gauck formaalselt kinnitama seadused. Kuid ka siinkohal on saabunud Karlsruhesse kiiravaldused, mis paluvad, et Gauck ei tohis alla kirjutada. Tôenäoliselt tuleb Saksamaal referendum.
Seega - Schäublel üksinda ei ole Saksamaal mingisugust vôimu, sama vähe kui Merkelil Brüsselis. Kuna Saksamaa on föderaalne vabariik, siis on ka riigi poliitilised struktuurid mitmekülgsed ja neid peab tundma. Muidu pole vôimalik poliitilistest otsustest aru saada.
Selline pilt nagu hr. Lôbemägil, vôib aga tôepoolest tekkida kui ajakirjanikud ei näe Saksamaa (sise)poliitikat tervikuna, vaid moodustavad pildi olukorrast üheainsa artikli kohaselt. On amm teada, et Schäuble soovib rohkem Euroopat vastupidiselt Merkelile.
See on aga tema demokraatlik ôigus.

Anonüümne ütles ...

müller stirlitsale

meid ei huvita faktid vaid propaganda ja unistamine õllepdli taga-niiet ära poe miski aino siiberi nime taha...

Anonüümne ütles ...

deebet/kreedit tasakaalus hoida on raamatupidaja ülesanne, poliitikuid polekski siis vaja,
otsuse võlgu elada tegid ikka poliitikud, mitte arvepidajad

Anonüümne ütles ...

Tere

Olen Teie saate pidev kuulaja ja kuni tänaseni pidasin ka hr. Hõbemägi suhteliselt erudeerituks ja laia silmaringiga ok tegelaseks.
Tänast saadet aga oli asualt öeldes lausa piinlik kuulata. Hr. Hõbemägi ei satu tõenäoliselt mitte kunagi ERM-i kuna see asub TEMA MAAILMAST liiga kaugel?!?
Kui teie maailmapilt on tõesti nii kitsuke, siis on mul Teist asualt öeldes lausa kahju. Maailm ei tiirle vaid Teie ümber ja selles on veel väga palju põnevat ja huvitavat, aga see jääb vist Teie maailmast küll liiga kaugele...
Nt. Võru inimese maailmast on ka KUMU liiga kaugel, mis siis nüüd teha?

PS! Kommenteerija ise elab Tallinnas ja satub kindlasti ERM-i kui see kunagi valmis peaks saama. Kui lp. saatejuhid (loe:arvamusliidrid) soovivad, võin neid oma autoga kaasa võtta.

Anonüümne ütles ...

rõve erm-sama rõve-kui eelmine kommar

Anonüümne ütles ...

aga riigireformi jutt? Saate aeg sai enne lihtsalt läbi? Õnneks Muuli ja Samost siiski rääkisid sellest.

Anonüümne ütles ...

Rahva Teenrid rääkisd märksa asajlikumat juttu kui need R2 "vanamehed 9ndalt;)".

Vihje võiks olla kõigile saadetele, et mitte maha käia - uusi, jõulis või energilisi tegelasi saatesse, kel midagi öelda.

Kõik need vaarik-samost-jõks jne liinid on juba nii üleekspluateeritud, et öök. Otsige ettevõtjaid näiteks, tegijad noored (ma ei mõtle neid startup mehi) on ju olemas, kes näevad maailma mitmekesisemalt. Midagi ja kedagi uut tahaks ja see oleks juba huvitavam, kasvõi mingeid antikangelasi - spinndoktoreid suhtekorraldajaid vms.

Rauno ütles ...

ERM oleks üliõpilastest idootselt kaugel ja sinna kõnniks 1 tund?

ERMi juurde Narva mnt. ühiselamute juurest, mis on TÜ suurimad, on alla kahe kilomeetri!
Seda küll tund aega ei kõnni. Lihtsalt mööda Roosi tänavat otse üles ja oleks kohal.

jsmith ütles ...

venemaast avameelselt...


www.jw-media.org