09 juuni, 2012

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Indrek Tarand

Tänases Keskpäevatunnis räägime "Reformierakonna juhatuse koosolekust", mida etendas oma uues ettelugemiste sarjas teater NO99. Kuna etendust nägid vaid paarsada inimest, siis vajab asi laiemat käsitlust. Millega oli tegu? Tõerääkimise, poliitilise satiiri või millegi muuga? Miks etendus häiris mitmeid Reformierakonna poliitikuid? Eetris kõlavad ka mõned helilõigud etendusest.
Toomas Hendrik Ilvese uued väljakutsed Twitteris ja Läti raudteel. Kuidas on lood Rail Baltica rahastamisega? Kas uues Euroopa Liidu finantsperspektiivis on selleks raha või ei ole? Kas president käitus õigesti, asudes öösel sõnasõtta USA majandusteadlase Paul Krugmaniga või võinuks seda kõike ajada tsiviliseeritumal moel. Kas eesmärk pühitseb abinõu?
Kas Krugman-gate on Reformierakonna päästja, juhtides tähelepanu rahastamisteemalt kõrvale. Kuidas ajakirjandus saaks seda temalt üleval hoida ja läbi näha spinne, mis peavad tähelepanu eemale juhtima?
Ekspress kirjutas, et iga viies kroon sotside toetusrahast tuleb Ossinovskite perekonnalt. Kas on siis olemas hea ja halb idaraha?
Sirje Kiin lahkus IRList ja ühines parteihõlgajate pundiga, avaldades enne veel kibeda avaliku kirja. Kurjategijad on IRList välja visatud, kuid ometi pole veel kõiki üles leitud.
Eripensionide sõda algab uuesti  - seekord kaitsejõudude ja politseiameti mänguväljakul. Mis ime see siis ometi on, et kunagi madalate palkade nivelleerimiseks välja mõeldud mehhanismi pole enam võimalik seisma panna.
Viljandi majanduskonverentsil rääkis majandusteadlane Andres Arrak, et Eesti vajab insenere, aga haridussüsteem toodab hoopis semiootikuid. Kuidas olukorrast välja tulla?

31 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas täna saame jälle teada, kes poliitikutest on tross, tropp ja täielik sooda (ja muidugi Tartu ülikooli juhtkond tuleb laiali peksta) või on argumenteeritumat keskustelu loota. Võiksite sellest saate alguses teada anda, ei oleks vaja mõtetult aega raisata

Anonüümne ütles ...

Kas ajakirjanikud oskaksid ja tahaksid analüüsida "imelikku kokkulangevust" : IRL-i Wismari tn maja ostnud ärimees Anton Soldunov muude korterite asukohaga Maakri tänaval ja hr Vaheri samal Maakri skandaalsel tänaval asuvate korterite "juhusliku" kokkulangevusega?

Anonüümne ütles ...

aidakem nüüd iga mees presidenti-oma graafikuga,et krugmanitele ära panna!!

http://fotoalbum.ee/photos/stirlits%20m%C3%BCllerson/96287057

Anonüümne ütles ...

Küsimus Indrek Tarandile...

Sots demid on praegu seoses rahastamisskandaaliga vait nagu kult rukkis. Jätab mulje, et ei julgeta lärmi teha, kuna äkiste ujub nende rahastamisest mõni jama kah välja.

Te olite omal ajal tuhevamalt seotud Sots demidega. Kas seal ei hakanud mingit kummalist raha liikumist silma?

Anonüümne ütles ...

Miks räägitakse, et Paul Krugman on teadlane? Ehk ta OLI KUNAGI teadlane.

Tänapäeval on ta poliitik, sotsialistlik poliitik USA-s. Täpselt samasugune poliitik, nagu seda on janno reiljan, jaan õmblus, viktor trasberg ja hardo pajula.

Anonüümne ütles ...

Kahjuks on graafik

http://fotoalbum.ee/photos/stirlits%20m%C3%BCllerson/96287057

segane ja arusaamtu, seega pole selle graafikuga midagi peale hakata.

Rahvamajanduse vaatleja ütles ...

Miks raiskab EW president oma aega sellise mehe blogi lugemise peale, kes majandusasjadest aru ei saa. THI jälgib ju Krugmani blogi regulaarselt ja reaalajas!

Krugman kirjutab nii neutraalseid asju harva, ilmselt oli konnasilm ikka kuskil mujal, mitte selles konkreetses postituses.

Anonüümne ütles ...

mihkel raud 10 000 järgijat twitteris

Anonüümne ütles ...

kahjuks me muidu päris tore president jättis igale lugejale mulje ,et ta lihtsalt oli silmini lakku täis oma visiidi afterpartyl. nii ikka kuidagi ei kõlba. ja jube ebameeldiv meenutus tuleb ka ühe tema kuulsa kõne kohta, kus ta vahetult enne majanduskollapsit siunas neid, kes rääkisid majanduse hangumisest. siis järgnes jube masu. no mida koledat me nüüd peame ootama, kui president kiidab jälle me majandust?!

Anonüümne ütles ...

S.Kiin pidas silmas, et valijal peab olema õigus kutsuda saadik riigikogust tagasi juhul, kui ta ei tee tööd rahva heaks.

Anonüümne ütles ...

Ettepanek:

Lisaks sellele, et riigikogu valimistel nimekirjad valimiste käigus ümber rivistuksid, peaks olema Eestis näiteks ainult 6 valimisnimekirja.

Ja valimisnimekirjade taga oleva valijate hulk peaks olema võrdne omavahel.

Hetkel on valimisringkondi liiga palju ja seega on ka parteidel manipuleerimisruumi isikuid etteotsa toppida.

Anonüümne ütles ...

Oli väga huvitav arutelu selle nädala poliitilistest tegemistest, kuid kahjuks te ei leidnud aega arutleda Andres Arraku tsitaadist inseneride vajalikkusest. Eesti riik tellib küll sadu insenere igal aastal, kuid miskipärast lõpetab bakalaureuseõppe neist nominaalse, kolme aastase õppega vaid pooled, kellest jätkab magistritasemel (kus algab tõsisem erialasem õpe nagu igal teisel erialal) veel vähem tudengeid, kes peaksid olema meie majanduse mootor, mille põhjal saab Krugman oma kõveraid analüüsida ning hr. president säutsuda : ) Mida riik selle heaks teha saab?
Seda asjakohast arutelu tootearendusest, lisandväärtusega tootmise võimalikkusest ja kõige sellele viivast hariduspoliitikast tänapäeva Eestis-kuulaks hea meelega järgmise laupäeva 'Keskpäevatunnist', kui leiate selleks väikse osa oma saatest.
Kena nädalavahetuse jätku :)
Teie iganädalane kuulaja.

Anonüümne ütles ...

Tere, ma olen Eesti poliitikat jälginud suure huviga viimased kümme aastat ühinemata ühegi parteiga. (tegin selle lolli vea, et paar kuud tagasi netis ühinesin sotsedmidega, et näha huvipärast kuidas see liikmelisus seestpoolt toimib - sain umbes kuu tagasi tähitud kirja kus oli sotside ajaleht ja liikmteasu arve - astun sealt teistpidi välja). Mis mu kommentaari mõte on, et niikaua, kui valitakse Eesti riigi etteotsa poliitikuid partei nimekirja alusel, kestab see jama edasi. Ma põhjendan, nagu ma seda näen, kui poliitik valitakse parteinimekirja alusel on ta vastutav partei ees, partei on see mis annab sulle töökoha. Ma olen kindel, et on palju nii riigikogulasi, kui ka poliitikuid, kes tahaks rääkida mis toimub, kuid nad on süsteemi ohvrid - nad lihtsalt ei saa seda teha kuna nad vastutavad partei ees. Kui Eestis oleks valimissüsteem, mis valiks isikuid, oleks asi väga lihtne, poliitik vaatab enne rahva poole, kui partei poole ja ta ei sõltu parteist. Partei on lihtsalt abivahend, et organiseerida ja aidatapoliitikut, mitte vastupidi. See on lihtsalt minu arvamus kuidas me pääseks kui mtte Euroopa viie rikkama riigi hulka, vaid 5 ausama riigi hulka. Aitähh, Margo Lõuna-Eestist

Anonüümne ütles ...

PS: Hr Tarand, ma valisin nii respublicat kui Teid europarlamenti. Teie valikut ma vähemalt ei kahetse. Te küll ei saa midagi teha, kuid Te vähemalt üritate ja aitähh Teile selle eest.

Margo @ Lõuna-Eesti

Anonüümne ütles ...

MA mäletan, et ma olin 10a kui Eesti Vabariik iseseisvaks sai, ma mäletan pilti kuidas mul vanaema nuttis teleka ees, kui riigikogu istung läbi sai (mina nõudsin muidugi multikaid teiselt kanalilt). Hiljem sain teada, et ta oli oma elu hinnaga peitnud metsavendi Kanepi taga metsas. Mul on hea meel, et ta ei näe seda jama mis praegu mis Eestis toimub.

Margo

Anonüümne ütles ...

Indrek Tarand: "ee võrdub em vee ruut". Teadmised füüsikast on võrreldavad meie presidendi teadmistega majandusest. Illusioon universaalsest eruditsioonist ignorantsele elektoraadile.

jsmith ütles ...

1Tm 4:8Sest kehalisest harjutamisest on ...vähe ...kasu, aga jumalakartus on kasulik kõigeks ning sellel on praeguse ja tulevase elu tõotus.

seega vähe e. pisut

1Kr 9:25Ent iga võistleja on kasin kõiges; nemad küll selleks, et saada närtsivat pärga, aga ...meie, et saada närtsimatut....

muidugi on 'närtsivad' kõik need 'võidupärjad'(medalid) kuna jõumeesnaine on ise enam kui närtsiv...
...meie,et saada närtsimatut... viitab kaljukindlalt igavesele elule e tulevasele elule

Anonüümne ütles ...

It will come with characteristics such as an adjustable lat tower and an ergonomically made seat that assist you receive the most out of every workout.


Review my weblog: http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/bowflex-adjustable-dumbbells/

Anonüümne ütles ...

Under are a few of your essential positive aspects I observed .


Here is my web-site ... adjustable weights

Anonüümne ütles ...

Your hr target zone is amongst 75-85% within your maximum hr.


my blog post :: Suggested Studying

Anonüümne ütles ...

A device alternatively has pulleys or rods that stabilize the weight for you personally.


Also visit my web-site: adjustable dumbbell set

Anonüümne ütles ...

Since there are numerous benefits that you will reap from this present,
you'll want to choose this the soonest if you wish to boost your height!

my page :: bowflex selecttech 552 dumbbells

Anonüümne ütles ...

It delivers 50 various physical exercises and around 210 pounds
of power rod resistance.

Here is my blog :: bowflex selecttech 552

Anonüümne ütles ...

The belts must normally be properly inclined and observe for damage as a result of friction
around the belt.

My web page: 30 lb dumbbells

Anonüümne ütles ...

This will likely work a group of muscle tissues
identified as stabilizers.

Check out my weblog: click the following webpage

Anonüümne ütles ...

They bolster your full lessen extremity, all when providing cardiovascular gains also simply because it
is a multi-joint, compound movement.

Look into my page :: Feedback

Anonüümne ütles ...

Since you will be just keeping in your house, you cannot possess
the proper understanding on what could well be the appropriate point to try and do.


My web blog; bowflex adjustable dumbbells

Anonüümne ütles ...

I choose to get my great entire body, and for me to perform that I really need to get heavier weights to go
on my exercise routines, due to the fact using just one set
of weights I will never ever grow larger from it after reaching a certain position.


Also visit my webpage: bowflex selecttech 552 adjustable dumbbells

Anonüümne ütles ...

Thanks into the Internet you might have the opportunity to see what other people have mentioned about selected merchandise.



Have a look at my website; http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/fit-strong-bowflex-552

Anonüümne ütles ...

Bend your elbows and reduce your hips down also, then drive back as many as end one particular dip.



Feel free to visit my webpage adjustable dumbbells

Anonüümne ütles ...

They're down retaining I intellect the weights that the entire body needs.

Look into my web site Skip Navigation