19 mai, 2012

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja erikülaline Ignar Fjuk

Saate teemad:

Kuidas endised DASAd, nüüdsed MSAd ikkagi aitavad poliitikat paremini mõista, kui eelnõus peale pealkirja midagi ei muutunud? Või on need siiski mõeldud veel 900 000 euro lisamiseks niigi erakondadele jagatavale 5,4 miljonile eurole?
Kes valvab valvajat ehk kes valvab kapo üle ja kas on saabunud aeg kapo reformiks? Sõna on võtnud sel teemal Rait Maruste, kes kutsub üles kapot reorganiseerima, et lahutada luuramine ja uurimistegevus. Kellel on selleks jõudu ja tahtmist. Kas kapo on liiga võimsaks kasvanud?
Taas kord BNS/Emori uuring erakondade populaarsuse kohta. Keserakond langeb, Reformierakond tõusis kröömikese. Mis põhjused on muudatuste taga?
Kas laste kooliaastat oleks vaja pikendada? Aaviksoo valmis asja arutama. Eestis on Euroopa pikim suvevaheaeg. Ka koolipapa Tamjärv kutsub üles selle üle aru pidama.
Kanal2 ja TV3 ootavad lahendust teletülile kultuuriministeeriumilt, see omakorda aga majandusministeeriumilt. Minister Parts väidab, et keegi pole nende poole pöördunud. Mis toimub, kas majandusministeerium hakkab töökoorma all kinni jooksma?
Tallinna linnriigi ehitamise järgmine samm: hüppab linna ombudsman! Valmis panna...
Vana lugu sai lõpu - portaali Mega eksjuht saadeti riisumise eest trellide taha.
Kas vanemapensioni eelnõu pakub kodanikele nüüd sellist tuge, mida IRL valimiste eel lubas?
Kas riigikohtu otsus muudab mõttetuks ametnike mõjuvõimuga kauplemise uurimise tulevikus?
Kalarannas ruumi mere ääres jalutajatele ei jää: Kalarannas (Tallinnas Linnahalli ja Patarei vahele jääv loodusliku liivarannaga ala) näeb linna vastav üldplaneering ette inimetele jalutamiseks promenaadi. Eile märgiti looduses üles planeeringu kohane krundi piir, millest mere poole peaks promenaad tulevikus jääma, kuid milleks seal ruumi polegi... Vaata  http://telliskiviselts.info/cmtls/1/659/album/1733



17 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuulan ja uni tuleb peale ! Kilk võiks kilgata...

Anonüümne ütles ...

Priit Hõbemägi! Kui kaua läheb Sul aega, et mõistaksid ja loeksid algseid tekste? Indrek Põder pole kunagi olnud kõrge ametnik KAPOs.

Anonüümne ütles ...

Varsti on siingi märkamatult 3 valikut peale anonüümse ja teha pole siin midagi,sest on aeg kapseldumiseks ning kõik need dasad ja actad juurduvad nigu umbrohi!
...Põhjus on siiski mitte riikide ambitsioonikuses vaid astronoomias.Just just-tähtede seis on varsti niisugune,et iga kaineltki mõtlev inimene muutub kardinaalselt maailmavaateliselt ning don-kihotlus on mõttetu-härrased....
Uus tõeline vaimsus saab ka alla surutud ning kõik päädib sõjaga...

Võin ka kõike seda detailselt-kuude ja aastate kaupa kribada aga pole vist suuremat mõtet saatust narrida-põhiline on see,et algab kõik lähiajal lihtrahva rahutustest,mis toob pingeid valitsustesse ning päädib rahvusvahelise sõjaga.....
Kõik need kapode ja muude politseistruktuuride tõmblemised on vaid väike eelmäng suurele paugule-kahjuks!!!

Anonüümne ütles ...

Kas te ei leia, et probleemid KAPO-ga algasid täpselt samal ajal, kui ta allutati ministrile, ehk koalitsioonile?

Anonüümne ütles ...

Ega KAPO seadusi ei tee. Kõik ülesanded on antud KAPO'le poliitikute poolt. Maruste on Euroopas vist liiga kaua viibinud ja ei tunne enam kohalikku olusid.

Anonüümne ütles ...

Tublid olete. Te olete ainsad sõltumatud olulisemad ajakirjanikud, keda ma tean

Anonüümne ütles ...

müller stirlitsile

kas sellega mõtlesid siinset keskpäevatunni kommiumit-3..google account,open ID,nimi(URL)....?
..aga jah-tegelt võib sul õiguski olla,sest juba postimeheski on arvamuslood mitte kommenteeritavad-s.t.juba vaja sisse logida ning kui maisegi soovisin uue jõulise arvamusliitri-ajupätsi hiljutist sonimist kommida -ei olnud seda võimalik anonüümselt teha ja veel konn naeris mulle otse näkku kogu oma arvamuslooga!
Hakkan juba ise ka uskuma,et tsirkus on läinud ja klounid ka aga kui sa ikkagi püssi otsustasid põõsasse visata-siis ära arva,et kõik tahaks elada reaalis allasurutuna.
Veel sooviks täpsemalt selle koha pealt,kus rahvarahutused hakkasid-kus?

Anonüümne ütles ...

1. september on traditsioon, mis on pärit Venemaalt ja mida pole mõtet põhjendada

Anonüümne ütles ...

öelge kuulajale üks põhjendatud põhjus, miks peaks muutma koolivaheaja pikkust. Kas te just ise hetkel ei tegele Peteri printsiibiga, st keerate kama seal, kus seda pole vaja teha.

Tegeleda tuleks koolihariduse kaasajastamise, õppemetoodikate muutmise ja õpetajate motiveerimisega. Kui sellega hakkama ei saada, siis tegeletakse butafooriga nagu teie praegu.

Anonüümne ütles ...

öelge kuulajale üks põhjendatud põhjus, miks peaks muutma koolivaheaja pikkust. Kas te just ise hetkel ei tegele Peteri printsiibiga, st keerate kama seal, kus seda pole vaja teha.

Tegeleda tuleks koolihariduse kaasajastamise, õppemetoodikate muutmise ja õpetajate motiveerimisega. Kui sellega hakkama ei saada, siis tegeletakse butafooriga nagu teie praegu.

Anonüümne ütles ...

müllerile...
jah-lihtrahva seast hakkab pihta ja sa tead isegi-kustpoolt...eks ikka venkudemaalt.Kuigi võib arvata,et kuskilt kaugelt ameerikast- hakkab pihta ikkagi euraasia mandrilt....

Muust aga niipalju,et mitte püssi põõsasse visanud vaid SAATUSE vastu pole mõtet oma tervist rikkuda ja tuuleveskitega võidelda!

Anonüümne ütles ...

Aga võiks olla nii, et ajakirjandus ise arendab ennast nii palju edasi, et kõik mis puudutab korraga ükskõik millist poliitikut ja Kapot, seda ajakirjandus ei avalda ennem kui asi on must-valgelt selge. Ajakirjandusel võiks endal olla nii palju arusaamist ja analüüsi võimet, et Kapo "kahtlus" tähendab kõige lihtsama rahvamassi jaoks juba süüdimõistmist. Oleks võib-olla parem kui ajakirjanikud avaldaksid poliitikut puudutava Kapo loo korraga siis kui asjad on mingisse kindlasse staadiumisse juba jõudnud. Siis ei oleks võimalik mõjutada üldist arvamust läbi selliste "seal VIST suitseb aga ei ole päris kindel" lugude. Mina usun et on ka tagant järgi selliseid lugusid väga põnev lugeda. Ja rahvas saaks endiselt kujundada oma arvamuse nendest asjadest tagant järgi. Kujutage ise ette, näiteks kogu seda Toobali kahtlustuse lugu nüüd tagant järgi ajajoonega. Kapo kontrollis sellel ja sellel põhjusel toimus selle ja selle uurimine ja tehti see ja see järeldus ja see otsus. Nüüd avaldame ja rahvas saab nüüd teha oma otsused või järeldused.
Niiviisi ei saaks ajakirjandusest poliitika mõjutaja ja kapo ei kaotaks ka oma tärne, sest kui nüüd kapo teeks veel paar sellist avalikku "VIST SUITSEB" lugu, siis varsti jõuame selleni, et meie KAPO on sama naljakas kui MUPO. Või olen ma väga valel arusaamisel??

Jõudu ja Päikest.
Karu.

Anonüümne ütles ...

müller stirlitsile
..mida siis terve mõistusega peale hakata?kas pean küüsi närides pealt vaatama-kuidas tavainimest mõnitatakse päevast päeva ning terve Eestikodumaa on muutunud buffertsooniks-kus tehakse inimkatseid ning varsti harjutatakse ka väikesõjategevust jne`?

Anonüümne ütles ...

müllerile
uudiseid ja muid jutusaateid ära kuula-kuula vaid Mati Nuudet ja muud lahedat mussi,kui aga läheb liiga nukraks meel-pese hambaid topelt ftooriga ja kui see kai aita-siis pane tina-mõõdukalt...samas soovitan aias nokitseda ning perega tegelda-suur suvi ju ees...

Anonüümne ütles ...

kas oleks palju tahta, et vähemasti teie meeskond saaks aru - koolivaheaja pikkus ja laste suve sisustamine on kaks täiesti eri asja. ABSOLUUTSELT mingit mõtet ei ole noori inimesi pikemalt koolipinki istuma sundida - ja 100% mõtet oleks tegeleda nende suvise aja veetmisega. Milleks on raha vaja, aga eks see kulub PASA edendamseks ära. Loodusõpe, õueõpe, järelaitamine (näiteks laagrid lastele, kel matemaatikas või lugemises raskusi, vastava tegevusega muidugi - pioneerilaagrite STRUKTUUR oli ju olemas? - ise käisin ka noore õpetajana kasvatajaks - kuu mere ääres, miks mitte?).
Aga jah, raha...
või kes 50+ õpetajat kuulab. Endist pealegi, kesse jäksab seda lõputut tõmblemist ja reformimist kaasa janditada.

Anonüümne ütles ...

Mind huvitab, kui kaugele saab minna meie elu reguleerimisel. Teeme ja vaheaja lyhemaks, et lapsed vanematega yldse ei saaks suhelda! Kas seda tahetakse. Kas varsti reguleeritakse ka see, kui palju me omavahel yldse suhelda saame, millal WC-d saab kylastada, kui tihti syya tohib ja mida jne. PIDAGE HOOGU!

Anonüümne ütles ...

Ainar võiks liikluseeskirja kätte võtta ja parkimisreeglid endale selgeks teha. Siis ei pea ta enam raha maksma sellele vastikule linnavalitsusele. Igal laupäeval sama laul- maksan trahve, maksan trahve..