12 mai, 2012

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Hannes Astok

Täna saates:
Urmas Reinsalust sai kaitseminister, kuigi ta sellele pikalt vastu puikles. Mis probleemid teda ootavad ja mis tööd selle tõttu tegemata jäävad? Kas ministriamet aitab kaasa või segab IRLi ülesehitamisega tegelemist? Ja Mart Laar sai küll Riigikokku, kuid kes seal tegelikult istuma hakkab?
Lennusadamas avati muuseum. Suur samm tehtud, kui meenutada, et president Lennart Merd ei tahtnud kunagised omanikud isegi hooviväravast sisse lasta...
Uus kampaania - viime riigiasutused maale! Vanglate osakond Jõhvi, maaelu edendamise SA Viljandisse. Mis ohud sel teel aga valitsevad?
President Ilves kandis oma kõnes Junior Achievementi 20. aastapäeva puhul maha 45-55 aastaste tegusate inimeste põlvkonna, öeldes nende kohta: "... kunagistest noortest juhtidest ja muutjatest on tänaseks saanud mugavavõitu keskealised juhid, kes enam suurt midagi muuta ei taha või ei oska. Aasta-aastalt kulub üha suurem osa nende energiast sellele, kuidas oma kohast kinni hoida. Nad ei oskagi end enam üheski muus rollis kui esireas ette näha. Paljud neist usuvad, et kõik see, mis oli ainuõige ja võimalik, mis kehtis ja tõi edu 15-20 aastat tagasi, on täpselt samasugune ka täna." Kas tõesti on üks kindel põlvkond kurja juur, ja kas omakorda nende vanemad on veel kahjulikumad pidurid?
Taastuvenergia toetusraha kulus ühe päevaga. Esmaspäeval hakkas Kredex vastu võtma avaldusi taastuvenergiaseadmete ostmise toetamiseks. Imekombel oli juba sajal inimesel dokumendid vormistatud ja raha kadus nagu tuul korstnasse.
Riigikohus kuulas Euroopa Stabiilsusmehhanismi aluslepingu ja põhiseaduse kooskõla üle vaidlevaid pooli. Õiguskantsler ja valitsus on selles asjas endiselt eriarvamusel.
Riik hakkab tippametnikke koolitama. Kuhu teha koolituskeskus? Kuulutame välja konkursi!


8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Astoki "vaimukusi" kuulama ei kutsu.

Anonüümne ütles ...

Village people oli ikka selle bändi nimi, mitte "Y.M.C.A.". Viimane oli ikka üks VP lauludest :)

Anonüümne ütles ...

tuleb ju Rahandusministeeriumi kõrvale uus torn, kuhu kolib 3 min kokku

Anonüümne ütles ...

Presidendi kommentaar oli seekord absoluutselt kümnesse! Milline stagnant on kunagi endale või üldsusele tunnistanud, et ta on stagnant!?

Anonüümne ütles ...

Viimasele kommenteerijale, ehk märkasid, et kommenteeris siiski president ise, mitte juba tema poeg.
Sel aastal terves maailmas ei õhutata vaenu kahe generatsiooni vahel vaid kutsutakse koostööle, austusele ja arukatele lahendustele.
Eestis aga kõiges allakäigus süüdi pensionärid ja see hoiak üha võimendub.

Anonüümne ütles ...

Mõttetu saade...

Anonüümne ütles ...

to Viimasele kommenteerijale...

Presidendi vanus pole teema. Presidendil võikski veidi vanust ja elukogemust turjal olla.
Jutt käis võitjate põlvkonnast - 90ndate ärastajatest, tegevjuhtidest, poliitikutest, poliit-puuk-äriktest jms. Turg on tegijatest täis ning kümmekond ja enam aastat hiljem sündinutele on jäetud terveks eluks järelsörkija roll. Kuni vanakesed lõpuks omaenda võsukestele teatepulga üle annavad. See on üks asi.

Teine asi on demograafiline olukord ja ühiskonna võimetus sellega kohaneda. Need samad "võitjad" ei võtnud ühiskonnas mitte ainult juhtrolli vaid nende ajal vähenes oluliselt ka sündivus. Põhjuseid on siin mitmeid aga fakt on fakt. See lünk hakkab juba lähiaastatel tervele riigile valusalt kätte maksma. Ometigi arvab ka võitjate põlvkond, et neil on õigus väärikale vanadusele, mida järjest kahanev noorte hulk peab neile võimaldama. See konflikt on alles ees!

PS! Jutu mõte pole selles, et võitjate põlvkond tuleks kõrvale tõrjuda. Pigem vastupidi, selle põlvkonna käes on võim ja vahendid ühiskonda muuta. Tahaks lihtsalt, et see põlvkond ei vaataks Eesti arengut ainult läbi enda ja oma eakaaslaste lineaarse prisma. Neist ees ja tagapool on kulgenud paralleelselt hoopis erinevate eluteedega põlvkonnad.

Anonüümne ütles ...

Hr Hõbemäele läksid ikka presidendi sõnad väga hinge. Eelmises saates rääkis sama härra "klassikalisest kommenteerimisväärtusest", mida tootvat "vastandamine". Kas näiteks elektriautode teema mõnitamisel lähtute just sellest vastandamise loomisest või paistab siit arvaja veendumus, et nafta oli, on ja jääb igavesti ning muutustele mõtlemine selles osas on liiast...

Selle asemel, et kritiseerijat (president) nii innukalt rünnata, võiks väikest introspektsiooni teha. Muidu räägite varsti nagu hr Kilk eeskätt iseendast ja alles teises järjekorras Eesti oludest - nii aga kaotab EV ühe niigi vähestest kvalieetsetest ajakirjandustoodetest.