14 aprill, 2012

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja erikülaline Marek Strandberg

Täna saates: kaitsepolitsei iga-aastane üllitis, Kaitsepolitsei aastaraamat pakub alati huvitavat lugemist. Seda teeme ka meie ja uurime teist põhjalikumalt kui teised. On see informatsiooniline bülletään või ajupesuvahend, mille eesmärk on pesta meie endi ajusid. Palju juttu on kaasamisest, vastandumisest ja korruptsioonist.
(Marek Strandbergi eriidee: kuidas Keskerakond kinni panna, et Tallinna korruptsioonipesast vabaneda. )
Allikmaa sai taas viis aastat istumist... üle viiekümne tuhande kroonise kuupalgaga Eesti Rahvusringhäälingu peadirektori toolil. Kuhu ERR läheb, mis väljakutsed sel on, kas uus maja tuleb või ei tule ja kas saateid hakkavad tegema inimesed või maja :)
Siseakadeemia kolimine Ida-Virumaale - omavalitsuste päästerõngas, häältemagnet või mõttetu rahakulutamine?
Nädal on olnud masendav - liikluses, põlengutes jm juba 10 surmajuhtumit. 4. aprillil oli juba 27 liikluses hukkunut. Mis on juhtunud, alles paistis, et saame otsa peale - kiiruskaamerad, politsei tehnika. Kas päästevõimekus hakkab järele andma pärast päästekomandode kokkutõmbamist? (Juhtisin aasta tagasi sellele teemale siseministri tähelepanutähelepanu, loe siit.)
ERM jäigi rahast ilma, ja 32 miljonit jagati laiali erinevatele objektidele. Raha saavad mõned gümnaasiumid, vabaõhumuuseum jt objektid.


25 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

stirlitsi anekdoot

Kas tõesti on neil kõigil kapukatel majad ja rahad Kurzavellis ja Kreekas,küsis naaber naabrilt?
Vaevalt ,et kõigil,-arvas teine naaber....mõnel on ka Lõuna-Eestis!

Anonüümne ütles ...

Sõnavabadusest ja õigusriigist.

KAPO sõimab hetkel, et Kõlvart on see ja too, jättes enda sõimus mulje, et tegemist on riigireeturiga. Ka mulle ei pruugi tema poliitilised vaated meeldida, samas kas arvamusvabadus on nüüdseks Eestist kadunud?
Palun kommentaari asjaolule miks inimene ei või kasutada Eesti Vabariigi Põhiseaduses sätestatud õiguseid. PS § 37 sätestab: Õppekeele vähemusrahvuse õppeasutuses valib õppeasutus.
Põhikooli ja gümnaasiumiseadus sätestab samas, § 21 lg 3 teine lause: Munitsipaalgümnaasiumis või selle üksikutes klassides võib õppekeeleks olla ka muu keel.

Seega küsimus: Kas KAPO tõesti ei tunne Eesti seaduseid või on tegemist Poliitilise politseiga?

Jah, me võime olla nõus või mitte nõus selliste keele valikutega, samas kui seadus annab mingitele isikutele ÕIGUSE valikule, siis õiguse kasutamist võrdsustada riigireetmisega on ikka liiast küll. ÕIGUSRIIGIS nii ei tehta.
Seega küsimus - kas PS kehtib vaid osadele kodanikele ja elanikele? Eesti seadused lubavad üheselt muukeelset haridust. Miks on nii, et kui KE inimene (mis siis, et mõnedele ebasümpaatsete vaadetega) kasutab enda Põhiseaduslikke õiguseid on see taunitav aga elamisloa eest vastutavad ministrid on siiani pukis ja Raudset/Stelmachi KAPO enda aastaraamatus ei sõima???

Anonüümne ütles ...

Kas tänane saade on Strandbergi laat ja soolo? Esiteks, paluks ükshaaval. Keegi ai saa lõpetada lauset, sest Strandberg hakkab vahele kiljuma. Lastetuba ikka tõesti otsustab kõik. Saatejuht, palun olge tasemel. Kõige rohkem segab vahelerääkimine ja see üldine Strandbergi ”filosofeerimine”. Teine Kilk on tagasi!

Anonüümne ütles ...

Ajupesu saab teha ainult neile, kes seda endale teha lasevad ja kahjuks on neid Eestimaa inimeste seas palju ...

Anonüümne ütles ...

Ma ei saa küll aru, miks Kõlvartist on nüüd tehtud mingi pidalitõbine?
Mu arust peaks meie Venemaa suunaline poliitika olema hoopis koostöövõimelisem kui senini. Siis ei juhtuks asju, nagu Koidula piiripunktiga, kuhu Eesti riik mattis tphutu raha, et ehitada välja veterinaarkontroll elusloomade üleveoks, Vene pool aga ehitatakse vastav võimekus Ivangorodi.
Kui Koidulat avati, siis sõitsid "tähtsad" kohale lausa erirongiga ja ma mõtlesin juba lindilõikamist vaadates, et kas poleks pidanud veel 0,5 km linti juurde ostma, sest kõik lõikajad ei mahtunud rivvi ära.
Nüüd jääb loota vaid, et meie reil baltikaga samuti ei lähe, et meie ehitame uhke raudtee Mõiskülla, lätlased aga hoopis Valgast Riiga ja Leedulased äkki hoopis tahavad oma pealinna sellega EU-le lähemale saata ja arendavad Daugavpils-Vilnius liini. :-)))
Kui igaüks, kes Venemaa poliitikutega suhtleb, KAPO aastaraamatus ära märgistatakse, ei ole varsti meil enam norm. Vene suunal poliitika tegijaid, sest venelasi sõimata on turvalisem.

Anonüümne ütles ...

kahju ,et kilki ei ole enam saates

Anonüümne ütles ...

Kas tahate ka ERR'i juhatuse esimehe kohale kandideerijatele kvoodid või kandideerimiskohustuse kehtestada?
Küsimus, miks Allikmaa oli ainuke kandidaat on ju samast kategooriast, miks naisi on poliitikas vähe. Halloo!
Kui tegijaid ei ole, siis kvoodid ja kohustamine ei aita, on ju!

Anonüümne ütles ...

Ma olen alati tahtnud seda öelda Strandbergile: lõpeta võõrsõnade vägistamine oma lollaka kinnisidee järgi panna rõhk esimesele silbile. Seda on erakordselt ebameeldiv kuulata. Pealegi oled sa nannipunn ja ei suuda ikkagi 100% rõhkudest esimesele silbile panna vaid on sõnu kus sa vedelaks lööd ja paned rõhu õigesse kohta. Sa oled pseudoekstremist, Strandberg

Anonüümne ütles ...

ERR=Eesti Reformierakonna Ringhääling

Anonüümne ütles ...

Kultuuriministeerium tuleb taas liita Haridus- ja Teadusministeeriumiga, see aitaks lahendada ka muuseumite versus teadusasutuste (ülikoolide) küsimuse.

Anonüümne ütles ...

Kui sa õige mees oleksid, Strandberg, siis sa võõrsõnu ei kasutakski, selle asemel, et reostada keeletundlike inimeste kuulmist oma eputava hääldamisega. Juba selle häälduse pärast ei valiks ma iialgi ühtki sinu poliitilist parteid, et ma ei peaks seda rõvedat hääldust kuulama

Anonüümne ütles ...

Õpetagu keegi ometi Strandbergile võõrsõnade õiget hääldust! Rõhk on kolmandal silbil!! Mitte esimesel!
Toimetaja võiks temaga enne eetrisselaskmist veidi harjutada.
Päikest!
Terje

jsmith ütles ...

ca 400 keeles teile:

www.jw-media.org

www.jw.ee

Anonüümne ütles ...

Kas Siseminister Ken-Marttit kottisid trahvid, kui ta 32 korda trahvi sai???

Anonüümne ütles ...

Memmekas Strandberg, miks sa "tehnoloogia" ja "kultuuri" puhul rõhku esimesele silbile ei pane?

jsmith ütles ...

mitte jw.ee vaid jw.org


www.jw.org meediakurudele aga ka


www.jw-media.org

Anonüümne ütles ...

Strandberg põhjendab IRList siseministri K.M.Vaheri saamatust mingi müstilise autokoolide koletise ja trahvide olemasolu tõttu. Hea põhjendus küll :)))

jsmith ütles ...

ca 400 keeles teile:

www.jw-media.org

www.jw.ee

jsmith ütles ...

ca 400 keeles teile:

www.jw-media.org

www.jw.ee

Anonüümne ütles ...

Mis linnaosas kodanik Ruussaar elab?
Hea meelega kontrolliks üle selle tee, mis sellest linnosast Kuku raadioni viib.

Anonüümne ütles ...

Hõbekas on vanaks jäänud. No ikka väga vanaks, kui isegi saadet ei suuda enam korralikult vaos hoida nii, et seda ka võimalik normaalselt kuulata oleks. Tänane saade oli ikka eriline tase. Üks prääksub pidevalt ja teine kokutab ning lõpptulemus, täielik kakofoonia. KUKU hakkab ikka täiega alla käima ja sellest on tõsiselt kahju. Ilmselt oleks aeg peatoimetaja uuesti välja vahetada.

KUKU kuulaja esimesest päevast alates.

Anonüümne ütles ...

Kui kodanik Ruussaar tuli ikka kodust Kuku raadiosse, kus ta eeldatavasti käib igal päeval, siis VÄIDETAVAD löökaugud peaksid ju ammu pähe olema kulunud!
Ei tohiks olla ootamatuid löökauke, et peaks oskama valida sõidutrajektoori ja kiirust, mitte tekitamaks ohuolukordi.
Siin tuleb reljeefselt esile Hõbemäe esitatud küsimus, et miks kod. Ruussaar enda ja kaasliiklejate elu ei hinda?

Anonüümne ütles ...

Nukker on, et Eesti Vabariik hakkab oma ken-martinismis üha enam Valgevenet ja Ažerbaidzani meenutama. Vähe sellest, et poliitiliste oponentide suhtes pannakse üles poliitilised kriminaalasjad mis tihti pärast suurt kära sisinal kokku kukuvad. Nüüd on siis teise meetodina hakatud läbi KAPO inimesi stigmatiseerima - ehk siis kui Ivar Raigi eurovastasus ei meeldi, siis tuleb talle panna otsaette märk "riigireetur" - kuidas muudmoodi seda alatud vihjet mõista??? Samamoodi teiste KAPO kollases lehes olnud kesikute suhtes - jah ka mulle ei meeldi keskerakond aga kuskil on ken-martinismi alatusel piirid. Tuletagem meelde, et suur osa isamaalasi astus erakonnast välja ja suur osa tegid aasta aega tagasi avalduse, kus viitasid Pagari-tänava poiste stalinlikele meetoditele - esialgu olid need IRL sisesed asjad, nüüd siis ka üleriigilised. Nagu Valgevenest jne teame, siis esialgsele poliitkiusamisele järgnesid inimeste "kadumised" jne. Kas see on ka Eesti tulevik? Kas tõesti ei suuda me sellele piiri panna?

Kersti ütles ...

Kui räägite digiteerimisest, vältige palun digitaliseerimisse kaldumist. Kellukestega pole antud juhul tegu.

Aga Strandberg Kilgi asemel oli vahelduseks täitsa hea.

Anonüümne ütles ...

nice blog. Looking forward for more posts like this.
Also visit my web page - 產品拍攝