03 märts, 2012

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Rein Kilk

Keskpäevatund alustab õpetajate streigi teemaga. Kas esimest korda taasiseseisvunud Eestis näitab streik selllist ulatust, et seda ei saa enam Toompeal õlgu kehitades ignoreerida?
Eesti Ajalehtede Liit jagas möödunud aasta parimatele ajakirjanikele auhindu.
Kuku raadio tähistas 20 sünnipäeva (sellel me pikalt siiski ei peatu...)
Kõrgharidusseadust sai Kadriorus tagasilöögi. Seaduses olev rahastamismehhanism ei ole piisav, ülikoolide tulemuste hindamise indikaatorid jätavad soovida. What now?
Mis saab Urmas Reinsalust, kui Mart Laar kaitseministri toolile enam ei naase?
Sofi Oksase "Puhastus" esietendus Londonis. Kas Eesti kannatuste raja välismaal propageerimine ikka teenib Eesti huvisid? (Loe Priit Hõbemäe kolumni Delfist: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/priit-hobemagi-tere-tulemast-eestisse-alanduste-ja-ouduste-maale.d?id=64012471)
Riigikontroll rapib maanteeametit, kes ei saavat tööga hakkama. Sama süüdistuse on maanteeamet saanud ka 2006 ja 2010 aastal Riigikontrolli käest.
Veel veidi riigireetur Dressenist. Pronksiööl tõmbas ta koos kolleegiga pubis nina täis ja kui oli kaposse tagasi viidud, siis sulges ennast tualetti. Teine tähtis asjamees aga ei olenud võimeline lihtsalt töötama. Kuidas on võimalik, et sellised tegelased pärast seda kaitsepolitseis edasi töötavad?!

20 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kahjuks väga paljud kommijad ei saanud aru tänasest delfi artiklist sofi onksioni(ha) pihta aga see on ka nende probleem....kuigi seda on vähe-liiga vähe-oleks pidanud artiklis laiemalt puudutama kogu asja olemust-mida me üldse tahame maailmale näidata?
samas saan väga hästi aru dressenist,kes pronksiööl end täis tõmbas jne.ja said ka kõik ülejäänud aru-lihtsalt keegi ei taha tunnistada,et see pronksmehe teisaldamine oli viga ja selle vea pärast me peame veel kaua oma tegelikku identiteeti MAAILMALE SELGITAMA!

Tetegelikult huvitab mind hoopios see-kas eesti streik jääb varju venemaal samal ajal toimuvatele valimisjärgsetele sündmustele...

Anonüümne ütles ...

Kuulge, koristage see Kilk ometi eetrist. Rahuldume heal tasemel Hõbekaga ja ootamatult ettevaatlikuks (mis juhtus Ainar, kas Reform ähvardas kinga anda?) muutunud ning täielikult oma tasemel teravuse kaotanud Ruussaarega.
Kilk on häiriv tegur oma lõputute telefonijuttudega. No me teame su kommet lobiseda ja edvistada tuntud poliitikutega, Reinuke...

Palun rääkige sellest ka, et juba ette püütakse streigile kleepida silti kui venelaste mässu Eesti riigi vastu. JA seda võimendab kahjuks ka ajakirjandus.

Terv,
Jakko

Anonüümne ütles ...

Iga efektiivsuse tõstmise või organisatsiooni korrastamise reform tähendab kulutusi. Tegemist on investeeringuga ja investeering vajab sisendkapitali - kui õpetaja töötab viimasel piiril, siis ei ole võimalik talle selgeks teha mingit ümberkorraldust lubades, et "siis saad pärast raha juurde". See koolireform on vaja haridussüsteemilt piltlikult "välja osta".

Anonüümne ütles ...

Toote näite, et koolitulevaid lapsi jääb vähemaks, aga samal ajal on lasteaedadesse raske lapsele kohta saada, järjest tõstetakse lasteaedades vastuvõetavate laste kohtade arvu. Ei saa ometi nii lühinägelik olla ja võtta hoiakut ainult hetkeolukorra kohaselt.

Anonüümne ütles ...

Kilk maksab maksud ära ja ongi õpetajatele palgaraha olemas. Niikaua kui lurjusettevõtjad riiki tüssavad pole aga õpetajatel palgatõusust mõtet unistada. Lihtne.

Anonüümne ütles ...

Kilk eetris hoida! Pragmaatiline mõistus vastukaaluks primitiiv-idealistlikule soovmõtlemisele on värskendavaks vaheldavaks. Mõnda tüütab Reformierakond, mõnda irratsionaalne hüsteeria üleskütmine. Vaadates, kes meedias viimastel päevadel seoses streigiga intervjuusid jaganud on, ma mürki ei võtaks, et korraldatavas streigis Venemaa pelgalt pealtvaatajarollis on olnud või plaanib olla ... Minu ettepanek: tõstame õpetajate ja medtöötajate palku 300% maksutõusu arvel, keerame inflatsioonispiraalile vungi sisse.

Anonüümne ütles ...

erinevalt kilgist huvitab mind hoopis üks teine arvutus;

ma ei räägi üldse riigireservfondist,mida võiks ka ju edukalt kasutada/seda
> niikuinii nagu puutumatut ja püha üritust keegi lumpeni jaoks kulutama ei
> hakkaks...
> aga vot lihtne arvutus-5B näitab,etkui kreekale antav garantsumma oli 375
> milli euri ja euroopast saadav raha pidi olema 5x suurem-siis on see arv 1,7
> miljardit euri..see aga on peaaegu sama suur summa-kui riigieelarve...
> Kui aga ansipovits ütles,et me saame eelarve oma rahadega kokku-ILMA
> euroabirahata-tulevad sisse ju KÄÄRID???
> Kuhu läheb euroabi-1,7 miljardit euri?

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi - Soomes saunas arutati seda kuidas seadus oleks ühele või teisel kasulik. Aaviksoo-Madise puhul oli tegemist tehnilise veaga, mis asjaajamise efektiivsuse huvides tuleks korda varem, mitte meedia vahendusel.

Anonüümne ütles ...

Et mis jutt oli ,et ;saunas; otsustamist ei tohiks olla

samas kui enne oli juttu ,et
enne on ametiühingud/vms. oma helistamistega kokkulepped vms.ära korraldanud(;Eesti on väike ...;).


Et kuidas selgitate?

Anonüümne ütles ...

Kui uba teedest rääkima hakkasite, siis üks detail: kes on see vend kes joonistab ringteid? Kas talle suuremat sirklit ei saaks anda, et ring tuleks selline , et rekka ka sellest teepeenart rikkumata läbi saaks?

Samas, teepeenraid meil enam õieti polegi, sest 5 cm asfaldist kõrvale on juba kraav?

Anonüümne ütles ...

Kuulge ... pool saadet kulub ära sellele, et kuulata, kes kellele helistas, sii lõputud kõrvalteemad, ... liitlaused lähevad nii pikaks kätte ära, et ...
Rääkig oma peaga ja asjast! Saadet on ju alla 1 tunni.

Anonüümne ütles ...

rääkides IRL-ist võiks ka rääkida mis on see, millest ajakirjanikud ja poliitikud nii aktiivselt viimasel ajal vihjavad ( Pole välistatud, et lähikuudel näeme paljastusi Tallinna Sadama kohta.). vt http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/irli-tabab-uks-hoop-teise-jarel.d?id=64005305

Anonüümne ütles ...

võite kindlad olla,et kõik ,mis ma 7 aasta jooksul olen kategooriliselt komminud-on tehtud nimme vastupidi ja seda ka viimase-kreeka rahatagatise suhtes..
nüüd tahan ka kategooriliselt öelda,et 16 aastastele ei tohi anda valimisõigus ja võime olla kindlad,et see seadusemuudatus kohe riigikogus arutlusele võetakse...ja ära tehakse!!
stirlits

Anonüümne ütles ...

uvitav, kui suur peaks olema KUKU raadio eelarve, et saade peale selle lõppu ka üles pandaks? või tuleks mõned käpardid lahti teha? selles on küsimus.

Anonüümne ütles ...

Mis sai Reinu lubadusest oma võlad maksta?

PERE AS 03.03.2012 seisuga on maksuvõlg 369 696 eurot
Pere restoranid 03.03.2012 seisuga on maksuvõlg 60 358 eurot
Green Window OÜ 03.03.2012 seisuga on maksuvõlg 40 740 eurot
Lihameister 03.03.2012 seisuga on maksuvõlg 68 512 eurot
Ammende Villa 03.03.2012 seisuga on maksuvõlg 6 864 eurot
Sakala Saeveski 03.03.2012 seisuga on ettevõttel esitamata 1 maksudedeklaratsiooni

Anonüümne ütles ...

Lp. Hr. Hõbemägi, kuulake kord paari päeva pärast uuesti Kespäevatunni saadet. Ja esitage endale küsimus ”kas kuulajana see saade mulle meeldib ja kas on hea”. Ehk siis omti leiate Kilgi asemel väärikama saates osaleja. TŰDIMUS ON PEAL!!!

Anonüümne ütles ...

Eelmisele kommentaarile lisaks: te teete ju saateid mõtlevale inimesele, mitte.... ehk Kilk sobiks mõnda teise raadiokanalisse...

Anonüümne ütles ...

Kilgi mõte on vägagi vilgas ja huvitav, kuid saateid paneb üles koristajatädi, siiskui mahti saab.

Anonüümne ütles ...

Priit, palun öelge kuidas on võimalik, et Kuku kutsub endale üheks saatejuhiks Rein Kilgi, kes on riigile võlgu 370keur makse. See ei ole ajutine võlg, vaid pigem äriplaani osa. Samal ajal luuakse uusi "puhtaid" ettevõtteid. See sama vend õpetab raadiosaates teisi ja käib presidendiga visiitidel. Müstiline lausa.

Anonüümne ütles ...

Kilgu Reinult paluks rindeteateid maksude maksmise valdkonnast enne kui asume streiki kommenteerima. Lurjus makse maksta ei suvatse aga riigi rahaasju võtab kommenteerida vabalt? Annaks mingi medali sellise nahhalsuse eest?