27 jaanuar, 2012

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Rein Kilk

Laupäevases Keskpäevatunnis: Kuidas Mart Laaril Facebookis ruum otsa sai ja kas interneti suukorvistamine algab? Ning - mis uudiseid kuuleme laupäeval iRLi suurürituselt- kes saab uueks erakonna esimeheks ja kuidas see kõik nende olukorda mõjutab.
Eesti on ajakirjandusvabaduse tabelis 3.-4. kohal.
Kuidas Äripäev meilide varastamist heaks kiidab ja millest nad seejuures aru ei saa.
Sularaha kättesaadavus maakohtades – kas inimõigus või ärihuvi? Tarbijakaitse arvab, et pangad sunnivad niimoodi inimesi pangakaarte kasutama, et ise selle pealt vaheltkasu teenida.
Töötukassa sõltumatus murti sotsiaalkomisjoni kätega.
Taas käsitleme EKA maja ehitamist, sest uus info vajab analüüsimist.
Tudengid tahtsid kõrgharidusreformi peaatada - aga ei õnnestunud.
Erakondade populaarsustabelis väikesed muudatused.

25 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kohe vastan:valed teemad on täna-jälle mingi kustutamine-otse valede tulekustutajatega ...ÕIGED TEEMAD tänases saates-kas tõesti kilk on ka inkassofirma võlglane ja..on-on pappi-nii,et pritsib-kõik erakonnad saavad otse riigikassast toetust+kõik võlgnikud,kes riigile võlgu-alates eraisikutest,lõpetades firmadega....milleks niisugust riiki vaja-mis ei suuda isegi oma võlglastelt raha kätte saada?Siit saaks juba õpetajatele 4 aasta palga!
Ma ei hakka rääkimagi rahast-mida anzip püüdlikult kogus kõik need aastad ja mis nüüd ilusti saladuskatte all oleva summana kreeklastele läheb?MIKS ei aruta kesikupäevatund õigeid EESTI valukohti -vaid varjab pidevalt PÕHITEEMASI-kas VABA ajakirjanduse 3-s koht ei erutagi eesli zurnaliste enam?MINGI SEEBIVAHUOOPER EI HUVITA ENAM:::!
Stirlits.

Anonüümne ütles ...

Kas te käsitate täna ka Eesti Watergate-i mille kohta Rait Maruste siiski arvamust avaldas:
Artikkel Eesti Päevalehes
"Kas prokuratuur ja kapo suudavad tõrjuda mõjuvõimu ärakasutamise kahtlustusi?", kus Maruste on tõele üsna ligidal.

Anonüümne ütles ...

Kilgi esinemine on väsitav-ehk teenib füüri??

Eimar Veldre ütles ...

Madle Lippus võtab vabakonnaga arvestamise teema väga hästi tänases Postimehes kokku.

Anonüümne ütles ...

Priit, ei ole seal filmitööstuses otseselt sajad miljardid, vaid oluliselt vähem. Tegelikult on nii filmi- kui muusikatööstus juba praegu alla jäänud näiteks videomängutööstusele, mille väärtus eelmisel aastal oli 74 miljardit dollarit; rohkem kui filmid ja muusika KOKKU.

See näitab seda, et filmi- ja muusikatööstus ei ole suutnud ajaga kaasas käia ja interneti võimalusi oma toodete müügiks ära kasutada. Teised tööstused on. See on täpselt analoogne sellega, kuidas 80ndatel võideldi video ja muusikakassettide vastu, väites, et need hävitavad igasuguse meelelahutustööstuse. Mis tegelikult juhtus? Mitte midagi. Elu läks edasi ja needsamad tööstused teenisid kassettide (ja hiljem cd/dvd plaatide) abil kohutavat pappi.

Kui me nüüd nende survele järgi anname, panemegi innovatsioonile kõva paugu ja ei ole kindel, kaua aega läheb tarvis, et sellest paugust toibuda.

- Joel

Anonüümne ütles ...

Hr.Kilk! Jätaks mingite basnjade ümberjutustamise, näited Ameerikast, ja ühelt teemalt teisele hüppamise!!! Näiteid a la võltsrolex võib ka siit Euroopast tuua kopaga ja kapaga. Ja see ”muuseas” – hopp ja jälle minit kontekstist väljas lookest rääkima.

Anonüümne ütles ...

Erakond, millega rahulolematud isamaalased saaksid liituda, on loomulikult Kristlikud Demokraadid. Vanaks Isamaaks ühinesid ju 1992. aastal teiste kõrval ka kaks pisikest KD-parteid. Kristlikke Demokraate, mida juhiks Vaba Isamaalise Kodaniku tuumik (Ammas, Lukas, Herkel jt), hääletaks viisaka alternatiivina küll.

Anonüümne ütles ...

Interneti juures pole ju küsimus selles kas osta plaat internetis 70 sendi või poes 12 euro eest, vaid küsimuses, et on võimalik paarikümne minutiga laadida alla põhimõtteliselt ükskõik mis film või plaat täiesti tasuta ja kvaliteetselt, mitte võlts Rolexid New Yorgis vaid Piratebay.

Anonüümne ütles ...

Mis kuramuse MUUKEELSED?

Anonüümne ütles ...

Ja Jüri Adamsi artikli jätkuna, et millise partei esimehena Laar võiks mõne aasta pärast tagasi tulla: 1992. aastal tõusis Laar valimisliidu Isamaa etteotsa just Eesti Kristlik-Demokraatlik Liidu esimehe kohalt ;)

Anonüümne ütles ...

Keskerakonna 5% tõusu on sellise valimi juures vea piires.
pange numbrid sisse:
http://www.klaster.ee/valim.html

Anonüümne ütles ...

Mingit Keskerakonna poolehoiu kasvu ei ole. Lihtsalt see, et teiste erakondade toetus vähenes, tõi Keskile need %%. Sada protsenti peab ju kokku andma.
Ei usu, et nii palju oleks meil lolle, kes nende jamade peale veel pooldaks neid "radiaatoreid"

Anonüümne ütles ...

Kuulge, kas tulete stuudiosse, et kogu aeg midagi "sisse toksida" vöi on see jutusaade?

Anonüümne ütles ...

Kas Hõbemägi tahab öelda, et Ekspress ei ole kunagi avaldanud varastatud ega ilma loata lekitatud materjali? Andres

Anonüümne ütles ...

Ajaleht Pealinn teatas Savisaare uuest raamatust, kus tulemas uued paljastused poliitika telgitagustest. Siis võib Hannes Rumm ja kapo võrrelda, kui täpselt kirju on tsiteeritud. Äripäev ja meedia aga jäävad seekord ilma.

Anonüümne ütles ...

Kas sularaha bakterirohkus sunnib hr. Kilki oma raha hr. Viisitamme firmadele kandma? Niisama suva faktidega laiamise asemel võiks ehk vastuseid saada.

Aigar Rullinkoff ütles ...

Vaadake KUKKU TV-d

Anonüümne ütles ...

Wikileaksi dokumendid ja erakirjavahetus ei ole võrreldavad. Kodanikul on vastutus riigi ees. Riigil on vastutus kodaniku ees. Kodanikul ei ole (otsest) vastutust teiste kodanike ees. Näiteks ei ole lubatud teiste kodanike jälitamine või nende üle kohtu mõistmine, aga need on vastavalt lubatud politseile ja kohtule. Samas politsei ja kohus vastutavad rahva ees, et pätid püütaks kinni ja saaks karistuse. Wikileaks avaldas riigi dokumente ja neile võib anda seetõttu hinnangu rahvas. Teise kodaniku dokumentidele võib anda hinnangu ainult riigi esindaja, näiteks politsei. Tegu on täiesti erinevate asjadega.
Lisaks minu teada ei ole USA ametlikult Wikileaksi dokumente omaks tunnistanud, aga Hannes Rumm tunnistas kirjad omaks. Ka selles osas on tegu täiesti võrreldamatute asjadega.
Rääkides ajakirjandusest, siis on see piir muidugi segasem. Ajakirjandus tegutseb tihti seaduste piiril ja ideaalis peaks lähtuma eelkõige eetikast, kuna ainult seadustest lähtudes ei saaks ta toimida. Samas eetika pinnalt on võimalik ka ajakirjandust ennast hinnata. Isegi sellelt pinnalt lähtudes on Toobali käitumine kaheldav - võrrelge hiljutise telefoni häkkimisega skandaaliga Inglismaal. Päris nii ikka ei ole, et ajakirjandus võiks vabalt ükskõik kelle järgi nuhkida, isegi kui tegu on avaliku elu tegelastega.
Lisaks tegelikult muidugi Toobal pole minu arvates ajakirjanik ja "Kesknädala" pidamine ajakirjanduseks nõuab iseenesest pingutust. Tegu on poliitikuga, kes omas teise poliitiku kirjavahetust ja seetõttu peaks olema hinnang asjale ühene.

Anonüümne ütles ...

Signe osas saatke Kilgile edasi järgmine osundus PM kommentaariumist muidu arvab tõesti jumal teab mida... .
Kuidas ehitada maja eka moodi:
Esmalt tuleb linnalt kaubelda endale kõrval asunud lilleturu krunt ja see siis tuuri panna. Kui müni pahatahtlik peaks küsima, et kuidas siis nii?, tuleb teha üleolev nägu ja rääkida segast juttu erinevatest finantsinstrumentidest.
Ning mitte ainult tuuri panna, vaid lasta sinna ehitada ka väiksemat sorti pilvelõhkuja. Sellest, et oma maja enam hästi ära ei mahu, ei tohi lasta end segada.
Seejärel selgitades välja oma vajadsed ja võimalused, tuleb teha konkurss parima 6 kuni 9 kordse hoone leidmiseks, valida võitjaks 16 kordne (+ 2 korrust maa all), sellelt võidutöölt 2 korrust koos kõige ilusaga maha nüsida ja proovida siis 14 kordse maja ehitust. Selle tulemusena saame:
1. Jõe tn parkimismaja suurendatud koopia
2. võimaluse presenteerida seda hoonet maailma arhitektuuri tippteosena.
Muide, vajaduste selgitamisele ei maksa eriti suurt rõhku panna, sest muidu võib pärast poole suurema maja seletamine ebamugavaks osutuda.
Eriti hea on, kui kogu ehitustegevust alustatakse vana maja lõhkumisest. Kui vana maja lõhkumiseks raha pole, võtke laenu, pantides kogu oma olemasolev krunt. Sellest, et uue hoone rajamise paberid korras pole, ei tohi lasta end hetkekski heidutada. Pealegi annab see hiljem hea võimaluse kasutada väljapressimistaktikat läbirääkimiste näiteks haridusministeeriumis.

Hädavajalik on ka kõigi naabritega tülli minna ja koos sellega ehitusloa saamiseks vajalikud kooskõlastused pikaks ajaks edasi lükata. Et asi kindlam oleks, sõimake naabrimemme ajakirjanduse vahendusel vähemalt poolteist aastat kiuslikuks vanaeideks. Hädavajalik on ka pidev ähvardamine sundvõõrandamisega, isegi kui seadus seda tegelikult ei võimalda. See annab hea põhjuse imestamiseks, et teiega ainult läbi advokaadi suheldakse.
Tänu mitte ainult kogu kooskõlastamisprotsessi venimisele vaid lükkumisele kaugesse tuleviku, kukub ka kogu eelnevalt koostatud rahastamise skeem kokku.
Kui tegemist on mingite EL rahadega, nagu näiteks SA Archimedese vahendatavatega siis teie rahastamise lõpetamise otsus tuleb igal juhul vaidlustada. Kuna teil ehitusluba pole, teil seda nagunii vaja ei läheks aga vähemalt teised ka ei saaa.

Nüüd oleme saavutanud olukorra, kus hoonet pole, ca 100 miljoni vanas rahas on hakkama pandud. võlad on ning krunt on ka panditud. Mõne nõrganärvilise võiks see ju jalust rabada. Kuid muretsemiseks pole põhjust, sest süüdlane on leitud. Selleks on haridusminister Aaviksoo, kes on jätnud hea sõnaga jätnud toetamatta eka kangellaslikud pingutused.

Ah jaa. Kogu selle protsessi vältel tuleb kõigis kommentaariumites kriitikuid nimetada kultuurivaenlasteks, harimatuteks matsideks jne. Mis iganes ainult pähe tuleb.

Anonüümne ütles ...

Priit Hõbemägi - hakkad kangesti Samostuma. Miskipärast pole su jutt enam väga tõepärane ja usutav.

Anonüümne ütles ...

Meenub, et Hõbemägi on korduvalt maininud, et kui Ansipil ja reformil muud häda pole, siis vähemalt see, et ära on tüüdanud. Rahvas tahab lihtsalt vaheldust. Või midagi sellist.

OK. Omast kohast õiguski. Kuigi oponeeriks sellega, et ega iga 2 aasta tagant valitsuse vahetumine nüüd ka teab mis hea asi pole.

Aga mitte sellest ma ei tahtnud rääkida vaid selle asja võtmes hoopis Keskpäevatunnist endast.

Nimelt: ära hakkab tüütama! rahvas tahab vaheldust! Kolm meest on stuudios ja käib mingi googeldamine ... no taeva päralt, kas see ongi siis mingi saate uus formaat.

Härrased! Te olete muutunud igavaks. Te räägite üksteisest üle, analüüsi pole enam ollagi.

Mingi putukanimeline mees on eriliselt agar googeldaja (tea kas on arvuti värskelt selgeks õppinud või?), siis kuuleme kellele ta järjekordselt helistanud on või keda pooljuhuslikult kohanud kuskil, siis ... muuseas ... ooot-oot ... muuseas, ka see asi, et üks "muuseas" käib kogu aeg. Ja üle teiste juttude.

No kas ei saaks ükskord korda majja. Ma pole esimene kes seda kirjutab.

Te olete igavamad kui Ansip kogu oma valitsusega.
*
EKA-majast aga ... muuseas, ma ütleks, et põhiprobleem on selles, et asja aeti kehtivat detailplaneeringut eirates ja see asjaolu ... muuseas ... on kogu selle mängu juures kõige magedam lugu kui arvestada, et sealt majast peaks tulema need spetsid, kes just seda teemat valdavad.

Anonüümne ütles ...

Hr Kilk,
PR-alane soovitus: millist pointi ei tasu edastada massile?

1. Aastaid tagasi keskpäevatunnis hr Hõbemäe? viitele EV algusaastate segastele majandustomingutele ning ka hr Kilgi kasumlikus osalemises neis - ning hr Kilgi kommentaar stiilis "oh, mis me nüüd neist vanadest asjadest ikka räägime..."

2. Lähenemine stiilis: "Pangaautomaadid... nojah, teate sularahal on üldse palju baktereid..." Fakt ise pole uudis, ja KONTEKST!!!

Sellised out-of-touch pointid nullivad ära Teie fantastilise mälu poolt reprodutseeritavad laulud-luuletused-jne.

Disclaimer: ma pole PR-äris tegev, vaid lihtsalt hääl publikust.

Anonüümne ütles ...

Unustasin mainida: lõpetage palun see "sisse toksimine" ära.

Anonüümne ütles ...

Kunagi öeldi selle saate kohta "vihkamise tund", nüüd võiks öelda "toksimise tund"

Anonüümne ütles ...

no vitttu, küll olete komendaarimise ilgelt keeerukaks teind. läksin kuku.ee jne. mina jälle ei saa pihta, mikt haldusreformi vastu ei vöildda. kõikhaldusvöitlejad vist on linnas. linn loeb maa on pask. mina lollakas maaalt hobusega mehana näen, et minu hääleõigus väheneb. miks? mis perse Kiisleri teenused paranevad? muinasjutt ju.