18 november, 2011

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Rein Kilk

Aitab IRLi valimislubaduste täitmisest, mõtles Reformierakond ja tõmbas Aaviksoo haridusreformile pidurit. Mis saab edasi? Haldureformile juba pisteti kaigas kodaratesse.

Riigi IT-poliitika juhi kohale jätkab kandideerimist 17 inimest. Uus "itipealik" peab pakkuma meile head elu koos moodsate tehnoloogiavahenditega. Aga kuidas?

Samal ajal kui sotsiaaldemokraatide toetus mitte-eestlaste hulgas kasvab, asub Savisaar taas maarahva hääli püüdma, kutsudes kokku vaprad vallad ja kanged kihelkonnad ehk omavalitsuste kongressi. Arutleme, miks seda on vaja. Ning kas Keskerakonna sees luuakse uus Keskerakond?

Ekspress pakkus et IRLi uueks esimeheks saab Marko Mihkelson. On see tõesti nii?

Lasteaedade rahastamine on tõusnud tüliõunaks. Kes siis peab maksma - riik, omavalitsus või lapsevanemad? Mida räägiti Lastekaitse liidu konverentsil poliitikute lubadustest lasteaedade teemal?

Leedus riigistati suuruselt nelja pank, Snorase pank. Vene miljardäri pank ei osutunud kindlaks, nagu ka lätlaste Parex. Eestis valitsevad Rootsi pangad, mis pakuvad kindlust küll, kuid nendega on teised mured.

Ning kas politseinikuründaja peale vaadata läbi sõrmede või mõõta karistus täie rauaga?

Eesti troonib narkosurmade poolest esikohal, põhjuseks siin levinud kange sünteetiline uimasti, ütleb Euroopa Narkoseirekeskuse raport.

PERSONAALIA

Lahkus Ülo Nugis, raudne mees.

Postimehe uus tippjuht on Anvar Samost. Aga mida ta hakkab seal tegema?



7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuulge mehed, mõistate ju teistest paremini arvude keelt, aga selles keeles lugesin nädala sündmuste taustal välja kohutavad arvud. “Eestis hukkub vigastuste tõttu aasta jooksul keskmiselt 10 imikut ja 60 1-14-aastast last,” (igal nädalal laps!) ja see Eesti näitaja on üks Euroopa kõrgemaid, olles 5 korda! kõrgem Rootsi sellest näitajast. Ja veel üks tsitaat. „Lasteaedades ei ole õnnetuste arv suur - umbes 2,7 protsenti registreeritud õnnetusjuhtumitest”. Aga üldise tausta hindamise asemel keskendub ka nt EPL(Toomet) ja ERR (Rannamäe) selle ühe kohutava sündmuse taustal poliitilisele ärapanemisele. Neile on ju süüdlane kohe ja alati teada. Riigi üldprobleemidelt tähelepanu ärajuhtimine ei ole ju nali.

Anonüümne ütles ...

Rein,eksisid see arv 15-20 käib 100000 kohta. Laste kogu hukkunute arv on u 60, see on eriti kohutav. Blogi te seal ju ei loe.

Anonüümne ütles ...

Riik ei peaks rääkima infrastruktuurist ja serveritest (ehk meetoditest) vaid teenusest (ehk eesmärgist) ning selle toimivusest. Meetoditest peaks rääkima elutähtsa teenuse korraldaja (pankade puhul siis Eesti Pank), seadus kehtib kõikidele elutähtsa teenuste pakkujatele ning see peaks olema võimalikult üldine.

Täna seadusesse kirjutatud tehnoloogia võib aasta pärast olla aegunud ning seaduste ajakohastamine võtab jälle aega.

Anonüümne ütles ...

hommikuleht polnud edukas, vaid oli sunnitud tollesama EPLiga liituma

Anonüümne ütles ...

Kas tõesti need allikad panevad puusse, vt
http://www.postimees.ee/634120/mere-statistika-raagib-eesti-kohta-kurba-keelt/
http://www.terviseleht.ee/200122/22_6nnetus.php
või googelda nt
Vigastussuremus (100 000 kohta) 0–14aastaste
http://www2.tai.ee/teated ka siit edasi

Anonüümne ütles ...

Lasteasutustes on ohutuse tagamisel väga palju võimalik ilma rahata ära teha. Vikerraadios rääkis Anu Kaupmees, milliseid lihtsaid nippe kasutatakse Rootsis ohtlike olukordade vältimiseks. Mida suurem on lasteaia rühma laste arv, seda paremini peab tegevus olema organiseeritud: liikumismängud, võistlusmängud, ronimas käiakse ühiselt jne. Ka distsipliin on tähtis. Siis on olukord kontrolli all ja lapsed ei saa omapead suurel territooriumil ringi uidata, eriti sõimerühma omad. Sel juhul saab kasvataja kõiki jälgida, ja mis peaasi, ohu korral kohe appi minna. Antud juhtumi korral organiseeritud tegevusest küll mingit märki pole. Laps sattus ohtlikku olukorda ja kedagi polnud abistamas. Raha ei ole alati määrav, tähtis on töö korraldus ja järelvalve. Lastega juhtub ka liiklusõnnetusi, eriti linnades, kus lapsed jäävad auto alla. Hommikuti raadios öeldakse, et juhtus õnnetus, mis edasi sai, pole küll kuulnud.

Anonüümne ütles ...

Võiks sellest Facebook'i like'ist vähem rääkida... ära hakkab juba tüütama.