05 november, 2011

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Rein Kilk

Laupäevases saates in spe: Aaviksoo ja Rondik sõlmisid ühisdeklaratsiooni. Pidulik... on see edasilükkamine või tõsine asi?
Vandeadvokaat Indrek Leppiku kirjutis Postimehes küsib, miks Riigikogu ei täida Riigikohtu otsuseid. Ta toob viis kõnekat näidet. Kui valitsus ei täida Riigikohtu otsuseid, siis mida see nende kohta ütleb? Ja miks siis teisedki neid täitma peaksid? Näiteks Pronksiöö märatsejad...
Esmaspäeval astus tagasi suusaliidu peasekretär Jüri Järv ja peatreener Alaveri volitused peatreenerina peatati. Mida see ühele spordiliidule tähendab? Kui kiiresti suudab suusaliit ennast ümber orienteerida? Või on vaja täielikku puhastust?
Peaminister Ansip mahendas oma kategoorilise vastuseisu haldusreformile ja ütles, et "ilmselt mingil kujul mes seda reformi ikka teeme". Kas avalikkuse rahulolematus on tõesti mõju avaldanud?
Tallinna TV vastu oli taas protestilaine. Muide, kas te teate, kui palju vaatajaid on Tallinna televisioonil tegelikult? Kuula saadet?
Muidugi murelaps Kreeka - "Mina sünnitasin Euroopa, mina selle ka tapan!". Uus riigieelarve - kellele iseseisvus, kellele ike. Rahastamiskomisjon pitsitab erakondi. Kas valusast kohast või niisama naljaks? Mõnda uut hädaolukorra seadusest.
Eestis on 100 000 elaniku kohta rohkem vange kui mujal Euroopas. kas see on endise justiitsministri Rein Langi pehme karistuspoliitika vili, et retsidiivsus kasvab?

15 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kash Kilk ei räägiks aeglasemalt-jutt muutuks jälgitavamaksh

Anonüümne ütles ...

Räägin kahest tuttavast õpetajast.
1. Koolis on õpetajate keskmine palk ~1000€. (enne masu oli kõrgem). Tööpäev sellel õpetajal lõppeb iga päev mitte hiljem, kui kell 15. Suvepuhkus hakkab 6. juuni paiku. Enne 30. augustit direktori soovitusel pole vaja sügisel kooli tulla. Õppeaasta jooksul on veel ~kuu jagu puhkust (vaheajad).
2. Koolis on alla 20 õpilase. Enne masu oli palk 4000kr ümber. Masu ajal langes veel. Ta ise ei tea enam, mis aine õpetaja ta on - anda tuleb pea kõiki tunde.

Minu järeldused on:
- õpetajad saavad piisavalt palka on tööpanuse kohta. Arvan, et tugevalt üle Eesti keskmise
- Pange suur osa koole kinni, siis saavad ka ülejäänud normaalset tööd ja palka. Hariduse raha ei peaks kasutama sotsiaaleesmärkidel!!

Anonüümne ütles ...

Oot, kas see raha, mis justkui läheb haridusse, läheb siis kõik tõesti koolidele? Või osaliselt ka teadusele ja muudele sellistele asjadele. Ohh, leidsin: 25. okt delfi artikkel. Kas Leesi valetab? http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/lauri-leesi-kuuldes-sona-opetaja-soovin-pihku-haarata-revolvri.d?id=60469778

Anonüümne ütles ...

Kas Kilk ei tea päriselt ka mis Facebook on või oli see nali?

Anonüümne ütles ...

Hannes Astok : Tallinna lennuväljal ei olnud eelmisel laupäeval ja pühapäeval 2 päeva bensiini -kütuse kvaliteedi probleem. Tegemist on EU ja NATO riigi pealinnaga. Pea kõik lennud olid kas tühistatud või mujale suunatud. Väga imelik lugu. 2 bensiinitarnijat küll, kuid mõlemad võtavad bensiini samalt tarbijalt. Riskide maandamine on üsna algeline.

Anonüümne ütles ...

Palun parandage hr.Kilk'i, et ta ei paiskaks eetrisse puhast valet oma partei poliitika kaitsmiseks.
Ei ole arvatavasti ühtegi valdkonda, kus põllumajandustoodang oleks praegu suurem, kui suurtootmise (kolhooside) ajal. Kõiki põllumajandussaadusi toodetakse praegu vähem.
Paluks mitte määrida eetrit ühe partei valega!

Anonüümne ütles ...

Täitmata jäetud kohtuotsused..
"Töötud" rongaisad, kes jätavad laste elatise maksmata,kuigi ainuomanduses olev ettevõte, vähemalt aastaaruande järgi, supleb rahas.
Paljud seadused eeldavad heatahtlikust ja ausust täitmisel.

Terv
Unemati

Anonüümne ütles ...

haridussüsteemist.tean paarikümenvalda kus kooli kadumisel jääksid lapsed hariduseta sest naabervalda või maakonnakeskusesse pole võimalik kooli minna.naabervaldadega toimub bussiühendus läbi maakonnakeskuse ja sinna sõidab buss 2-3 korda nädalas.paljukest maal neidki on kes autot jaksavad pidada?

Anonüümne ütles ...

Jahumine Tallinna TV ümber on kasulik Savisaarele, sest temale ei lange selle mõtettu ürituse osas mingitki varju. Pihta saab õnnetu telejuht. Ja lasteaia pärast murelike inimeste energi aon ka osavasti mujale kanaliseeritud...

Anonüümne ütles ...

Ma ei ela Tallinnas ja kuulun 0,2% hulka, kes vaatab vahel TTVd. Ma vaatan Birgitta Festivali ülekandeid, mis olid kavas juba eelmisel aastal, tänavu Saaremaa Ooperigala ülekandeid, neid oli kaks, siis Saaremaa Ooperipäevadelt Mozarti Haaremiröövi ülekannet, Birgitta festivali 2011 Verdi ooperi Attila ülekannet, Rein Rannapi kontserti,ja tulemas on pühapäeval Elutants Suurte helide sarjas. Mida on ETVl sellele vastu panna? Kas ENSV sari, kuhu arvata kulutati üsna palju maksumaksja raha? Või need lõputud seriaalid ja seebikad? Vaatajate arvu need muidugi tõstavad, nendega ei suuda võistelda tänapäeval kahjuks ükski väärtfilm. Kui ETV teeb saateid, kuidas tehakse saateid, no tere talv! TTVs on vaadatav ka Vaba Mõtte Klubi ja võibolla midagi muud ka veel. ETVs puudub kunst, klassikaline muusika ja kirjandus, TTVs on olnud kunstisaateid, Kuuskemaa teeb huvitavat ringkäiku Tallinna vanalinnas. Olgu see TTV nii vanamoodne kui tahes, võibolla see on taotluslik ja vastanduv teles vohavale pealiskaudsusele ja labasusele.

Anonüümne ütles ...

29. septembril oli ehk Kalev Cramo mäng selle kanali eetris...

Anonüümne ütles ...

TTV-s on mitmeid kordi näidatud filmi "Nümfomaani päevikud"- otsene link vana paksu lemmikžanrile. Pealegi on see vennike juhtinud Keskerakonda mõnedki aastad kauem, kui Lukašenka Valgevenet täna ja preesnev omal ajal komparteid. Nomenklatuura kuubis.

Britt-Maria ütles ...

Põhjus Estonian Airi klientide kasvuks on väga lihtne - veelgi enam eestlasi on välismaale elama läinud. Eks vahepeal ikka käiakse vanemaid vaatamas, nii kord aastas. Sellest ka siis rohkem sõitjaid. Isegi Estonian Airile.
P.S. Ise kolisin Eestist ära aastal 2005

Anonüümne ütles ...

Kuulasin ka Keskpäevatundi ja arutelu TTV üle oli asjalik ja minu arust objektiivne. Mida kirjutab sellest aga DELFI, pealegi anonüümselt? Lausa veider lugeda! Mulle ei jäänud teie saatest küll muljet, et see oli üks järjekordne ärapanemine. Või ma eksin ja ei saa üldse aru, millest jutt käib? Kuulan Keskpäevatundi just sellepärast, et see on arutlev, stambivaba ja huvitav, seega ei kutsu esile ka räigeid kommentaare.

Anonüümne ütles ...

Milleks Eestis üldse erakonnad? Normaalsed, targad ja arukad inimesed suudavad koos tegutseda ka ilma, et peaks kuuluma kuhugi erakonda.
Meil on põhiseadus ja kui selle järgi tegutseda, pole mingit erakonda vaja.
Riigikogu liikmeid võiks ka vähendada.