29 oktoober, 2011

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Marek Strandberg ja Ainar Ruussaar

Laupäevase Keskpäevatunni teemasid: Õpetajad avaldasid Toompeal meelt. Mis saab edasi? Millal poliitikud ometi märkavad seda, mida neile näidatakse? Kes on järgmised protestijad?
Mis saab euroalast? Kas tunneli lõpus süüdati valgus? Miks see nii ähmaselt paistab? Sest see on nii kaugel!
Miks valitsus mõistlikele ettepanekutele järsult „ei“ on hakanud ütlema?
Kas Ansipil ja Aaviksool on täheldatav reaalsustunde kadumine ja oma seisukoha fetisheerimise sündroom? Kes nad maa peale tagasi tooks? Haldusreformile "Ei" kõlab juba sama hoogsalt nagu nõukogude ajal öeldi ei ülemaailmsele imperialismile...
VEB Fondi aktsionäride uued seiklused.
Dolomiidiröövkaevandajat ähvardab 700 000 eurone trahv. On seda palju või vähe?
Miks Riigikogu saadikutele on vaja diplomaatilisi passe?
Suusaliit pidas hooaja avaürituse ilma peatreener Alaveri ja peasekretär Jüri Järveta.(Muide, miks see valetaja Järve ikka veel ametis on?) Miks Suusaliidu uus juht Sandor Liive ei julge platsi puhtaks teha sama hoogsalt nagu ta elektrienergiale hinda juurde keerab?
Kas Eesti kaitsevägi on valmis teenuste sisseostmiseks, näiteks relvastuse remondi alal? Mõtted igal juhul liiguvad selles suunas. Kuid mis saaks sõja ajal?

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Riigijuhtide reaalsustaju kadumine - nimetame seda kinnis- või soovmõtlemiseks - on juba pikalt kestnud ja süvenev, aga vältimatu ja loomulik võimuklammerdumisega kaasnev tõbi. Viimases ETV "Foorumis" jälleńähtud dotseeriv "sõbrakesed", "kui te arvutada oskate", "me nii lubasime ja teeme" jne on selle selge tõestus.

Sama tendents on ju nähtav ka neljanda võimu, meedia puhul (kuulake või iseendigi lõplikke ja argumenteerimisele justkui mittekuulvaid seisukohti).

Aga kui neid ikka ja jälle valitakse ja ostetakse - ju siis säärast soovmõtlemist enamus Eestimaalastest soovib.

Anonüümne ütles ...

Õpetajate palkadest rääkimise juurde tahaks numbreid. Riigieelarves nimetatakse hariduskuludeks 7%. Kuid seal sees on ka näiteks Rahvusarhiivi ja muud kulud mis otseselt ei seostu hariduskuludega.

Küsigem, millised summad eelarvest kuluvad otseselt pedagoogide palkadeks (% üldistest hariduskuludest) ning kuidas need summad (%) on aastatega kasvanud võrreldes eelarve muude kulutustega.

Anonüümne ütles ...

Lugupeetud härrased, miks te ometi astute sama reha otsa, kuhu enamus õpetajate ja haridusteemadel sõnavõtvaid inimesti komistab? Päikese käest ei saa küsida, miks ta paistab ja kuidas tal see õnnestub?
Tuleb uurida ja nuputada, eksole?
Küll saab aga küsida inimsestelt!Oh imet!
Siinkohal ongi mõistmatu, miks ei küsita asjaosaliste (õpetajad, koolijuhid, haridusosakonnajuhid, õpilased) endi käest, kuidas siis tegelikult olukord on ja miks see nii on?
See on hämmastav, et keegi selle peale ei tule!
Õpetaja

Anonüümne ütles ...

Kuidas siis on, hea õpetaja?

Anonüümne ütles ...

Vabandage, kas Keskpäevatundi ei peaks ümber nimetama Strandberi tunniks?

Anonüümne ütles ...

Strandbegi..vabandust nime moonutamise pärast.
Kulla Kuku, ärge minge kaasa Strandbergi eriliselt silmapaistva(ja ausalt äeldes ka pisut tobeda) trügimisega kõikvõimalikku meediasse. Ta EI ole arvamusliider ja teie ei pruugi tema sellist rumalt soovunelmat ka jätkuvalt toita. Targast inimesest on saanud trügiv ja kitsarinnaline (iseenese)maailma naba.

Anonüümne ütles ...

Strandbergil on õigus: Põliseadus ei nõua proportsionaalsust KOV valimistel. Siiski ei piisa ühemandaadilistest ringkondadest. Vaja on ka ääremaastumist arvestada. Valijal pole mitte ainult oma laste, vaid ka maa esindamise kohustus. Iga adramaa peaks andma lisahääle taluelanikule. Esindama peab ka ümbritsevat metsa- ja soomaad, mis kuulub riigile. Loomulik on kui 1000 elanikuga vallas on 1500 hääleõigust.

Anonüümne ütles ...

Hr Strandberg on üks paremaid lisandusi saatesse. Sobib nagu paremini kui hr Kilk.