24 september, 2011

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Rein Kilk ja Ainar Ruussaar

Mereväest tuleb halbu uudiseid: korralagedus, ohvitseride lahkumine, riigi vara parseldamine jms. Mis toimub?
Välisministeeriumi ootab ees suurpuhastus ja 30 inimest leiab uue töö. Kes kaotavad koha, kes säilitavad mugava juhiameti?
Uuring näitab, et Rootsi pole valmis eestlasi häda korral aitama. Aga kas me elame ikka veel akuutses sõjaohus ja vene tankide hirmus?
Usaldusest: Eesti elanikud ei usalda Eesti Energiat ja Tallinna Vett. Küsime, miks see nii on.
Vastupanuvõitluse päev või Tallinna vabastamise päev? Või igaühele oma päev?
Uuest aastast hakkavad riigikogulased saama 700 eurot kuus enam, Kuid vaadakem, kuidas ümberringi elatakse... Kas poleks aeg oma palga määramine Riigikogu käest ära võtta?
Eesti toidukaupade hinnatõus on Euroopa suurim, samas kui Eesti keskmine palk on Euroopa Liidu väikseim. Miks tarbijad lasevad endid niimoodi lüpsta?
Riigieelarve on heaks kiidetud. Kes võitis, kes kaotas? Lets analyze this!

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas on võimalik, et Rein Kilk midagi ei tea? Aus vastus: ega ikka ei ole küll. Rein teab alati. Ta teab isegi seda kellele füüri saab pakkuda.

Anonüümne ütles ...

kuulge, mehed, ärge mängige ullikesi. ei ole see merevägi sugugi hullem, kui kogu me riigilaevuke. mõisaköis lohiseb ikka kõikjal. kaitsekulutused on põhiliselt büroohoonete ehitamine, tualetipottide vahetus ja üleminek säästupirnidele. uurige, mis rahad on läinud igasugu staapide lõputusse ja korduvasse renoveerimisse ja siis mõelge, mis selle raha eest oleks saanud. sidevahendeid, öönägemisseadmeid, päästevahendeid jne. jne. kümnete miljonite eurode eest remonte ei päästa ainustki elu ei lumetormis ega tankeriõnnetuses meie loodust

Anonüümne ütles ...

Kas räägite siin Delfis ilmunud artiklist "Mereväe varjatud pool: joomingud ja seksuaalsed ahistamised"? Mnjah...loeks nüüd seda isegi,kuid artikkel kadunud,vaid kommentaarid järgi.
Väga kummaline pehmelt öeldes

Anonüümne ütles ...

Sellised asjad juhtuvad ikka KINNISTES, hierarhilistes ja karjäärile orienteeritud organisatsioonides.
Uue kaitseväe juhataja määrajate jaoks, on ülimalt tähtis selgitada välja uue kaitseväe juhataja isikuomadused, vaated ja kavad OTSUSTAJATE poolt sõnastatud EESMÄRKIDE saavutamiseks. Kala mädaneb ikkagi peast.
Sõda ja "sõda" on võimelised võitma kokku töötanud MEESKONNAD. Juhi kohustus on meeskond luua, kehtestada seal väärtused ning innustada eesmärkide saavutamisel. Täna on kasutusel PIITS ja oma ego peale sundimine.
Kogu tänase "tormi" puhul, tahaksin ma pigem teada, kes selle 2e aasta taguse lahkumisküsimustiku meediale lekitas ja miks?
"Istuva" kaitseväe juhataja ametiajale võib emotsioonivaba analüüsi tulemusel anda niigi kriitilise hinnangu

Anonüümne ütles ...

Repliigi korras- ühe pealinnas asuva riikliku kõrgkooli dotsendi (bruto)palk on 832.- eurot ... !!!!

Anonüümne ütles ...

Aga kommenteerige ka riigieelarve seletuskirja lk. 52 olevat tabelit 21. Ja meenutage mida samast numbrist räägiti masu ajal.

Anonüümne ütles ...

No miks arvate et Palestiina teemat tuleb vältida, teema mis on oluline tervele maailmale, aga mitte Eestile? Äsja tuli uudis Paeti kohtumisest Iisraeli välismin. Liebermanniga -- ja millest räägiti? Majandussuhetest. Ei sõnagi okupatsioonist. Kui Eesti ajab nn. "reaalpoliitikat", siis oleks tal kasulikum tegeleda Araabia riikidega. Kaubavood oleks kindlasti suuremad. Oma kaitsepoliitikas Eesti justkui ikka ootab seda USA/NATO "valget laeva". Eestil oleks lootust seda valget laeva rohkem Türgi (ka NATO liige) suunalt näha, kui USA suunalt. Eesti võidaks igatpidi rohkem, isegi moraalselt, kui vaataks rohkem Araabia riikide ja Türgi poole, ja mitte ei kaabiks nii piinlikult Iisraeli põlve.
Hõbemägile - I/P konflikt ei ole 2000 aastat vana, vaid võttis hoo sisse 1930datel, kui sionistid hakkasid Palestiinasse kolima.

Anonüümne ütles ...

Kui välisministeerium oleks sama pealiskaudne ja umbes-täpseid analüüse tootev kontor nagu on seda Keskpäevatunni saade, siis poleks tõepoolest sinna vaja kaadrit, kes oma peaga mõelda oskab (aga selline tööjõud on kallis) ja poleks vaja ka mingeid esindusi. Kui Eesti välispoliitika oleks sama sisutühi kui Rein Kilgi jutt, siis võiks selle kontori tõepoolest ära kaotada. Õnneks need asjad nii ikkagi ei ole. Jõudu targutamisel! Hea saade aga vahel on kuidagi piinlik kuulata....

Anonüümne ütles ...

Tahaks kommenteerida üldistust eestlaste kui orjarahva, vihmausside jms suhtes . Nimelt olen aeg-ajalt tundnud, et kurb küll, aga see peab paika- minusse suhtutakse siin riigis sageli nii. Paljud, kes Eestist on lahkunud, on öelnud, et tegid seda mitte niivõrd olematu palganumbri, kuivõrd alavääristava suhtumise pärast. Miks me siis laseme endaga niiviisi käituda? Kaldun arvama, et kuna selline suhtumine on valdav, siis ongi valikuid kaks: „suu kinni ja edasi teenida“ või proovida õnne mujal. Sest eestlane ei lähe tänavale laamendama ja jumal tänatud.
Mul on jäänud mulje, et enamusele Eesti tööandjatest ei ole omane aus ja lugupidav suhtumine oma töötajatesse, kuigi seda oodatakse igal juhul töötajalt. Mulle meenus üks vana lugu, kuidas oma naiivses usus õiglusele, kui mulle sai osaks äärmiselt alandav ja ebaõiglane kohtlemine tööandja poolt, pöördusin kord töövaidluskomisjoni, mida ma ei soovita teha kellelgi, omamata paksu rahakotti - palkamaks endale esindaja. Nimelt irvitas tööandjat esindama saadetud jurist üle laua, lihtsalt konkreetselt valetades, viies mind sellega endast välja. Komisjon mõistis tööandja õigeks ja teatas siis, et mina „oma emotsionaalse iseloomu tõttu olen üldse teenindajaks täiesti sobimatu inimene“. Tänase päevani hämmastab mind, et kellelgi on volitusi sellisteks üldistusteks/väljaütlemisteks. (Vahemärkusena mainin, et ei võtnud seda siiski tõsiselt ja teenindan inimesi endiselt, mulle meeldib minu töö) Too kogemus, nagu mõni teinegi, on aga õpetanud- lihtkodanik ei väärigi elementaarset viisakust, õiglust ja lugupidavat suhtumist. Loll ja vaene saab kirikuski peksa, nagu öeldakse.
Elementaarne näide riigi suhtumisest oma inimestesse on, et hätta sattudes (tööta jäädes, pereliikme haigestudes vms) ei ole võimalik elementaarne toimetulek ühegi sotsiaaltoetuse abiga Eesti hinnataseme juures- ja seda on ju aeg-ajalt avalikultki tunnistatud. Millest need inimesed siis elama peavad, mida nad tunnevad? Võlg kasvatab võlga ja meeleheidet, tagajärjeks võib väga kiirelt kujuneda see, et inimene jääbki olukorrale alla ning koormaks ühiskonnale, enam üritamatagi. Loogika ütleb, et ’odavam’ on inimest aidata kohe. Loogika ütleb, et lapsed on nii väikese riigi suurim väärtus, millesse investeerida, et see jääks kestma. Miks siis paljud neist elavad vaesuses..? Mina arvan, et alati peaks olema inimesel võimalus inimväärselt elada ja kõigile peaks antama võimalus raskustest välja tulla. Leian, et Põhiseaduses ette nähtud õigused peaksid olema tagatud ühtviisi kõigile, praegu need seda pole. Mina arvan, et iga eduka riigi, nagu ka iga eduka firma alus ja suurim ressurss on selle INIMESED. Tunnustada ja lugu pidada oma inimestest on kasulik kõigile! Optimistina usun, et suhtumine muutub, kuni siin ON veel inimesi.