17 september, 2011

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Rein Kilk ja Ainar Ruussaar

Laupäevane Keskpäevatund räägib kultuuriminister Langi ministeeriumist tulnud otsusest koristada Ajaloomuuseumi ekspositsioonist ära Alfred Rosenbergi puudutav ekspositsioon. Kelle võit, kelle kaotus, tahame küsida?

Kindlasti tuleb teemaks ka Mart Laari otsus enam mitte kandideerida erakonna juhi kohale. Tarandi "nali" selle kohta, et temagi võiks olla kandidaat IRLi esimehe kohale, on kohatu ja seab ta enda halba valgusesse. Analüüsime seda olukorda.

Kõneainet pakuvad Air Balticu imelised vembud - lennata või mitte lennata. Kui AB pildilt kaob, siis kes võtab üle need lennuvõimalused. Ning kas ka Eesti on võimalik selline halb unenägu?

Haapsalu lastekodu põlengut uuriti ja uuriti, kuid tulemus oli null. Kas see tähendab,e t keegi ei vastuta mitte millegi eest?

Lisaks valulised eelarvaküsimused, Tallinna Vee lobby - kas enesekaitse või rünnak jpm.

Riigieelarves on kõige suurem tõus ette nähtud kaitseministeeriumile.

18 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

eksponaat ei ole näitus, seal on suur vahe. Kui eksponaat oli halvas kontekstis, oli see halb töö. Iga keelamine ei pruugi olla tsensuur. Olete te, Keskpäevatunni mehed, seda püsinäitust vaatamas käinud?

Anonüümne ütles ...

(sest Rosenberg oli muuseumis väljas vitriinis "kuulsaid eestlasi" ühes reas inimestega nagu Arvo Pärt, Miliza Korjus jt)

Anonüümne ütles ...

Eks teil ole tore ilkuda, aga kui te ei ole seda osa näitusest näinud, siis ei maksa suud lahti teha.

Anonüümne ütles ...

Küsimus ei ole üldse selles, ka oli liiga paju või vähe, vaid KONTEKSTIS. Mind isiklikult see küll häiris.

Anonüümne ütles ...

Tule taevas appi, kas te lollpead ei saa aru, et probleem seisnes selles, KUIDAS ja KELLEGA koos Rosenbergi eksponeeriti. Mitte selles, et teda üldse eksponeeriti.

Anonüümne ütles ...

Tänasesse saatesse oleks võinud kutsuda Ainar Ruussaare asemel Anne Ruussaare Ajaloomuuseumist sellest Ajaloomuuseumi eksponaadi eemaldamisest rääkima.

Anonüümne ütles ...

Eelmised 5 juuti rivitult!

Anonüümne ütles ...

Euroopa üks saladus on see, et lääneriigid pidasid teljeriikideks hitleri-saksamaad, mussoliini itaaliat, jaapanit ning STALINI VENEMAAD.

Siis, kui oli aga vaja venemaad aidata, lennukeid anda jne, II maailmasõja ajal, siis peideti see info kalevi alla, et venemaa kunagi teljeriik oli. See on kalevi all siiamaani.

Anonüümne ütles ...

Naantalis (Muumimaa) on haakristiga monument hukkunud meremeestele, täpset sõnumit sellel kivil enam ei mäleta

Anonüümne ütles ...

Ebamugavate faktide vältimine on nii inimlik ja ka eestlaslik. Eestlased on usinad sugupuu uurijad, kuid väga sagedased on jutuajamised sellest, et "seda rongaisa, lapsega tüdrukut või kohtu poolt karistatud varast või mõrtsukat ma oma sugupuus küll näha ei taha". Seega - "unustame".

Anonüümne ütles ...

kulla mehed, kutsun teid ülesse minevikus tuhnimine lõpetada ja keskenduda tänasele päevale.

me ju soovime endale positiivset elu ja loogem siis seda teadllikult ise, positiivsest tänasest saab ju ühel hetkel postiivne eilne!

Anonüümne ütles ...

"Eelmised 5 juuti rivitult!"

Kas Marko Mihkelson on ka juut?

http://markomihkelson.blogspot.com/2011/07/sojakurjategija-ei-sobi-tallinna.html

Anonüümne ütles ...

Madis kirjutas: Sinimägede lahing oli Eestile "väga- väga halb"? ...
---
Põhjus. Narva jõe ja Sinimägede lahing pidas mitme nädala- või kuu jooksul kinni "meie" Võidukaid Nõukogude Vabastusvädesid. (nii ilmselt mõtleb "Vabadusvõitleja" Rein Kilk? (küsimärk) - TAUST: ruu nimetas kilki umbes aasta tagasi K-tunnis "vabadusvõitlejaks!!!)
...
Nõukogude vägede takerdumine Ida-Virumaa lahingutes võimaldas aga omakorda Eesti Wabariigile olulistel juhtidel "Läände pageda" ning seega luua ja tagada "Läänes" Eesti riiklik järjepidevus.
...
Kui nüüd ainult oma mättaotsast "juutide" lobbygrupid - (USA Suursaatkonna jõulisel vahendusel) - püüavad ühte patta panna Eesti meeste võitlused "valel poolel", ...

sh Waffen-SS'is (mis ei olnud ametlikult SS'ga samastatav),

... eestlaste tulemusliku võitlusega "Nõukogude Vabastusvägede" edasitunguimise peatamisega;

... siis paratamatult juutide eesti kogukond, (USA Suursaatkonna välisteenistuse ametliku arvamuse kaudu),
- kaitseb AINULT Nõukogude Derzava järjepidevuse kestmist ja taastamist praeguse Eesti Vabariigi õigusruumis, mis on teatavasti vastuolus Eesti rahvusliku julgeolekuga.
-
Ja nimetatud SEOSES -(Eesti "tagatoas")- nn juudi kogukonna, loe: USA Suursaatkonna, jõuline nõue minimeerida Balti Sakslaste osa Eesti ajaloos II maailmasõja ajal näitab ilmekalt, et juudi kogukond soovib (USA "kätega") suurendada ja taastada Putini Venemaa mõjuvõimu Eestis. KAS Eesti Vabariigi rahvas soovib samuti PUTINI- VENEMAA võimu EESTIS ???

Anonüümne ütles ...

Mul on tekkinud tunne, et kõik kes täna räägivad rahast ja rahasüsteemi kriisist ei saa vist enam ise ka aru millest nad räägivad. Nad ei ole ju seda loonud. Kas teile ei tundu, et tegemist on tõsise probleemiga, kus inimesed räägivad katkisest kosmoselaevat ja selle parandamisest aga neil pole isegi slle jaama jooniseid ega nad tea, kes selle ehitanudki on?

Anonüümne ütles ...

Priit "aga siin teeme väikese pausi" Hõbemägi

Anonüümne ütles ...

"Kas Marko Mihkelson on ka juut?

http://markomihkelson.blogspot.com/2011/07/sojakurjategija-ei-sobi-tallinna.html"

Markokene võiks siis venemaale ka nõudmised esitada et nad ometi võtaks stalini kujukesed ja eksponaadid maha. Ma olen 100% kindel et ka neid on kujutatud vales kontekstis. Samuti võiks Gruusias olev stalini muuseum uksed sulgeda. Ajalugu on ikka üks hirmus asi..

(Tõnis) ütles ...

1. Full disclosure: ma ei ole seda näitust näinud;

2. Riikliku ajaloomuusseumi näitus ei täida siiski ainult ajaloo esitamise funktsiooni, vaid tegemist on ka väärtuste konstrueerimisega.

3. Ma ei väida, et antud juhul sellega tegemist oli, ent teatud rahvuskonservatiivsetel ringkondadel on kombeks 'ajaloohuvi' varjus oma krüptofašistlikke mänge mängida. Vt. Lihula, Sinimäed, Eesti Leegion.

4. Kui Euroopa heaks tavaks on natsism üheselt hukka mõista, siis milleks meil on vaja siin paja ühes servas hakata 'ajaloolise tõe' nimel mingisugust eraldi suppi keetma?

5. Kuidas meile meeldiks, kui Eesti rahva kallal genotsiidi läbi viinud või seda ideoloogiliselt tsementeerinud tegelasi teistes riikides ajaloo objektiivse esitamise õigustusega eksponeeritakse? Kas me aplodeeriksime, kui venelased Stalini ja Puškini samasse stendi asetaksid või Sakslased Hitleri ja Beethoveni. Kusjuures, esimesed on selleks täiesti võimelised, teised mitte eales. Kumma moodi me pigem olla tahame.

6. Vandenõuteooriad venelastest ja juutidest ei puutu üldse asjasse. Kui keegi tahabki meid kangesti fašismi rehabiliteerimises süüdistada, siis lihtsalt ärgem andkem selleks põhjust. Rosenbergi ei saa kuidagi pidada isegi Eesti vabadusvõitlejaks - tegemist on puhtakujulise võõra sitaseenega.

7. Selle pseudoteema asemel oleksite võinud pigem arutada Langi ministeeriumi äärmiselt küsitava väärtusega otsuseid seoses Tartu Kunstmuuseumiga.

Anonüümne ütles ...

Palju õnne uue ajakirjandusžanri - Keskpäevatunni panegüürika - loomise eest!

Mart Laar võib tõesti olla tugev poliitik ja osav inimene kaaspoliitikutel nahka üle kõrvade tõmbama.

Samas tundub kohatu, kui eetilisena esineda püüdvad ajakirjanikud ülistavad inimest, kes on tuntud oma avaliku ja suisa patoloogilise valetamise poolest.