20 august, 2011

Priit Hõbemäe tekst, mida president Ilves raadiodebatis mainis


Presidenti paistis puudutavat see, et ma tekstis sinatasin Riigikohtu esimeest Märt Raski. Olen Raskiga sina peal, nii et võin küll niimoodi kirjutada. Ning president ütles, et ta ei ole minuga sina peal. Mis ei ole teda takistanud mind sinatamast, see juhtus pärast Narva Jõesuus toimunud konverentsi. Mis puudutab teksti ennast, siis olen endiselt eri meelt kui president, ning ka toona oli juristide vahel lõhe - kes lähtus põhiseaduse

vaimust, kes grammatilisest sisust.

PH

"Elu Eestis toimub kahel korrusel, mille vahel puudub trepp.

President Ilvese poolt protestitud seaduseelnõu külmutada Riigikogu palgad sai väärilise toetuse Riigikohtult. Kingitus Vabariigi aastapäevaks kõige tugevamale - 4500 krooni kuus palgalisaks igale Riigikogu saadikule ajal, mil kogu Eesti mõtleb kokkuhoiule. Häbiväärt!

Riigikohtu esimees Märt Rask on kaunilt öelnud, et seadus mitte ainult ei pea olema õiglane, vaid peab ka näima õiglasena. Antud juhul pole siin ei õiglust ega õigluse näivust. Tühjad sõnad, Märt!

Elu Eestis toimub kahel korrusel, mille vahel puudub trepp. Ülemisel, eliidi korrusel arutatakse põhiseaduse grammatilise vormi üle, alumisel ehk kodanike tasandil tunnetatakse sellesama eliidi sõnade ja tegude lahkuminekut ja häbenetakse neid.

Minulgi on häbi, eriti piinlik on mul vabariigi aastapäeva künnisel oma riigi juhtide pärast.

Riigikogu lihtliikme palk tõuseb 1. märtsist umbes 4500 krooni võrra. Palju õnne Vabariigi aastapäevaks!"

Kommentaare ei ole: