16 juuli, 2011

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Rein Kilk ja Meelis Atonen

Õnnelik nädal: 114 päeva pantvangis olnud eestlased jõudsid koju tagasi. Kohe tekkis ka palju vastuseta küsimusi - kui palju peame või ei pea me sellest dramaatilisest sündmusest teadma?
Nädala alguse poliitilised sündmused vajavad analüüsimist - mida IRLi "kampsunite" üldse tahavad ja kas vanadest tegijatest on võimalik küpsetada uut jõudu? Ja kas piisab ainult tahtmisest või on tarvis selleks ka palju raha?
Keskerakonna esimeheks kandideerimine on Jüri Ratasest teinud sellise staari, et juhtivad päevalehes jooksevad tema peale tormi, et intervjuud saada. Postimees ja Päevaleht - Ratas räägib, kui vaja. Vahet pole - Keskerakond on pildil!
Riigi Kinnisvara AS nõukogu arutas, kas müüa presisdent Rüütlile Tallinnas Kaare tänaval asuv kinnistu. Praegugi on Rüütlil seal õigus elu lõpuni elada ja riik maksab kulud pealegi kinni. Positiivset otsust ei tulnud...
Kõrgharidusest - sisseastujad eelistavad õigusteadust ja ärindust; kõrgharidusreform selgitab lõpuks, mis asi on tasuta haridus - see on tegevustoetus ülikoolidele senise riikliku koolitustellimuse asemel.
Ootame teie kommemntaare!



31 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Paluks nii vähe kui võimalik käsitleda pantvangikriisi ja sellega seonduvat. Olge teie meeldiv alternatiiv kollasele spekulatiiv klikiajakirjandusel! Palun!

Anonüümne ütles ...

Meelisele:
Miljon krooni lihtsalt ühe transpordiülesande täitmiseks ei ole kunagi peenraha.

Anonüümne ütles ...

Ootaks juttu H.H.Luige määramisest ühe riigifirma nõukogusse. Küllaltki spetsiifilise valdkonnaga tegeleva ettevõtte nõukogusse.
Tuletage meelde Luige toimetamisi Respuublika 'bändiga'.
Tänan!

Anonüümne ütles ...

Halloo! Saatesolijad.

Märtsis räägiti, et soovitus Liibanoni mitte minna, oli Välisministeeriumi kodulehel juba 2010 aasta sügisest.

Piisavalt pikk aeg.

Siit järeldame - jalgrattasõitjad ei võtnud soovitust tõsiselt.

Madis Noor ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

Eelneva Vikerraadio saate osalisele Sulev Vedlerile palun edasi ütelda, et ta mõjus oma terava ja negatiivse suhtumisega pantvangikriisi teemasse häirivalt. Ei maksa iga hetk igatseda aasta ajakirjaniku uut auraha. Samuti ühinen eelmise kommentaatori sooviga - paluks nii vähe kui võimalik käsitleda pantvangikiiri ja sellega seonduvat. Palun lõpetage see teema kell 12.25.

Anonüümne ütles ...

Jumala eest,kõrini on selle Atoneni targutamistest.Saime tast poliitikas lahti,ikka veel kutsutakse teda pläkutama.
Kuulaks sada korda meelsamini Kilki,kui seda kulla ärimeest.
Kutsuge H.H.Luik,keda tahaks tõesti kuulata.

Anonüümne ütles ...

Kell on juba 12.22 - palun lõpetage pantvangikriisi teemaline eneserahuldamine!

Anonüümne ütles ...

Kilgil ja Hõbemäel muidugi õigus, kui juhivad tähelepanu meeletutele kuludele ja meeste oma mõtlematusele, samuti ennenägematule salatsemisele!

tekib küsimus, kas ehk paar meest neist ei läinud sinna reisile mitte ainult oma puhkuse veetmise huvides... äärmiselt kummaline ka 2 mehe puudumine esmaselt pressikonverentsilt...

Atonen oma teada headuses oma MINA pealesurumisega...

Anonüümne ütles ...

Pantvangikriisi kallal urgitsemisega annavad ajakirjanikud poliitikutele õppetunni:
TARGEM ON MITTE MIDAGI TEHA!

Anonüümne ütles ...

Luik tõepoolest on esitanud oma "lihunikuarvamuse" isamaa mahakandmisest viimases ekspressis. Üksi jääva Laari mudeldamine ja taas see EÜSi paranoia. Mis siis nüüd on, kas kirjastaja asub respuublikat toetama. Kui palju vabal ajakirjandusel ja selle tootjatel siis sobib poliitkasse oma tekstidega sebima minna. Kõnelege meile korruptsioonist ajakirjanduses. Eeldan, et teate sest rohkem kui ehk niisama kuulaja.

Anonüümne ütles ...

Kummaline väide kõlas eetris Priit Hõbemägi suust, mis tekitas küsimuse - kas riigitruudus on väär?

Mati Maansoo ütles ...

Meelis Atonenile teadmiseks ,et yhe Amsterdamis elava roovitud eestlase sober sai ka eetriaega kohalikus(Amsterdami) tv-s kus ta muuhulgas vaitis ,et neil olid Priiduga suured lahkhelid seoses selle kohavalikuga ,kuhu see seltskojnd ennst rattamatkale oli planeerinud.
Ta oli igaljuhul puudnud teha koik et Priitu ymber veenda mitte nii ohtlikku piirkonda matkale minema.

Anonüümne ütles ...

Ma andsin endale lubaduse, et ei loe ühtegi eesti meediaväljaannet, ega vaata uudiseid umbes 10 päeva, kuni see meediajauramine pantvangide teemal ära lõpeb.
Viimati tegin ma seda siis kui "kogu eesti rahvas uskus Andreus Veerpalusse!". Rumal kari.

Anu Rumessen ütles ...

Aitäh Meelis!

Olen täiesti ühel meelel selles, et vabastamise detailid ei ole olulised - tähtis on see, et kõik mehed on elusalt ja tervelt kodus tagasi.

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi käitub nagu pesuehtne kretiin. Ei taha kuulda selles saates arutlust selle üle kas Eesti riik maksis üle või ala ja võib olla oleks pidanud need mehed hoopis pantvangi jätma. Oluline on see, et Eesti riik toimib ja seisab enda kodanike eest. Welcome to Estonia kampaania maksis vist ca 13 miljonit EEK-i. Selle tulemuse väärtus mis pantvangikriisi tulemusel saavutati on palju suurem. Eestlastele anti võimalus veenduda, et meil on toimiv riik ja võimekad partnerid. Kõik selle pani Hõbemägi viimaste kuude jooksul kahtluse alla ja mulle tundub, et vastupidise ilmnemine on talle väga südamesse läinud.

Anonüümne ütles ...

Päevateemaks olnud lennureisi maksumusest.Beirutist Tallinna saab ühe ümberistumisega alla 300 euro eest.
Kas nüüd ühe päevaga saab selle elnnu leppida on iseküsimus.
Vaatasin...täna öösel pärast ühtteist lennukile ja 17 tunni pärast tallinnas...

Anonüümne ütles ...

Kilk, LET’S ANALYSE THIS. Lennutada oli vaja vähemalt 20 inimest. Liinilendudega kiirete piletite ostmisel oleks see läinud maksma vähemalt krooni inimene. Kokku 400000 krooni.

Antud juhul oleks raha läinud riigist välja. Nüüd ostetei meie enda lennufirma teenuseid. Sellise lennuki rentimise hind ei ületa kindlasti 400000 krooni.

Asi oli odavam, raha jäi riiki.

Anonüümne ütles ...

jopskid! ka erakonnad on mittetulunduslikud kodanikeühendused. kõige selliste ühenduste eesmärgiks ei saagi olla poliitikasse minek. selleks ongi just erakonnad.

Anonüümne ütles ...

Avalikustamine ei tohiks olla kunagi taunitav,mistõttu toetan Hõbemägi 100%!
.. ja võrrelda "Eesti märgi" projekti eelarvet €1 milj viimase lunaraha oletatava min summaga
€10 milj on ikka liig..

Anonüümne ütles ...

110% nõus Atoneniga! Ajakirjanduse frustratsioon lõhnab selle järele, et kui kohe KÕIKI DETAILE ei avaldata, ei püüa äkki hiljem kõiki klikke kinni. Ja siis produtseeritakse vere/rahajanulise rahvamassi erutamiseks araabiameedia muinasjutte...

Anonüümne ütles ...

"oletatava summaga"...

ma väidan, et pantvangivõtjatele ei makstud mitte midagi. tõesta, et maksti. Welcome to Estonia eelarve on vähemalt tõestatav.

kui avalikustamine toob kaasa suurema kahju võrreldes detailide mitteavalikustamisega, siis toetan ma mitteavalikustamist. rahvas ei pea kõike teadma. miskipärast ei taha ka ajakirjanikud enda allikaid avalikustada.

Anonüümne ütles ...

Tere,

Ratas on tore poiss, aga kahjuks poliitikas tavaline tuulenuusutaja. Venelased tema poolt ei hääleta. Liiga ettevaatlik nagu Meelis ütleb.

Anonüümne ütles ...

Teen kuku lahti ja jälle täpselt nagu nädal aega tagasi Atonen sõimab Savisaart. Mis saade see teil õigupoolest on?

Anonüümne ütles ...

Mida sa krdi Atonen kiibitsed. Tee oma saader raisk ja kiibitse seal

Anonüümne ütles ...

Indrek Tarand ongi kloun. Kloun europarlamentääriks! Kloun presidendiks!

Anonüümne ütles ...

Meelis - kui miljon on peenraha, siis võiksite selle omast taskust tasuda. Säiliks eetris nii ülbelt väljendatud väärikus.
PS. Üheotsa pilet homsele liinilennule Beirut-Tallinn maksab ca €300.

Eks poliitik arvab alati, et tal on õigus võõrast raha piiramatult kulutada.

Anonüümne ütles ...

äkki peaks eesti rahvas fikseerima pantvangikriiside lahendamisele kulutatava raha ülempiiri mida tulevikus mitte mingil juhul ületada ei tohi. siis saaksid kiibitsejad võib olla rahu. kui ülempiir peaks ületatama, siis oleks valitsusel voli öelda, et minge persse meie teid rohkem ei aita.

Anonüümne ütles ...

Anonüümne, Palju maksab
12xTallinn-Beirut
Kui samal päeval tagasi ei saa siis 19xöö Beiruti hotellis
ja 22xBeirut-Tallinn

Kuidagi ei usu, et see komplekt on kuidagi odavam Est-airi tln-beirut-tln lennust.

Anonüümne ütles ...

Ma olen seda juba p-vangikriisi alguses öelnud ja ütlen jälle: selle kohta, kui vähe te asja detailidest teate, räägite te liiga palju. See pole muidugi iseenesest probleem, osad inimesed räägivadki palju. Probleem on selles, et teil (peale Atoneni) puudub analüüsivõime ja te ajate sellist parajat Keskerakonna valija, keda kõik kommentaariumid täis on, tasemel jura. Siis see lambakari saab veel lisamaterjali, mille kallal vinguda ja oma "maksumaksja raha" tagasi nõuda. Lp. saatesviibijad - tehke endale selgeks, kuidas pantvangikriisides jms olukordades lunarahade (või antud kaasuses _võimaliku_ lunaraha) rahastamised käivad. Teil on mitu kuud olnud aega teemasse süveneda, et mitte omaenda saates debiilikutena kosta, aga te pole seda suurepärast võimalust kasutanud.

Anonüümne ütles ...

Kuulasin saate salvestust ja selle sisu tegi päris nõutuks. Kui sellist juttu ajada kusagil pubis istuvas seltskonnas õlleklaasi taga, siis oleks see veel arusaadav. Raadioeetri jaoks oli see ikka päris seest tühi. Kuku raadiol tasuks mõelda nonde põhulõugade väljavahetamist. Ühtki bitti informatsiooni ju nende jutt ei siasaldanud (Kilgi mölisemine on ju suisa miinusmärgiga). Nigu Tallinna TV, ausalt.