02 juuli, 2011

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Rein Kilk ja Meelis Atonen

Tulikuumal suvepäeval räägime võitjatest ja kaotajatest - miks advokaat Viktor Kaasikut hävitas oma advokaadikarjääri pistise andmisega Tallinna linnaamaetnikule ja miks mõjuvõimas ametnik tegi sama enda karjääriga? Kas on see rumalus või usk korruptsiooni kõikvõimsusesse?
Riigikohus vabastas Liviko kartellisüüst - kuid kas Livikole jääb nüüd plekk külge? Konkrentsiamet aga uurib kaebust, mille alusel turvafirma G4S pakub oma teenust liiga madala hinnaga et turgu hõivata. Rein Kilk soovitas konkurentsiametil siis hinnakahvel ise kehtestada.
Augustis tõuseb elektrienergia hind 8 protsenti. Nüüd esitas Eesti Energiataotluse uueks hinnatõusuks, seekord 9 protsendi peale. Mis toimub?
Euroopa Komisjon lükka stagasi Eesti Rahva Muuseumi esitamiseks esitatud rahataotluse. Erareaalne unistus sai lõpu? Aga Kunstiakadeemia maja? Meie eelmise saate ettepanek - müüa maha akadeemia krunt kesklinnas sai palju tsiteerimist. Ja Eesti Rahvusringhäälingu maja - mis saab sellest?
Laste laulu- ja tantsupidu on saab hoogu sisse ja Tallinn on täis kümneid tuhandeid peole saabunud lapsi. Õllesummeri korraldaja Marje Hansar aga soovitas lastel õitseda mujal kui Lauluväljakul, sest see segavat Õllesummeri ettevalmistamist. Kuidas ikkagi on sellised avalikud väljaütlemised võimalikud - kas see on rumalus või ülbus või on veel mõni kolmas variant. FaCEBOOKIS on avatud ka lehekülg Ei Õllesummerile!
Möödunud nädalal kõrgharidusteemat jätkates - haridusminister Jaak Aaviksoo tahab kõrgkoolidega sõlmida tulemuslepingud, milel alusel hakatakse koolile raha maksma tulemnuste, mitte tellimuse pealt.
Kas ees on üldine palkade korrastamine? Rahandusministeerium tegeleb rigiteenistujate palgasüsteemi ümberkorraldamisega, et ametnike palgad oleksid omavahel võrreldavad ning erasektori omadega ka. sama toimub ka teistes ettevõtetes ning mujal Eestis Fontese kaudu. Mis tulemus sellel on?
Küttepuidu hind tõuseb elektrijaamade survel. Kas puidu ajamine elektrijaama ahju on tõesti rohepesu?

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kilgile muidugi Kaasik meeldib. On ju Kilk isegi füüri pakkumisega silma paistnud...

Herty ütles ...

Tallinnas paistab tõesti, et ei saa midagi enam nii tehtud, et altkäemaksu ei maksa. aga tõesti pole nõus maksma. enne panen äri kinni - iga hinnaga äri ei tee. muutus peab algama meist, kui me kõik ei anna siis varsti enam ei küsita ka.

Oliver ütles ...

Kas on olemas uuringud, mis analüüsib Eesti tootmisettevõtete konkurentsipositsiooni muutumist elektrihinna tõusmisega? Näiteks, et 10% elektrihinna tõusu, vähendab firmade toodangut 1%, mis siis omakorda mõjutab riigi maksutulu.

Anonüümne ütles ...

Kauba müük alla omahinna on konkurentsiseaduse kohaselt täiesti lubatud. Küsimus on kui kaua seda tehakse ja kui suures mahus. See ei ole must-valge olukord.

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi võiks aru saada, et me pärisime nõukogude perioodist suured elektrijaamad, millel ei olnud kapitalikulusid. Need elektrijaamad lähevad enda vanuse tõttu varsti kinni. Vaja on ehitada uusi. Neid uusi ilma kapitalikuluta ehitada pole võimalik. Elektrihinna tõus on seetõttu möödapääsmatu, sest alla 50 EUR/MWh eest ei tööta mitte ükski uus elektrijaam

Anonüümne ütles ...

Aga vastupidi.
Sain Soomes tasuta hariduse ja nüüd Eestis. kas siis maksab riik peale, hoidis ju enne kokku?

Anonüümne ütles ...

Tehnilise hariduse taseme viib Aaviksoo plaan küll madalamale. Insenerierialadel on 30-50% väljalangemus üsna traditsiooniline. Seda saaks parandada ainult nõuete leevendamisega, et see oleks ikka kõigile sisseastujatele jõukohane.

Tõnis

Anonüümne ütles ...

EMAPENSION!!!

Anonüümne ütles ...

lõpetame neile tasuta hariduse jägamise ,kes eestist lahkuvad mujale tööle

Anonüümne ütles ...

Muidu tore saade, kuid EE palgal olevad tegelased võiks parem vait olla, kui jutt käib elektrihinna tõusust või Liive palgast.

EE on olnud aastast aastasse konkurentsitult suurima kasumiga ettevõte Eestis, järelikult on kõik senised hinnatõusud põhjendamatud. Olgu enne paar aastat kahjumis, seejärel võib kaaluda hinnatõusu. Estonian Air on pidevalt kahjumis aga lennukid ikka lendavad.