04 juuni, 2011

Keskpäevatunnis Priit Hõbemägi, Rein Kilk ja Ainar Ruussaar

Kodualuse maamaksu kaotamise eelnõu, see IRLi valimiseelne tõmbenumber on tekitanud Riigikogus ja poliitikute vahel suuri pingeid. IRL ja Reform nagistavad ja ragistavad omavahel, teised itsitavad pihku. Mis saab edasi?
Tööandjate keskliit tervitas võimalust taas tagasi pöörduda palkade ühepoolse muutmise idee juurde, leides toetust Euroopa Komisjoni ideest siduda omavahel palgad ja tööviljakuse.
Üks ebaõnnestunud näide Euroopa Komisjoni interventsioonist on suhkrupakkumise piiramine Euroopa tootjate poolt, mille tulemuseks on suhkru hinna mitmekordne tõus.
Kes ja kas saab Keskerakonna presidendikandidaadiks?
Rahvaliidul jälle uus esimees...uhh. Mis ta nimi oligi? Margo Miljand.
Tallinna tembutused - Keskerakonnas pettunud Evelyn Sepp sai Sihtasutuse Tallin 2011 juhatuse liikmeks. 3000 eurot kuus ja ongi teisitimõtlemisega lõpp? Aga on see kellelegi uudis?
Helju Valsi surmauudise juurde ilmus Tallinna linnavalitsusest ilkuv kommentaar. Kaua võib? Meenutame ka Priit Kutserit ja Haapsalu tragöödiat...
(järg tuleb!)

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Maamaksuseadus võimaldab maksuvabastust pensionäridele, lugege Marxi asemel seadust

Anonüümne ütles ...

Öelge kõigepealt, mis on "kodu" juriidilises mõttes? Mitu kodu võib perel olla? Meie perel on näiteks meie arvates 3 kodu: see, mille abikaasaga linnas juba ammu ostsime, siis ostetud maakodu suvitamiseks ja kolmandaks naise vanematelt pärandiks saadud maja maal. Need kõik kolm on meie kodud. Või ei ole? Milliste kodude eest me siis soodustust peaksime saama selle seaduse järgi?

Anonüümne ütles ...

Kui 100000 inimest Laari mõmina ja Hänni näägutamise saatel oma kodudest välja aeti, polnud kellelgi sooja ega külma.
IRLi kodu-populism kuulub kindlalt poliitporno valdkonda, eriti kui mõelda mis inimestest see seltskond koosneb.

esteet ütles ...

Tahan lisada, et see maksuvabastus on väikekodanliku idülli suunas kaldu.

Eestis on palju suuri talusid ja maaomanikke keda see seadus maksust ei vabasta.

Minu arvates võiks vabastada maamaksust need inimesed, kellel puuduvad sissetulekud, et vaesed pered ja töötud ei peaks maamaksu tõttu oma väiketalust või põllumaast loobuma...

Anonüümne ütles ...

Tasuks teha rohkem kodutööd:

1. Maamaks on vähemalt 100 aastat vanem kui kommunistliku partei manifest, selle leiab nt Adam Smith peateosest

2. Tootlikkus USAs ja Euroopas ei ole sugugi erinev kui vaadata tootlikkust tunnis töötaja kohta

Anonüümne ütles ...

hr. Hõbemägi!
kuidagi heaks kiitmata Kutseri lobakommimist, tahaks meelde tuletada, et kui Haapsalus oleks sel õnnetul lastekodu tulekahju päeval veel kuskil midagi põlenud, poleks olnud tööl piisavalt mehi, et tulekoldesse siseneda:( Puhas vedamine oli, et ei põlenud.
Ja see on praeguse valitsuse südametunnistusel, sest rahajagamine on prioriteetide küsimus.
Kui Kaitsemin. kontrolliks paremini kusekottide ostmist, siis äkki saaks selle raha eest mõned tuletõrjujad tööle võtta?

Anonüümne ütles ...

Mart Jagomägi:
Adam Smithi teos "An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations" on ilmunud eesti keeles sarjas "Avatud Eesti raamat" kahes köites (695 ja 958 lk.) aastal 2005. Eesti keeles sai raamatu pealkirjaks "Uurimus riikide rikkuse iseloomust ja põhjustest". Väljaandjaks kirjastus Ilmamaa, tõlkija Mart Trummal, saatesõna Arno Köörna.