07 mai, 2011

Keskpäevatunnis Priit Hõbemägi, Rein Kilk ja Ainar Ruussaar

Kas palgaralli algab taas? Ametiühingud nõuavad palkade tõusu, rahandusminister Ligi leiab, et ühtlane palgatõus ei ole võimalik. Kas see tähendab tulevasi streike? Kuidas surve avaliku sektori palkadele mõjutab erasektorit? Ja üldse, kas keegi on kusagil palka juurde ka saanud või on see lihtsalt linnalegend?
Miks automüük kasvab? Masu läbi ja uus auto koju...
Norra politseinike esindusühendus süüdistas Baltimaid maffia maaletoomises, ja jõuetus politseis, faktid aga näitavad, et see ei ole ikka päris nii.
Eestis hukkus ametikohustuste täitmisel politseinik.
IT-tiiger komistas jälle: seekord takerdus Eesti Energia näitude registreerimise süsteem. Loeme ette ka eelmised äpardused.
Eesti Pank sai uued asepresidendid. Rõõmustada või kurvastada?
Konkurentsiamet võttis Tallinna Vee pihtide vahele. Välismaa kontserni ülikasum on muutunud Eesti riigile talumatuks.
Uus koalitsioon teeb karme maksuotsuseid.
Kultuuriminister Rein Lang käis kohtumas Kultuurikoja esindajatega.
Mis pistmist on Eestil Osama bin Ladeni surmaga?
Need ja teised teemad saates. Ootame teie kommentaare!

24 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

jah-peame tegema uue palgapoliitika-2.50 90% elanikkonnast ja kui raha rohkem vaja-pöörduge panga poole...

a-poliitiline ütles ...

Huvitaval kombel hakati kohe hammustama Tallinna Vett, aga täpselt sama skeemi kasutava EE kohta niutsuti, et küll konkurentsiametamet teab, kas hinnatõus on põhjendatud või mitte. Ehkki Ansip enne valimisi EE kohta üsna krõbedalt väljaütlemist kasutas, siis nüüd valimised mõõdas ja nutsukraani ei saa ju kinni keerata. Samas kesikute nutsukraan Tallinna Vee näol tuleb koheselt blokkida. Ma ei tea, kas peab tõesti eriharidus olema, et aru saada, mis mängud toimuvad. Kas ka ajakirjanikud ei võiks olla siiski nats haritumad või ongi nii, et ka tindid on endid määratlenud erakondade kaudu.

imestav kodanik ütles ...

Kas härra Kilk arvab, et ettevõtte kasum kuulub omanikule ja kahjum tuleb klientide vahel solidaarselt laiali jagada? Kas selle pärast ongi siis rapsiõli hind kauplustes tõusnud ca 60%?

Anonüümne ütles ...

olen veel rublaarvestuses vs. eurubla....mingit krooni pole nigu vahepeal olnudki...vot nii!
..ja kõik on korras 1:1

Anonüümne ütles ...

Miks jääb teie jutust mulje, nagu kannataks avaliku sektori töötajad hinnatõusude tõttu rohkem ja vajaksid kiiremini palgatõusu, kui erasektori omad? Pigem vastupidi!

Anonüümne ütles ...

to-imestav kodanik!
keegi pole öelnudki,et saade on teie-lumpeni huvide eest seisev ettevõtmine...
etttevõtjad arutavad selles saates omi probleeme..

Anonüümne ütles ...

Kuulge, kas ei peaks hoopis niipidi olema, et kui Eesti Energia investeerib ja mõllab välismaal, peaks see ometigi niipalju sisse tooma, et selle abil kohapeal hinnad all hoida ja uut infrat arendada. Praegu aga just vastupidi- kohapeal krutitakse kruve, et siis papp kuhugi mormoonide tasku kantida, wtf?

Anonüümne ütles ...

tsitaat rein kilgi jutu taustal-terve see eesti riik on üks eksperimentaalse humouri loomise asutus....

Anonüümne ütles ...

to 12.26
jätke see EE juba rahule-tema välisinvesteeringud on juba ammu end ära tasunud-kogu põlevkivi tervel ameerika,aasia ja isegi antarktika kontinentidel on saanud sisse niisuguse hoo,et juba toodab megapöördeid üles võttev püramiidskeem eesti vabariigile miljoneid eurosi...lihtsalt see hinna tõus on sihuke prestiizi asi-a-la,et niisugune tuntud firma ja niisugused nalaksd odavad hinnad-...ühesõnaga-minge ja proovige jalgrattal dynamot vändata ja saate teada-kui palju tegelikult kulub energiat...

Anonüümne ütles ...

Päevapealt, ootamatult ja alandaval moel lastakse töölt lahti sadu, kui mitte tuhandeid tavalisi töötajaid. Erinevus on see, et nende tavaliste inimeste töötasud on olnud nii tillukesed, et neil puuduvad ka igasugused säästud raske hetke puhvriks. Ma ei saa aru, miks kaasa haliseda nende ilmselgelt ülemakstud kinnisvarahalduse firma "Eesti Pank" juhtivtöötajatele, kelle sinekuur lõpuks ometi lõppes. Nüüd saavad nad siis tõestada, kas nad said liiga vähe või liiga palju palka, kui nad hakkavad konkureerima tegelikul tööjõuturul.

Anonüümne ütles ...

Väga lihtne põhjus, miks paljud avaliku sektori IT-teenused koguaeg kokku kukuvad: keegi ei uuri reaalseid tehnilisi vajadusi ja ei garanteeri, et tööd teeksid parima kvalifikatsiooniga inimesed. Selle asemel on suurte riigihangetega mahhineerimine, tööde mängimine oma sõprade kätte, vahepeal võetakse odavaimad pakkumised jne.

Nendest IT-süsteemidest on saanud meeletu tuluallikas paljude firmade jaoks kellel reaalne tehniline kompetents puudub. Programmeerijaid ja sys-admine võetakse tööle nö projektipõhiselt, samal ajal kui müügimehed mugistavad pihku ja sõidavad kalliste autodega.

Anonüümne ütles ...

Otsige,
kogu selle EE ja muude süsteemide taga on ORACLE

Anonüümne ütles ...

Otsige,
kogu selle EE ja muude süsteemide taga on ORACLE

Anonüümne ütles ...

Männik räägib, et Eesti Pangale on vaja uut strateegiat ja struktuuri. Miks ajakirjanikud seda ei uuri, missugune tema nägemus on? Milles Männik näeb keskpanga rolli? Just ideoloogiline vastuolu viis asepresidentidelt töö. Männik ei suuda väidelda, lihtsam on inimesed välja vahetada.

Anonüümne ütles ...

Soomes pole 10 000 vangi nagu oletab Kilk, seal on vaid 3000 vangi.

Anonüümne ütles ...

Rootsi meremeeste AÜ tegelased ütlesid ju kohe pärast Estonia hukku, et eestlased ei oska merd sõita

Anonüümne ütles ...

mitte baltimaadest tulnud kaabakad ja pätid vaid uhked eesti noored-kes ei korda oma vanemate vigu ja ei tööta miinimumpalga eest...
ega kõik ei saa ju ärimeesteks,et end ära elatada-kui ärikas ikka liiga ülbeks muutub-pidurdab teda ju madalalaubaline kurikamees...
kõik on korrapärases liikumises
kas te tahate tõesti tagasi nõuka aega-kui ei olnud bomzikuid,töötuid ja kõik inimesed olid sõbrad...ärge lootkegi-dzunglit tahtsite-selle ka saite...

Anonüümne ütles ...

Eurotsooniga liitumise järel on Eesti Panga roll Euroopas kasvanud ning funktsioonide arv lisandunud (tegemist ei ole Euroopa keskpanga filiaaliga nagu arvatakse). Kurb, et Eesti Pank ei ole oma muutunud rolli osanud rahvale kommunikeeruda. Märten Ross võitles keskpanga ideaalide ja sõltumatuse eest ning kaitses oma seisukohti. Jaan Männik ei suuda sellest aru saada - keegi julgeb talle vastu astuda ja sõna võtta.

Anonüümne ütles ...

Hukkunud oli esimene KAPO politseinik, enne pole neid surma saanud..

Anonüümne ütles ...

....jah ..k-komandot ei saanud ju ometi osama tabamiselt ära võtta-poisid olid ju ameerikas veel....
ka kõik instruktorid olid pakistanis ja sellepärast ei osanud keegi neid kuuliveste selga panna....

Anonüümne ütles ...

Märten Ross ei ole mingi idealist. Eks ta oma sooja koha eest võitles. Ja suurenenud roll seoses euroga liitumisega on vist mingi siseringi nali? Kas on veel pereliikmeid ja sugulasi, keda pole sinna tööle võetud? Lapselapsed lõpetavad kassikoole ja neile ka oleks tulusat töökohta vaja, sestap levitatakse legendi suurenenud kohustustest.

Anonüümne ütles ...

kui täpne olla, siis võttis Eesti Energia näidu teatamise liidese internetis kasutusele juba selle sajandi esimestel aastatel.Lahendus oli tehtud oma spetsialistide poolt. Kõik oli avalik, eelmine näit, uus näit, arvutatud tarbimine. Mõned aastad hiljem hakati online genereerima ka arveid, mis soovi korral suunati otse tasumisele. Süsteem oli loodud arvestusega, et kannatas välja kõikide näitude vastuvõtmise ühe nädala jooksul. Ja seda see süsteem ka suutis.Näidu teatamine e-kirjaga oli dubleeriv kanal, kui veebiliides ei peaks töötama.

nonoh ütles ...

nonii, taas on Kilk see, kes asjast räägib...
Ross kui tegelik EP president haige ja umbkeelse Lipstoki asemel (nii saab kibestumist isegi m6ista)

(aga 12:53- isegi sina ei suuda neid lugematuid pisifunktsioone kirjeldada, olulisus oma raha kursihoidjana on kahtlemata kadunud)

Anonüümne ütles ...

Juhtusin täna osaliselt saate kordust kuulma. Kõik muidu tore ja asjalik. Kuniks juttu tehti Tallinna Vee kasumist. Asi mida reguleeritakse nii Eestis kui Euroopas on investeeritud kapitali tootlus (ka EE puhul). See väljendab kõige otsesemalt, palju omanik tulu teenib. Kasumimarginaal on teisejärguline näitaja, seda ei reguleerita ja polegi vaja! Sellistes põhiasjades võiksid saatejuhid end kurssi enne viia, hetkel oli küll piinlik kuulda juhtivatelt "uurijatelt", kui võrreldi tulususe nimetuse all 60% kasumimarginaali ja 8%, millest olevat Konkurentsiameti juht rääkinud (kapitali tootlus). Täiesti erinevad teemad! Jõudu uurimisel!