23 aprill, 2011

Keskpäevatunnis Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Kersti Kaljulaid

Liibanonis röövitud pantvangivideo on meie esimene teema. Mida sellest arvata, kas tunneme, et Eesti riik töötab palehigis röövitute vabastamise nimel? Mida veel saaks teha?
Tänase saate külaline Kersti Kaljulaid tuleb otse Euroopast. Räägime temaga muuhulgas sellest kas Soome valimised tõepoolest panevad ohtu Portugali abistamise liidu riikide poolt ja mis just Soomel selline vetopanemise eriõigus on - ning miks mitte Eestil?
Presidendil käis külas Kasahstani suur juht ja õpetaja Nazarbajev. Kas kommunistliku diktaatori käesurumine presidendile higipisaraid palgele ei too, ja kui ei siis miks?
Midagi toimub mundrimeestega - 14% sõdureid langes tegevteenistusest välja, politsinikke meelitatakse turvafirmadesse, eelmises saates rääkisime, et mereväest on juba ligi poolsada ohvitseri ja allohvitseri lahkunud erafirmadessse tööle. Miks mundrikandmine enam ei ole au sees?
Kultuurkapitali tühjaks teinud suurvaras Avo Viiol on edukas ettevõtja, kuid ei maksa riigile varastatud rahast enam sentigi tagasi. Kuidas niimoodi saab?
Riigikogu hakkab vaagima muudatusi kaitseväe juhtimises ning kaitseväe juhti hakkab edaspidi nimetama valitsus. Kas see tähendab politiseeritud kaitseväge?
Neid ja muid teemasid palume kommenteerida siinsamas blogis!

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rahvas astub varem või hiljem vastu oma türannidele. See juhtus hiljuti araabiamaades, nüüd Soomes. Meetodid on muidugi erinevad, kes tänaval, kes valimiskastide juures. Soome türann on "konsensuseliit". Kas ka Eestis on sellise tekkimine võimalik?

annelinchen ütles ...

Hahaaa, poisid, Kersti vaatab teile taas kord ülevalt alla. Kilgiga on vist ikka lihtsam :)

enn ütles ...

Kersti jätab töesti targa naise mulje.

Anonüümne ütles ...

Tagassimakse aeg : )
IS selvitti: Näin Portugali auttoi Suomea talvisodassa
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/IS%20selvitti%20N%C3%A4in%20Portugali%20auttoi%20Suomea%20talvisodassa/art-1288384596592.html
RG

Anonüümne ütles ...

Oi Kersti, oled liiga kaua Joorupis olnud. Eesti on tilluke riik siis kui tuleb omaenda pantvangidega tegeleda, ja erilist abi Euroopa poolt pole oodata. Aga kui on vaja Portugaalasi rahalisest august välja aidata, siis Eesti on osa Euroopa Liidust, ja pange aga raha lauale.

Anonüümne ütles ...

Umbes 16 miljonit Eurot

Anonüümne ütles ...

0,1% SKPst on ca 230 miljonit vanas rahas ehk ca 15 miljonit uut raha.

Anonüümne ütles ...

Kersti Kaljulaid võiks lugeda Põlissoomlaste programmi, mis on avaldatud ka eesti keeles. Nemad ise ütlevad seal otse: "Põlissoomlased on Euroopa Liidu suhtes kriitiline erakond, sest me rõhutame oma poliitikas seda, kui mittetoimiv on Euroopa Liit praktikas. Teisalt on Põlissoomlased ka Euroopa Liidu vastane erakond, sest meie meelest tuleneb Euroopa Liidu suutmatus demokraatia seisukohalt toimida juba sellise riikideülese süsteemi ideest endast."

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi, ütle Kerstile, et ta ei tulistaks teksti nagu hull automaatur.

Anonüümne ütles ...

Saate meesosalised jätsid seekord nadi mulje. Kas jäi ööuni vahele või tekkis närv targa naise juuresolekust? :) Muidugi on Eesti väike ja EL kohmakas, kuid selle üle sisutühjalt irisemine on eetriaja raiskamine. Rääkige asjast.

Kersti suunas aga respect. Silmatorkavalt vaheda mõistuse ja sõnaseadmisega daam. Tervendav on kuulata vahelduseks maailmakodanikke.

jim ütles ...

kohe kui Kilk & Atonen hakkasid rääkima kui EE n6uk. liikmed, muutus jutt parasjagu uduseks orwellikuks double-talk'iks: raha on, st raha pole jne