17 märts, 2011

Keskpäevatunnis Rein Kilk, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar

Laupäevase saate teemad:
briti ajakirjaniku Toby Harndeni raamatust “Dead Men Risen" ja miks eesti ja britid võitlejad pole sõjas sõbrad ning kellele seda segast tüli õieti vaja oli?
Kas Euroopa Komisjon hakkab meediadirektiivi looma? On sellest kasu või kahju?
Kas soovitaksime nüüd tuumajaama ka teistele? Tuumaenergeetikat tuleb hakata avalikutl arutama.
Kui Rail Baltic on utoopia, siis miks europarlamendi balti riikide saadikud seda nõuavad? Ja kust tuleks raha?
Veidrad lood USAs Utah' osariigis asuvate Eesti Energia põlevkivikaevandustega. Kas asjad on nii hästi kui meile räägitakse?
Ootame teie kommentaare!

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ainar Ruussaar võiks vaadata enne "kokkulepetest" rääkimist vaadata ka HBO poolt toodetud käesoleva aasta dok.filmi "Battle For Marjah"...
Seal oli pikalt kaadris kohalik talibani ridades võidelnud vend, kel bazookaga jalg otsast lastud...Ja keda siis usakad igast küljest takseerisid...

Anonüümne ütles ...

Et kas elektriettevõte on riigiosalusega firma?-
Et kes teab mis hinnaga kellele ja mille eest mingeid otsuseid tehakse ?(et kes suudab selliseid asju kontrollida mida kuskil maailmas toimetatakse- ).

Et Eesti elektrifirmad (kui saab riigipoolseid dotatsioone ja/või on riigiosalusega vms.)peaksid vaatama kuidas eletrihinda Eestis alla saada
(ka need maksud mis Eesti riigi poolt on ,mingi ;Rohemaksuga;,on Eesti tarbijatele kaela veeretatud.)-
Et mis kasu sellest Eesti tarbijale on kes maksab tuulikute eest ,välisinvesteeringute eest omab nagu osalust ettevõttes aga elektrihin viiakse ;elektribörsile; ja elekterihind ikka tõuseb

Anonüümne ütles ...

Meil võivad olla küll "maailma parimad sõdurid", ja "teine juhtimisfilosoofia", aga mulle meenub selle "teise juhtimisfilosoofiaga" seoses millegipärast kohe KURKSE

Anonüümne ütles ...

Kummaline, et ajakirjanik kurdab Taani dokumentaalfilmi vabameelsuse üle, rääkides mingitest NATO kokkulepetest. Kas Eesti ajakirjandus hakkab tsensuuriga ära harjuma? See, et avaldatakse mingeid lekitatud dokumente ei ole kogu ajakirjandusvabadus mille poole püüelda. Ikka uurivat ajakirjandust on vaja mis uurib teema lõpuni, mitte nagu nt. Pealtnägija mis küll vahendab teemat, aga ei uuri lõpuni. Rootsis võivad ajakirjanikud nt. salaja kaameraga vabalt filmida (kasutada ka osaliste küljes salakaameraid/salvestusseadmeid), et tõele võimalikult lähedala jõuda. Eestis on see, aga ebaseaduslik jälitustegevus. Avalikkus peab teadma mis tegelikult toimub.

Anonüümne ütles ...

Ruussaar ja Hõbemägi - ilge kuulata seda libedat ja tatist valitseva meelsuse kiitmist. Kas ikka nii suur on himu plekki rinda saada ??? Ilge saade ja juba pikka aega.
Kas keegi oskab öelda ,millal see muutus tekkis?

Anonüümne ütles ...

http://keenjus.wordpress.com/2011/03/17/oitsegu-demokraatia-tuhat-lille/

Demokraatia lilled

Anonüümne ütles ...

Viimasele: vaheta kanalit! See on imelihtne. Tati vastu aitab Sudafed! :)

Anonüümne ütles ...

Teil ei oleks muidu kellegi kallal iriseda sest teemad lõpevad otsa kui Savisaart ei oleks olemas

Anonüümne ütles ...

Sõbrad laiendage teemasid! Hariduse olete täiesti uunustanud. Valimiste eel jäi tähelepanuta Tallinna koolide kiri Haridusosakonna juhataja vastu, see summutati kiiresti.
"Uus" I klassi minemise seadus. Häbi vaadata ja kuulata kuidas Jaana Toom kiitleb juidas tema lapsed peale koolipäeva tulid talle töö juurde, kus nad sain veeta koos emaga ülejäänud töö!?päeva?
Ja kõige tähtsam: vene koolide eesti keelsele õppele üleminek on vallandamas vene koolide ühendamised eesi koolidega!!! Kas me tõesti seda tahtsime!? Kas seda Lukas mõtlebki? Mõelge tagajärgedele!

Anonüümne ütles ...

Ma ei ole jätkuvalt rahul Hõbemägi silmaringi laiusega. Seda siis tuumaenergeetika vaatepunktist.
Ei ole tarvis lihtsameelseid inimesi lollitada ohtliku tuumajaamaga. Lolli käes on iga asi ohtlik.
http://en.wikipedia.org/wiki/2009_Sayano-Shushenskaya_hydro_accident
17.08.2009 oli avarii Sajano Sushenskoje hüdroelektrijaamas.Hukkus 75 inimest. Jõkke pääsenud 40 tonni trafoõli tappis kasvandustes ~400 tonni forelli. jne.
Õnnetuse põhjused umbes samad, mis Tšernobõllis - pohhuism, lollus, vaesus..
Tšernobõli hukkunute arv jääb samasse suurusjärku.
Kui aga maavärin hüdroelektrijaama tammi purustab, siis on hukkunuid sadades tuhandetes.
Inimesi ajab lolliks see, et vesi (või muu tappev jama) on näha ja surmade põhjus arusadav. Kiirgust pole näha.
Oluline vahe on muisugi õnnetuse tagajärgede koristamise ajas..
Hõbemägi paistis isegi tuumaplahvatust kartvat (saade lõppes ära ja ei olnud võimalik täpsemalt tema hirmudest aru saa) - see on küll lausrumalus. Oht on tegelikult selles, et reaktori kest saab koguneva jääkkuumuse tõttu viga ja radioaktiivne sodi pääseb välja ja läheb laiali.

Anonüümne ütles ...

Mida teie "voodiajakirjanikud" teate Afganistaanis kehtivatest seadustest.

Anonüümne ütles ...

Rail Baltica ehitus täiesti uuel trassil ja euroopa rööpmelaiusega kuni Kaunaseni on tõesti kaheldav. Kui kasutada 80% osas olemasolevat raudteekoridori ning vene rööpmelaiust, mitte ehitada esimese hooga kohe kaheteelist ja elektrifitseeritud raudteed, oleks rajamise kulud 3 korda madalamad, samas sõiduaeg jääks võibolla 5% pikemaks kui täiesti uue trassiga.

Uue rööpmelaiuse ehitamine linnadesse meeletult kallis, samuti lõhub ära külad, saab kohalike elanike vastuseisu (Leedus seetõttu peatati uue trassi ehitus näiteks). Samuti vajab palju ümberlaadimisterminale. Kaunases ühest piisaks. Reisirongidele pole rööpmelaiuse muutus probleemiks - Hispaania ja Prantsusmaa vahel sõidavad 40km/h rööpmelaiuse muutumise kohast naksti üle.

Euroopa laiuse toomine Eestisse on vaid kõlav lause, tegelikult on võimalik kiiret raudteed (160-200km/h) võimalik saada päris väikeste kuludega.

sääst ütles ...

Olen kogunud EE arveid pikemat aega ja analüüsinud neid ja teinud järelduse, et võrgutasud on 2 korda kõrgemad elektrihinnast, lisaks veel püsitasud nn ampritasude all (lisaks el.hinnale ja võrgutasudele).
Kas EE alles nüüd ärkas ja nägi, et tuleb ka võrkudesse investeerida kui võrgud Eesti pinnal on kokku kukkumas ?
Mida tehti võrgutasudena kogutud rahaga varasematel aastatel pikema perioodi vältel? Investeeriti välisprojektidesse?
On näha, et nii EE nõukogu liikmed kui ka juhatus ja vabariigi valitsus EI TAHA seda küsimust puudutada ja hämavad, et raha ei ole, vaja hinda tõsta.
Tänases saates näitas Atonen jälle oma tõelist palet väitluses Kilgiga. Selle mehe sõnu ei saa uskuda.