19 veebruar, 2011

Keskpäevatunnis Hans H Luik, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar

Kaunil talvepäeval analüüsime laevanduse uudiseid. Ootamatult reederiteks osutunud Tallinna kõrged Linnaametnikud Vitsut ja Õispuu on tõenäolislet peale kahtlase lõhkeaineäri varjanud ka maksutulusid ning kasumi offshorede kaudu ära peitnud. Kas see ongi uus tase Keskerakonna varjatud rahastamises? Ning kas neile laeva kinkinud Arco vara omanikud on lollpead või geeniused? Kaitsepolitsei ja Põhja ringkonnaprokuratuur alustasid uurimist, kas nende tegevuses on materjali kriminaalmenetluse alustamiseks.
Täna väisab Tallinna Venemaa riigiraudtee president, Pärnust pärit hr Jakunin. Taas kord üks Keskerakonna varjatud rahastaja! Vene kirik Lasnamäel on valimiseelne peibutuspart vene valijatele, kuid kas me üldse peame sellest nii palju rääkima? Mitmed Narva Jõesuus psühholoogilise kaitse konverentsil osalenud mõjukad tegelased arvavad, et vene asjadest on parem üldse mitte rääkida, et mitte valada vett Venemaa propagandaveski ratastele. Kas vaikime maha?
Jõustruktuuride uued mehed pakuvad pinget. Kaitseväe peastaabi juhiks sai kolonel Riho Terras. Kas temast saab ka järgmine kaitseväe juhataja, pärast seda, kui Ants Laaneotsa ametiaeg lõpeb? Ja kui saab, siis miks just tema? Siseministeeriumi uus kantsler Tarmo Türkson, endine teameameti juht on aga võtnud värske positsiooni spioon Herman Simmi afääri hindamisel. Tema hinnangul oli see vene luure suur võit. Senimaani kinnitasid kõrged ametnikud nagu ühest suust, et tema paljastamine oli hoopis eesti vastuluure suur võit! Türksonil on siseministeeriumiga muidki plaane.
Loome ja teadusinimesed lõid avaliku ruumi mõttekoja, mille üks asutaja on Ignar Fjuk. Kas see on midagi sarnast kunagisele Loominguliste liitude pleenumile, kus öeldi suud puhtaks sellest, mis kaua olnud südamel?
Meil on hea meel et õiglus võidutseb - õiguskantsleri hinnangul ei olnud riigisaladuse lekitamises kahtlustatud kaitseväe ohvitseri Rene Toomse nime avalikustamine kaitsepolitsei aastaraamatus õiguspärane.
Valimised on ukse ees ja jälle näeme fenomeni - kui populaarsus lakke tõuseb, siis hakkab peaminister Ansip pidurdama, rääkides, et Reformierakonna võit valimistel ei ole kindel. Kas tõesti?
Karistusregistri andmed said riigikogu otsusega avalikuks. “Eestlaste religiooniks ei saa kujuneda karistamine,” tunnistab Riigikohtu esimees Märt Rask.
Ometi on Eesti esikohtuniku hinnangul asjad just nii läinud. Parlamendi ees esinedes teatas Rask, et enamik meist ehk 55,6 protsenti tööealistest elanikest on karistusregistris. Nüüd saab neid karistusi ka näha.
Riigikogu ei toetanud õnneks juurdepääsupiirangute kehtestamise lihtsustamist, mida toetasid 26 reformierakondlast. Valitsus soovis muudatustega seada suured piirangud avalikule infole ning lubada piiranguid kehtestada praktiliselt kõikidel riigiametitel.
Vastu võeti uus prokuratuuriseadus, kuid kaks tippprokuröri lahkuvad ametist. Kes jätkab tööd nende käes olevate suurte ja skandaalsete juhtumitega kartellidest politseikorruptsioonini?
Nendest ja veel paljudest teemadest juba eetris...
Saate lõpus - külaline helilindilt!
Ootame teie kommentaare ja tähelepanekuid!

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

küsimus eesti expressi kohta, kuda te mehed selle usuhullu loba kommenteerite?

P.s palun rääkige alfaisasest naistelemmikust kutsari priidust.

End kvaliteetleheks pidav Eesti Ekspress alandab oma lugejaid
Siin on näide sellest, kuidas ei tohiks käituda üks meedium, mis tahab luua endast kuvandit kui kvaliteetlehest. Samuti on see näide sellest, kuidas väärikus peenrahaks vahetatakse. Saatsin mõne aja eest probleemile tähelepanu juhtimiseks EE peatoimetajale Priit Hõbemägile kirja:
Tere!
Tahtsin öelda kahte asja, teen lühidalt.
Esiteks, mul on hea meel, et Eesti Ekspress on viimasel ajal näidanud Eesti ajakirjandusmaastikul üles kõige suuremat sisukust. Muid lehti ei ole pea üldse mõtet lugeda, ent EE-s on pea iga nädal mõni väärtuslik tekst. Tänan!
Teiseks, on väga ebameeldiv ja kurb, et EE toimetus peab vastuvõetavaks määrida oma head nime ning solvata oma lugejaid kõlvatute reklaamide avaldamise teel. Alles see oli, kui veebiväljaandes tuli ühe artikli keskel seista silmitsi kummist seksinukkude reklaamiga. Nüüd pean aga maestro Järviga tehtud intervjuud lugedes vaatama alasti “seksikiisusid”, kelle kuvandi läbi üritatakse erutada minu meeli ning müüa mulle seeläbi “ultra moodsat ja seksikat Insuanity aluspesu”.
Ütlen täiesti siiralt, et ma ei taha mingil juhul selliseid pilte näha, mistõttu kaalun EE veebiväljaande külastamisest loobumist. Uskuge mind, samuti mõtlevad paljud mõttekaaslased. Aga lõppude lõpuks ei ole küsimus minus ega üheski teises lugejas, vaid selles, kas EE kohtleb oma lugejaid piisavalt lugupidavalt, et mitte sööta neile ette selliseid alandavaid reklaame. Hüperseksualiseeritud kultuuris võivad sellised reklaamid näida ju juba pea tavalised, ent kõlvatuse muutumine tavaliseks ei muuda seda grammigi vähem kõlvatuks. Kindlasti on selliste reklaamide avaldamist keeruline ühitada kvaliteetlehe kuvandiga.
Lugupidamisega,
Varro Vooglaid
Nagu sellistel puhkudel tavaks, ei saanud ma peatoimetajalt mingit vastust. Vajutades nupule “Read the rest of this entry” on võimalus näha, millise (hoiatus: ebasündsa) materjaliga seab Ekspress oma lugejad silmitsi seisma.


sissekanne asus vooglaid.wordpress.com nüüd parooli all

Anonüümne ütles ...

Kas on ilus pikalt ja pidevalt Postimeest ja peaministrit tümitada konkureerivate väljaannete poolt.Kas ei peaks teie saates lisaks erapooletule Ruussaar olema ka Postimehe esindaja nagu saatel Rahvateenrid on Päevalehe ajakirjanik.

Anonüümne ütles ...

riigihangete tribunal, troikad :D

Anonüümne ütles ...

Kohe hea on kuulata, kui herr Kilki ei ole. Tema karjuvad monoloogid on väga tüütud.

Anonüümne ütles ...

Sisekaitseakadeemia ei ole kolimas Ida-Virumaale, vaid Murastesse Harjumaal.

Anonüümne ütles ...

Täna on hea ja hästi jälgitav saade. Saates osalejad saavad oma mõtteid ja seisukohti rahulikult väljaöelda, sest pole "lapsesuud" Rein Kilki, kes pidevalt vahele segas ja teistel oma seisukohti lõpuni rääkida ei lasknud. Intelligentsete ja haritud inimeste omavahelist vestlust on meeldiv jälgida, kui see toimub üksteist austavas õhkkonnas.

Bürokraatiatõlk Peeter Tammistu ütles ...

Pole midagi uut siin Päikese all ja kõik uus on hästi unustatud vana. Riigihangete Vahekohus on juba eksisteerinud, kusjuures just selliste kolmeliikmeliste koosseisudena. See võimaldas paari nädalaga jõuda LÕPLIKU lahenduseni. Selle süsteemi alla painutasid ennast isegi maailma suured radaritootjad, kuni mingil momendil meie omad advokaadid vintisid välja, et Vahekohtu otsus on Põhiseaduse vastane, kuna tegemist on ühe ameti tööorganiga. Sellest momendist lõppeski Vahekohtu eksistents. Ja saime selle, mida praegu kirume. Olen ka teinud ettepaneku, et hangete tingimustes võiks ühe tingimusena panna nõue, et painutatakse ennast Vahekohtu otsuse alla, kuid tundub, et tahe puudub. Igatahes tänane riihihange pole enam konkurents parima pakkumise peale vaid parima takistamise peale . Ja täiesti õigesti on märgitud, et enam ei toimu konkurents tootjate vahel vaid juristide vahe. Nukker olukord

Andres ütles ...

"Kivist Külalisest"
Eelmises saates kõlanud väide, et tegemist on/oli agara kommunistiga, oli samuti õige. Ja ega seda sm. Sookruus vaidlustanudki. :)

Anonüümne ütles ...

Mida mõtles hr. Luik kui ütles saate lõpus Bergmanni ja Lepa lahkumise peale "... ja ongi uurimised ..."
Kas tõesti on EV õigussüsteem nii habras, et loeme/räägime murega paari noore naisterahva lahkumisest kui mingist katastroofist?

Anonüümne ütles ...

Mul on väga kahju kuulata suure ja loodetavasti täiskasvanu mehe poolt jätkuvat sapi pritsimist ühe valitseva erakonna suhtes,tundub küll et ei ole üle saadud mingist isiklikust solvumisest,kas siis on ülisuur kuritegu mida ei saa kuidagi vabandada see,et ei osatud ette näha ülemaailmset majanduslangust,mida ei nähtud reaalselt ette kuskil maailmas,vb tagantjärgi tahab mõni tark olla,et püütakse inimestesse sisendada optimismi ja sellega kaasnevat teotahet,selle asemel et halada ja kõiki teisi süüdistada,sellega võttes ära viimsegi teotahte,see on siis suurem kuritegu kui odav populism,klassivaenu õhutamine ja õpitud abituse soodustamine;tahaks väga loota et liivakastitasemet ka välja astutakse

Anonüümne ütles ...

Lugupeetavad saatekorraldajad.
Ma hea meelega kuuleks teie käsitlust Rein Kilgile kuuluva Werol tehase katalamaja ostust Eesti Energia poolt, mille nõukogu liige mainitud isik on.
Kuidas on võimalik, et ühe tehase vajaduste katmiseks ehitab ettevõte oma nõukogu liikme huvides elektrijaama.
Priit ja Ainar, küsige palun oma lobiseva kolleegi käest, mdia ta sellest arvab muidu kodanik kilkk vahtuab terve saate mingitest erakondade populaarsusuurngutest.

Anonüümne ütles ...

Vabandage, kas see Kilgi loba sel teemal mida ta arvab valimistest on üldse adekvaatne. On see teadus või mis see on?
Äkki on see lihtsalt kilgi soov oma majanduslikke huve jätkuvalt kindlustada.
Kas teile nii ei tundu.