29 jaanuar, 2011

Keskpäevatunnis Rein Kilk, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar

Norra ajalehe kaudu Eestisse jõudnud Wikileaksi diplomaatilised saladokumendid puudutavad president Ilvest ja tema arvamusi teiste Eesti poliitikute kohta. Kas need memod muudavad midagi Eesti poliitikas? On neil mingit mõju tulevastele presidendivalimistele või poliitikategemisele üldse?

Ööl vastu kolmapäeva kadusid tänavatelt poliitreklaamid, ERR alustas valimissaadetega.

Andmekaitse inspektsiooni juhendit järgides ei tohi tööandja lugeda töötaja emaili postkastis olevaid kirju ilma omavahelise kokkuleppeta ning peab informeerima inimest enne tööintervjuud tehtud taustauuringust, lihtsamalt öeldes guugeldamisest. Seda tohib teha, kuid töötajat tuleb sellest informeerida. Milleks teha juhendeid, millest suurt osa keegi kunagi täitma ei hakka?

Uued ettepanekud valimisteks: Liia Hänni soovitab valimiskünnist alandada viielt protsendilt kolmele, eesmärgiga vältida suurparteide võimumonopoli;

Kultuur ja betoon - Euroopa Investeerimispanga eksperdid pidasid Eesti Rahva Muuseumi projekti ülepaisutatuks ja soovitasid mahtude vähendamist, kultuuriminister Laine Jänes aga lubas julgelt, et riik ehitab muuseumihoone igal juhul. Hoolimata sellest,e t Euroopa Liidult peaks ehitamiseks tuleb umbes pool rahast, 32 miljonit eurot. Kuidas samal ajal pikalt saata ja raha saada, selles on küsimus. rahvusvahelisele konkursile G.Otsa nimelise muusikakooli, Muusikakeskkooli ja balletikooli tulevase hoone ehitamiseks Tallinnase laekus rahvusvahelisel konkursil 30 tööd.

Domodedovo lennujaamas Moskvas laskis terrorist enesetapupommiga õhku kümneid inimesi. Kas ka Tallinnas peaks turvameetmeid tugevdama (ning ka Estonian Airi uus lennuk on kohale saabunud?)

Eestlane Tanel Toom püüab OScarit ja tal on shansse.

16 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Proovige panna end dokumendilekitajate, käsitatavate objektide ja lugejate isikusse. Kui mitmele ja kui palju rõõmu ja rahuldust sellest tegevusest on? Kas midagi ka paremaks muutub?

Anonüümne ütles ...

varsti hakkab sealt leaksist tulema head ja paremat-on oodata üllatavamaidki fakte,mis pööravad kõik tagurpidi...näiteks saame teada,miks president hakkas järsku porgandihäält tegema-lihtsalt shokk mõjub erinevatele inimestele erinevalt-kes hakkab jooma,kes ...mis te ise teeksite,kui teile öeldakse,nagu ka teistele riigipeadele ,et maailm lõpeb tõesti 2012.aastal või,et savisaar saab uueks presidendiks või hoopis tema oma enese abikaasa pürgib troonile-pr kampaania käib ju täiega selles suunas...
muidugi rüütlit solvas ta asjata,sest ega nad ise palju ei erine eelmistest valitsejatest- ülbe üleolek algusest peale-üllatuseks ei olnud miski,mammona kummardamine aint,-palk ju väike...mõttemaailm väga erinev ja tahaks näha vabariigi aastapäeval:-olen kindel,et vahe on aint selles,et vanasti pandi tribüünil vildid jalga-nyyd aga pähe...jne.
..ega jää üle muud kui jälle toitu kokku ostma hakata-kakao juba kallineb,järgmiseks pidi kallinema vili-hakkame õlut kokku ostma presidendi toetuseks siis...lihtrahval ju omad probleemid..
http://www.youtube.com/watch?v=j8_FfodbhJ8

Anonüümne ütles ...

Kodaniku järgi nuhitakse kogu aeg nende huvist kelle memosid me nüüd loeme.
Wikileaks igati teretulnud.

Argo ütles ...

Rein, Postimees ei ole midagi taolist Ansipi/Paeti kohta kustutanud ja ega kustuta. Ilves lihtsalt pole kummagi kohta WL memodes midagi arvanud. Terv, Argo Ideon

Anonüümne ütles ...

Ei huvita kahjuks see teema: wikileaks ja Ilves mitte kuidagi praegusel hetkel. Panen raadio kinni ja vaatan cnn ja al jazeerat. Eesti meedia võiks natuke rohkem maailima sündmuseid arutada.

Anonüümne ütles ...

Lihtsalt, T.H.Ilvese hariduse ja taustaga oleks võinud minna hoopis paremini tasustatavale tööle. Tema praegune palk sarnaneb mitte Presidendi, vaid arenenud maades tavalise õpetaja või arsti palgaga. Selline kurb taseme vahe meie ja vana Euroopa maade töötasudes, seda mitte ainult Presidendi puhul.

Anonüümne ütles ...

Poliitkorrekt mula. Pange pood kinni.

Anonüümne ütles ...

savitsaar teeb lihtsalt pr kampaaaniat presidendiks saamiseks ja hea tava kohaselt eelmisi ei koini...

Anonüümne ütles ...

vabandage,aga miks te muudate iga päev oma arvamust presidendi suhtes-kord ei meeldi ta teile,-kord on tast teil kahju..
palun võtke mingi kindel seisukoht...näitekseelmisel presidendil oli ikkagi 12 kaitseinglit aga praegusel vaid mammona..vms

Anonüümne ütles ...

mihkel raud riigikokku!
http://www.youtube.com/watch?v=XUFEsaENdJA

Anonüümne ütles ...

kellel ilvese portree
kellel peeter I õige mees
klaasi ja betooni me
kõik valamee
http://www.youtube.com/watch?v=1GQGoaFbsbg
jänis ja jänis..

janar veermick ütles ...

Eestist tuleb kõik asjad seadusega kehtestada !

Kajar ütles ...

Bradley Manning

Anonüümne ütles ...

rein kilk-hea näide!
näiteks on sul tööl tubli turvajuht-..lausa laitmatu ja teistele eeskujuks..aga ta on samal ajal ka neo..ehk mürgeldab netikommentaariumis ja elab ennast välja valitsusliikmeid sõimates..
samas aga on ta väga laia silmaringiga ja hea suhtleja...
sinu tegevused?

margus kiis ütles ...

Ma elan ERMi planeeritud hoone vahetus läheduses ja võibn öelda, et see on juba kolgas. Sinna ei lähe isegi ühtegi korralikku teed. See on sama hea, kui ehitada ooperiteater Lasnamäe teise otsa. Siis kui ERMi hoonet planeeriti, oli sinna plaanis teha uus linnaosa koos keskusega. Nüüd on need plaanid ammu unustatud.
Pealegi see ERMi ohoone on klaaspalee, mis hakkab metsikult raha neelama.

Anonüümne ütles ...

Viimase Maalehe artiklis " Kas tööandjal on õigus minu meile lugeada?" selgitab Andmekaitse inspektsioon,et avalikes allikates võib guugeldada nõusolekut küsimata, aga sellest pead hiljem teavitama.