11 detsember, 2010

Keskpäevatunnis Rein Kilk, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar

Radi-ridi-ralla-...kuid see lumetorm pole reklaam, vaid tõsine katsumus. Sõdurid tänavatel, kaitseliit... Padaoru mõistatus ja lumevangide pajatused meedias. Kuidas Eestimaa hakkama sai? Mida saab paremini teha? Kas Tallinna linnavalitsuse ja linna elanike omavahelised suhted on nii head, et linnavalitsuse ülekutse peale vabatahtlikud lund lükkama tulevad?
IRL ja sotsid teatasid oma kandidaatidest tähtsamates valimisringkondades. Kuidas rebimine hakkab kulgema? Mis saab Jüri Pihlist?
Turu-uuringite AS tegi institutsioonide usaldusväärsuse uuringu. Põnevad andmed, päästeametit usaldab 95 % elanikest, peaminstrit aga 52. Kui aga vaadata usalduse saldosid, siis läheb asi veel põnevamaks.
Tööandjad soovitavad seadusest kaotada nõude, mis kohustab neid võõrtöölistele miinimumpalka maksta. Rohkem odavaid töökäsi... meie omade töötute asemele?
Puhkenud on uus võistlus poliitikute vahel - keda sagedamini meedias mainitakse? Kord on see Ansip, kord Savisaar.
Wikileaksist tilgub materjali eesti kohta - kas olemegi Vanemaa suhtes paranoilised, nagu väidetakse; ning kas Balti kaitseplaanide lekkimine on hea või halb? Aaviksoo arvab, et halb...
Riigikogu võttis vastu riigieelarve.
President kuulutas välja nn allikakaitseseaduse. tasuks sai ta ajalehtede poolt pressivaenlase tiitli? On see õiglane või mitte? Kas meedia saab sellega hakkama või püüab trahvide kartuses vagasemalt ennast üleval pidada?
Koigi vallavanema terane idee - IT agentuur Mäosse! Ja miks mitte!
Päästjad avaldasid meelt ja tegid inimketti.
Eesti Ekspress kirjutas, et maadevahetasid said kapo kaudu hoiatuse, et nende vastu tuntakse huvi.
Ja üldse, mis toimub Rakveres, kus politsei esitas linnapeale kuriteokahtlustuse?
Ja veel palju muud, ootame teie soove ja kommentaare!

43 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Olen sattunud Saksamaal kiirteel lörtsisajus sarnasesse situatsiooni. Liiklus seiskus. Autod kustutsid tuled ja saabus vaikus. Raadios räägiti midagi, aga meie ei saanud midagi aru. Läksime kõrvaseisvalt rekkamehelt küsima. Seeseletas, et nii riigiraadio kui kohalik liidumaa raadio teatasid peaegu kohe , et selle teel on ahelavarii ja pikk seisak. Andsid soovitused ringisõitmiseks ja teatasid et päästeamet tegeleb ja tee avatakse 2 tunni pärast.
Järelikult on kuskil keegi kes jälgib ja hindab situatsiooni ja annab adekvaatset infot.
Mida meie kuulsime? Et kriisi pole ja jääge koju.Ma ei tea, kas kuskil seisis politsei ja keeras inimesi teel tagasi või kas keegi andis mingit infot raadio kaudu?
Miks ei esinenud minister laupäeva hommikul meedias ja lubanud, et omavalitsused võivad kasutada kõiki võimalusi inimeste päästmiseks, kõik kompenseeritakse.
Kas keegi ei julge või ei oska otsustada? 600 inimest on Eestile palju. Jumal tänatud, et külmaks ei läinud.
i

veneluure ütles ...

Yeah right, turu-uuringud?! Ei saa mina nende turu-uuringute läbiviimise metoodikast aru. Olen elanud aastakümneid erinevates Eesti linnades ja ka maal, mitte kunagi ei ole keegi mu juurde tulnud küsima, keda ma usaldan, keda valin, keda kirun või kellele palgamõrva telliksin. Ja ei tea ka kedagi teist, kes sellistele küsimustele vastanud oleks. Olen kindel, et ka saatejuhid ei ole sellistele küsimustele kunagi vastama pidanud. Seega kus on selliste turu-uuringute point?

taat ütles ...

käisin neljapäeva pärastlõunal soomaal. ainsad autod, mida nägin, olid džiibid ja neilgi käis hangest läbi sõites lumepilv üle katuse.
Tuisuhangesid oli aga palju ja poole tunni jooksul tekkis kohta, kust olin läbi sõitnud, enam kui poolemeetrine vall.
Niiet pole imestada, et padaorus tekkisid kiiresti kõrged hanged ja sahad ei jõudnud neid ära ajada.

aga ilus oli küll

Anonüümne ütles ...

tamm märtsiks roheliseks voi mis te arvate? kes aimas tema solvumust ja pani pähe kärbse?

Anonüümne ütles ...

Meeldetuletuseks Ainarile: kui kaua räägiti digitelele üleminekust? Ja pärast üleminekut selgus, et oli ikkagi märkimisväärne hulk inimesi, kes ei olnud sellest mitte midagi kuulnud. Nii ka tormiga, ei maksa ikkagi eeldada, et kõik olid kursis.

Anonüümne ütles ...

Millal hakkavad bussifirmad nii tegema, et kui on oodata suurt lumetormi, siis jäetakse EELNEVALT sõidud ära, mitte aga ei jäeta sõite ära siis, kui osa busse on teel ummikus ja tee läbimatu.

Oleksid bussifirmad sõidu ära jätnud, oleksid pada orus päästetavaid inimesi 2 või 3 korda vähem.

Jubejuss ütles ...

On talv ja on lumi - üsna normaalne meie laiuskraadidel. Talvel peabki ju lumi olema.
Lisboonusena tegi ilm ka ühe töö õiguskaitseorganite eest ära...

Anonüümne ütles ...

Mida te arvate Reformierakonna värskest riigikaitseprogrammist ehk palgaarmeest?

Anonüümne ütles ...

Kuulge, see kass oli sinna puu otsa sabapidi kinni külmunud.

Anonüümne ütles ...

Mehed! Kuidas te pole aru saanud, et päästjad protesteerisid Päästeameti ebaseadusliku TLS-i rakendamise ja streigiõiguse puudumise vastu.

Anonüümne ütles ...

kilgi jutt sellest, et nagu päästjad ei töötaks kogu aeg ei kannata mingit kriitikat. see on umbes sama jutt nagu öelda, et sõdur töötab vaid hetkel kui ta päästkule vajutab.

Anonüümne ütles ...

Lisaks veel.... Kui on oodata suurt LUMEtormi, siis on ju teada maanteedel kohad, mis on läbimatud.

Kas siis eelnevalt sinna varuda juba tõrjetehnikat või juba eelnevalt panna tee kinni.

Et öeldakse: "Tee on 24 tundi kinni ja kõik. sõita ei saa. Tehke mida tahate".

Näiteks reedel ma ennetavalt tööle ei läinud. Võtsin vaba päeva.

Anonüümne ütles ...

Tere mehed!

kuidas teile isiklikult (kui kultuuritundlikud ja haritud inimesed) sobib just eetris olnud pilkav-irooniline KULTUURIREKLAAM???
minul isiklikult (kui kultuurilehe tellija ja kultuuritarbija) tekitab see iga kord tahtmise raadio kinni keerata ja sygava piinlikkuse tunde.

ilusat pyhadeaega sellegipoolest!!!

KUKU kuulaja,
aegade algusest

Anonüümne ütles ...

ruussaar, sinu oma firma koostöös postimehega suures ise otsustavad seda mitu korda nimi läbi käib. seega ruussaar peaks seda küsimust iseendaga arutama. nii tühistel põhjustel nagu ansip pildiga postimehesse pääseb, pole varem ükski peaminister sinna pääsenud

Marek ütles ...

Rein unustab ära kõik need korrad kui ta ise on võtnud sõna kõikide meie tulesurmade ja uppujate jt õnnetuste pihta, mis kõik on Päästeameti tööpõld. Ja nüüd järsku tuleb välja, et Päästeametit on vaja vaid iga kümne aasta tagant kui on lumerohke talv. On ikka mälu mehel...

Anonüümne ütles ...

Kilk, kas lubad järgmise suure lumetormi korral kõik oma töötajad teistele appi lund lükkama või nõuad neilt igapäevase töö tegemist? Väide, et valves istumine pole töö ei kannata kriitikat. Kui selle üle tõsisemalt mõtled saad aru. Kui saad.

Anonüümne ütles ...

Tuletan meelde: http://protsess.wordpress.com/2010/02/09/vormistatud/

Anonüümne ütles ...

Miks tehakse uuringuid? Uuringuid ongi vaja selleks, et aruteludes oleks vähem spekulatsioone!

Anonüümne ütles ...

Miks küll Kuku Raadios reklaamid ja muusikapalad nii valjud on, aga jututsaate hääled on palju vaiksemaks keeratud?

Anonüümne ütles ...

Kuulake prodcaste seal pole reklaame

Anonüümne ütles ...

Küsimus: kas Rein Kilk kuulub mõnda erakonda?

taat ütles ...

tahtmata olla küüniline, väidan, et rohelistele on vaja vaid riigikokku pääsemist, et tagada rahavoogriigi eelarvest

puhang ütles ...

Miks eile Padaorus oli ummik ja elektrirongid ei sõitnus (kuna rautee kuulub Eesti Raudteele, keda ei huvita elektrirongide liiklus), kuid Tallinnas olid teed puhastatud ja bussid ja trollid sõitsid peaaegu plaanipäraselt (kuigi trammitee põõrangud olid umbes ja kõnniteed puhastamata). Kas te ei võiks selle eest erakorraliselt kiita Savisaart. Mõni aasta varem oli ka Tallinnas iga lumesadu ootamatu, rekkad Tartu mnt. tõusul ja ristmikel risti-põiki ees. Sellel aastal peale tuisku ja tormi oli Tallimmas hommikuks teedel asfalt väljas ja teed soolatalud ja tõusud liivatatud.
Niipalju siis kallutatud ajakirjanduse arvamusi.
Jõri Puhang

Anonüümne ütles ...

Priit,Ainar, Teie kui ajakirjanikud, võiksite teemade ettevalmistamiseks ikkagi otsustavalt enam aega kulutada kui ainult muusikapala valimisele, sest ei piisa saateks kui arvate, et küll mul selleks teemaks plära jätkub- no ei jätku ja elukogemust Teil ka niipalju pole. Päästeteema oli väga halvasti ettevalmistatud, ei suudetud teemasse sisse minna, ei teatud midagi taustast peale ajalehtedes loetu, anti meelevaldseid hinnanguid, polnud ühtegi mõtet ega ka nõudmist töö parandamiseks ei maanteeametile, politseile, päästeametile, valitsusele- ääretult mage !! Saade sarnanes juba selle Samosti ja Muuli tutulutule.Priit, hoia madalamat profiili kui ei viitsi ja mõtted ka otsas( ei maksa rõhutada bossi staatust) ja Ainarikene, sina proovi enne natuke elus rohkem ringi vaadata- õppida, ei ole need maailmaasjad nii lihtsad midagi, et Sina neid kõikki asju üldistama ja kommenteerima kipud oma kõkutuste taustal-s.o.porno. Ja lõpuks laske Reinul, kes üldse Teist elust kõige rohkem jagab, alati lõpuni rääkida, sest ta on saatele varem mõelnud-valmistunud, toob palju huvitavaid paralleele - võrdlusi-põikeid ning on tõesti saatele ehteks.

Anonüümne ütles ...

Meeldiv lugeda, et Kilki peetakse saate ehteks ja kõige elukogenumaks. Tavaliselt keegi kirjutab, et Kilk peaks vait olema vms.

margus kiis ütles ...

Anonüümsete allikatele toetudes võib väita ükskõik mida. Mulle ütles ka üks anonüümsust palunud allikas, et Ansip tappis paar aastat tagasi ühe noore neitsi ja lasi ta laiba Emajõkke uputada. Miks minu väide valem on kui ükskõik milline Postimehe anonüümne väide antud teemal?

Leelotaja ütles ...

Kas meie kirikutegelased on parteitud? Alles oli ETV-s miskine kirikuõpetaja, kes kuulus IRL-i ridadesse.
Meie kirikud saavad raha igalt poolt välisriikidest. Miks siis vene kiriku ehitamiseks ei tohi Venemaalt raha küsida.
Mõtetu teema ja mõtetu sopaloopimine. Mina Savisaare asemel annaks "Postimehe" laimamise eest kohtusse.

Anonüümne ütles ...

No Ideon ja Ruusssaar mida te jamate. Kilgil on ju õigus. See on tavaline formaalloogika, et kui öeldakse, et (1) ON miski ja et see (2) miski on avalik, siis peab seda (3) olema võimalik näha. Ruussaar võiks selgitada kuulajale ka oma firma huvitavat "analüüsi" aasta keskmisest reitingust ajal kui reformierakonna reiting järsult langes. Ruussaar on reformierakonna käpik?

Anonüümne ütles ...

Rein Kilgile võiks ennem "keskpäevatundi" oma saate teha. Tänases ei lase ta mitte kellelfi rääkida, isegi mitte iseenda küsimustele vastata. Ka on ta detsibellid vähemalt kahe ülejäänu summa.

Marek ütles ...

Kuna te saate blogisid enam ei uuenda siis kirjutan siia lootuses, et saatejuhid loevad.

Kas teile ei tundu, et Postimees on kaotanud mõõdukalt näo.
Miks?
Aga seetõttu, et on oMA ARTIKLI ALUSEKS VÕTNUD VÄITE ET ON DOKUMENT MIDA tegelikult ei ole.
Soovis müüa kõmu on tehtud bravuurnnr väide selle kohta, mida kapo olevat väitnud.

Tegelikult on valimiste eelselt trükitud ühe mehe näopilte ja avaldatud tema tekste ulatuses, mille eest muidu tulkes maksta sadu tuhandeid kroone.

Postimehe ämber on aga suutmatuses kontrollida ja tõestada fakti.
Fakti selel kohta, et isegi kui kunagi algselt võimalik, et oligi raha võetud erakonna jaoks sisi nüüdseks on see muundunud otseselt krikutoetuseks.

Ajakirjanik peab paraku tõenditega paremini ümber käima kui politseiuurijad.

Kui ajakirjanikud oma tõendite analüüsi võimet ei suurenda siis tulemuseks on ei muud kui üks piinlike linbatusmise jada.
Valmised saavad naljakad olemaa ja muutuvad, nagu näha, tegelikult ajakirjanduse proovikiviks.

Marek Strandberg

Anonüümne ütles ...

Kilk, see kiire, kiirem, veel kiirem jne pole Liszt vaid Schumann. Juba teist korda Keskpäevatunni ajaloo jooksul panete seda pada.
Muidu häid jõule ja RAHU!

Anonüümne ütles ...

Savisaare teema kohta: Rein Kilk on täna professionaalsem ajakirjanik kui teised kohalolijad.
Mida p6rgut on ajakirjandusega lahti, kui EPL-Online Savisaare-artikkel algab lausega: "
Keskerakonna juhi Edgar Savisaare ümber laineid löönud „julgeolekuskandaal” on osutunud nii sogaseks, et vana kala kinnipüüdmine on vististi välistatud"

http://www.epl.ee/artikkel/589472

Süütuse presumptsioon Savisaare puhul ei kehtigi??

Anonüümne ütles ...

Savisaar kasutas lihtsalt sama taktikat, mida kasutasid KGB-s vestlusel käinud üliõpilased juba 1870-ndatel. Pärast vestlust (mis lõppes kohustusega vestlusest kindlasti vaikida) räägiti sellest ja selle käigust võimalikult paljudele sõpradele.
Jääb ainult küsimus, kes seda taktikat Savisaarele õpetas? Seppik? Janukovitš?

Anonüümne ütles ...

vabandust, 1970ndatel ikka :)

Anonüümne ütles ...

hr Strandberg
Kahju, et valimised ei muutu ei seekord ega ka lähitulevikus poliitikute proovikiviks, vaid ikka ajakirjanike. Kahjuks ei ole ka valimistevaheline aeg poliitikute proovikivi, vaid nagu teie ja teie abikaasa trikid mitte just väikeste summadega ning nende trikkide mahavaikimise nimel parlamendis tehtud nupuvajutused näitavad - ikka ja jälle on tegemist ajakirjanduse proovikiviga. Teie jaoks on lahendus ajakirjanduse kritiseerimises, laimamises ja ajakirjanduse mõjujõudu vähendavates sobingutes, eksju. aga kuidas jõuda lahenduseni rahva jaoks teiesugustest lahtisaamisel? kuidas jõuda selle probleemi lahenduseni, et toompealt tuleb aina ja aina praaki (liiklusseadus kui sobilik näide)? Kuidas jõuda lahenduseni, et ajakirjandus vajab kiiret reguleerimist, aga erakondade rahastamine ja igasuguste kliimaagentuuridega trikitamine - neid ei reguleeri keegi? paistate olevat kiire sulega kirjutamislembene tegelane. seepärast olen kindel, et vastate.
Aare.

Anonüümne ütles ...

bäkmäni puhul ju jäi Eesti riik kokkuvõttes pluss poolele. Jah makstakse küll mingi summa sellele jobule aga võeti jobult võimalus tulla siia provotseerima ja märulit tekitama Sinimägedel.

Anonüümne ütles ...

Kuulasin saadet täna korduses ... võta või jäta aga põhiliselt kuuled vid ühe mehe, Kilgi, juttu.

Omajagu õgust oli Kilgi juts küll, kuid tema pidurdamatu mölin hakkas hoopis kahtlusi tekitama, et kellele see mees töötab.

Mure Eesti riigi renomee pärat ei tundunud just siiras ...
*
Olen nõus ühe eelpoolt toodud kommentaariga ja arvan ka, et Kilgil võiks olla mingi oma autorisaade a'la Laupäeva kilked või Keskpäevakilked - siis saaks rahulikult teist kanalit kuulata.

Praegu tahaks teiste meeste juttu ka kuulata aga ei saa, Kilk vaid kilkab ...

Anonüümne ütles ...

Tänaste uudiste valguses on Kilgi ambrasuurile viskumine viimases saates juba enam kui kahtlane.

Kui mäletate, siis Kilk kilkas saate täis, rääkis midagi ülimast närvisolemisest ja sellest, et kogu maailm naerab meie üle.

Me oleme ju kogu aega kahtlustanud, et savisaar Venest raha saab ja nüüd on asi lõpuks päevavalgele tiritud.

Niisiis, meil ei pea maailma ees mitte häbi olema vaid pigem oleme täitsamehed, sest suutsime ühe päti teaod kuidagigi päevavalgele tuua.

ja asi on tegelikult lihtsamast lihtsam: kuni aprillimäsuni oli Savisaar vene jaoks kaart nr 1. Toonane ülesanne jäi tal täitmata, lisaks on viimase aja üks "fašistlikumaid" eesti valitsusi suutnud olla pukis pea valimistest valimisteni ... ehk et Savisaarel on leivaisdade ülesanne täitmata ja Ets võeti "palgalt
maha" elik talle enam ei panustata.

... ja ... nüüd oleks aeg kus ka Kilk astub saatest "tagasi".
selle mehe viimatine ärevus tegi mind enam kui ärevaks. Mis oli Kilgi sellise seadusejüngerluse põhjuseks. kas Kilk on endiselt kuidagi Savisaarega seotud?

Anonüümne ütles ...

Variante on mitu.
Üks on selleine, et lõpuks ometi ei räägita enam lumekoristamise vajakajäämistest Tallinna linnas.
Aga kui osutub tõeks ikkagi rahaküsimine partei jaoks, siis eks tal tuleb Deniska ära kosida, nii nagu omal ajal Vilja tanu alla sai, ühe teise lindipeo tagajärjel, et asi ikka aus ja avalik tunduks.

Anonüümne ütles ...

Keegi tegi siin väga hea ettepaneku hommikukilgete osas.

Keskpäevatunni võiks üldse ümber nimetada:
näiteks:
Keskpäevakilked, -hõiked ja -ruiged.

Anonüümne ütles ...

Kallis Rein. Oled muidu tore mees, aga see närviline esinemine viimases saates jätab kahtlase mulje. Kas oled jälle kuskil mingi füüri sisse astunud?

Anonüümne ütles ...

Kallis Rein. Oled muidu tore mees, aga see närviline esinemine viimases saates jätab kahtlase mulje. Kas oled jälle kuskil mingi füüri sisse astunud?

M. Port ütles ...

Kui vaadata T.H. Ilveseele siiralt otsa, on selge, et selliselt ta mõtlebki ja üllatusi peaaegu pole v.a. võsalõikamine.