03 detsember, 2010

Keskpäevatunnis Rein Kilk, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar

Wikileaksi jagatud diplomaatilised memod jahmatasid maailma - aga millal saame teada, kes ja mida rääkis ameeriklastele Kentmanni uulitsal? Kas diplomaatia saladused peavadki jääma saladusteks või peaks maailma olema palju avatum ja vähem salatsema?
Euroopa IT-agentuur tuleb Eestisse. Kuid kas Eesti on selleks ikka valmis? Äsja oli EMT sidekatkestus, mis tegi tummaks 750 000 mobiiltelefoni, veidi enne Elioni oma. Mis toimub - isegi valitsus ootab sidefirmadelt selgitusi? Suleti viimane taksofon...
Allikakaitseseadus jõudis presidendi juurde. Mida arvab sellest president?
Ja mida arvata presidendi sõnausvõistlusest, mille tulemuste populariseerimisel ta ootab meedia abi. Kas kel vajab abi või oskab ta ise elada?
Müügile jõudsid eurode stardikomplektid. Tähelepanu, valmis olla! Aga vabandage, no milleks neid üldse vaja on? Ja kas kroone ei peaks alles hoidma, selle asemele et neid purustada?
Riigikogu valimised kuulutati välja, erakonnad avalikustasid oma esinumbrid, mida nendest arvata? Jüsi Jaanson jõudis veel viimasel hetkel Reformierakonda astuda, huh...
Elekter läheb odavamaks, gaas ka... mis toimub? Ahjaa, Kalevi kommid läksid siiski kallimaks, sest kräpp on odav, mitte-kräpp aga mitte nii odav.
Kas üle-euroopaline liikluse trahvisüsteem hakkab toimima ja kas seda on üldse vaja?

21 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

vikiliiks- juhul,kui väike vend astub suurele jala peale , hakkab too kohe trummi taguma- pedofiil, või vähemalt vägistaja.
See 600 miljardit, mis Reinule rahu ei anna- trükitakse juurde sada taala per naase üleilmselt, aga maksimaalne enamus selle plönniga ei kohtu, ehk siis lihtlabane petuskeem.
Kus kuradi kohast siis see kirgastumine ja roheline elekter vvel tuleks välja võluda?
Eetikst ju pole mitte ühelgi tasandil.

Kairi ütles ...

Sellest Postimehe loost võiks ka ikka rääkida, et miks Haridusministeerium õpetajailt magistrikraadi nõuab, aga samas jagab miljoneid (ja vastutusrikkaid projekte) mingitele isehakanud psühholoogidele, kellest ühel vist kõrgharidustki pole.

Anonüümne ütles ...

Kairi tähelepanekuga n6us. Üldhariduskoolides lastakse igasugu koolituste peale ilmselt üsna suuri summasid tuulde. Vähemalt buumiajal oli nii. Koolituste läbiviijatel tuleb vaid 6ppealajuhatajate ja direktorite südamed v6ita. Kes teab, paljudel neist koolitajatest üldse erialane ettevalmistus on.

Anonüümne ütles ...

Wikileaksist rääkides: kas on ka Strandbergi saatesse oodata?

http://marekstrandberg.blogspot.com/2010/11/kiri-kaugelt-ehk-kuidas-ja-mida.html

Anonüümne ütles ...

Priit, pigem "informatsioon, mis levib suurtel kiirustel, ja hulgakaupa" :)

Anonüümne ütles ...

http://www.wikileaks.nl/
http://www.wikileaks.ch/

hetkel töötavad lingid

Anonüümne ütles ...

Assange´i otsitakse üleilmselt vägistamise pärast taga. Kuulge, millal enne on mingit vägistamis kahtlustatut niimoodi taga otsitud??

Viimane pelgupaik olla Wikileaksile veel Island, sest Sveitsi aadress olla ka nüüd kinni (selle tegi Wikile v6imalikuks Sveitsi piraadipartei).

Anonüümne ütles ...

jep, sveitsi oma töötab jälle, eile 6htul oli maas.
Wikipedia lehel on ka link, mis on veel funktsib.

Anonüümne ütles ...

wikileaks paljastused on pigem selle juhi egotrip. Kui soovid midagi paljastada, siis võtad ühe dokumendi, või dokumendid, mingi probleemi kohta ja avaldada. Praegu on pigem oma ego näitamine tuhandete suvaliste dokumentide avaldamisega.
2. kõik need dokumendid on hangitud seadust rikkudes. Kui keegi nimetab seda sõnavabaduseks, või kui selline info avalikkus on vajalik sõnavabaduse vaatenurgast, siis on vaja seadusi muuta. Sõnavabadusega ei tohi õigustada seaduserikkumist.

Anonüümne ütles ...

Mina oleksin valinud "vajavara" taristu asemel. Esiteks - suupärasem, teiseks - loogilisem.

Anonüümne ütles ...

Rein Kilk - 12 points surnud poliitikute nimekirjadesse lülitamise eest :D

Leelotaja ütles ...

Ma loodan, et ka edaspidi võivad kõik inimesed näha unenägusid ja neid kommentaariumites teistele jutustada.
Ma loodan, et ka R Langil kui suurel kogemustega unenägudenägijal ei ole selle vastu miskit. See ei peaks ka uue seadusemuudatuse valguses karistatav olema.:-)

Anonüümne ütles ...

Kaks raamatud nii poliitikutele kui valijatele:

George Orwell 1984 ja Loomade Farm.

Anonüümne ütles ...

Lp. saatejuhid.
Mitte ainult Hiina ja Venemaa, aga ka Eesti võitleb tulutult interneti piiramise vastu. "Suure e-riigi" maksu- ja tolliamet on püüdnud piirata ligipääsu interneti pokkeri tubadele. See on aga võitlus tuuleveskitega, sest iga 10.aastanegi oskab kasutada google dns-i või proxysid, mis võimaldavad vaatamata piirangutele keelatud lehekülgedele ligipääsu.
Suht hale lugu....

Anonüümne ütles ...

kuulge Kukud! paistate silma tugeva avaõigusliku ringhäälingu kriitikaga. endal asjad puha pees ja kui avaõiguslik (näiteks teie endi survel)ära kaoks siis pees olekski kõik. hea küll, tänane Keskpäevatunnisaade sai allalaaditavaks tehtud mõne tunni jooksul (miks mitte mõne minutiga?). Keskus siiani netis mittekuulatav.
olete uimased nagu täisöönud kingamüüjad enne MASU.

Anonüümne ütles ...

Rein millistest uutest nägudest sa räägid? Et vahetakse äkki 100% kõik liikmed välja? 2007.aasta valimistega sai Riigikokku 42 rebast.

Parlamentaarne kogemus
XI koosseis on Riigikogu liikmele
esimene koosseis 42
teine 36
kolmas 15
neljas 4
viies 4

Anonüümne ütles ...

NB! Eestis on Riigikogu keskmiseks vanuseks 30-40 tuuri. Eesti kõige vanem liige Kundla oleks Itaalia parlamendis allpool keskmist vanust...

Anonüümne ütles ...

Pisut teisest oopusest - ja võibolla nupuke järgmisesse saatesse.
Mina nimelt lõunaosariikidest pärit ja nädalavahetusel päälinnas käisin. Väljasmaa sõbraga kokku saamas. Muuhulgas tahtsin näidata ka, kuidas me juba peaaegu 5 rikkama hulgas oleme ja sajamiljoniline sammas püsti nagu naks - ja ausalt öeldes oli vaatepilt ikka päris šokk. (Minule, tuttav naeris, et see ongi kapitalistlik realism.)
Aga et meie esindussammas (nii see ju pidi olema?) on täiesti räämas ümbrusega, lumi rookimata trepilt ja platsilt, mingid aiad ümber... nagu kuuri taha unustatud põllutööriistad, mida enne kevadet niikuinii vaja pole.
Ja kesklinna kõnniteed! Lihtsalt uskumatu (ja kas ma siis tõeti talvel pole päälinna sattund mitu aastat juba?), kojamehi nagu poleks enam olemaski?! Meeletu plödi, murra või jalad, kusjuures kõik on nagu harjunud. Mida teevad teadaolevad sada tuhat töötut, kas tõesti mitte keegi lund rookida ei viitsiks? Või kust vanasti kojamehed leiti?? Sadama-kandist kesklinna tulekut ilmselt ei sobi jutuks võttagi, ju see on bussi või taksoga ette nähtud. (Kopli bussis muide reisisaatjat ka ei olnud, ja kompostrit pabertalongile augu tegemiseks ma ei leidnudki, seega olin sunnitud jänest sõitma).
No vat. Peaaegu nagu muhulaste imelikud juhtumised. Mis pealinna poisid asjast arvavad?

Anonüümne ütles ...

web.archive.org on suurepärane teenus sisu osas, mille parteid on "ära kaotanud". Näiteks Reformierakonna veebi kogu ajaloo saab siit: http://web.archive.org/web/*/http://www.reform.ee

Näiteks 19. juunil 2001 on olnud kuumaks teemaks haldusreform.

Anonüümne ütles ...

miks ei saa valimislubadusi võrrelda, saab küll, ka reklaami saab, ja programme saab kindlasti, aga need kõik tuleb kategoriseerida/üldistada/kokku viia teisel viisil kui parteid ise seda teevad ning teha korralik kvalitatiivne analüüs, mille tasakaalustatud skaalad on spetsialistidega läbi räägitud. siis saab vaadata, mitu protsenti nt säilitas reformierakond peale koalitsioonileppe tegemist oma valimisprogrammis antud lubadustest võrreldes keskerakonnaga jne. selle alusel saaks juba paljugi öelda.

Leelotaja ütles ...

Mina ei oleks nii kindel, et valija mälu on lühike. Mina isiklikult hoian alles kõik valimiseelsed erakondade värvilised ajalehed js reklaamid, et enne järgmisi valimisi ka kaaskodanikele kogu lubaduste paketti meelde tuletada. Ja skandaale ka.
Õnneks on olemas INTERNET selle teostamiseks. :-)