05 november, 2010

Keskpäevatunnis Priit Hõbemägi, Argo Ideon ja Ainar Ruussaar

Turu-Uuringud teatavad: toetus Refoermierakonnale kahanes 41% pealt 24%. Kuhu kadusid toetajad? Kas need andmed on üldse võrreldavad? Mis on toetuse languse põhjus? Kas erinevates uuringutes võrreldakse ikka samu asju? On's Reform teinud valearvestuse, tehes panuse eurole?

Kas euro tulek varjutab valimiste eelse diskussiooni? Kas euro tulek läheb Reforimerakonna plussikontole või on oodata aasta alguses valusat tagasilööki, kui võimendub euroga rahulolematute hääl? Ja jälle toodi Eestisse kõvasti eurosid, jagama hakati eurokalkulaatoreid. On neid vaja?
Euroteavitus - saame juba iga päev mingit reklaami euro tulekuks. Kaua võib?
Mis saab jaanuaris? Kuidas jõulupeoks raha ära kulutanud rahavs reageerib?

Eesti parandas positsiooni ÜRO inimõiguse aruandes. Mis see meile tähendab? On see oluline hüpe? (Mõõdetakse: oodatav eluiga, GDP, haridustase).

Riigieelarve sai 126 parandusettepanekut. Keskerakonna ettepanekud parandaksid koolide ja omavalitsuste olukorda, kuid raha tuleks selleks alles astmelise tulumaksu kehtestamisest. Kuid kas Keskerakond ikka tahabki astmelist tulumaksu kehtestada?

Miks poliitikas vaikuse periood on? Mis toimub? Rahvaliit jageleb, aga kas Keskerakond seisab kindlalt? Kuidas on IRLI sisemised meeleolud? Mis saab Mart Laarist, kui puhkeb kampsunite ja pintsakute lahing? Mis saab Jüri Pihlist edasi?

Eesti sõjandusimed osutusid nulliks - raha on aga ära kulutatud. Siiski on müned leiutised, millest on saanud reaalset kasu - nt kergsoomuspaneelid ja õppemiinid ja IED jammerid.

Uus poliiitline satiiriseriaal Riigimehed startis. On sest asja või mitte? Esialgu tundub igav ja elukauge olevat.

Maanteeamet katkestab eraparklatega tehtud lepingud. Mis andmeid tuleks üldse kaitsta, mida mitte?


Vene erusõjaväelased kaotasid Euroopa Inimõiguste kohtus.

Harkus kavatsetakse maamaks kaotada. KOV näitab nutikust, et saada endale elanike maksutulusid.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Soovitan euro tulekust tähele panna, et Maastrichti kriteeriumite kohaselt ei tohi inflatsioon olla enam kui 1.5% EL kolme madalama inflatsiooniga riigi keskmisest kõrgem.

Augustis olid Eurostat-i andmetel kolme võrdlusriigiks Saksamaa (1.0%), Slovakia (1.1%), Rootsi (1.1%). Eesti inflatsioon oli aga 2.8%.

Lihtne arvutus näitab, et Eesti saab euro ainult tänu sellele, et suutsime korraks mõneks kuuks kriteeriumid täita. Majanduse tulevasele stabiilsele kasvule lootjatele äärmiselt halvad uudised!

Anonüümne ütles ...

Eurokalkulaator on tänuväärne lastele, kes peavad samuti poes hakkama saada, kuid ei suuda aduda numbrite tähendust. Euroga on numbrid väikesed - tähendab kõik kommid on odavamad! Tulevase põlve kasvatamiseks on kalkulaator uues rahast arusaamiseks väga tänuväärne. Sama kehtib ka vanade inimeste puhul.

Anonüümne ütles ...

Tere!
Suvatsege lugeda näit EPL,20.09.2010 "Lubadused....". Parteid lubavad ju miljardite eest!Nad müüvadki ju vaid lubadusi. Ja selles olete,teie lgp.ajakirjanikud, ju ka osalised-te ju võimendate neid lubadusi 10-tuhandelistes tiraažides,eriti neid nn valgeid erakondi.
Ja täienduseks anonüümsele- tänane PM kirjutab,et okt 2010tarbijahinnaindeksi tõus oli juba 5%. Lääne-Euroopas on tarbekaubad juba odavad(rääkimata valikuvõimalustest) kui meil!

Anonüümne ütles ...

Minu meelest on naiivne oodata poliitilist satiiri või kasvõi objektiivsust erakanalitelt, mis samal ajal limpsavad keelt parteide valimisreklaami rahade järele.

Anonüümne ütles ...

Kiitke Kilki, et ta tulla ei saanud. Nüüd peavad kõrvad terve saate vastu ;) Kuidas teil tunne on? Saate oma laused, mõtetest rääkimata, ära lõpetada :)

Anonüümne ütles ...

Liechtenstein - madalad maksud ja 10 korda kõrgem elatustase kui Eestis

Anonüümne ütles ...

kukkumise teel surnuid on rohkem kui liiklus-, tule- ja uppumissurmasid kokku.

Anonüümne ütles ...

kuulake oma tänane saade ise üle, see on jube, milline kokutamine! Sisu on nagu alati, huvitav, ja esitusmaneer nauditav aga no see:
............et-et-et.....ma-ma-ma..............Võtke logopeedid appi, muidu kaotate vähem tolerantsed kuulajad. Ehk oli lihtsalt kuu faas täna ebasoodus.

Anonüümne ütles ...

miks podcast jälle ei tööta?

Anonüümne ütles ...

Olen kuulanud kõiki Keskpäevatunni saateid, neist enamusi mitmeid kordi, alates 2002. aastast ja pean tunnistama, et tänase saate näol oli tegemist ühe ajaloo kehvimaga. Esiteks no nii igavalt ,ülierutavast asjast nagu, erakondade populaarsus uuringutest annab ikka arutada. Nagu kolm penskarit või kolm tuulelippu. Reformi populaarsus tõuseb 1% siis on selline jutt, et Euro hoiab reformareid pildil ja selle najal on populaarsus kasvanud, 1% langeb pooldajate hulk siis paanika et Euro langetab populaarsust. Tõesti nagu mingi kudumisklubi Mustamäelt... ümardada krooni/euro kurssi 15le või 16le, kuhu prügikasti eurokalkulaatorid toppida... väga "huvitavad teemad"

Ei hakka teile vastu vaidlema, aga mulle meenutab sotsiaalsesidususeminister hoopis Karel Rüütlit. Nii välimuselt kui ka olekult. http://i55.tinypic.com/2w5qfzt.jpg Ohmu, kes tõmmatakse etteotsa ainult selle pärast, et kedagi on vaja ette tankistiks toppida, et ise tema selja taga suuri asju arutada. Ka teile oli K. Rüütli täiesti tundmatu, 12 hääle mees, kui ta rahvaliidu etteotsa sai.

Võimalik, et viga on ka minus, sest olen kuulanud liiga paljusid teie saateid ja erakonnauuringute meetoditest, mis valimislubadused erakonnad eemale jätavad, Eesti vajab hariduses kindlamat sihti on minu jaoks juba läbi nämmutatud teemad. Aga mulle tundub, et ilma Rein Kilgita või Hans Luigeta on see saade nagu üks unejutt.