23 oktoober, 2010

Keskpäevatunnis Rein Kilk, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar

Sven Mikserist sai sotside juht, Jüri Pihl saadeti poliitilisele pensionile ja ta lahkub ka Tallinan linnavalitsusest. Mida toob see endaga kaasa sotsidel ja nende populaarsusele?

Ringhäälingunõukogu esimees tahaks enne valimis ETVs poliitreklaami näitama hakata, sest parteid ostavad reklaamiaega erakanalitest selle raha eest, mida nad saavad riigieelarvest. «Oleks mõistlikum anda parteidele eetriaega mõistlikel alustel tasuta ja säästa maksumaksjaid selle kinnimaksmise eest,» ütles RHN esimees Andres Jõesaar. Arutame, kui hea mõte see tegelikult ikka on.

Palgamõrv Ida-Virus? Põlevkiviärimeeste vaheline kisma jõudis kuritegelike tüüpideni. Ometi pole kaua aega, mil kõmu tekitas teine väidetav palgamõrva tellimine. Mis toimub, Eesti ärimehed? Kas tõsesti on miljardid juba pead nii segamini ajanud, et pärast seda, kui riik on tasku pandud, (erakondade soosingut võib ju osta paari miljoni krooni eest) ja nüüd võib vabalt konkurente maha tappa.

Hei, kas tõesti kakskeelsus? Miks ÜRO soovitus meid nii leili ajas? Mis dokumendiga üldse tegu? Kellele komitee tähelepanu pöörab? Väljavõtteid algdokumentidest!

Kevadel on uued valimised, aga parteid on alles vanades võlgades: 2009. aasta sügisel peetud kohalike volikogude valimistest on võlgasid kolmel parteil: Keskerakonnal on neljapäeval esitatud aruande järgi tasumata 7.146.435, IRL-il 5.987.564 ja SDE-l 1.007.783 krooni ulatuses arveid. Sama aasta juunis toimunud Euroopa Parlamendi valimistest on maksmata 2.313.489 kroonini ulatuvad võlad Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL). Keskerakonnal on pärast lisaaruande esitamist võlgu jäänud 960.475 ning Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal (SDE) 671.177 krooni.

SDE-l maksmata arveid 2007. aasta riigikogu valimistest, kus partei kulutas kampaaniale 7,9 miljonit krooni. Algselt 3,5 miljonini küündinud võlgadest on erakonnal aruande järgi tasumata 186.394 krooni.

Ligi, Lukas ja Aaviksoo jagelevad taas Võidusamba pärast, kui kaitseministeerium linnahaljastusega taas tegelema hakkab. Aga Daniel Vaarik teenis samba looga 100 000 krooni.

Mis toimub välisministeriumis? Kas tõesti mäss, nagu Päevaleht kirjutas? Või valmistatakse ette kohta uuele välisministrile?

Hurraa! Palgad hakkasid tõusma! Vähemalt riigikantseleis, keskkonnaministeeriumis ja välisministeeriumis. Aga pole viga, meie veel jaksame püksirihma pingutada ja kulusid kärpida, et euro tulekuks valmis olla. Eriti silmakirjalik on riigikantselei palgatõus ajal, mil räägitakse solidaarsusest ja ühistest eesmärkidest.

Välispoliitika mängud tekitasid tüli diplomaatide ja välisministri vahel. Loodi uus suursaadiku koht, mis mitmete arvates mittevajalik. Kas Paeti tool kõigub, et talle ninna karatakse?

Reformierakonna toetus muudkui kasvab ja ulatub juba 41%, Keskerakonda aga tabavad skandaalid ning nende toetus on veidi langenud. Aga miks ei teatanud BNS sotside reitingust midagi?

Tartus suleti sildasid ja mängiti läbi euro saabumist. Nüüd matkitakse seal põgenikelaine saabumist. Kust kohast küll?

16 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Reformierakonna toetuse tõus on mõistetav - tugev erakond kes hoiab olukorda suhteliselt hästi kontrolli all ning millegi olulisega inimesi ei tüüta, suuremaid jamasid ka pole.
Samas muidugi kui vaatame nüüd riigi arengu poolelt, võib erakonna vabalt ümber nimetada Reformi-"pidur"-erakonnaks (haldusreform? haridusreform?) ning kui valijal on soov jätkuvaks arenguks tuleb hakata vaatama ringi teiste erakondade hulgas. Liiga kõrge reiting on alati alarmeeriv, see näitab, et (vajalikke) riske ei võeta.

Anonüümne ütles ...

Vikerraadio ajakirjanikud ütlesid, et Reformierakonna suur toetus on ajakirjanike süü - nad on nii valitsusmeelsed, et vaikivad maha kõik halve. Tööpuudust nagu polekski, hinade tõusus pole mitte mingil juhul süüdi valitsusepoolsed maksutõusud, vaesuses lapsed on vaid nende laste vanemate mure, samas kui 35 000 emapalka saavad emad on riigi mure jne jne

Keskpäevatund on täpselt selliste ajakirjanike nägu.

Anonüümne ütles ...

http://www.erakonnad.info/reiting.html

Anonüümne ütles ...

Kas eelmiste valimiste eel elimineeris TNS Emor samuti küsitluse tulemuste seast eelistust mitte omanud inimeste hääled?

http://www.emor.ee/erakondade-reitingu-mootmisest/

Emori lehelt: Alates 2007. a aprillist näitame erakondade toetusprotsente nendest, kel on erakondlik eelistus, seega "ei oska öelda" vastanute protsent elimineeritakse. See võimaldab muuta erakondade toetusprotsente kuude lõikes stabiilsemaks (kuna "ei oska öelda" osakaal võib olla ühes kuus 25% ja teises 35%).

NB! Tuletan meelde, et oktoobris puudus poliitiline eelistus 39% vastanutest!

Anonüümne ütles ...

Ainar Ruussaar ei saa üldse aru, millele Hõbemägi viitas seoses küsitluste küsimuse sõnastamisega. On selle Ref.-i %-ga jumala keerdes! Sama oli ka KOV valimiste eel, kui REf. ja IRL pidid alllinnas koalitsiooni teema. HA-ha

Anonüümne ütles ...

reformikommunist samostin maksis mingite numbrite eest ja nüüd lähete pöördesse... see on ju puhas propaganda

Anonüümne ütles ...

Palun võtke Kilgilt sõna ära. See "muuseas" pidevalt teemast eemaldumine ON JAMA,JAMA,JAMA. RÄÄKIGE ASJAST!

Anonüümne ütles ...

Ärge unustage odekolonni ärimehe mõrva.

Anonüümne ütles ...

vale järeldus Kilk - Riisalu läks saalist välja, et anda diilile vaikiv nõusolek. ta oleks võinud ka vastu hääletada

ahti ütles ...

Riigiasutused ja nende palgad ja töökormus - minge mõnda kohaliku omavalitsusse reedel umbes kell 3 ... vaadake, kas te leiate mõne ametniku? Töökoormus, haahaahaa

Anonüümne ütles ...

Mõttekoht - kui avalikus sektoris nii palju palka makstakse, siis miks ikkagi iga uue konkursi puhul on probleem kogemud töötaja leidmisega ning uusi töötajaid tuleb peale vaid otse ülikoolist ja mitte erasektorist?! Kui ajakirjandus paralleelselt räägib, kui halvasti avalik sektor oma tööd teeb, siis kas selles mitte on loogikat ei ole?!

Anonüümne ütles ...

Kilgile respekt, et asja adekvaatselt ümber jutustas ja mingit mulli ei hakanud ajama. Need tammeautod rikuvad ju lõppkokkuvõttes kõikide suurärimeeste mainet...

Mari ütles ...

Täna oli jutuks et iga erakond võiks saada ERR-s tasuta reklaamiaega ,küsimus kas ühepalju , kui palju ?? Minu arvates on ettepanekul jumet.Kuna valimistel erakonna sõnum on kõige selgemalt paika pandud valimisprogrammis,siis on minul järgmine ettepanek: igale erakonnale tasuta reklaamiaega 1 tund ETV-s - korraliku esituse korral peaks see olema piisav kõige olulise väljaütlemiseks ja valijaskond peab seda esitajat ka silmast silma nägema, aeg sobiv nii 20.00-22.00.Välireklaamis aga võiks olla kandidaatide lühitutvustus, pilt, sõnum ja ära jätta sisutud sõnakõlksutused "Vali mind" ja valijat eksitavad n."viie rikkama riigi hulka" tüüpi lubadused. Ja hiljem juba nagu ikka debatid ETV-s, raadios, meedia lehekülgedel.

Mari ütles ...

Juba vanaaja targad on öelnud et TÕDE selgub vaidluses. KPT üks nõrk koht on minu arvates see et siin napib sisulist vaidlust, kuna osavõtjad on enamuses suuromanikud ja enamvähem ühesuguse huvigrupi esindajad. Nii nad jagavadki oma kõrge mätta otsast rahvale OMA tõde, mis jääb paratamatult üheülbaliseks. Nii n. kuulates eelmist KPT-i oli mul tunne nagu kuulaksin nelja Samostit.Teie võiksite võtta kampa mõne terase poisi või tüdruku, kellel on asjadest oma nägemus ja kelle rahataskus veel puhub tuul.

Anonüümne ütles ...

Õlen õine kuulaja.
Mis puutub reformierakonna meeletule kasvavale reitingule,on selge strateegiline bluffimine.
Kas te tõesti ise selle tõepärasusse usute?
Ma ei usu seda.
Te olete koguaeg olnud valitsusemeelsed hääletorud.
Vastasel juhul oleksite ka ise vähemalt debateerinud selle õigsuse kaheldavuses.
Kilgi pidev kõrvalekaldumine raiskab koledasti aega.
Pidurdage ometi teda,igavest suli ise,kelle korruptiivseid tegusid ei uurita,kuna on õiges erakonnas.
Pere toodetele boikott vaja orgunnida.

Anonüümne ütles ...

Kas Priit Hõbemägi ja teised arvamusliidrid ei tee tõesti vahet kumb on Tamme Toomas ja Tamm Toomas, need on erinevad inimesed. Pealegi ei ole Viru Keemia Grupp sellega üldse seotud - erinevad firmad ju ja ka omanikud täiesti erinevad. Siin panid "arvamusliidrid" sellise kolinaga ämbrisse, et hoia ja keela !! Ja mitte keegi isegi ei parandanud seda pudru ja kapsaid mis näitab, et nad ei jaga üldse kes on kes ja mis on mis.