30 oktoober, 2010

Keskpäevatunnis Hans Luik, Rein Kilk ja Priit Hõbemägi

Nädal tõi palju huvitavaid teemasid, allpool valik neist.

Esmaspäeval jõudis Eestisse kolm konteinerit euroraha. Vähehaaval veetakse seda ka Eestis laiali. Kui siiani pakkusid Eesti kroonid huvi vaid kohalikele pangaröövlitele, siis nüüdsest on Eesti juba Euroopa raharöövlitele ja petistele huvi pakkuv paik. Samuti on just sellistes kohtades on võimalik realiseerida võltseurosid inimestele, kes uut raha veel hästi ei tunne.

Vadim Belobrovtsev kui uus kandidaat aselinnapeaks. Kas endise PBK saatejuhi lükkamine keskerakondlase Boroditshi kõrvale on nutikas samm? See on riskantne samm, kui vähese distsipliiniga intellektuaalide klubi teeb silmatorkavalt silmakirjaliku sammu vene häälte võitmiseks. Mida nendega peale hakata, kas Belobrovtsev tuleb siis ka Riigikokku kandideerima panna, et ta oma hääled sinna kaasa saaks võtta? Jüri Pihl aga tahab riigikokku. Kas ta on seal õige mees? Kuidas ta hakkab töötama koos Nestoriga, kes ta ju linnast välja kangutas?

Valimisreklaami teema puudutab nii keskerakondlikku linnameediat ja ERR-i. Reformierakond seda ei poolda, aga ega neil pole ka põhjust - endal pole vaja, teistele võib aga kasuks tulla. Miks aga Andres Jõesaar üldse rabelema hakkas? Kelle huvid siin mängus on? Kas ERRil raha on tõesti nii vähe, et RHN peab ERRi raha pärast võitlema? Kui aga Andres Jõesaar RHNist lahkub, siis reklaami ERRi kindlasti enam ei tule.
Eesti Energia sai hiigelkasumeid avatud elektriturult. Kuidas selle taustal suhtuda EE hiljutisse soovi tõsta elektrienergia hinda ligi 20%?

Eestist pärit häkkerid röövisid sadade miljonite kroonide ulatuses sakslaste raha. Miks just Eestist neid küberkurjategijaid nii palju tuleb?

Diplomaatilised kulud - 1,2 miljonit kuub uuele diplomaadile Brüsselis. On seda raha ikka vaja nüüd kulutada? Kas Mart Laar saab uueks välisministriks? Sven Mikser juba pommib Paeta kiirustamise ja läbipaistmatu tegevuse pärast.

Wiklileaksi uued paljastused! 400 000 dokumenti Iraagi sõjast. Ameriklased vihased, britid lubavad uurida, iraaklased ka vihased, et segab nende valimisi, sest iraaklastel oli piinamise luba. Varem oli 77 000 dokumenti Afganistani kohta. Mis saaks siis, kui Eestis lekiksid dokumendid?

Maanteameti esindaja teatas, et tulevikus võivad nad eraparklate esindajatele anda liiklusregistri andmeid autoomanike jms kohta. Viidatud on kinnistuja äriregistri andmete kättesaadavusele kõikidele kodanikele. Kuid siis peaksid ka liiklusregistri andmed olema kättesaadavad kõigile ja mitte ainult eraparklate omanikele.

Õiguskantsler Indrek võitleb Tallinna pensionäride maamaksuvabastuse ja Tallinna sünnitoetuse vastu, mida määratakse ainult Tallinna elanikele. Kas need on pisiasjad või mitte? Kas õiguskantsler peaks tegelema olulisemate asjadega? Ja kui tegeleda pisiasjadega, siis kas need on juhuslikult ette sattunud või süsteemse ja teadliku valiku tulemus?

Tallinnast laevaga Helsingisse jõudvate kriminaalide mõistatus sai vastuse. Kui HS kirjutas, et päevas jõuab Tallinnast Soome pealinna 100 kriminaali, siis tegelikult on neist vaid 12 % eestlased. Soome suurlehe vahendatud artikkel politsei andmekogumisest sai hoopis veidra varjundi ja lausa külvas vastastikust viha mõlemal maal.

Lõuna Korea nn kultuuripäevad Saku Suurhallis osutusid osavaks ajuloputuseks 90ndate aastate stiilis. Karismaatilise pastori etendusi reklaamiti nii edukalt, et haneks läksid nii ERR kui ka linnaosavalitsused, rääkimata tuntud estraadilauljatest. Paistab, et 90ndad on tagasi...

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

see õiguskantsleri asi, et linn ei tohi teha soodustusi oma elanikele, on väga veider. ma tulin ülikooli õppima väikesest vallast ja kogu see aeg maksis vald mulle toetust. kas seda poleks kah tohtinud? kas vald oleks pidanud maksma igaühele, kes küsida oskas? nii ei saa ju rallit sõita! ma saan tallinnast täitsa aru - aitab neid, kes maksavad oma maksud talle. kui maksad maksud viimsile, siis aitab sind viimsi. kui maksad maksud ruhnule, siis aitad ruhnut ja ilmselt mingit abi ise ei vajagi :)

Anonüümne ütles ...

Hans H. Luik saates? Siis on oodata Keskerakonna ja Edgar Savisaare tampimist, sest sellest tema meediaväljaanded ju toituvad ja peab ju batja Luik siin oma panuse andma! :)

Muidugi peab Hans H. Luik ka IRLi südikalt kiitma!

Hans ei üllata.

Hans peaks Edgarile maksma, et ta tema lehti täidab ja müüb.

Anonüümne ütles ...

Võiksite ERR reklaamiteema jätta käsitamata. ERR nii madalale ikka ei lasku. Rahva teenrid jahusid sel teemal pikalt ja rikkusid oma saate ära.

Alan ütles ...

Heh, samasse kategooriasse läheb pangakontoris (näiteks teise panaga) pangakaardiga maksmise v6imatus -- ei ole neil isegi kaardilugejaid!!

Anonüümne ütles ...

Kas te käsitleksite ka seda, kes tegelikult eurodele üleminekust enm teenivad.
Need on ju rootsi pangad, millel on kuhjaga kroone, millega pole tuhkagi peale hakata.
Nad saavad esimsel jaanuaril need ühekorraga eurodeks vahetada

Anonüümne ütles ...

Äkki peaks rahvsringhäälingu üldse sulgema ja lihtsalt ostma väärtfilme ja tellima erakonalitelt reklamivabu saateid.
Kas see oleks hea lahendus raiskavale ja ennasttäis riigimeediale?

Anonüümne ütles ...

Mida te arvate sellest, et riigikontrolor, kes kogu aeg riigile asju ette heidab, peab samas tööl mingeid kahtlase kagb taustaga tüüpe?

Anonüümne ütles ...

Kuidas saab tõele vastata jutt, et jordaaias põlevkviväri ajamine ei mõjuta elektri hinda?
Kas see tegevus jordaanias ei mõjuta siis ka eesti energia majandusnäitajaid.

Anonüümne ütles ...

Njah, aga seda reklaamide asja ERR-s võiks ju korraldada nii, et erakonnad kannavad raha üle ERR-i arvele ja pärast diktor AK-s ütleb, et näiteks:
IRL- 30 milli
Reform 50 milli
Kesk 100 milli
Sotsid 10 milli ja
Rohelised 10 tuhat, või umbes nii.
Reklaam ise on aga nii õhukeseks lihvitud, et ei olegi näha.
Kõik rahul.