09 oktoober, 2010

Keskpäevatunnis Hans H Luik, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar

Maarahvas pidas Kongressi. Oli see ikka kongress või Keskerakonna propaganda-aktsioon? Kas Keskerakond tahab Rahvaliidule ehitada konkurenti, näidata rahvaliitlastele, kuhu poole peaks vaatama?
E.Savisaar jäi vahele isikliku finantsinfo varjamisega. Miks ta tegi sellise vea? Ja kes on Peter Kaiser? Miks Seppiku pojad raha kiiresti tagasi nõudsid? Kas see tähendab, et Aini ja Edgari suhted on jahenenud? Kas Edgar kaotab jalgealust?
Ansipi ja Partsi vahel kasvab vastasseis. Kas Reform toob valimiseelsed kastanid IRLi kätega tulest välja? Ansip ägestus Eesti Energia kava peale küsida 18% hinnatõusu ja lausa sõimas EEd avalikult. EE investeeringud välismaal satuvad kriitika alla. Sandor Liive tõmbas saba jalgade vahele, nagu tavaliselt. Parts on sattunud pressi alla - tema valmistas ette IPOt, mille Ansip ära keelas, nüüd ei lasta investeeringuteks hinnatõusuga raha küsida. (Vt ka rohelise energia tulevik.) Samal ajal on Partsil kaelas Estonian Air, mille tulevik on enam kui tume.
Toomas Tooli juhtum aktsiaturu manipuleerimises kahtluses sai kohtulahendi ja Tool mõisteti õigeks. Kohtunik Särgava: kui aktsiate müük on seaduslik, siis ei saa sellest johtuv aktsiahinna üles-alla liikumine olla kuritegelik.
Pühapäeval tapeti oma kodu ees odekolonniärimees Tamuljonok. Televisioonis jookseb seriaal ENSV. Kanal 2 näitab segast lugu Eesti maffiast. Miks 90nad korraga tagasi tulemas?
Oli talentide nädal.Vt www.talendidkoju.ee - kutsume tagasi küll, aga millega meelitada? Kui oluline on raha? kas patritorismil on veel tõmbejõudu? Kui ei ole ja raha ka ei ole, siis mis kutsub?
Suusatreener Mati Alaveri kutsutakse Venemaale. Alaveri probleemid - talentide puudus. Ta on ise talent ja tema lahkumine on korvamatu hoop.
Miinus: oleme ilma Alaverist, oleme ilma suusakuldadest.
Plussid: Alaver elab edasi Otepääl, kõik vene suusatajad hakkavad siin treenima, Veerpalu hotellibisnes läheb ülesmäge, raha tuleb. Noored näevad maailmakuulsusi ja saavad innustust. Nii et polegi kõige halvem asi ehk?
Talentide management - kas sellega tegeletakse. Kuidas sellega peab tegelema, kust otsima. tegelt peab ikka kasvatama ja koolitama ülespoole, et ei tekiks auke.
Euroopa IT agentuur tuleb ilmselt Eestisse, aga...kas oleme selleks valmis?
+ MUPO UUDISED
Erariides kontrollid hakkavad tegutsema bussides. Aga miks inimeste vastu?
Peab hoopis oma korruptantidega võitlema? Miks seda ei tehta? Põhjust võib arvata - teatakse, kes on, ei teata, kes on või arvatakse et ei olegi. Aga pIhlile oleks sisesalapolitsei loomine New Yorgi eeskujul sobiv tegevus.
Vahivad ringi - kes on mupo nuhk?

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas Edgari kommentaar ühe Eesti Panga juhataja, majandushuvide deklaratsiooni probleemidest 6 aasta jooksul vastab tõele?

Leelotaja ütles ...

Tahaks küsida, mis selle meie presidendi Härma talu laenust on saanud? Kas te sellel teemal ei tahaks nii isukalt närida kui Savisaare kallal? Mitte et Savisaar minu lemmik oleks aga tahaks ka teie saatest natuke rohkemat kui järjekordset "Maarahva kongressi", kus ka ju mingeid tulemusi ega mõtteid ei teki, puhas õhuvõngutamine ja eneseimetlemine.

Anonüümne ütles ...

KUI KA ETTEVÕTJAD OLEKSID VALMIS NOORI KAASAMA , KAS VALMIS ON KA EESTI RIIK?KAS NOORED ,KES ÕPIVAD POLIITTEADUSI EUROOPA ÜLIKOOLIDES LEIAVAD VÄÄRILISE VASTUVÕTU EESTIS?

Anonüümne ütles ...

siiski... siiski... ei möödu kuudki, kus ma ei mõtleks, kui hea asi on digiretsept. Mina nii väga ei hädaldaks.

Anonüümne ütles ...

Väga irooniline situatsioon - luhupeetud saatehääled suurestiililiselt loetlevad IT fopaasid, ja millegipärast ei ole nende seas neile ihulähedasemat - Kuku otselingi olematut kvaliteeti. Selle jutu taustal maadlen siin Kuku interneti otseühendusega. Olen välismaal ja juba AASTAID on Kuku otselingi ühendus konkurentsitult halvim nende hulgast, mida kuulan - pidev katkemine, kokkujooksmine. Otse kuulata võib ainult siis, kui arvuti taga istuda ja viitsida uuesti linki vajutada. Loomulikult vajutan "halva otseühenduse" linki - kusjuures mul on väga hea ühendus ja teiste raadiotega seda jama pole. Minu nüüd Kuku patsimees näiteks Eesti Raadiosse ja vaadaku kuidas seal on tehtud.
Nii Hõbemägi oma suurejoonelises stiilis lisagu nimekirja "Kuku Raadio IT-lahenduste täielik läbikukkumine"

Anonüümne ütles ...

Kuula podcasti, see ei sõltu otseühenduse kvaliteedist.
jah, pole reaalajas, aga vähemasti saab kuulata.

Iseasi kui on midagi kuulata - näiteks mille alusel isand Hõbemägi võtab väita et DR praegu ei tööta? Või siis et kas töötab? Ma saan aru et on tore mugavas stuudiotoolis möla ajada, aga natuke võiks seda va ajakirjanduslikku uurimustööd ka teha.

Täpselt sama ämber on kurta et riik on hangetes mõne üksiku firma lõa otsas. Vabandage, aga sellel nööril on kaks otsa. Täpselt samuti on need firmad riigihangete idiootsuste lõa otsas.

Vihjeks - eesti riigihangetes kasutatakse lahenduste töö tagamiseks kahte meetodit - trahv mittetöötamise korral, ja juhuks, kui asjad on ikka eriti halvad, siis on lepingutes punkt vaikimiskohustuse kohta. Sõnavabadus eesti moodi.
Muide, mis trahve puudutab, siis trahv ei pane mittetöötavat süsteemi tööle, kui hangitavas lahenduses on põhimõttelised disainivead sees.

ja lõpetuseks, head tulevast E-Tolli aastatat;)

Anonüümne ütles ...

Infosüsteemide ebaõnnestumisi on ka Partsi haldusalas (Maanteeamet): http://www.tartupostimees.ee/?id=323784

Pole suurt kõlapinda leidnud, kuna enamik häälekamaid inimesi sõidavad siiski eratranspordiga.

Anonüümne ütles ...

Hei!

"Talendid koju!" projekt tundub rohkem valmisüleskutsena - ainult riigi nimi Eesti ja eestlusele rõhuv üleskutse ei pane võõrsil karjääri tegevat inimest Eesti poole vaatama, naiivne ja läbi mõtlemata projekt.
Oleme teadlasest pere Norras, abikaasa ei ole eesti keelne, lapsed on, ehkki saavad koolihariduse rahvusvahelises koolis inglise keeles. Kui ka tahaks Eestisse tagasi kolida ja oma seal saadut (tasuta) ülikoooliharidust ning võõrsil lisandunut haridust ja kogemust kasutada...siis, ei saa ju tulla üks lapsevanem, jättes pere. Ei ole ju infot rahvusvahelise kooli kohta, abikaasadele kohaliku keeleõppe kohta - sellele lihtsalt ei ole mõeldud! Ma arvan, et Eesti ei ole valmis "talentide" tagasi tulekuks (imelikult kõlab see sõna, ma ei ole kindel, kas mina ise, teadlasena, olen ikka sihtgrupp - talent?) ning mõne "talendi" tagasitulek puhtalt EESTI ja EESTI MAA pärast, viib suuremate pere-jms probleemideni ning lõpp-eesmärk (võõrsil haritud ja töökogemuse saanud)jääb täitmata ja rikkis inimene (rikutud peresuhted, olematu integratsiooni-programm)toodavad lisaprobleeme riigile.

Tervitustega Norrast,
saate iga-nädalane kuulaja

Anonüümne ütles ...

Kuulge mehed. Tarisin aastaid Ameerikast autosid. Miamist. Kas teate kes mu naabrid seal olid? Üsna tuntud Eesti poliitikud omasid seal ilusaid villasid. Ilmselt praegugi(tean vähemalt ühte, kelle tütar seal momendil elab) aga kindlalt ei olnud nad nende nimel. Muide ka minul. Nii et see on juba vana nõks, mida Rahumägi kasutab. Ja tunneb kindlalt seda nippi ka kodanik Rein, kuidas on kasulik omada head nn "sõpra", keda saab vajadusel tanki panna, nagu nüüd Rahumägi, küll hilinemisega, tegi.