18 september, 2010

Täna stuudios Rein Kilk, Priit Hõbemägi ja Ainar Ruussaar

Estonian Air sai lõpuks ometi Vabariigi tiiva alla! Aga on meil seda nii väga vaja, kui lennundus kogu maailmas hädas on ning lätlaste Air Baltic lausa kahtlaste vahenditega aina turuosa nõuab? Miks väikeaktsionär Cresco valitsuse "lennuoskust" sarjama hakkas, kuigi selle juht oli aastaid Estonian Airi nõukogu esimees?
Suur särgiskandaal Rock Cafes! Propelleri 20. aastapäevakontsert muutus inetuks sõnasõjaks endiste päris ja libapunkarite vahel, keskpunktiks Tõnu Trubetsky ühinemine Keskerakonnaga. Miks tema üle nii käratsetakse, kuid näiteks IRLI ja rohelistega ühinenud punkareid ei pane keegi tähele?
Edgar Savisaar sõitis ülepeakaela Moskvasse, kui tema mentoril, Moskva linnapeal Luzhkovil taheti Kremli poolt soni peast tõmmata. Kas Edgarist kasu oli, selgub alles nädalavahetuse jooksul, kuid millegipärast teatati avalikkusele, et Moskvasse oli vaja sõita mingi parkide koostöö tähe alla. Kremli meedia omakorda tembeldas Savisaare tema suhete tõttu Harry Männiliga natside käsilaseks.
Mis põhjustas valitsuse äkilise meelemuutuse, et kõrgemate riigiametnike palgatõus edasi lükata? Ega ometi lähenevad valimised ja hirm reitingute langemise ees? Ja miks aastaks, kui võiks kohe 4 aastaks?
Hirm IRLi poolt laialisaadetud küsitluse ees on pugenud igasse väljaandesse. Kas asi oli tõesti nii hull?
Tallinna linnavalitsuse korruptsiooniskandaal jätkub - pärast transpordiametniku Vello Lõugase vahistamist otsiti läbi tema kolleegi Mati Songissepa kodu. See on nagu hea seriaal, kus igal nädalal on uus osa oodata.
Esimene klientide e-mäss - koolijuhid keelduvad maksmast tasu vigase e-kooli tarkvara eest, mille hinda taheti pealegi tõsta.
Töötajate manifest??? Kah ei kõlba. Kui Tööandjate manifest sai paugu peaminister Andrus Ansipilt, siis töötajate manifesti tulistas auklikuks sotsiaalminister Hanno Pevkur. No kuidagi ei oska valitsusele meelejärgi olla...
Tallinnas on müügil umbes 1200 korterit, Harjumaal palju enam. Ehitada pole vaja, töötuid on palju aga ehitajaid ikka ei ole saada. Miks?
Sotside populaarsus kahanes 5 protsendile ja sobivalt on neil ka viis kandidaati erakonna juhi kohale...
Uuring näitab, et venekeelne elanikkond usaldab vabariiki üha vähem. Kuid ega eestlased ka kuigi tublid usaldajad ei ole.
Talinna linnavalitsus võitis võidujooksu valitsusega, saavutades selle, et Tallinnas kehtestatud müügimaks jääb veel aastaks kehtima. Siiski, impeeriumi vastulöö ei jää ilmselt tulemata.
Need ja veel paljud teemad tulevad arutlusele. Ootame teie arvamusi ja kommentaare!

22 kommentaari:

Andreas ütles ...

kuna saadet ei jõua täna kuulata, siis pakun saate teemadesse kaks sisendit/spekulatsiooni:
a) Cresco/Schults ei saanud pennigi oma osaluse eest, sellel polnud ammu enam mingit väärtust
b) sotsid vahetavad esimehe välja, tugevaim ja järgmise riigikogu koosseisu seisukohalt sobiks opositsiooni liidriks enim Mikser - see tõstaks ka reaalselt opositsioonipoliitika kvaliteeti. Kandidaatidest ka ainus intellektuaal. Mikseri kandidatuuri võiks rikkuda vast Saar. Huvitav on näha, kas teised, nö teisejärgulised kandidaadid on end püünele tõstsnud soovist reaalselt esimeheks kandideerida (on neil selleks plaan, raha, toetajad, ilmavaade?), soovist kaubelda endale mingit muud positsiooni või soovist rikkuda kellegi teise häältesaaki?

head saadet,

Andreas

Unknown ütles ...

Kena laupäeva! Soovin jöudu ja edu hr.Höbemägi'le, seda eriti kodanik Kilgi jutustamise talitsemisel.

Anonüümne ütles ...

Jumal, särk ei teinud laineid. Ikka see, et ETV oma peamises uudistesaates tegi sellest loo!!! Küsima peame siinjuures seda, et kuidas ETV sellise asja läbi lasi. Kas ETV ei ole selles valguses kallutatud? On ikka küll.

Anonüümne ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

muide järgmine nädal peaks Eestit külastama Air China asepresident

Anonüümne ütles ...

Kas me oleme valmis maksma 100 miljoneid dotatsiooni pääsemise eest Eesti saartele ja nüüd nutame selle pärast, et peame doteerima otse liine Euroopasse? On oluline tagada otselennud tähtsamatesse Euroopa keskustesse ja vajadusel neid ka riiklikult doteerida.

Anonüümne ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

kui kunagi taastuvenergia toetustest räägite, ja hüdroenergiast täpsemalt, siis Märt Otsa ütluseid kuulates peab arvestama, et vee erikasutus luba antakse ainult kuni viieks aastaks korraga. Mis saab pärast seda, on alati õhus ja sõltub suures osas paisu naabrite tujudest. Minu arvutused oma väikse hüdrojaama taastamiseks näitavad, et koos toetusega 84senti/kWh on vaja olla kindel jaama töös vähemalt 7 aastat. Praegu, ka koos praeguse toetusega, on jäänud see risk võtmata.
PS Märt Ots on alati osanud oma arvutustega hästi tabada avalikkuse ootusi ja esineda rahva päästjana.

Anonüümne ütles ...

Hm... aga kes maksab?

Anonüümne ütles ...

Kilk imestas eelmine kord, et Villem Reimanit teadev inimene sõidab taksot. Aga Tartu Tammelinnas on tal kaks viimast aastat olnud postiljon, kes samal ajal on ajaloo magister, doktorant ja kunstikooli õpetaja.

Anonüümne ütles ...

Hiinlased tahavad endale euroopa liidus asuvat lennufirmat, see on oluline lennulubade jne, lennundusäri edukaks ajamiseks. Kas hiina invasioon estonian airi on hea ka eestile?

Anonüümne ütles ...

No kuulge jätke nüüd järgi,kuulake oma saadet ise kõrvalt.Omast arust ei tee ma küll mitte kellegile ülekohut.Lihtsalt ka teised peaksid saama rääkida,kel midagi asjalikku stuudios öelda on.Aga Kilk lihtsalt räägib kõik teised üle.
Olen nimelt süstemaatiline teie saadete kuulaja,mistõttu "hakkab kooruma" ka juba mingi väike statistika.

Anonüümne ütles ...

Las Kilk räägib, Hõbemägi ärgu segagu vahele koguaeg!

Anonüümne ütles ...

Tore manifest töövõtjatel.
Soovitan kõigil neil algust teha ettevõtlusega ja proovida neid kõike asju ka täita.Vaatame kui kaua nende ettevõte püsib.

Anonüümne ütles ...

Kindlasti pole mul Kilgi kui ettevõtja ja inimese vastu midagi,räägib ainult liiga palju.

Anonüümne ütles ...

vanaemad-vanaisad peavadki pensionile saama, et lapselapsi saaks kantseldada-harida jne... üle kümne aasta vanune uuring näitas, et ühiskonna kooslus ja selle areng põhineb vanaemandusel.

Anonüümne ütles ...

Töötajate manifest oli poolik ja hambutu dokument.Kes räägib siin töövõtjate ettevõttest,ütleksin mina ettevõtjatele aga proovige teie läbi saadata töötajateta.Eestlastel on selline hea vanasõna;uhkus ajab upakile....jne.
Mõnikord tundub,et meie härra sotsidel oleks nagu ettevõtjatel mingi salaleping poliitiline vasakpoolsus põhja lasta.

Anonüümne ütles ...

Hr. Kilk!
Mitu üle kuukümneaastast inimest töötab Teie ettevõtetes ja mitu sellises vanuses inimest olete viimase 10-e aasta jooksul tööle võtnud?

Anonüümne ütles ...

Mustlaseid püüdis omal ajal vist juba "tsiviliseerida" Hispaania kuningas Philip,paraku tulutult.Ei õnnestu see ka ELil.Need on ju lausa geneetiliselt rändrahvas.

Alan ütles ...

Miks k*radi pärast pean ma Riia kaudu (algusega Tartust) just AirBaltic'u vahendusel lendama. Miks ei saa ma sama raha eest (OK, 10-15% kallimalt tuleks ka veel kõne alla, kuid mitte 100% või veelgi kallimalt) Eestist lennata? Miks see "NorthHub" peaks olema just Riia aga mitte Tallinn? Kas Estonian Air ei saaks näiteks mingi uue kaubamärgiga (olgu või BalticAir?) Aribaltic'uga konkureerima tulla? Milles on probleem, ajude puuduses juhtimise/rahastamise osas - ostku juht sisse (AirBaltic'u praegune näiteks)? Tallinna Lennart Meri lennuväli/jaam on justkui konkurentsieelis? Viimane SUI/ITA reis läks Airbalticu kaudu maksma 200-250 euro vahel samas kui selle raha eest saanuks ainult Rooma kaudu tagasi tulla Estonia Air'iga, kusjuures muig, see AirBaltic'u Boing 737-500 mis Rooma Fiumicino lennuväljalt startis on täies ulatuses Recaro nahkistmetega ja oli 100% täituvusega ja väga heal tasemel teenindusega (ülejäänud lennukid on samas suhteliselt vanad, eriti charter lendudeks kasutatavad IMHO). Muidugi jätkulendu Riiast Tartusse tuli oodata 5+ tundi ja eks see tähendab head sissetulekut teenindavatele asutustele Lätis (miks mitte Eestis , jätkulennu korral?). Oleks...

Anonüümne ütles ...

Minu meelest on Kilgi osalemine saates igati tänuväärne. Kuna Kilk ongi natuke heas mõttes radikaalse kiiksuga (mees nimest, loe: kilk laulab peas, aga mitte tingimata valel viisil), siis tuleb saatesse huvitav humoorikas rakurss. Kui Kilk puudub ja püütakse siiski humoorikas-kilkuvat tooni hoida, siis ei tule see sugugi nii hästi ega loomulikult välja. Kilk lihtsalt ütleb oma asju niimoodi natuke naljakalt, aga on ise seal taga tõsine. Muidu aga on nii, et püütakse justkui tõsiseid asju natuke lõõpivalt-naljatlevalt öelda, aga see pole sama. Vahe on peen, aga kuulajale selgelt märgata. Jõudu!

Ja Trubetski teemal ka, et punk on vastanduv egoistlik liikumine. Täiesti loomulik on vastandada end euronaivismile liitudes natuke müstilise, hoomamatu ja pungi Keskerakonnaga. Protesti märgiks. Nii korrumpeerunud erakonna puhul pole isegi vaja end "seest õõnestamise" retoorikaga õigustada, see ongi nagu kummituslik piraadilaev, mille pardal elavad otsaga teispoolsusesse kuuluvad olendid. Tänan tähelepanu eest!

Anonüümne ütles ...

Kas Reform pole teie arust korrumpeerunud või IRL?Kuulge jätke teie kah omad naljad.Või on Kesk ainult seetõttu korrumpeerunud,et sellest pidevalt räägitakse ehk siis elanikonna ajupesu hakkab pika peale ka vilja kandma.