11 september, 2010

Stuudios Rein Kilk, Ainar Ruussaar ja Priit Hõbemägi

Täna räägime palju Tallinna teemadest - kuidas sotside üks esinumbritest Katrin Saks alustas pisirevolutsiooni Keskerakonna vastu ning selle tulemusena ise volikogu ase-esimehe koha pealt minema aeti; kuidas jätkub vägikaikavedu riigi ja linna vahel eelarve üle, kas töömess kaotab oma populaarsust jms;
miks Andrus Ansip andis järsu vastuse Tööandjate Keskliidu manifestile ja mida sellest võiks järeldada - kas tõesti liigub Reformierakond ettevõtjatest eemale;
poliitikasse tuleb uusi nimesid - eurokohtunik Rait Maruste ja erusõjaväelane Leo Kunnas plaanivad Riigikogusse kandideerida ning mõlemad soovivad muuta põhiseadust;
Ida-Viru tegevusplaan sai valitsuse heakskiidu ning kas nüüd saab sellest piirkonnast eelistatud regioon?;
miks ERSO juht tüli üles upitas ja kes on tegelikult selle taga?;
kas e-Eeesti on kokku varisemas, sest ühe nädalal jooksul on tõrkunud mitmed olulised e-süsteemid, mis peavad kodanikke teenindama, samas on oodata siia tähtsaid digi-ja küberametnikke Euroopast ja Ameerikast;
miks hinnad taas kipuvad tõusma;
on see hea või halb, et Estonian Air saab uuesti riigi omaks;
kohtusüsteemi korruptsioon ja mida sellest arvata.
Ootame teie soovitusi ja kommentaare!

10 kommentaari:

Leelotaja ütles ...

Kuulasin just "rahvateenreid". Seal esitati küsimus, kas sotsid on Tallinnas võimul?
Mina tahaks sama küsimuse esitada riigi valitsuse kohta. Kas IRL on riigis võimul ja kui on, siis milles see väljendub?

Anonüümne ütles ...

Lülitun teile tagasi 30min pärast. Ehk siis on teil sotside kottimine lõppenud ja äkki räägite midagi valitsuse suurtest töövõitudest.

Paul ütles ...

See, et Saksal ei lastud ise tagasi astuda, näitab, et kõrgemalt antud ülesanne oli konkreetne: kui te Saksa jõuga maha ei võta, siis lendate koalitsioonist.

Ju siis Saks avatud ja demokraatliku inimesena oli kultuuripealinna ja uskumatu eelarvejama kontekstis oli muutunud linna tegelikele valitsejatele tülikaks.

Vastasel juhul oleks siserahu huvides sotsid igatahes lasknud ise taanduda, oleks palju viisakama mulje jätta.

Anonüümne ütles ...

Te võiks tähelepanu pöörata sellele:

Jüri Pihl, sotside juhina, "vastas" Delfi portaali küsimustele. Aga sisulisi vastuseid tema käest ei saanud.

Kas sotside partei esimees võib endale lubada seda, et ta savisaare kombel küsimustele sisuliselt vastamata jätab?
-------------
Samuti on kommentaariumites sõna võtnud üks isik, kes väidab, et Jüri Pihl KGB ülekuulajana, on teda üle kuulanud nõuka ajal. Et kuidas lood Jüri Pihlil selle KGB -ga ikkagi on?

Leelotaja ütles ...

Lp. P. Hõbemägi küll moonutas väheke minu küsimuse mõtet, aga kui teile tundub nii ohutu Tallinna kallal om hambaid teritada, laske edasi.
"Las õitseb 1000 lille" ja teenige oma seekleid. Aga ühte asja te ei tea, seda, kes on riigis järgmisel aastal võimul ja kes tuleb vikatiga lilleväljalt bukette niitma, et nendega pealinna kaunistada. :-)))

Anonüümne ütles ...

Tartus sõidab taksot füüsikadoktor - ja samal ajal me räägime, et meil on puudus reaalalade inimestest;)

Endel K. ütles ...

Palun ärge ajage soga. Katrin Saksa vabatahtliku tagasiastumise tingimuseks oli jäämine koalitsiooninõukokku. Sellega ei nõustutud.

Anonüümne ütles ...

See on ikka kohutav ülbus, millega KILK välja tuli, pugedes Arraku nime taha. Väljaöeldu on võrdne sellega, et kui lapsi pole, siis pensionärina ole vait ja sure nälga.

Kui Hõbemägi poleks püüdnud asja leevendada, oleks see viimane kord KUKUT kuulata.

Ville ütles ...

Uuringus on ju tekst "on kuulnud", mis tähendab, et 1 juhtumist on kuulnud ilmselt väga paljud, ehk see % seal uuringus on kindlasti paisutatud... Aga esitatakse, justkui korruptsiooni % ongi selline..

Anonüümne ütles ...

Leelotaja mõte kallutatud ajakirjanduskajastuse kohta on üldiselt õige. Aga see kirjutamise ähvardav stiil, "ära ärrita karu" on slaavilik, suurvene sovinistlik, puutinlik ja muidugi täiesti ebademokraatlik. Sellisele poliitilisele kultuurile Eestis kohta olla ei tohi ehk breznevismile. Seda võid kasutada teatud keelkonna ööklubides ja saada sealt samasugust tagasisidet vastu. Aga avalikust elust tuleb putinism eemal hoida.